Ελαιόλαδο: Τέλος στη μεταφορά με τενεκέ 17 λίτρων χωρίς παραστατικά - πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Re: Ελαιόλαδο: Τέλος στη μεταφορά με τενεκέ 17 λίτρων χωρίς παραστατικά - πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 13 Ιαν 2025, 00:57

Στο βόρειο Αιγαίο πάντως αποφεύγονται οι ντενεκεδες, οικολογικά μπιτόνια μόνο.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Ελαιόλαδο: Τέλος στη μεταφορά με τενεκέ 17 λίτρων χωρίς παραστατικά - πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 13 Ιαν 2025, 01:14

Βάλε λάδι κι έλα βράδυ.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 13 Ιαν 2025, 03:50

Η μοναδική χώρα παγκοσμίως που τιμωρεί το λάδι και όχι το λάδωμα
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 13 Ιαν 2025, 04:31

Εικόνα
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Ιαν 2025, 04:49

foscilis έγραψε:
12 Ιαν 2025, 23:35
Οταν προσπαθεις να πεισεις εσωτερικο λαθρο 3ης-4ης γενιας οτι το τυποποιημενο ειναι καλυτερο απο το χυμα, ειναι σα να προσπαθεις να πεισεις καλιφορνεζο οτι το μπετον δεν καιγεται το ιδιο ευκολα με το ξυλο και ειναι και αντισεισμικοτερο. Ή μαλλον ινδο οτι δεν ειναι υγιεινο να χεζεις στο δρομο και να σκουπιζεσαι με το χερι

==> δεν προκειται.
Η διαφορά μεταξύ αυτών είναι ότι το τυποποιημένο ελαιόλαδο δεν παράγεται με κάποιον διαφορετικό τρόπο για να είναι ανώτερο. Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ίδιας ποιότητας με αντίστοιχης βαθμίδας χύμα (παρθένο με παρθένο, εξαιρετικό με εξαιρετικό, κ.ο.κ.). Στην χειρότερη περίπτωση, που δεν είναι τόσο σπάνια, το ένα είναι ελαιόλαδο και το άλλο χρωματισμένο ηλιέλαιο, σογιέλαιο ή κάποιο άλλο πολύ φθηνότερο και χειρότερο λάδι, που δεν είναι απλώς απάτη αλλά μπορεί να είναι κίνδυνος και για την υγεία, λόγω προέλευσης του λαδιού και χρωματισμού με επικίνδυνες χρωστικές.

Με λίγα λόγια, για μια ακόμη φορά λες μαλακίες. Δεν μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Ιαν 2025, 04:53

SeaHawk έγραψε:
13 Ιαν 2025, 00:04
Να μην πινετε ουτε τυποποιημενο η επεξεργασμενο νερο
Καλή αναλογία για αυτοπίπωμα.

Είσαι απ' αυτούς που δεν πίνουν νερό βρύσης γιατί το τυποποιημένο είναι καλύτερο; :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 13 Ιαν 2025, 04:56

Οχι ειμαι απο αυτους που πινουν επεξεργασμενο και νερο που εχει ελεγξει ο κρατικος μηχανισμος δηλαδη νερο βρυσης

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 13 Ιαν 2025, 04:56

Πτολεμαίος έγραψε:
13 Ιαν 2025, 00:54
Δηλαδή θα πρέπει να έχω παραστατικό στον τενεκέ που μου στέλνει ο αδερφός μου απ' το νησί; Στο λάδι του λιοστασιού μου;
Αχαχαχ θα τρελαθούμε τελείως ρε.
Δεν εχεις λιοστασι
Οποτε ναι δεν μπορεις χωρις παραστατικο.
Γιατι αν ειχες λιοστασι και ειναι σε ενα νησι τοτε πως ακριβως παραγεις ελαιολαδο εξ αποστασεως χωρις να εχεις πληρωσει πχ εργατικα;
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SeaHawk την 13 Ιαν 2025, 04:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Ιαν 2025, 04:58

SeaHawk έγραψε:
13 Ιαν 2025, 04:56
Οχι ειμαι απο αυτους που πινουν επεξεργασμενο και νερο που εχει ελεγξει ο κρατικος μηχανισμος δηλαδη νερο βρυσης
Τώρα πάει, τον ήπιες. Δεν μπορείς να το αντιστρέψεις. :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 13 Ιαν 2025, 05:03

H Eλλαδα αλλαζει
Σε πρώτο χρόνο οι παραγωγοί θα οφείλουν να συμπληρώνουν ψηφιακό δελτίο αποστολής
Σε δεύτερο χρόνο θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συγκομιδής, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για τα κιλά ελαιοκάρπου που φεύγουν από τον ελαιώνα και τα λίτρα ελαιολάδου που παίρνει ο αγρότης από το ελαιοτριβείο.
Σχεδιάζεται η υλοποίηση ψηφιακής δήλωσης παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και ελιάς που θα αφορά στα ελαιοτριβεία, τα τυποποιητήρια και τα συσκευαστήρια της χώρας.
https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/e ... rastatika/

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Ιαν 2025, 05:08

SeaHawk έγραψε:
13 Ιαν 2025, 04:56
Πτολεμαίος έγραψε:
13 Ιαν 2025, 00:54
Δηλαδή θα πρέπει να έχω παραστατικό στον τενεκέ που μου στέλνει ο αδερφός μου απ' το νησί; Στο λάδι του λιοστασιού μου;
Αχαχαχ θα τρελαθούμε τελείως ρε.
Δεν εχεις λιοστασι
Οποτε ναι δεν μπορεις χωρις παραστατικο.
Γιατι αν ειχες λιοστασι και ειναι σε ενα νησι τοτε πως ακριβως παραγεις ελαιολαδο εξ αποστασεως χωρις να εχεις πληρωσει πχ εργατικα;
Εικόνα
Μεθυσμένος είσαι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 13 Ιαν 2025, 05:27

Εχει πανω απο μια δεκαετια που πινω σπανια αλκοολ αγαπητε φιλε και οταν το κανω ειναι σε μικρες ποσοτητες

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 13 Ιαν 2025, 06:19

από τα πόσα 17κιλα και πάνω θα φορολογείται ο ιδιοκτήτης των ελαιόδεντρων και πόσα εργόσημα θα πρέπει να κόψει για το μάζεμα?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 13 Ιαν 2025, 07:18

hellegennes έγραψε:
13 Ιαν 2025, 04:53
SeaHawk έγραψε:
13 Ιαν 2025, 00:04
Να μην πινετε ουτε τυποποιημενο η επεξεργασμενο νερο
Καλή αναλογία για αυτοπίπωμα.

Είσαι απ' αυτούς που δεν πίνουν νερό βρύσης γιατί το τυποποιημένο είναι καλύτερο; :lol:
Το νερο βρυσης υφισταται χημικη και μηχανικη επεξεργασια με 1000 ελεγχους και προσθηκη χημικων. Ειναι ΠΙΟ τυποποιημενο απο το εμφιαλωμενο. Ηλιθια.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 13 Ιαν 2025, 07:40

hellegennes έγραψε:
13 Ιαν 2025, 04:49
foscilis έγραψε:
12 Ιαν 2025, 23:35
Οταν προσπαθεις να πεισεις εσωτερικο λαθρο 3ης-4ης γενιας οτι το τυποποιημενο ειναι καλυτερο απο το χυμα, ειναι σα να προσπαθεις να πεισεις καλιφορνεζο οτι το μπετον δεν καιγεται το ιδιο ευκολα με το ξυλο και ειναι και αντισεισμικοτερο. Ή μαλλον ινδο οτι δεν ειναι υγιεινο να χεζεις στο δρομο και να σκουπιζεσαι με το χερι

==> δεν προκειται.
Η διαφορά μεταξύ αυτών είναι ότι το τυποποιημένο ελαιόλαδο δεν παράγεται με κάποιον διαφορετικό τρόπο για να είναι ανώτερο.
Προφανώς μπερδευεις την τυποποιηση (end to end επιλογη πρώτης υλης, επεξεργασια, αποθηκευση και συσκευασια με αυστηρο ελεγχο σε καθε σταδιο ωστε το τελικο αποτελεσμα να ειναι σταθερης ποιοτητας μεσα σε αυστηρες ανοχες) με τη συσκευασια. Νομιζεις ειναι θεμα αν εχεις εμφιαλωτηριο και εναν ωραιο εκτυπωτη για ετικετες. Νομιζεις οι παραγωγοι προτιμουν να στο σπρωχνουν χυμα για 10 αντι να το τυποποιουν και να το εξαγουν για 25 μολονοτι ειναι τοσο ευκολο, επειδη ειναι ψυχουλες που αγαπανε τον φτωχο πιο πολυ απο την τσεπη τους.

Αλλα το πιο βαθια ελληνικό με κεφαλαιο Μ μεσα σου ειναι που νομιζεις οτι ενας ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ υπαρχει περιπτωση να δινει μισο αρχιδι αν οι ελιες του πλακωθηκαν στη γλυφοσατη ή εχουν σκουληκια, αν ο ντενεκες φυλαχτηκε εξω στον ηλιο ή αναμεσα σε ποντικοκοραδα πριν γεμισει. Εσυ εισαι ο φιλος του που σε προσεχει, μονο την εφορια και τον ΕΦΕΤ κλεβει, ειναι ο Ρομπεν των Χωριατων.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών