Ποιο χριστουγεννιάτικο γλυκό προτιμάτε;
- Otto Weininger
Re: Ποιο χριστουγεννιάτικο γλυκό προτιμάτε;
Θα ψήφιζα την βασιλόπιτα. Μέχρι πέρυσι παίρναμε βασιλόπιτα από το ίδιο συνοικιακό ζαχαροπλαστειο.
Τα γλυκά του, αδιάφορα, αλλης εποχής ειχε μείνει κολλημένος στα 90s σε όλα. Μην πω στα 80s.
Αλλά η βασιλόπιτα του, ηταν ο,τι καλύτερο. Απο την μέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου έως πέρυσι. Φέτος δεν ξερω τι θα γίνει
Τα γλυκά του, αδιάφορα, αλλης εποχής ειχε μείνει κολλημένος στα 90s σε όλα. Μην πω στα 80s.
Αλλά η βασιλόπιτα του, ηταν ο,τι καλύτερο. Απο την μέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου έως πέρυσι. Φέτος δεν ξερω τι θα γίνει

Let them make the first mistake. We make the last move.
γω τα λέω χρόνια τώραΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 13:53Πρώτ απ' όλα αυτή η αηδία οι διπλές τι δουλειά έχουν στη λίστα;
Πάνε τεχνηέντως να μας το πασάρουν ως "χριστουγεννιάτικο" και ακόμη χειρότερα ως "γλυκό" ,
Έχω πάει σε γάμο και ακους σε παρέες να λένε όλοι
"Αααα τις διπλες τις έχει φτιάξει η κυρα-τάδε"
σε παραδίπλα
"εγω για τις διπλες ήρθα, τις έφτιαξε η κυρα-ταδε"
ακομη πιο δίπλα
"ρε τα μάθατε, τις δίπλες τι έφτιαξε η κυρα-ταδε, με ζάχαρω θα φύγω"
Και τρώω και θέλω να γιαουρτώσω άπαντες μετα.
Αυτο το έχω ζήσει σε λούπα σε αρκετές συνεστιάσεις που πάνε σα τα ζομπι να φάνε τις διπλες της εκάστοτε κυρα-ταδε απο τα κουλέντια.
Αυτο θα το έλεγα θετικό.Otto Weininger έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 14:06
Όσο για βασιλόπιτα, θέλω ινφο γιατί φέτο εχω μεγάλο τραπέζι εδώ στην Αλλαγή
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτήν την σχεδόν γκουρμέ απόρριψη για τις δίπλες... από τύπους που μπορούν να τελειώσουν σε χρόνο μηδέν ένα βαζάκι μερέντα και μισή τούρτα.
Στην τελική, ούτε οι δίπλες ούτε οι κουραμπιέδες ούτε τα τσουρέκια είναι χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Στην τελική, ούτε οι δίπλες ούτε οι κουραμπιέδες ούτε τα τσουρέκια είναι χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Η κυρία δεν μπορεί να φτάνει βασιλόπιτα;Ερμής έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 14:08γω τα λέω χρόνια τώραΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 13:53Πρώτ απ' όλα αυτή η αηδία οι διπλές τι δουλειά έχουν στη λίστα;
Πάνε τεχνηέντως να μας το πασάρουν ως "χριστουγεννιάτικο" και ακόμη χειρότερα ως "γλυκό" ,
σε παραδίπλα
ακομη πιο δίπλα
Αυτο το έχω ζήσει σε λούπα σε αρκετές συνεστιάσεις που πάνε σα τα ζομπι να φάνε τις διπλες της εκάστοτε κυρα-ταδε απο τα κουλέντια.Αυτο θα το έλεγα θετικό.Otto Weininger έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 14:06
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 13:53Πρώτ απ' όλα αυτή η αηδία οι διπλές τι δουλειά έχουν στη λίστα;
Πάνε τεχνηέντως να μας το πασάρουν ως "χριστουγεννιάτικο" και ακόμη χειρότερα ως "γλυκό" ,κάτι αγροκαλλιεργητες από την Πελοπόννησο, όπου μέχρι πρότινος έτρωγαν μόνο καγιανα και βελανιδια.
Τηγανητό γλυκό ..κάπου έλεος , σε λίγο θα μας επιβάλουν και τους λουκουμάδες για γλυκό...
Στα των Χριστουγέννων όλοι γνωρίζομε πως δύο είναι τα γλυκά. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
Θα υπερασπιστώ τον κουραμπιέ στις επιθέσεις που δέχεται τελευταία, λέγοντας πως όποιος τις κάνει δεν έχει φάει σωστό κουραμπγιε- με φρέσκο βούτυρο και ολόκληρο αμύγδαλο.
Η Χρυσή αναλογία είναι 2 μελομακάρονα :1 κουραμπιέ τη φορά. Με σύστημα 1 μ- 1κ -1μ.
Εδώ να πούμε πως και τα ισλι είναι ενδιαφέρουσα παράλογη των μελ, ενώ οι σαχλαμάρες με σοκολάτα δεν έχουν τίποτε να προσθέσουν στο γλυκό από το να σε λιγωσουν.
Από κάτι παπαριές με μελομακάρουνα

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 13:53Πρώτ απ' όλα αυτή η αηδία οι διπλές τι δουλειά έχουν στη λίστα;
Πάνε τεχνηέντως να μας το πασάρουν ως "χριστουγεννιάτικο" και ακόμη χειρότερα ως "γλυκό" ,κάτι αγροκαλλιεργητες από την Πελοπόννησο, όπου μέχρι πρότινος έτρωγαν μόνο καγιανα και βελανιδια.
