Το μίσος των Γιαπωνέζων για τους Κινέζους
Το μίσος των Γιαπωνέζων για τους Κινέζους
Για το Ολοκαύτωμα και το μίσος των ναζί για τους Εβραίους και τους λοιπούς '''υπανθρώπους'' έχουν γραφτεί και ειπωθεί πάρα πολλά. Το μίσος όμως των Ιαπώνων για τους Κινέζους που οφείλεται; Διάβαζα χθες ότι σε αντίποινα για τη βοήθεια προς τους 80 αμερικανούς πιλότους που συμμετείχαν στην επιδρομή του Ντουλίτλ τον Απρίλιο 1942 να δραπετεύσουν, εκτελέστηκαν από τις ιαπωνικές δυνάμεις κατοχής κάπου 250.000 Κινέζοι, για να μην πούμε για βιασμούς, λεηλασίες κτλ. Γιατί τέτοιο απύθμενο μίσος, που σε ορισμένες περιπτώσεις άφησε άφωνους ακόμα και γερμανούς συνδέσμους στην κατεχόμενη Κίνα;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Re: Το μίσος των Γιαπωνέζων για τους Κινέζους
Δεν πιστεύω ότι μισούσαν ιδιαίτερα τους Κινέζους, απλώς οι Ιάπωνες ήσαν (και σε ένα βαθμό είναι ακόμη) πρωτόγονοι και ιδιαίτερα βάρβαροι. Σαν Ασιάτες είναι έτσι κι αλλιώς άγριοι, αλλά αυτοί έχουν κάτι περισσότερο. Φταίει και το ότι ζουν σε νησί (μου το έχει πει Γιαπωνέζος αυτό).
- hellegennes
Lol.sharp έγραψε: ↑23 Δεκ 2024, 00:42Δεν πιστεύω ότι μισούσαν ιδιαίτερα τους Κινέζους, απλώς οι Ιάπωνες ήσαν (και σε ένα βαθμό είναι ακόμη) πρωτόγονοι και ιδιαίτερα βάρβαροι. Σαν Ασιάτες είναι έτσι κι αλλιώς άγριοι, αλλά αυτοί έχουν κάτι περισσότερο. Φταίει και το ότι ζουν σε νησί (μου το έχει πει Γιαπωνέζος αυτό).
Απλά είναι τα πράγματα. Αυτά κάνει η πλύση εγκεφάλου, η προπαγάνδα και ο υπερεθνικισμός. Αν αρχίσεις να πιστεύεις στ' αλήθεια ότι οι υπόλοιποι δεν είναι άνθρωποι ίσης αξίας, καταλήγεις νομοτελειακά σε τρομακτικά αποτελέσματα.
Θα μπορούσε δίπλα τους να είναι οποιοσδήποτε άλλος λαός. Το ίδιο θα συνέβαινε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δηλαδή;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- hellegennes
Τι δηλαδή; Με ποιον κωμικό τρόπο θα μπορούσε να συσχετιστεί ότι ζουν σε νησί με το ότι στον Β'ΠΠ βίασαν και δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους;

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Έλα ντε. Φαίνεται τόσο παράδοξη άποψη, που με ενδιαφέρει να τη διαβάσω.hellegennes έγραψε: ↑23 Δεκ 2024, 00:55Τι δηλαδή; Με ποιον κωμικό τρόπο θα μπορούσε να συσχετιστεί ότι ζουν σε νησί με το ότι στον Β'ΠΠ βίασαν και δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους;

JD Vance
JD Vance
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Υποθετω οτι εχει να κανει με τον απομονωτισμο τους. Η Ιαπωνια ηταν κλειστη χωρα για ξενους για αιωνες και ανοιξε τα συνορα της μολις τον 17ο αιωνα και παλι δεν πηγε και πολυ καλα. Απο τον 19ο αιωνα και μετα αρχισαν να στρωνουν οι εξωτερικες σχεσεις τους καθως εγιναν λιγο πιο ανοιχτοι και αυτο οδηγησε και στην μοντερνοποιηση της Ιαπωνιας που απέβαλλε το φεουδαρχικο μοντέλο με τους Σογκουν και τους Σαμουράι και καθιερωσε πιο δυτικα προτυπα.Scouser έγραψε: ↑23 Δεκ 2024, 00:56Έλα ντε. Φαίνεται τόσο παράδοξη άποψη, που με ενδιαφέρει να τη διαβάσω.hellegennes έγραψε: ↑23 Δεκ 2024, 00:55Τι δηλαδή; Με ποιον κωμικό τρόπο θα μπορούσε να συσχετιστεί ότι ζουν σε νησί με το ότι στον Β'ΠΠ βίασαν και δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους;
Εν τουτοις ο τροπος σκεψης τους παρέμεινε ισως κατι αιωνες πισω ακομη και για αυτο συμπεριφέρονταν σαν μεσαιωνικοι κατακτητες με brutality κλπ.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δηλ. υπάρχει μια μόνιμη αίσθηση απομόνωσης. Που σε κάνει να νοιώθεις ότι πρέπει να τα βγάλεις πέρα εντελώς μόνος σου, σε αγριεύει.
Θυμάμαι μού έλεγε χαρακτηριστικά "είμαστε χειρότεροι από τους Γερμανούς".
Αυτά βέβαια πριν δεκαετίες, σήμερα όπως αντιλαμβάνομαι, ο πολύς τουρισμός και το ίντερνετ τους έχει αλλοιώσει αρκετά.
Αλλά τότε ήσαν σίγουρα απομονωμένοι. Μην ξεχνάμε πως ήταν η μόνη Ασιατική χώρα που έκλεισε τις πύλες στον Ευρωπαϊκό επεκτατισμό και γλύτωσε από την αποικιοκρατία. Αυτό τους έκανε να έχουν διαφορετική ψυχολογία.
Ακόμη και σήμερα τους βρίσκω συναισθηματικά πολύ πίσω. Ενώ είναι τεχνολογικά προηγμένοι, έχουν προσωπικά ενδιαφέροντα πολύ παιδικά. Οι σχέσεις τους είναι σε πρωτόγονο επίπεδο, κάτι που βοηθάει στην κοινωνική συνοχή, αλλά δυσκολεύει στη προσωπική τους ζωή.
Γενικώς δεν είναι εύκολο να τους καταλάβεις, ούτε να τους πλησιάσεις. Νομίζεις ότι είσαι κοντά τους, αλλά πάντα θα δεις ότι δεν ισχύει, όσα χρόνια και να γνωρίζεστε. Υπάρχουν πολύ λίγες εξαιρέσεις, που όμως δεν θέλουν ποτέ να επιστρέψουν και να ξαναζήσουν εκεί.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
'Ολους τους μισούσαν, όχι μόνο τους ΚινέζουςScouser έγραψε: ↑23 Δεκ 2024, 00:39Για το Ολοκαύτωμα και το μίσος των ναζί για τους Εβραίους και τους λοιπούς '''υπανθρώπους'' έχουν γραφτεί και ειπωθεί πάρα πολλά. Το μίσος όμως των Ιαπώνων για τους Κινέζους που οφείλεται; Διάβαζα χθες ότι σε αντίποινα για τη βοήθεια προς τους 80 αμερικανούς πιλότους που συμμετείχαν στην επιδρομή του Ντουλίτλ τον Απρίλιο 1942 να δραπετεύσουν, εκτελέστηκαν από τις ιαπωνικές δυνάμεις κατοχής κάπου 250.000 Κινέζοι, για να μην πούμε για βιασμούς, λεηλασίες κτλ. Γιατί τέτοιο απύθμενο μίσος, που σε ορισμένες περιπτώσεις άφησε άφωνους ακόμα και γερμανούς συνδέσμους στην κατεχόμενη Κίνα;
Είναι δύσκολο να εξηγήσεις την ψυχοσύνθεση εκείνης της γενιάς των Γιαπωνέζων με δυό λόγια εδώ πέρα. Αλλά έχει κάνει ο Ντάν Κάρλιν επικό πόντκαστ, έξι τετράωρα επεισοδιάκια, όρεξη να'χεις να ακούς

https://www.youtube.com/playlist?list=P ... wfyg3Tl75x
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

- hellegennes
Το ότι ζουν σε νησί δεν έχει σχέση με απομονωτισμό. Δεν είναι στην μέση του Ειρηνικού, δίπλα στην κορεατική χερσόνησο είναι. Δεν είναι γεωγραφικά πιο απομονωμένοι από ό,τι είναι η Μαδαγασκάρη. Περίπου ίδια απόσταση έχει η Μαγιόρκα από την Ισπανία και η Βρετανία από την Ολλανδία.George_V έγραψε: ↑23 Δεκ 2024, 01:02Υποθετω οτι εχει να κανει με τον απομονωτισμο τους. Η Ιαπωνια ηταν κλειστη χωρα για ξενους για αιωνες και ανοιξε τα συνορα της μολις τον 17ο αιωνα και παλι δεν πηγε και πολυ καλα. Απο τον 19ο αιωνα και μετα αρχισαν να στρωνουν οι εξωτερικες σχεσεις τους καθως εγιναν λιγο πιο ανοιχτοι και αυτο οδηγησε και στην μοντερνοποιηση της Ιαπωνιας που απέβαλλε το φεουδαρχικο μοντέλο με τους Σογκουν και τους Σαμουράι και καθιερωσε πιο δυτικα προτυπα.Scouser έγραψε: ↑23 Δεκ 2024, 00:56Έλα ντε. Φαίνεται τόσο παράδοξη άποψη, που με ενδιαφέρει να τη διαβάσω.hellegennes έγραψε: ↑23 Δεκ 2024, 00:55
Τι δηλαδή; Με ποιον κωμικό τρόπο θα μπορούσε να συσχετιστεί ότι ζουν σε νησί με το ότι στον Β'ΠΠ βίασαν και δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους;
Εν τουτοις ο τροπος σκεψης τους παρέμεινε ισως κατι αιωνες πισω ακομη και για αυτο συμπεριφέρονταν σαν μεσαιωνικοι κατακτητες με brutality κλπ.
Από την άλλην, χώρες με πολιτικό και διπλωματικό απομονωτισμό υπήρχαν μπόλικες στην ιστορία αλλά ιστορικά δεν βλέπουμε παρόμοια φαινόμενα.
Και βέβαια, η Γερμανία, στο κατάκεντρο της Ευρώπης, με κανέναν απομονωτισμό, έκανε τα ίδια στον Β΄ΠΠ.
Εξάλλου, όλες αυτές οι βιαιότητες εναντίον των Κινέζων ξεκίνησαν μετά το άνοιγμα των Γιαπωνέζων. Στους προηγούμενους αιώνες δεν υπάρχει τίποτα σε ανάλογη κλίμακα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κι οι Γερμανοί άργησαν να εξελιχθούν σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς. Ο Ρήνος τους στερησε για αιώνες την εξέλιξη του πολιτισμού, αφού οι Ρωμαίοι δεν μπόρεσαν να τους κατακτήσουν.
Και φυσικά αν εξαιρέσεις το Ολοκαύτωμα δεν υπάρχει κάτι άλλο να τους προσάψεις. Και το μίσος προς τους Εβραίους ήταν συνολικά Ευρωπαϊκό, στην Γαλλία και στην Ισπανία κυνηγήθηκαν εξ ίσου. Απλώς σαν Γερμανοί το έκαναν επιστημονικά και το κατέγραψαν...
Εννοείται ότι και οι Σουηδοί είναι παρόμοιοι, απλώς ήταν πάντοτε λίγοι.
Και φυσικά αν εξαιρέσεις το Ολοκαύτωμα δεν υπάρχει κάτι άλλο να τους προσάψεις. Και το μίσος προς τους Εβραίους ήταν συνολικά Ευρωπαϊκό, στην Γαλλία και στην Ισπανία κυνηγήθηκαν εξ ίσου. Απλώς σαν Γερμανοί το έκαναν επιστημονικά και το κατέγραψαν...
Εννοείται ότι και οι Σουηδοί είναι παρόμοιοι, απλώς ήταν πάντοτε λίγοι.
- hellegennes
sharp έγραψε: ↑23 Δεκ 2024, 01:45Κι οι Γερμανοί άργησαν να εξελιχθούν σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς. Ο Ρήνος τους στερησε για αιώνες την εξέλιξη του πολιτισμού, αφού οι Ρωμαίοι δεν μπόρεσαν να τους κατακτήσουν.
Και φυσικά αν εξαιρέσεις το Ολοκαύτωμα δεν υπάρχει κάτι άλλο να τους προσάψεις. Και το μίσος προς τους Εβραίους ήταν συνολικά Ευρωπαϊκό, στην Γαλλία και στην Ισπανία κυνηγήθηκαν εξ ίσου. Απλώς σαν Γερμανοί το έκαναν συστηματικά και το κατέγραψαν...

Στα Lidl πήγες σχολείο;
Α, κάτσε, είναι τότε πριν το ΠΑΣΟΚ που μαθαίνατε γερά γράμματα™.
Ρε, τι είναι αυτά που λες; Άργησαν να εξελιχθούν οι Γερμανοί, που ήταν πρωτοπόροι της επιστημονικής αναγέννησης από τον 16ο αιώνα, πρωτοπόροι στην φιλοσοφία και στις τέχνες με το πέρας του μεσαίωνα; Ποιοι ήταν οι πιο αναπτυγμένοι λαοί δηλαδή τον 16ο αιώνα; Οι Ισπανοί; Οι Έλληνες; Οι Ρώσοι; Οι Νορβηγοί;
Ας μην πιάσω αυτό που είπες για τους Ρωμαίους...
Edit: τώρα που το ξαναδιαβάζω, μου φαίνεται λίγο πιο επιθετικό και άδικο, αλλά ειλικρινά είναι σαν να διάβασα μια σύντομη παράγραφο εναλλακτικής, τελείως αλλοπρόσαλλης ιστορίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 23 Δεκ 2024, 01:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Συναισθηματικά άργησαν. Όπως κι εσύ...
- hellegennes
Ναι, άργησαν πολύ συναισθηματικά, γι' αυτό έχουμε ήδη από την αρχή της αναγέννησης από τα σημαντικότερα φιλοσοφικά κείμενα, από τα σημαντικότερα και πιο εκλεπτυσμένα έργα μουσικής... δεν ξέρω τι να πω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: ↑23 Δεκ 2024, 00:49Lol.sharp έγραψε: ↑23 Δεκ 2024, 00:42Δεν πιστεύω ότι μισούσαν ιδιαίτερα τους Κινέζους, απλώς οι Ιάπωνες ήσαν (και σε ένα βαθμό είναι ακόμη) πρωτόγονοι και ιδιαίτερα βάρβαροι. Σαν Ασιάτες είναι έτσι κι αλλιώς άγριοι, αλλά αυτοί έχουν κάτι περισσότερο. Φταίει και το ότι ζουν σε νησί (μου το έχει πει Γιαπωνέζος αυτό).
Απλά είναι τα πράγματα. Αυτά κάνει η πλύση εγκεφάλου, η προπαγάνδα και ο υπερεθνικισμός. Αν αρχίσεις να πιστεύεις στ' αλήθεια ότι οι υπόλοιποι δεν είναι άνθρωποι ίσης αξίας, καταλήγεις νομοτελειακά σε τρομακτικά αποτελέσματα.
Θα μπορούσε δίπλα τους να είναι οποιοσδήποτε άλλος λαός. Το ίδιο θα συνέβαινε.
Ακριβώς. Και οι Αμερικανοί έκαναν καφριλες διότι η προπαγάνδα τους παρουσίαζε τους Γιαπωνέζους σαν υπανθρώπους
American mutilation of Japanese war dead

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ - Το μόνο υγιές μίσος
από Sol » 23 Ιουν 2023, 22:10 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 74 Απαντήσεις
- 2381 Προβολές
-