Το θέμα δεν είναι πάντα τα λεφτά αλλά η σχέση που υπάρχει με τον συγκάτοικο, είτε είναι γονιός είτε σύντροφος είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι τα τετραγωνικά μέτρα αυτά που καθορίζουν τα όρια μεταξύ των προσωπικών χώρων και αυτού που είναι ο ρυθμιστής.
Είμαι 40 και μένω με τη μητέρα μου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Είμαι 40 και μένω με τη μητέρα μου
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Στο εξωτερικο εχουν μαθει και συνηθισει ισως να μενουν αναμεσα με κοινοχρηστους χωρους με αγνωστα ατομα,πχ κινεζοι,πακια κλπ,εδω εμεις δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο με καμια παναγια.
Αν δεν έχεις λεφτά, για να συντηρηθείς μόνος σου, σαφώς και θα το κάνεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εχω συγκατοικισει (εκτος από γκόμενά οοκογενεια κλπ) με 3 συγκατοικους (ως μεταπτυχιακος φοιτητής και νέος εργαζόμενος στο.λονδινο). Με τους 2 ήμασταν φίλοι από πριν και μάλιστα κουμπαριασαμε μετά τη συγκατοίκηση. Με τον τρίτο δεν πολυγνωριζομασταν , ήταν φιλος φίλου και παραδοξως η συκκατοικιση πηγε φανταστικά. Το βασικο ειναι να μη θεωρείς ότι όλοι οφείλουν να προσαρμοζονται στις δικές σου παραξενιές και να μπορεις κι εσυ να πεοσαρμοζεσαι σε καποιες δικες τους.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Καλυτερα με τη μαμακα η με εναν κακο συγκατοικο?
Ο οποιοσδήποτε συγκάτοικος δεν καθαρίζει, δεν μαγειρεύει και δεν πληρώνει λογαριασμούς, είναι κακός.
Είτε είναι η μαμάκα είτε κάποιος άγνωστος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

First!
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
-
- Phorum.gr user: LittleLife
Τα χρόνια που μένουμε μαζί το θέμα ήταν τα λεφτά, αλλά στη δική μου περίπτωση εγώ είχα εισόδημα και η μάνα δεν είχε, εγώ συντηρούσα το σπίτι και τα έξοδα της, δεν έχω βολευτεί με τη σύνταξη της (όπως έγραψαν κάποιοι) την οποία σύνταξη πήρε τώρα λίγο καιρό.
Το ερώτημα μου ήταν ότι πλέον που πήρε σύνταξη και έχει κι εκείνη ένα εισόδημα, πέρασαν τα χρόνια και μεγάλωσε ηλικιακά είναι "σωστό" να την αφήσω να μείνει μόνη;
Από τη στιγμή που δεν έχει θέμα υγείας και υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον για συντροφιά, ναι. Καθαρά προσωπική άποψη, έτσι;LittleLife έγραψε: ↑17 Ιαν 2025, 14:13Τα χρόνια που μένουμε μαζί το θέμα ήταν τα λεφτά, αλλά στη δική μου περίπτωση εγώ είχα εισόδημα και η μάνα δεν είχε, εγώ συντηρούσα το σπίτι και τα έξοδα της, δεν έχω βολευτεί με τη σύνταξη της (όπως έγραψαν κάποιοι) την οποία σύνταξη πήρε τώρα λίγο καιρό.
Το ερώτημα μου ήταν ότι πλέον που πήρε σύνταξη και έχει κι εκείνη ένα εισόδημα, πέρασαν τα χρόνια και μεγάλωσε ηλικιακά είναι "σωστό" να την αφήσω να μείνει μόνη;
Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος".
Σ' αυτές τις περιπτώσεις, απλώς παίζει το συναισθηματικό δίλημμα "ποιος θα θυσιαστεί για ποιον". Κι αυτό το δίλημμα δεν μπαίνει σε ζυγαριά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Αυτό ακριβώς ζήτησα με την ανάρτηση μου να μου πείτε προσωπική γνώμη (και πέσαν τα κομματόσκυλα να πουν το μακρύ και το κοντό τους) γιατί ακριβώς όπως λες μπαίνει το πέρα από τα θέλω, (που ξέρω ακριβως τι θέλω) και το συναισθηματικό δίλημμα, εκεί έχω κολλήσει και προσπαθώ να το διαχειριστώ.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Ιαν 2025, 14:21Από τη στιγμή που δεν έχει θέμα υγείας και υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον για συντροφιά, ναι. Καθαρά προσωπική άποψη, έτσι;LittleLife έγραψε: ↑17 Ιαν 2025, 14:13Τα χρόνια που μένουμε μαζί το θέμα ήταν τα λεφτά, αλλά στη δική μου περίπτωση εγώ είχα εισόδημα και η μάνα δεν είχε, εγώ συντηρούσα το σπίτι και τα έξοδα της, δεν έχω βολευτεί με τη σύνταξη της (όπως έγραψαν κάποιοι) την οποία σύνταξη πήρε τώρα λίγο καιρό.
Σ' αυτές τις περιπτώσεις, απλώς παίζει το συναισθηματικό δίλημμα "ποιος θα θυσιαστεί για ποιον". Κι αυτό το δίλημμα δεν μπαίνει σε ζυγαριά.
Ναι. Πήγαινε κάπου κοντά αλλά οπωσδήποτε φύγε.LittleLife έγραψε: ↑17 Ιαν 2025, 14:13Τα χρόνια που μένουμε μαζί το θέμα ήταν τα λεφτά, αλλά στη δική μου περίπτωση εγώ είχα εισόδημα και η μάνα δεν είχε, εγώ συντηρούσα το σπίτι και τα έξοδα της, δεν έχω βολευτεί με τη σύνταξη της (όπως έγραψαν κάποιοι) την οποία σύνταξη πήρε τώρα λίγο καιρό.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
-
micmic έγραψε: ↑17 Ιαν 2025, 14:41Ναι. Πήγαινε κάπου κοντά αλλά οπωσδήποτε φύγε.LittleLife έγραψε: ↑17 Ιαν 2025, 14:13Τα χρόνια που μένουμε μαζί το θέμα ήταν τα λεφτά, αλλά στη δική μου περίπτωση εγώ είχα εισόδημα και η μάνα δεν είχε, εγώ συντηρούσα το σπίτι και τα έξοδα της, δεν έχω βολευτεί με τη σύνταξη της (όπως έγραψαν κάποιοι) την οποία σύνταξη πήρε τώρα λίγο καιρό.

Από τη στιγμή που μπήκες στη φάση να το βλέπεις και αποστασιοποιημένα (πέρα από το δικό σου συναισθηματικό πλαίσιο) σίγουρα θα το διαχειριστείς καλύτερα. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει και στο πρακτικό πλαίσιο άρχισε να απομακρύνεσαι με σταδιακά βήματα, εντός και εκτός σπιτιού. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να συζητήσεις αυτό το θέμα και με τους συγγενείς για να κόψεις αντιδράσεις, αν δεν τις ξέρεις ήδη. Αν είναι θετικοί, δηλαδή καταλαβαίνουν το πρόβλημα σου, ίσως να σε βοηθήσουν. Αν δεν είναι, μην τους ανακατέψεις. Το κατά πόσον η μητέρα σου επηρεάζεται από τους άλλους και τις δικές τους απόψεις, το ξέρεις μόνον εσύ.LittleLife έγραψε: ↑17 Ιαν 2025, 14:36Αυτό ακριβώς ζήτησα με την ανάρτηση μου να μου πείτε προσωπική γνώμη (και πέσαν τα κομματόσκυλα να πουν το μακρύ και το κοντό τους) γιατί ακριβώς όπως λες μπαίνει το πέρα από τα θέλω, (που ξέρω ακριβως τι θέλω) και το συναισθηματικό δίλημμα, εκεί έχω κολλήσει και προσπαθώ να το διαχειριστώ.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Ιαν 2025, 14:21Από τη στιγμή που δεν έχει θέμα υγείας και υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον για συντροφιά, ναι. Καθαρά προσωπική άποψη, έτσι;LittleLife έγραψε: ↑17 Ιαν 2025, 14:13
Τα χρόνια που μένουμε μαζί το θέμα ήταν τα λεφτά, αλλά στη δική μου περίπτωση εγώ είχα εισόδημα και η μάνα δεν είχε, εγώ συντηρούσα το σπίτι και τα έξοδα της, δεν έχω βολευτεί με τη σύνταξη της (όπως έγραψαν κάποιοι) την οποία σύνταξη πήρε τώρα λίγο καιρό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
εγω προσπαθω να καταλαβω σε τι τον εμποδιζει η συγκατοικηση με την μανα του;
δωστε ενα καλο λογο γιατι- οτι πανω σε αυτο σκεφτομαι δεν βλεπω κατι να τον εμποδιζει
δωστε ενα καλο λογο γιατι- οτι πανω σε αυτο σκεφτομαι δεν βλεπω κατι να τον εμποδιζει
-
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Είμαι 40 και μένω με το παρελθόν μου
από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν » 19 Ιαν 2025, 00:59 » σε Μουσική - 2 Απαντήσεις
- 187 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
19 Ιαν 2025, 01:02
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μπάιντεν: «Είμαι περήφανη που είμαι η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ»!
από Αρίστος » 05 Ιούλ 2024, 15:17 » σε Διεθνής πολιτική - 67 Απαντήσεις
- 2808 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chupacabra
06 Ιούλ 2024, 21:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ειμαι η Εριεττα......και ειμαι καλα.
από Μαδουραίος » 08 Νοέμ 2024, 14:32 » σε Κοινωνικά θέματα - 5 Απαντήσεις
- 438 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
08 Νοέμ 2024, 14:49
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αρουλης - Αεκακι.Η μητερα ολων των μαχων.
από Μαδουραίος » 21 Απρ 2024, 19:13 » σε Αθλητικά - 80 Απαντήσεις
- 2494 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Thor
24 Απρ 2024, 16:11
-