Γνωριζουμε καποια περιπτωση ανιχνευσης νοθευσης καυσιμων με ξυλολιο;

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Γνωριζουμε καποια περιπτωση ανιχνευσης νοθευσης καυσιμων με ξυλολιο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 16 Ιαν 2025, 17:00

hellegennes έγραψε:
16 Ιαν 2025, 16:48
Otto Weininger έγραψε:
16 Ιαν 2025, 16:29
Αυτό που ρώτησα εγώ τον φίλο είναι άλλο και μου απάντησε. Άκου λοιπόν. Από φυσική πως πας ; Σίγουρα καλύτερα από μένα. Πάρε ένα tip λοιπον που θα σε παει στα χωραφια σου : ψαξε πόση ενέργεια θα απελευθερωνε μια τετοια έκρηξη 15 τόνων ξυλολιου.
Συγκρινε αυτή την ενέργεια με πόσους τόνους ΤΝΤ θα αντιστοιχούσε.
Η αντιστοίχηση της ενέργειας σε τόνους ΤΝΤ γίνεται καθαρά για λόγους ποσοτικής σύγκρισης, γιατί το ΤΝΤ έχει πολύ σταθερό αποτύπωμα ενέργειας. Στην ουσία είναι μια ποσότητα σε joules απλά για συντομία και ευκολία λέμε ΤΝΤ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δυο εκρήξεις μεταξύ τους είναι συγκρίσιμες σε οτιδήποτε άλλο. Το πώς εκλύεται η ενέργεια, σε τι χρόνο, με ποιον τρόπο, σε τι υλικά... όλα έχουν μεγάλη σημασία για το τι είδους συνέπεια έχει η έκρηξη ενός υλικού. Ας πούμε, η ταχύτητα έκρηξης της νιτρογλυκερίνης είναι μεγαλύτερη από του ΤΝΤ, το οποίο έχει πολύ σημαντικές συνέπειες για το τι είδους ζημιά μπορεί να κάνει στο έδαφος, σε δομικά υλικά, δρόμους, κτλ.

Ποια απ' αυτές τις παραμέτρους ξέρεις για το ξυλόλιο;
Με δεδομένο ότι οι 15 τόνοι ξυλολιο που λένε ότι υπήρχαν ήταν στο βαγονι της εμπορικής πίσω από του οδηγου (τα άλλα της εμπορικής δεν έπαθαν σχεδόν τίποτα όπως εύκολα διαπιστώνεις από τις φωτο) και με δεδομένη την ταχύτητα, αν η έκρηξη οφειλόταν σε όντως σε 15 τόνους ξυλολιο, η ενέργεια θα αντιστοιχούσε σε έκρηξη πολλών δεκάδων τόνων ΤΝΤ. Δε θα είχε μείνει τίποτα όρθιο (περα απο το αποτύπωμα που θα έφτανε χιλιόμετρα μακριά και θα ηταν εμφανεστατο).

Μου έδειξε άρθρο από έκρηξη ξυλολιου στις ΗΠΑ που προοριζόταν για εργοστάσιο με χρώματα. Το βράδυ θα το ανεβάσω.

Εν κατακλείδι, μου είπε ότι θεωρεί τεραστιες μαλακιες το σενάριο των 15 τόνων που έσκασε, και ποντάρει στο ότι το νέο πορισμα δεν θα αποδείξει ούτε αυτό φορτιο ξυλολιου.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 16 Ιαν 2025, 18:09

SeaHawk έγραψε:
16 Ιαν 2025, 13:03
dna replication έγραψε:
16 Ιαν 2025, 12:55
Νετο Γκουερινο έγραψε:
16 Ιαν 2025, 12:52

Ένα ευρώ το λίτρο είναι μόνο η φοροδιαφυγή,τι δεν συμφέρει οικονομικά;
Ο Γιαννόπουλος είναι η δρυός πεσουσης της υπόθεσης
οχι το απέδειξε οτι δε συμφέρει η νοθεία με διαλυτες, έφερε στοιχεία

Δεν ειναι αυτη η θεση μου αγαπητε φιλε
Η καλυτερη τεχνικη για να αποδομησεις μια ψεκια ειναι να την αποδεχτεις ως αληθη
αυτό κάνω και εγώ δάσκαλε!
αποδέχομαι ως αληθη αυτά που ισχυρίζεσαι αλλά τώρα δε σ'αρέσουν γιατί δεν βγάζουν νόημα

Αυτο που λεω ειναι το εξης
Ο δηθεν μεγιστανας λαθρεμπορος που δηθεν προστατευε η κυβερνηση και ο κρατικος μηχανισμος ηταν τελικα ενας τυπος που θα εβγαζε ενα μικροποσο

Και λεω και κατι ακομη
Οποιος ασχολειται με νοθευσεις καυσιμων δεν ασχολειται με φορτια 2.5 εως 5 τονους

Αν το ψεκ αφηγημα ηταν πως η κυβερνηση και ο κρατικος μηχανισμος προστατευουν καποιον που φτιαχει διαλυτικα για νυχια δεν θα εφτιαχνα νημα
αυτό είναι κάτι που πρωτη φορά το ακούω απο σένα
οτι η κυβέρνηση του Κουλη κάνει τα πάντα για να καλύψει έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία που μετέφερε παράνομο φορτίο

Γιατί αυτό που φαινόταν ως τώρα γενικά έιναι η άρνηση οτι έγινε έκρηξη εξαιτίας του επικινδυνου φορτίου και οι προσπάθειες για συγκάλυψη

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 16 Ιαν 2025, 18:17

Otto Weininger έγραψε:
hellegennes έγραψε:
16 Ιαν 2025, 16:15
Είσαι θλιβερός. Για να υπερασπιστείς τα σιχάματα της κυβέρνησής σου, έχεις γίνει ο περίγελος του φόρουμ.

Αν ποτέ συνέλθεις, θα δεις την δημοσίευση "έχω γνώσεις χημείας" και θα γελάσεις κι εσύ με το τι μαλακίες έλεγες.

Σκέψου πόσο γελοίο είναι να κάνεις τέτοια δήλωση σε ένα νήμα που μιλάει για ένα υλικό που δεν ξέρεις, για χημικές διαδικασίες που δεν ξέρεις και για εκρήξεις, για τις οποίες δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Κι όλο αυτό το αιτιολογείς με το "έχω γνώσεις χημείας".

Μόνο παρτσακλό μπορεί να πει "έχω γνώσεις χημείας για φάρμακα, άρα έχω άποψη για το τι συνέπειες έχει η έκρηξη Χ τόνων ενός υλικού που δεν ξέρω".
Έχω πολλές γνώσεις οργανικής, αρα μπορώ να διαβάσω μια έκθεση που μιλάει για αρωματικους υδρογονάνθρακες και να καταλάβω τι λέει. Τίποτα άλλο.

Αυτό που ρώτησα εγώ τον φίλο είναι άλλο και μου απάντησε. Άκου λοιπόν. Από φυσική πως πας ; Σίγουρα καλύτερα από μένα. Πάρε ένα tip λοιπον που θα σε παει στα χωραφια σου : ψαξε πόση ενέργεια θα απελευθερωνε μια τετοια έκρηξη 15 τόνων ξυλολιου.

Μετά θα καταλάβεις γιατί έχω σοβαρές αμφιβολίες για τους 15 τόνους βασει όσων είδαμε.

Όσο για την χημεια ; Αυτή την κατέχω, δεν χρειάζομαι τον φίλο να μου πει τι αποτύπωμα θα άφηνε τέτοια έκρηξη μιας τέτοιας ουσίας και σε τι απόσταση, τόσο σε ατμόσφαιρα όσο και σε έδαφος.

Μετά ίσως, λέω ίσως, θα αισθανθείτε ηλιθιοι εντελώς (οι αλλοι βασικά, οχι εσύ εν προκειμένω) που χαψατε για μπαζωματα που έκρυψαν τα στοιχεία του ξυλολιου, τους 15 τόνους και πολλά άλλα.

Υγ : το ξυλολιο το γνωρίζω, μας το έμαθαν στα εργαστήρια, έχει πολλές εφαρμογές στο πεδίο μου. Οχι ότι κάναμε ανάλυση ιδιαίτερη, απλά επειδή είπες ότι μου είναι άγνωστο.
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 6114009740

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 940500049X

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 16 Ιαν 2025, 20:14

dna replication έγραψε:
16 Ιαν 2025, 18:09

αυτό είναι κάτι που πρωτη φορά το ακούω απο σένα
οτι η κυβέρνηση του Κουλη κάνει τα πάντα για να καλύψει έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία που μετέφερε παράνομο φορτίο

Γιατί αυτό που φαινόταν ως τώρα γενικά έιναι η άρνηση οτι έγινε έκρηξη εξαιτίας του επικινδυνου φορτίου και οι προσπάθειες για συγκάλυψη
Αυτο ειναι το ψεκ αφηγημα δεν ειναι δικη μου θεση αγαπητε φιλε

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 16 Ιαν 2025, 20:24

dna replication έγραψε:
16 Ιαν 2025, 18:17
Otto Weininger έγραψε:
hellegennes έγραψε:
16 Ιαν 2025, 16:15
Είσαι θλιβερός. Για να υπερασπιστείς τα σιχάματα της κυβέρνησής σου, έχεις γίνει ο περίγελος του φόρουμ.

Αν ποτέ συνέλθεις, θα δεις την δημοσίευση "έχω γνώσεις χημείας" και θα γελάσεις κι εσύ με το τι μαλακίες έλεγες.

Σκέψου πόσο γελοίο είναι να κάνεις τέτοια δήλωση σε ένα νήμα που μιλάει για ένα υλικό που δεν ξέρεις, για χημικές διαδικασίες που δεν ξέρεις και για εκρήξεις, για τις οποίες δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Κι όλο αυτό το αιτιολογείς με το "έχω γνώσεις χημείας".

Μόνο παρτσακλό μπορεί να πει "έχω γνώσεις χημείας για φάρμακα, άρα έχω άποψη για το τι συνέπειες έχει η έκρηξη Χ τόνων ενός υλικού που δεν ξέρω".
Έχω πολλές γνώσεις οργανικής, αρα μπορώ να διαβάσω μια έκθεση που μιλάει για αρωματικους υδρογονάνθρακες και να καταλάβω τι λέει. Τίποτα άλλο.

Μετά θα καταλάβεις γιατί έχω σοβαρές αμφιβολίες για τους 15 τόνους βασει όσων είδαμε.

Όσο για την χημεια ; Αυτή την κατέχω, δεν χρειάζομαι τον φίλο να μου πει τι αποτύπωμα θα άφηνε τέτοια έκρηξη μιας τέτοιας ουσίας και σε τι απόσταση, τόσο σε ατμόσφαιρα όσο και σε έδαφος.

Μετά ίσως, λέω ίσως, θα αισθανθείτε ηλιθιοι εντελώς (οι αλλοι βασικά, οχι εσύ εν προκειμένω) που χαψατε για μπαζωματα που έκρυψαν τα στοιχεία του ξυλολιου, τους 15 τόνους και πολλά άλλα.

Υγ : το ξυλολιο το γνωρίζω, μας το έμαθαν στα εργαστήρια, έχει πολλές εφαρμογές στο πεδίο μου. Οχι ότι κάναμε ανάλυση ιδιαίτερη, απλά επειδή είπες ότι μου είναι άγνωστο.
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 6114009740

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 940500049X
Με έκανες να πληρώσω κοντά 80δολλάρια για αυτά τα δυο, αν λένε άσχετα με αυτά που έγραψα θα σου στείλω το λογαριασμό :lol:

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 18 Ιαν 2025, 09:21

dna replication είσαι ήδη στα 37$

αναμονή για το δεύτερο

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών