Ελαιόλαδο: Τέλος στη μεταφορά με τενεκέ 17 λίτρων χωρίς παραστατικά - πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ
- SeaHawk
- Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Re: Ελαιόλαδο: Τέλος στη μεταφορά με τενεκέ 17 λίτρων χωρίς παραστατικά - πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ
Τι ερωτηση ειναι αυτη;
Εγω εχω αναλυσει το συγκεκριμενο θεμα πχορουμικα με 3 νηματα ξεκινωντας απο το παλιο πχορουμ οταν ηταν κυβερνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Σοβαρα;Σε μενα εκανες αυτη την ερωτηση;
Εγω εχω αναλυσει το συγκεκριμενο θεμα πχορουμικα με 3 νηματα ξεκινωντας απο το παλιο πχορουμ οταν ηταν κυβερνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Σοβαρα;Σε μενα εκανες αυτη την ερωτηση;
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Ελαιόλαδο: Τέλος στη μεταφορά με τενεκέ 17 λίτρων χωρίς παραστατικά - πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ
Θεωρείς λογικό να χάνεται το επίδομα ανεργίας για ένα εργόσημο; Δεν καταλαβαίνεις ποιά είναι η συνέπεια αυτού; Ότι ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος που έρχεται να δουλέψει μεροκάματο δεν θέλει ασφάλιση! Στο βάζουν σαν όρο!foscilis έγραψε: ↑13 Ιαν 2025, 09:14Ξερεις τι ολοι αυτοι δε θα ειχα κανενα προβλημα να κανουν ο,τι θελουν ΑΝ αποποιουνταν το δικαιωμα σε συνταξη, περιθαλψη, ασφαλεια, παιδεια, δρομους κλπ, οχι "δε μου προσφερεις αυτο που θεωρω μετα το τριτο ποτηρι οτι θα επρεπε να αντιστοιχει στο φορο, σιγα μη σου χαρισω αυτο το λιγο που μου δινεις" αλλα "ειμαι αντρας και τα αποποιουμαι ολα".Green Dragon έγραψε: ↑13 Ιαν 2025, 09:03Και θα το κάνουν ακόμα χειρότερο, είδες τι ετοιμάζουν για το επίδομα ανεργίας; Προβλέπω ο τουριστικός κλάδος να έχει χοντρό πρόβλημα στην εξεύρεση προσωπικού αν το προχωρήσουν.panos291 έγραψε: ↑13 Ιαν 2025, 08:58Το λαδι στα Χανιά η τιμη αγορας του πριν 2 βδομαδες ηταν 4,30 οι 3 γραμμες ή 0,3 του βαθμου, και δυσκολα βγαινει τετοιο. Τα εργατικα ειναι 60 ευρώ τη μερα, μαυρα λογω που δεν βρίσκεις νομιμους εργατες* αρα δεν μπορεις να τα περασεις ουτε στα εξοδα, και με αυτη την τιμη αν πουλησει καποιος νομιμα δεν θα βγαλει τιποτα μια που αυτο ειναι σχεδον το κοστος (εργατικα, νερα λιπασματα).
Οποτε αναγκαστικα, θα πουλησει μαυρα για να βγαλει κατι. Και ερχονται οι μανταμσουσουδες να κυνηγησουν τους τενεκεδες..
*Για να εξηγησω το " δεν βρισκεις νομιμους εργατες" , προκειται για αλλη μια μαλακια του ελ κρατους. Το ταμειο ανεργίας το οποιο ειναι στην ουσία ενα βοηθημα για τον χειμώνα στους εποχικους εργαζόμενους ειναι περιπου 1500 ευρω συνολο +50 για καθε παιδι. Αν σου βαλουν εστω και ενα εργοσημο, το χανεις και πρεπει να ξανακανεις τα χαρτιά σου. Αντι λοιπον να αφησουν τον εργαζόμενο να συμπληρωσει το εισοδημα του με εναν αριθμο αγροτικων μεροκαματων (και να φορολογηθει) χωρις να χάνει το ταμειο του, συνεχιζουν συτο το πραγμα λες και μπορει κανεις να ζησει 6 μηνες με εναμησι χιλιαρικο.
Δε μπορει λεει να βρει εργαζομενους η επιχειρηση αν δεν τους δινει μισθους πεινας και να πληρωνουν ολοι οι αλλοι για την επιβιωση τους 6 μηνες το χρονο. Παω στοιχημα το θεωρεις και οτι ψοφαει η κατσικα του γειτονα που μας κανει και χαρη να την ταϊζουμε 6 μηνες το χρονο.
Για τους εποχικούς άκου το εξής: Δουλεύουν 6 μήνες αλλά δουλεύουν 12 και 14 ώρες την ημέρα οπότε και παράγουν αρκετά αλλά είναι απόλυτα λογικό να θέλει ένα τέτοιο άτομο να αράξει τον χειμώνα ή το πολύ να βρει μια δουλειά part time, με εργόσημο πχ αλλά τελικά δεν μπορεί να το κάνει γιατί το ελληνικό κράτος έχει παράλογες ρυθμίσεις! Ούτε παίρνουν μισθούς πείνας οι περισσότεροι, μπορεί στο βαθύ μνημόνιο να ήταν έτσι αλλά τώρα δεν είναι. Όλοι οι γνωστοί μου που δουλεύουν σεζόν πληρώνονται καλά. Όχι όμως τόσο καλά για να την βγάλουν τον χειμώνα.
Ωχ ωχ ωχ....ζόρικα τα πράγματα για τον Κουλη 
Αφού με το τενεκεgate κατάφερε να τα βρουν μεταξύ τους Αφρουλα και Βελο
τώρα με αυτούς τους δυο συνασπίζεται και ο αναρχικός χώρος

Μέχρι και σε κοινό ψηφοδέλτιο παίζει να κατέβουν

Αφού με το τενεκεgate κατάφερε να τα βρουν μεταξύ τους Αφρουλα και Βελο

τώρα με αυτούς τους δυο συνασπίζεται και ο αναρχικός χώρος

Μέχρι και σε κοινό ψηφοδέλτιο παίζει να κατέβουν

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
- SeaHawk
Στην Ελλαδα εχουμε καμια 700 εταιρειες με εγκριση τυποποιησης ελαιολαδου
Οποιος λεει μαλακιες περι καρτελ ας παρει το ελαιολαδο του απο την ΕΑΣ Λεσβου την ΕΑΣ Σητειας την ΕΑΣ Κορινθιας κτλ κτλ
Αν παρει δεν δει διαφορες στις τιμες και συνεχιζει τις μαλακιες περι καρτελ τοτε θα πρεπει να ενταξει σε αυτο τους Ελ Παραγωγους και τους συναιτερισμους τους
Οποιος λεει μαλακιες περι καρτελ ας παρει το ελαιολαδο του απο την ΕΑΣ Λεσβου την ΕΑΣ Σητειας την ΕΑΣ Κορινθιας κτλ κτλ
Αν παρει δεν δει διαφορες στις τιμες και συνεχιζει τις μαλακιες περι καρτελ τοτε θα πρεπει να ενταξει σε αυτο τους Ελ Παραγωγους και τους συναιτερισμους τους
Οτι δηλαδή θα έχω γνωστό/συγγενή σε μια απο αυτές τις 700 εταιρείες και θα μου δώσει τυποποιημένο ελαιόλαδο;SeaHawk έγραψε: ↑13 Ιαν 2025, 12:28Στην Ελλαδα εχουμε καμια 700 εταιρειες με εγκριση τυποποιησης ελαιολαδου

- SeaHawk
Δεν ειπα αυτο
Αναφερθηκα σε οσους μιλανε για καρτελ
Μπορουν να αγορασουν λαδι συναιτερισμων για να διαπιστωσουν τελικα αν υπαρχει καρτελ η οχι
Αναφερθηκα σε οσους μιλανε για καρτελ
Μπορουν να αγορασουν λαδι συναιτερισμων για να διαπιστωσουν τελικα αν υπαρχει καρτελ η οχι
- hellegennes
Εμφανέστατα δεν έχεις ιδέα, όπως πάντα.foscilis έγραψε: ↑13 Ιαν 2025, 09:03Πιο πολυ απο εσενα ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ.hellegennes έγραψε: ↑13 Ιαν 2025, 08:00Τι λες, βρε καραγκιόζη; Έχεις καθόλου ιδέα πώς παράγεται το ελαιόλαδο και πώς το πόσιμο νερό βρύσης
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Χμμμμ.....βήμα προς τα πίσω απ τη κυβέρνηση ή ετσι ήταν και τζάμπα έσκουζαν (εκ του πονηρού) οι δεξιοαριστεροί λαϊκιστές;
https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/xr-d ... tatus-quo/
Να καθησυχάσει τους μικρούς ελαιοπαραγωγούς και τους καταναλωτές που προμηθεύονται το λάδι της χρονιάς από συγγενείς και φίλους με τον παραδοσιακό 17λιτρο τενεκέ ελαιολάδου θέλησε να κάνει ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστος Δήμας λέγοντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι «δεν έχουμε σχεδιάσει κάποια αλλαγή σε αυτό. Όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες δεν ισχύουν».
Ειδικότερα όπως τόνισε «το θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη μεταφορά του ελαιολάδου ισχύει από το 2017» διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση αλλαγής στο σημερινό καθεστώς. «Η μεταφορά μικρών ποσοτήτων ελαιολάδου μεταξύ φίλων και συγγενών συνεχίζεται άτυπα, χωρίς να τίθεται ζήτημα παραβάσεων»
«Η προώθηση της τυποποίησης αποτελεί προτεραιότητα. Στόχος είναι να εξάγουμε ελληνικό ελαιόλαδο τυποποιημένο»
«Για όσους θέλουν να είναι απολύτως νομότυποι, μπορούν να χρησιμοποιούν μικρότερες συσκευασίες» από τον 17λιτρο τενεκέ»

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

SpoilerShow
Έκφραση υπουργού: "Για όσους θέλουν να είναι απολύτως νομότυποι".
Οι υπόλοιποι είναι 90% νομότυποι, ας πούμε.
Αυτά είναι. Ελλάδα 2025.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Πολυ σωστο το μετρο.Εχω μαλιστα να προτεινω σειρα ακομα μετρων που θα παταξουν τη φοροδιαφυγή που κόντευει να ρημαξει τους καημενους μεγαλεμπορους και ιδιοκτήτες υπερμαρκετ: Παρανομη μεταφορα κασονιου με ντοματες,πιπεριες κλπ προστιμο 2000 ευρω, παρανομη μεταφορα σακου με πατάτες, κρεμμύδια 3000 ευρω, σακουλας με κάστανα,καρυδια, αμύγδαλα 4000, ματσακια μαιντανου 1000 ευρω το ματσακι, αυγα χωριατικα 5000 η δωδεκαδα κοκ. Με μια σειρα τετοιων μετρων θα μπορεσουμε επιτελους να βαλουμε σε μια ταξη την οικονομια μας και να λυσουμε το συνταξιοδοτικο αφου θα ψοφησουμε ολοι απο την πεινα...
Τεράστια Βιβιαναρα 
ή του ύψους ή του βάθους.... γι αυτό και την αγαπάμε
ή θα γράφει απύθμενες μαλακίες ή κομψοτεχνήματα (όπως εδώ) ατόφιας σοφίας

ή του ύψους ή του βάθους.... γι αυτό και την αγαπάμε

ή θα γράφει απύθμενες μαλακίες ή κομψοτεχνήματα (όπως εδώ) ατόφιας σοφίας

SpoilerShow
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Ελάτε στην θέση μου. Βλέπω στο σούπερ μάρκετ το φτηνότερο Ελληνικό λάδι 19 σε υάλινη συσκευασία λίτρου, και τον τρίλιτρο ντενεκέ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Τυνησίας 24. Να προτιμήσω το ξένo ή να ενισχύσω τον συμπαθή κλάδο των Μανιατών παραγωγών;
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Φίλε, με βάση αυτά που ποστάρεις στα νήματα των φαγητών, θα ήθελα να είμαι στην θεση σου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Τέλος οι ρακέτες σε κάποιες παραλίες – 1.000 ευρώ πρόστιμο για τους παραβάτες
από vantono » 26 Ιουν 2023, 11:10 » σε Κοινωνικά θέματα - 64 Απαντήσεις
- 1942 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
01 Ιούλ 2023, 12:10
-
-
-
Νέα δημοσίευση 120.000 ευρώ πρόστιμο σε 69χρονη που πέταξε στα σκουπίδια 4 κουτάβια..!
από Parrot » 16 Απρ 2024, 00:51 » σε Κοινωνικά θέματα - 143 Απαντήσεις
- 4699 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
17 Απρ 2024, 23:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το ΣτΕ ακυρωσε προστιμο υψους 40000 ευρω στην ΝΔ
από George_V » 15 Απρ 2025, 16:01 » σε Εσωτερική Πολιτική - 31 Απαντήσεις
- 599 Προβολές
-