Άρτικλ XIII

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Άρτικλ XIII

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από μίστερ μαξ » 07 Δεκ 2018, 20:48

Dwarven Blacksmith έγραψε:
07 Δεκ 2018, 14:46
Το να γίνεται αφορμή όμως για επίθεση στην ΕΕ είναι απερίγραπτα άθλιο, αν και αναμενόμενο.
Πράγματι, αλλα θα το δεχόμουν να γινόταν επιθεση με καποιο λογικό λόγο, εδώ ομως οι σανοφάγοι θεωρουν την ΕΕ ως ...αντιδημοκρατικό όργανο. Τι να πεις για το επίπεδο τουτου του λαου. :102:
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 07 Δεκ 2018, 21:00

Θα 'ρθεί καιρός που θ’ αλλάξουν τα πράματα.
Να το θυμάσαι κούνελε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 07 Δεκ 2018, 23:40

Έτυχε να βγάλει σήμερα κι ένα καλό βίντεο ο βιζουαλπολιτικ για το θέμα, ο τύπος έστειλε το Ισπανό συνεργάτη του να προωθήσει το συμφέρον των μικρών κοντεντ κριειτορς στους πολιτικούς, μαζί με άλλους, οπότε ξέρει μερικά πράγματα παραπάνω για το θέμα.

Στο τέλος του βίντεο περιγράφονται και ολες οι φάσεις από τις οποίες έχει περάσει και θα περάσει η ντιρεκτιβα, μια καλή αφορμή να μάθει, όποιος δεν ξέρει, τη νομοθετική διαδικασία στην ΕΕ.

✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Δεκ 2018, 23:44

oh the irony
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 10 Δεκ 2018, 04:49

Ρε μλκς, πόσο γτπ είναι αυτό το έκτρωμα που πάει να γίνει η ΕΕ; ειλικρινά δηλαδή, πάνε να γαμήσουν τους πολλούς για να βγάζουν οι λίγοι που έτσι κι αλλιώς βγάζουν ένα σκασμό ακόμη περισσότερα. Από όλες τις σύγχρονες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και διαμοιρασμού πληροφοριών θεωρώ μακράν ανώτερη αυτή του yt (για πολλούς και διάφορους λόγους, ένας από αυτούς είναι η δυνατότητα που δίνει στον οποιοδήποτε να μοιραστεί περιεχόμενο με τον πιο εύκολο, διαδραστικό, διασκεδαστικό, ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό τρόπο, μέσω της εικόνας και του ήχου), αυτήν ακριβώς την πλατφόρμα πάνε να γαμήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Φυσικά για όλα αυτά τα θέματα πάνε να νομοθετήσουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από τεχνολογία (πολιτικοί γαρ - εξαίρεση είναι η Κίνα, τουλάχιστον εκεί όλοι του πολίτ μπιρό είναι κάποιου είδους μηχανικοί και σε κάθε περίπτωση έχουν σχέση με την τεχνολογία υποχρεωτικά) ή τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό που νομοθετούν με μόνο μπούσουλα το συμφέρον (στην συγκεκριμένη περίπτωση) και τις επιταγές 2-3 μεγάλων κινηματογραφικών και δισκογραφικών επιχειρήσεων.

Εντωμεταξύ, και για να το πάω ένα βήμα παρακάτω, οι πονηροί οι Γερμανοί επειδή δεν τους το επιτρέπουν οι αμεκλάνοι από τον βππ και μετά να κάνουν μεγάλο στρατό δικό τους βρήκαν τώρα ευκαιρία με τον νεκρόφιλο και τον άλλον τον μεθύστακα να ξαναβγάλουν στο προσκήνιο την ιδέα για ευρωστρατό να μπλέξουν την κατάσταση ακόμη περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο, φαντάζεστε ρε οι Γερμανοί να αποκτήσουν έλεγχο σε ένα μεγάλο στράτευμα τι έχει να γίνει; προσωπικά θα ήμουν μέσα στην ιδέα ενός ευρωστρατού χωρίς την Γερμανία μέσα, βασικά μιας ΕΕ χωρίς την Γερμανία μέσα για την ακρίβεια. Ας περάσουν ακόμη 100-200 χρονάκια ακόμη και το ξανασυζητάμε, δεν είμαι εντελώς αρνητικός, καλύτερα να είμαστε όσο σίγουροι γίνεται.

Τέλος μαλακία που ζήτησα την τοποθέτηση του νάνου, ένας έξυπνος και προοδευτικός άνθρωπος σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνε ίσες αποστάσεις σε ένα τέτοιο θέμα μόνο και μόνο για να προστατεύσει μια ιδέα που έχει στο μυαλό του για κάτι το οποίο στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ιδέα. Η μεθοδολογία της ΕΕ δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατία, είναι καθαρό λόμπιινγκ τίποτε παραπάνω, διατηρεί μια κάποια δημοκρατικότητα μόνο για θέματα που αφορούν τα στενά συμφέροντα του βόρειου άξονα της και όπως βλέπουμε και από αυτήν την περίπτωση όχι πάντα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Δεκ 2018, 06:23

sys3x έγραψε:
10 Δεκ 2018, 04:49
Τέλος μαλακία που ζήτησα την τοποθέτηση του νάνου, ένας έξυπνος και προοδευτικός άνθρωπος σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνε ίσες αποστάσεις σε ένα τέτοιο θέμα μόνο και μόνο για να προστατεύσει μια ιδέα που έχει στο μυαλό του για κάτι το οποίο στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ιδέα. Η μεθοδολογία της ΕΕ δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατία, είναι καθαρό λόμπιινγκ τίποτε παραπάνω, διατηρεί μια κάποια δημοκρατικότητα μόνο για θέματα που αφορούν τα στενά συμφέροντα του βόρειου άξονα της και όπως βλέπουμε και από αυτήν την περίπτωση όχι πάντα.
Δυστυχώς αυτό ακριβώς περιγράφει την παρούσα κατάσταση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 10 Δεκ 2018, 08:55

Ο μονος μη εκλεγμενος σε αυτην την ιστορια ειναι η Alphabet που κανει τζιρο δισεκατομμυριων με το copyrighted περιεχομενο. Τα υπολοιπα ειναι εταιρικη προπαγανδα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 10 Δεκ 2018, 09:22

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος το άρθρο 13 δεν λέει "λογοκρίνετε τα πάντα". Ούτε αλλάζει τι επιτρέπεται και τι όχι. Και τώρα και μετά τα ίδια πράγματα θα είναι copyrighted, τα ίδια θα επιτρέπονται, τα ίδια θα απαγορεύονται. Αυτό που κάνει το άρθρο είναι ότι αποδίδει ευθύνη στην ίδια την πλατφόρμα για το παράνομο περιεχόμενο, ενώ πριν τέτοια ευθύνη υπήρχε μόνο αν κάποιος έκανε καταγγελία και η πλατφόρμα αρνούνταν να το κατεβάσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ως έχουν τα πράγματα σήμερα, η Google κάνει τα στραβά μάτια και αφήνει να ανεβαίνει οτιδήποτε (εκτός από βυζόρωγα) το οποίο και κατεβάζει άμεσα εφόσον υπάρξει καταγγελία. Όμως μέχρι να υπάρξει αυτή η καταγγελία το κλεμμένο περιεχόμενο παραμένει online και δημιουργεί τζίρο για την Google. Έχω δει ο ίδιος τραγούδια με 5 εκατομμύρια views (οπότε σίγουρα 5-10.000 δολλάρια διαφημιστικά έσοδα). Το μόνο που λέει η οδηγία είναι ότι "Google άμα σε ανακαλύψει ο κάτοχος, εκτός από τη δήλωση αφοσίωσης στη νομιμότητα και το ευχαριστώ που σε ειδοποίησε για να κατεβάσεις άμεσα το υλικό όπως πασχίζεις να κάνεις όλα αυτά τα χρόνια, του χρωστάς και τα 5 χιλιάρικα που έβγαλες".

Για τους εντερπρενούερς εκπομπάκηδες,ινφλουενσερς, οπίνιον μέηκερς και όλα αυτά το μόνο που έχω να πω είναι 'βρείτε αληθινή δουλειά'.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 10 Δεκ 2018, 09:58

Στην ποστ φακτ κοινωνία η μόνη έξυπνη και προοδευτική άποψη είναι αυτή των CEO του YouTube και του reddit.
Και στην ίδια παράγραφο μπορούν και να εκφράσουν ανησυχίες για το λομπιινγκ, γιατί ποιος θα καταλάβει την αντίφαση.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Stalker
Phorum.gr user: CTAΛKEP

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stalker » 10 Δεκ 2018, 10:21

Προσωπικά θα ήθελα να δω μια τοποθέτηση σε ότι αφορά τις προτεινόμενες ρυθμίσεις σε σχέση με video essay περιεχόμενο, αν είναι να βγαίνει παράνομο content σαν το Every Frame a Painting τότε πάσο, βρείτε άλλο τρόπο να μεταγγίσετε λεφτά από τις τσέπες του google και του facebook στις τσέπες των μεγαλοπαραγωγών.

Πού τελειώνει το fair use και αρχίζει να ενεργοποιείται το νέο πλαίσιο με άλλα λόγια.

Το ότι σπεύδουν να ξεγράψουν την ΕΕ οι κάτοικοι της χώρας που έκανε παράνομα όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εν μια νυκτί μην τυχόν και παίξει κανείς χαρτιά στο ιντερνετ είναι φυσικά adorable.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 10 Δεκ 2018, 10:42

Stalker έγραψε:
10 Δεκ 2018, 10:21
Προσωπικά θα ήθελα να δω μια τοποθέτηση σε ότι αφορά τις προτεινόμενες ρυθμίσεις σε σχέση με video essay περιεχόμενο, αν είναι να βγαίνει παράνομο content σαν το Every Frame a Painting τότε πάσο, βρείτε άλλο τρόπο να μεταγγίσετε λεφτά από τις τσέπες του google και του facebook στις τσέπες των μεγαλοπαραγωγών.

