Τα μετρητά δεν πρέπει να καταργηθούν

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
sharp

Re: Τα μετρητά δεν πρέπει να καταργηθούν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 04 Ιαν 2025, 13:46

Δεν φοροδιαφεύγουν όλοι όσοι δεν δέχονται κάρτα. Μικρές επιχειρήσεις, με χαμηλό τζίρο, δεν αντέχουν το νταβατζιλίκι.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Ιαν 2025, 13:51

exiledd έγραψε:
13 Δεκ 2024, 16:27
foscilis έγραψε:
13 Δεκ 2024, 16:16
Kauldron έγραψε:
13 Δεκ 2024, 16:08
Ο exiledd φαίνεται νομίζει πως ο καθένας μπορεί να βρεί εργασία ως υπάλληλος όποια στιγμή το θέλει.
Είναι απείρως πιο εύκολο να βρεις δουλειά σαν υπάλληλος παρά να κάνεις ατομική επιχείρηση και να είναι ανοιχτή και χωρίς χρέη σε 2 χρόνια.

Αυτό....
Ε, ναι. Τι πιο εύκολο να βρει δουλειά 55χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων σε οτιδήποτε. Τι είναι αυτό το οτιδήποτε είπαμε που είναι άπειρα εύκολο να προσληφθεί αυτός; Βοηθήστε λίγο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Ιαν 2025, 14:13

sharp έγραψε:
04 Ιαν 2025, 13:46
Δεν φοροδιαφεύγουν όλοι όσοι δεν δέχονται κάρτα. Μικρές επιχειρήσεις, με χαμηλό τζίρο, δεν αντέχουν το νταβατζιλίκι.
Είχα POS με την έναρξη της επιχείρησής μου, γιατί είχα την πρόνοια ότι θα αυξηθούν οι άυλες συναλλαγές στο μέλλον. Επιβεβαιώθηκα πολύ γρήγορα, αλλά δεν την θεωρούσα ποτέ καλή εξέλιξη. Είναι βολικό για διάφορους λόγους αλλά θα ήταν καλύτερη μέθοδος πληρωμής μόνο αν η προμήθεια ήταν ακριβώς 0% για όλες τις συναλλαγές.

Θα πει κανείς, οι τράπεζες τι θα κερδιζουν από την διεκπεραίωση; Τίποτα, είναι η απάντηση. Για ποιον λόγο να κερδίζουν κάτι από την συναλλαγή; Και μόνο το γεγονός ότι αυξάνονται τα διαθέσιμα υπόλοιπά τους είναι κέρδος. Η μετατροπή του χρήματος σε ηλεκτρονικό είναι κέρδος από μόνο του για τις τράπεζες. Η προμήθεια είναι ξεκάθαρο νταβατζιλίκι.

Όσοι είναι υπέρ των καρτών για POS συναλλαγές, ας αναλογιστούν λίγο ότι τα κέρδη των τραπεζών από προμήθειες είναι πάνω από 2 δισεκατομμύρια. Αυτά είναι σαν φόρος που απέδωσαν οι καταστηματάρχες. 2 δις έξτρα φόρος, 2 δις λιγότερα έσοδα για τους πολίτες.

Παιδιά, 2 δις. Οι Έλληνες πλήρωσαν από 200 ευρώ ο καθένας έξτρα φόρο, αλλά στις τράπεζες, όχι στο κράτος. Ακόμη και τα παιδιά σας. Αυτό σημαίνει ότι μια 5μελής οικογένεια έδωσε έτσι 1.000 ευρώ στις τράπεζες.

Εννοείται πως αυτό δεν πατάσσει καμμιά φοροδιαφυγή. Δεν υπάρχει καν ένδειξη ότι έχει μικρύνει η φοροδιαφυγή από τις ηλεκτρονικές πληρωμές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 04 Ιαν 2025, 14:21

Ερμής έγραψε:
04 Ιαν 2025, 11:10
20--- έγραψε:
04 Ιαν 2025, 06:17
Allah έγραψε:
14 Δεκ 2024, 01:17

Αυτό.
Η πλειονότητα των χρηματικών απατών πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά πλέον. Ηλεκτρονικές απάτες. Προχτές ξεγέλασαν έναν επιχειρηματία στο Βόλο τηλεφωνικώς και του τα σήκωσαν όλα. Ζητάει τη βοήθεια της Interpol. Είναι διαφορετικά τα χρηματάκια σου να είναι ζεστά κάτω από το στρώμα σου ή το συρτάρι του γραφείου σου και διαφορετικά μακριά σου στο άγνωστο.
Πλέον που έχουμε τόση πληροφορία στα χέρια μας, οποίος πέφτει θύμα φισινγκ η ηλεκτρονικής απατης, ειμαι με τον κλέφτη. Αν ο άλλος έχει έτσι στο χαλαρό μια εικοσάρα και πέφτει θύμα τόσο απλά, τοτε πολύ απλά αξίζει να του τα πάρουν.
Με αυτό το σκεπτικό είσαι και υπέρ των κλεφτών που απαλλοτριώνουν μετρητά από σπίτια, ενίοτε πολύ παραπάνω της εικοσάρας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 04 Ιαν 2025, 15:01

foscilis έγραψε:
04 Ιαν 2025, 13:25
Green Dragon έγραψε:
04 Ιαν 2025, 10:39
foscilis έγραψε:
13 Δεκ 2024, 20:27
Οι περισσοτεροι σκεφτονται "μα να βαζω πραγματα σε ραφια για 500 ευρω παρτ ταϊμ" κι ομως τοσα θα σου αποδιδει η μεση επιχειρηση στην οποια επενδυσες 100.000 αν ολα πανε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
Ναι, 0,5% κέρδος είναι το σύνηθες :smt005:

Απλά έχεις μανία να είναι όλοι υπάλληλοι και απαντάς αυτιστικά βάσει αυτού.
500 καθαρα σε 12μηνη βαση ειναι 7.000 το χρονο αρα 7%, ω επιχειρηματικε τιτανα.
Οκ δεκτό. Και πάλι λάθος βέβαια, πολλές επιχειρήσεις έχουν κέρδος πολύ πάνω από 7%. Έχει ξανασυζητηθεί εδώ με στοιχεία.

Δεν μιλάμε για τον 1ο χρόνο βέβαια που μπαίνεις μέσα έτσι κι αλλιώς.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 04 Ιαν 2025, 16:53

ΓΑΛΗ έγραψε:
04 Ιαν 2025, 14:21
Ερμής έγραψε:
20--- έγραψε:
04 Ιαν 2025, 06:17

Η πλειονότητα των χρηματικών απατών πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά πλέον. Ηλεκτρονικές απάτες. Προχτές ξεγέλασαν έναν επιχειρηματία στο Βόλο τηλεφωνικώς και του τα σήκωσαν όλα. Ζητάει τη βοήθεια της Interpol. Είναι διαφορετικά τα χρηματάκια σου να είναι ζεστά κάτω από το στρώμα σου ή το συρτάρι του γραφείου σου και διαφορετικά μακριά σου στο άγνωστο.
Πλέον που έχουμε τόση πληροφορία στα χέρια μας, οποίος πέφτει θύμα φισινγκ η ηλεκτρονικής απατης, ειμαι με τον κλέφτη. Αν ο άλλος έχει έτσι στο χαλαρό μια εικοσάρα και πέφτει θύμα τόσο απλά, τοτε πολύ απλά αξίζει να του τα πάρουν.
Με αυτό το σκεπτικό είσαι και υπέρ των κλεφτών που απαλλοτριώνουν μετρητά από σπίτια, ενίοτε πολύ παραπάνω της εικοσάρας.
Καμία σχεση.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Ιαν 2025, 20:56

Ερμής έγραψε:
04 Ιαν 2025, 16:53
ΓΑΛΗ έγραψε:
Ερμής έγραψε:

Καμία σχεση.
Γιατί; Πιο εύκολο είναι να προφυλαχτείς από διαρρήκτη. Δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 05 Ιαν 2025, 00:46

hellegennes έγραψε:
04 Ιαν 2025, 20:56
Ερμής έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Καμία σχεση.
Γιατί; Πιο εύκολο είναι να προφυλαχτείς από διαρρήκτη. Δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις.
Ενώ χρειάζεται ειδικές γνώσεις να μη πιστέψεις ότι σε διάλεξε ο πρίγκηπας του Λεσοτο για να σου μεταβιβάσει το Κράτος του.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 05 Ιαν 2025, 01:09

Παρατηρησατε την παπατζα που παιζει τωρα τελευταια στα σαιτ οτι τα ατμ βγαζουν πλαστα;
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Ιαν 2025, 01:42

Ερμής έγραψε:
05 Ιαν 2025, 00:46
hellegennes έγραψε:
04 Ιαν 2025, 20:56
Ερμής έγραψε:

Καμία σχεση.
Ενώ χρειάζεται ειδικές γνώσεις να μη πιστέψεις ότι σε διάλεξε ο πρίγκηπας του Λεσοτο για να σου μεταβιβάσει το Κράτος του.
Δεν μιλάμε για τέτοια πράγματα. Κανείς δεν τσιμπάει σε τέτοιες απάτες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Ιαν 2025, 01:51

GoBack έγραψε:
05 Ιαν 2025, 01:09
Παρατηρησατε την παπατζα που παιζει τωρα τελευταια στα σαιτ οτι τα ατμ βγαζουν πλαστα;
Ναι, μέχρι και μεγάλα κανάλια έχουν αναφέρει περιστατικά. Κακή ώρα:

https://www.megatv.com/2024/12/13/atm-t ... n-20-eyro/

Είναι εφικτό; Ναι, υπάρχει μια πάαααρα πολύ μικρή πιθανότητα, αλλά είναι τόσο μικρή που ακόμη κι αυτός στον οποίο θα συμβεί δεν θα το καταλάβει καν εκείνην την ώρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 18 Ιαν 2025, 16:44

Πόσο ποσοστό κρατάει η τράπεζα για συναλλαγή με κάρτα;
Κοινώς πάω εγώ να πάρω από το μανάβικο 50 ευρώ πράγματα, τι ποσό θα δει ο μανάβης στο λογαριασμό του;

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 18 Ιαν 2025, 17:20

20--- έγραψε:
28 Νοέμ 2024, 01:39
Εκεί πάει το πράγμα. Να μπορούν να σε αποκόψουν οτι ώρα θέλουν απ' το βιός σου. Κάποιες φορές οι rulers είναι καλοπροαίρετοι όμως όχι πάντα. Χωρίς μετρητά θα είσαι πάντα στο έλεος αυτών των μεγαθηρίων-των τραπεζών. Θα μπορούν να εισπράττουν οτι φόρους θέλουν όπως τους θέλουν οτι ώρα θέλουν. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο σύστημα που έχει αποδείξει χίλιες και μια φορές οτι μπορεί κάποια στιγμή να αποτελείται από φρενοβλαβείς ή αριστεροφασίστες. Η φασίστες σκέτο.
Ποιοι είναι οι αριστεροφασίστες που αποτελούν το σύστημα;
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Ιαν 2025, 17:53

marabou έγραψε:
18 Ιαν 2025, 17:20
20--- έγραψε:
Εκεί πάει το πράγμα. Να μπορούν να σε αποκόψουν οτι ώρα θέλουν απ' το βιός σου. Κάποιες φορές οι rulers είναι καλοπροαίρετοι όμως όχι πάντα. Χωρίς μετρητά θα είσαι πάντα στο έλεος αυτών των μεγαθηρίων-των τραπεζών. Θα μπορούν να εισπράττουν οτι φόρους θέλουν όπως τους θέλουν οτι ώρα θέλουν. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο σύστημα που έχει αποδείξει χίλιες και μια φορές οτι μπορεί κάποια στιγμή να αποτελείται από φρενοβλαβείς ή αριστεροφασίστες. Η φασίστες σκέτο.
Αναρωτιέμαι τί εννοείτε γράφοντας "βιος". Γιατί απ´ ο,τι ξέρω, άλλο το "αυγατίζω το βιος του πατέρα" και άλλο το "συντηρούμαι από το βιος του πατέρα".

Και αυτό το σύστημα, ουδείς το απειλεί.

Είτε από δεξιά είτε από αριστερά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 19 Ιαν 2025, 00:45

marabou έγραψε:
18 Ιαν 2025, 17:20
20--- έγραψε:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών