Και για κάτω των 15 ετών, μια χαρά είναι η εργασία. Η εκπαίδευση ξεκινάει από όταν το παιδί είναι μικρό και το μαθαίνεις να μαζεύει τα παιχνίδια του. Αργότερα μπορεί ως ανταμοιβή επειδή βοήθησε πχ στο σκούπισμα να παίρνει ένα παιχνίδι ή λίγη ώρα στην τηλεόραση. Όμως από κάποια στιγμή και μετά πρέπει να μαθαίνει να απαιτεί κιόλας. Δηλαδή δε μπορεί να το έχεις χωρίς αμοιβή στην οικογενειακή επιχείρηση επειδή "είναι μέλος της οικογένειας" και επειδή "το μαγαζί θα περάσει στα χέρια του" μετά από 30 χρόνια. Πρέπει να μάθει να πληρώνεται για την εργασία που προσφέρει.
Να καταργηθούν τα κάλαντα; Είναι παιδική εργασία;
Re: Να καταργηθούν τα κάλαντα; Είναι παιδική εργασία;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Εγώ παρατηρώ οτι παλιότερα, στα χρονια μου (και δεν ειμαι και κανενας μεγαλος) τα παιδια τριγυρνούσαν μονα τους στα κάλαντα, πήγαιναν σε άλλες περιοχες με λεωφορεία κτλ, και τωρα βλεπω γαϊδούρια ολοκληρα που τα συνοδεύουν οι γονείς τους, μονο εκει τριγυρω στη γειτονια .Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 11:24Προ ίντερνετ πάντως να ήσουν πιτσιρικάς ήταν πολυέξοδο, έπρεπε να έχεις χρήματα για cd, για ταινιες, για video games ,χέσε μέσα.λ, λογικό να έπαιρνες τους δρόμους για κάλαντα. Τώρα που μπορούν να τα κατεβάσουν όλα τζάμπα, και να παίζουν με emulator ότι θέλουν , τι τα θέλουν τα λεφτά; Για να πάρουν ναρκωτικά; Ουστ!
Αλλόκοτα σημεία των καιρων!
Εδω να επισημάνω κι οτι τα μαυράκια τα δικα μου ειδα που τα συνόδευε η ΜΟΥΝΑΡΑ μάνα τους, αλλα οκ, αυτα ηταν μικρουλια.
- Ληστοσυμμορίτης
Εγώ που μένω σε εργατογειτονια έρχονται μαυρακια με κινεζακια
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Να καταργηθούν γτ οι καλαντίστι σπάνε μπάλες
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
Κι εγώ αν γυρνούσα πάλι στα 16, θα πήγαινα να μοιρασώ φυλλάδια, και με τα χρήματα θα πήγαινα αλσος η μπατερι και θα διασκέδασα με κάνα καλό εκστασι. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Όλο αφραγκιες και μέταλ.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
Παλιά ήταν μόνο παιδιά που έκαναν αυτήν τη δουλειά, άιντε και τίποτα μαντραχαλαδες που είχαν όμως όργανα. Τώρα παίρνει σβαρνα τους δρόμους κάθε καρυδιάς καρύδι, λογικό να φοβάται ο κάθε γονιός, ο ανταγωνισμός είναι σκληρος. Αλλά ναι, να βλέπεις και μιλφακι, δεν είναι άσχημα.vantono έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 11:32Εγώ παρατηρώ οτι παλιότερα, στα χρονια μου (και δεν ειμαι και κανενας μεγαλος) τα παιδια τριγυρνούσαν μονα τους στα κάλαντα, πήγαιναν σε άλλες περιοχες με λεωφορεία κτλ, και τωρα βλεπω γαϊδούρια ολοκληρα που τα συνοδεύουν οι γονείς τους, μονο εκει τριγυρω στη γειτονια .Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 11:24Προ ίντερνετ πάντως να ήσουν πιτσιρικάς ήταν πολυέξοδο, έπρεπε να έχεις χρήματα για cd, για ταινιες, για video games ,χέσε μέσα.λ, λογικό να έπαιρνες τους δρόμους για κάλαντα. Τώρα που μπορούν να τα κατεβάσουν όλα τζάμπα, και να παίζουν με emulator ότι θέλουν , τι τα θέλουν τα λεφτά; Για να πάρουν ναρκωτικά; Ουστ!
Αλλόκοτα σημεία των καιρων!
Εδω να επισημάνω κι οτι τα μαυράκια τα δικα μου ειδα που τα συνόδευε η ΜΟΥΝΑΡΑ μάνα τους, αλλα οκ, αυτα ηταν μικρουλια.
Αυτό για μένα είναι ξεφτίλα. Αν τα παιδιά σου είναι πολύ μικρά για να κυκλοφορήσουν μόνα τους, ΔΕΝ πρέπει να τα αφήνεις να λένε κάλαντα σε αγνώστους. Αλλιώς είναι ζητιανιά, όχι κάλαντα.vantono έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 11:32Εγώ παρατηρώ οτι παλιότερα, στα χρονια μου (και δεν ειμαι και κανενας μεγαλος) τα παιδια τριγυρνούσαν μονα τους στα κάλαντα, πήγαιναν σε άλλες περιοχες με λεωφορεία κτλ, και τωρα βλεπω γαϊδούρια ολοκληρα που τα συνοδεύουν οι γονείς τους, μονο εκει τριγυρω στη γειτονια .
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Εγω σε μιντλ-κλας γειτονιά μενω, αλλά τα μαυράκια αυτα με Μονκλέρ μπουφάνια και λακόστ φουτερακι απο μεσα μου ερχονται.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 11:34Εγώ που μένω σε εργατογειτονια έρχονται μαυρακια με κινεζακια
Μακαρι να μου ερθουν και κινεζάκια, αλλα χλωμο το κοβω, δεν εχω δει ασιάτες "θαμώνες" στη γειτονια μου.
Ας ερχονται πιο συχνα και ατομα των πραγματικά Αριων Φυλών (μαυρακια και κινεζάκια) επιτελους, εχω βαρεθεί τις ελ αρβανιτόφατσες με το χνούδι πανω απο το χειλος που ειναι 14 χρονων και μου ριχνουν ενα κεφάλι αλλα με το σωσιβιο στη μεση να περισσευει απο τα πλαγια του μπουφαν, συν το μπροστινο κωλο.
Οι ελ ειναι τελείως μπουχεσόπαιδα.
Εγω παντως παρατηρω οτι εχει γινει πολυ φορμαλιστικη πλεον η διαδικασια.
Στην οικοδομη μου που τα ειπαν, πριν περασουν το κατωφλι της, χτυπησαν πρωτα ολα τα κουδουνια και μονο αφου ειδαν οτι τους συμφερει να μπουν μπηκαν. Και στο τελος ενημερωσαν οτι θα ξαναπερασουν, μονο επαγγελματικη καρτα δεν μου εδωσαν.
Μονο οι γυφτοι κρατουν το πνευμα των καλαντων θαρρω, κατ'επιφασην τουλαχιστον, γιατι στην πραγματικοτητα και γι αυτους ειναι αλλη μια νερα στην δουλεια.
Στην οικοδομη μου που τα ειπαν, πριν περασουν το κατωφλι της, χτυπησαν πρωτα ολα τα κουδουνια και μονο αφου ειδαν οτι τους συμφερει να μπουν μπηκαν. Και στο τελος ενημερωσαν οτι θα ξαναπερασουν, μονο επαγγελματικη καρτα δεν μου εδωσαν.
Μονο οι γυφτοι κρατουν το πνευμα των καλαντων θαρρω, κατ'επιφασην τουλαχιστον, γιατι στην πραγματικοτητα και γι αυτους ειναι αλλη μια νερα στην δουλεια.
Τι ακριβώς σε εμποδίζει να το κάνεις αυτό τώρα;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 11:35Κι εγώ αν γυρνούσα πάλι στα 16, θα πήγαινα να μοιρασώ φυλλάδια, και με τα χρήματα θα πήγαινα αλσος η μπατερι και θα διασκέδασα με κάνα καλό εκστασι. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Όλο αφραγκιες και μέταλ.
-
Το κάνω , αλλά δεν είναι ίδια η δυναμική. Το θέμα είναι πως όντως είναι καλό να δουλεύεις ανήλικος, για να μπορείς να αλητευεις κιόλας. Αν είσαι στο παρακαλι, είναι δύσκολα τα πράγματα.GoBzi έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 11:49Τι ακριβώς σε εμποδίζει να το κάνεις αυτό τώρα;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 11:35Κι εγώ αν γυρνούσα πάλι στα 16, θα πήγαινα να μοιρασώ φυλλάδια, και με τα χρήματα θα πήγαινα αλσος η μπατερι και θα διασκέδασα με κάνα καλό εκστασι. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Όλο αφραγκιες και μέταλ.
-
Εγω από ότι καταλαβαίνω δεν πάνε σε σπίτια πλέον , έχουν πολλά χρόνια να χτυπήσουν το κουδούνι, ενώ στα 90ς τα βαραγαν από πρωιας. Ενώ στα μαγαζιά γίνεται το σώσε.Bazoomba έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 11:46Εγω παντως παρατηρω οτι εχει γινει πολυ φορμαλιστικη πλεον η διαδικασια.
Πώς δεν πάνε, παντού πάνε. Μια γνωστή μου μού έλεγε ότι της χτύπαγαν το κουδούνι από τις 7, ξύπνησε και νόμιζε ότι είναι τίποτα επείγον. Όταν κατάλαβε ότι ήταν για κάλαντα τα διαολόστειλε.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 11:53Εγω από ότι καταλαβαίνω δεν πάνε σε σπίτια πλέον , έχουν πολλά χρόνια να χτυπήσουν το κουδούνι, ενώ στα 90ς τα βαραγαν από πρωιας. Ενώ στα μαγαζιά γίνεται το σώσε.Bazoomba έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 11:46Εγω παντως παρατηρω οτι εχει γινει πολυ φορμαλιστικη πλεον η διαδικασια.
- hellegennes
Για να συνιστά εργασία κάτι θα πρέπει να παράγεται μετρήσιμο έργο*. Εξ ορισμού δεν υφίσταται εργασία εδώ.Libre arbitre έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 08:00Να καταργηθούν τα κάλαντα γιατί είναι παιδική εργασία και εκμετάλλευση;
* απαιτούνται κι άλλα, δεν είναι μόνο αυτή η συνθήκη αλλά εν προκειμένω δεν χρειάζεται να πάμε παρακάτω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Έκτωρ Φοίνιξ
- Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ
Κανόνισε να το διαβάσει αυτό κανένας της κυβέρνησης να πάρει ιδέα να φορολογήσουν τα κάλαντα.Libre arbitre έγραψε: ↑30 Δεκ 2024, 08:00Να καταργηθούν τα κάλαντα γιατί είναι παιδική εργασία και εκμετάλλευση;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 326 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
07 Νοέμ 2023, 20:00
-