Τηγανητό γλυκό ..κάπου έλεος , σε λίγο θα μας επιβάλουν και τους λουκουμάδες για γλυκό...
Στα των Χριστουγέννων όλοι γνωρίζομε πως δύο είναι τα γλυκά. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
Θα υπερασπιστώ τον κουραμπιέ στις επιθέσεις που δέχεται τελευταία, λέγοντας πως όποιος τις κάνει δεν έχει φάει σωστό κουραμπγιε- με φρέσκο βούτυρο και ολόκληρο αμύγδαλο.
Η Χρυσή αναλογία είναι 2 μελομακάρονα :1 κουραμπιέ τη φορά. Με σύστημα 1 μ- 1κ -1μ.
Εδώ να πούμε πως και τα ισλι είναι ενδιαφέρουσα παράλογη των μελ, ενώ οι σαχλαμάρες με σοκολάτα δεν έχουν τίποτε να προσθέσουν στο γλυκό από το να σε λιγωσουν.
Την άχνη στον σωστό κουραμπγιε που την βάζεις;
Έχει μελομακάρονα όλο το χρόνο;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 11:55Από τη λίστα, ψήφισα δίπλες.
Κατά τα άλλα, πραγματικά δεν καταλαβαίνω την επετειακή πλέον θεματολογία, για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Λες και είναι η μόνη περίοδος του χρόνου, που κάποιος έχει επιλογή σε αυτά τα σπάνιαεδέσματα.
Υποθέτω απλώς ότι λειτουργεί ως δικαιολογία για όσους κάνουν δίαιτα και βρίσκουν την ευκαιρία να τη διακόπτουν ένεκα εορταστικής κοινωνικής υποχρέωσης.
I love μελομακαρονα χωρις ξηρους καρπους ομως
Ακολουθούν οι διπλές.
Και στους κουραμπιέδες λέμε όχι.
Ακολουθούν οι διπλές.
Και στους κουραμπιέδες λέμε όχι.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
θα φτιάξει ένα σκασμό πράματα, ας μη φτιάξει και αυτό.Aitwlos έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 14:27Η κυρία δεν μπορεί να φτάνει βασιλόπιτα;Ερμής έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 14:08γω τα λέω χρόνια τώραΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 13:53Πρώτ απ' όλα αυτή η αηδία οι διπλές τι δουλειά έχουν στη λίστα;
σε παραδίπλα
ακομη πιο δίπλα
Αυτο το έχω ζήσει σε λούπα σε αρκετές συνεστιάσεις που πάνε σα τα ζομπι να φάνε τις διπλες της εκάστοτε κυρα-ταδε απο τα κουλέντια.Αυτο θα το έλεγα θετικό.Otto Weininger έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 14:06
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Όχι. Αλλά ουδείς απαγορεύει σε κανέναν να τα φτιάξει όποτε γουστάρει.sharp έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 14:40Έχει μελομακάρονα όλο το χρόνο;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 11:55Από τη λίστα, ψήφισα δίπλες.
Κατά τα άλλα, πραγματικά δεν καταλαβαίνω την επετειακή πλέον θεματολογία, για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Λες και είναι η μόνη περίοδος του χρόνου, που κάποιος έχει επιλογή σε αυτά τα σπάνιαεδέσματα.
Υποθέτω απλώς ότι λειτουργεί ως δικαιολογία για όσους κάνουν δίαιτα και βρίσκουν την ευκαιρία να τη διακόπτουν ένεκα εορταστικής κοινωνικής υποχρέωσης.
Απλώς αυτές οι λίστες επιλογής παίζουν μόνον για όσους περιμένουν πότε θα παίζει μαζική προσφορά από γλυκά στα σπίτια. Και καπάκι το πάιζουν και ζόρικοι στις επιλογές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Χάνεις την ευκαιρία να στήσεις το φλουρίΕρμής έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 14:48θα φτιάξει ένα σκασμό πράματα, ας μη φτιάξει και αυτό.Aitwlos έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 14:27Η κυρία δεν μπορεί να φτάνει βασιλόπιτα;Ερμής έγραψε: ↑24 Δεκ 2024, 14:08
γω τα λέω χρόνια τώρα
σε παραδίπλα
ακομη πιο δίπλα
Αυτο το έχω ζήσει σε λούπα σε αρκετές συνεστιάσεις που πάνε σα τα ζομπι να φάνε τις διπλες της εκάστοτε κυρα-ταδε απο τα κουλέντια.
Αυτο θα το έλεγα θετικό.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γαλοπούλα ή γουρουνόπουλο; Ποιο χριστουγεννιάτικο πιάτο προτιμάτε;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 26 Δεκ 2024, 11:53 » σε Μαγειρική - 0 Απαντήσεις
- 250 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
26 Δεκ 2024, 11:53
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 154 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα
26 Δεκ 2023, 15:54
-
-
Νέα δημοσίευση Τι φρουτοχυμό προτιμάτε;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 17 Ιαν 2025, 11:58 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 12 Απαντήσεις
- 294 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ
18 Ιαν 2025, 13:33
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι γέμιση προτιμάτε στη γαλοπούλα;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 29 Δεκ 2024, 12:27 » σε Μαγειρική - 14 Απαντήσεις
- 389 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Annibas