Πού τελειώνει το fair use και αρχίζει να ενεργοποιείται το νέο πλαίσιο με άλλα λόγια.
Δεν υπάρχει fair use στην Ευρώπη, είναι καθαρά αμερικανική έννοια.

Εγώ προσωπικά είμαι κατά του copyright ή μάλλον θεωρώ ότι το τωρινό πλαίσιο είναι αδικαιολόγητα υπέρ των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων (ούτε καν των ίδιων των δημιουργών).

Ωστόσο αυτό ΔΕΝ είναι αντικείμενο των ρυθμίσεων. Όπως είπα δεν αλλάζουν τι είναι παράνομο και τι όχι (με τη σημαντική εξαίρεση ότι για πρώτη φορά ορίζεται σαν ΟΚ το sharing σε επίπεδο διαπροσωπικών μη κερδοσκοπικών σχέσεων, π.χ. κανείς δε θα σε κυνηγήσει επειδή έκανες copy &paste κάτι και το έβαλες στο προσωπικό σου προφίλ στο FB που είναι απ' όσο ξέρω από τα πρώτα ψήγματα fair use στην Ευρώπη), αλλάζουν μόνο αν έχει ευθύνη η πλατφόρμα. Και φυσικά οι πλατφόρμες τσινάνε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Δεκ 2018, 11:08

Dwarven Blacksmith έγραψε:
10 Δεκ 2018, 09:58
Στην ποστ φακτ κοινωνία η μόνη έξυπνη και προοδευτική άποψη είναι αυτή των CEO του YouTube και του reddit.
Και στην ίδια παράγραφο μπορούν και να εκφράσουν ανησυχίες για το λομπιινγκ, γιατί ποιος θα καταλάβει την αντίφαση.
Δεν είναι προοδευτική η άποψη του Σερ Τιμ Μπέρνερς Λι, που χάρη σ' αυτόν έχεις Ίντερνετ για να λες τις μαλακίες σου, και του Τζίμι Γουέιλς, που έφτιαξε την πλατφόρμα από την οποία κοπιάρεις (την Wikipedia) σε κάθε σου επιχείρημα χωρίς καν να διαβάσεις τι λέει το άρθρο και είναι προοδευτική η άποψη των λόμπι των κινηματογραφικών και μουσικών εταιρειών.

Άντε γαμηθείτε, στην τελική. Ειλικρινά σάς αξίζει ένας κόσμος χωρίς Ίντερνετ, χωρίς ελευθερία του λόγου και χωρίς δικαιώματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 10 Δεκ 2018, 11:10

εδω ειναι που αυτοι που κατεβαινουν στους δρομους επειδη η κακια ΕΕ δεν φορολογει τους πλουσιους, γκρινιαζουν επειδη η ΕΕ παιρνει λεφτα απο τους πλουσιους;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Δεκ 2018, 11:10

foscilis έγραψε:
10 Δεκ 2018, 10:42
Ωστόσο αυτό ΔΕΝ είναι αντικείμενο των ρυθμίσεων. Όπως είπα δεν αλλάζουν τι είναι παράνομο και τι όχι (με τη σημαντική εξαίρεση ότι για πρώτη φορά ορίζεται σαν ΟΚ το sharing σε επίπεδο διαπροσωπικών μη κερδοσκοπικών σχέσεων, π.χ. κανείς δε θα σε κυνηγήσει επειδή έκανες copy &paste κάτι και το έβαλες στο προσωπικό σου προφίλ στο FB που είναι απ' όσο ξέρω από τα πρώτα ψήγματα fair use στην Ευρώπη), αλλάζουν μόνο αν έχει ευθύνη η πλατφόρμα. Και φυσικά οι πλατφόρμες τσινάνε.
Αυτό είναι σαν να λες ότι αν σου δώσω μπουνιά στην μύτη δεν θα τρέξει αίμα επειδή σε χτύπησα, αλλά γιατί οι ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν τα υποατομικά μου σωματίδια να περάσουν μέσα από τα δικά σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 10 Δεκ 2018, 11:18

Δε νομίζω. Προφανώς το βλέπεις από την οπτική γωνία του τελικού καταναλωτή που επωφελείται στο μεσοδιάστημα μεταξύ ανεβάσματος και καταγγελίας. Ναι θα τον πιείτε. Αυτό όμως αλλάζει το γεγονός ότι η συμπεριφορά σας είναι ούτως ή άλλως παράνομη.

Να μια καλύτερη αναλογία: είναι σα να γκρινιάζεις που μπαίνουν κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στο σημείο που συνηθίζεις να πηγαίνεις με 190.

Αν θες πιεσε για νόμο που θα επιτρέπει την οδήγηση με 190. Μη γκρινιάζεις που εφαρμόζεται καλύτερα ο τωρινός.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών