Ορκομωσία Τραμπ
-
Ορκομωσία Τραμπ
Εδώ θα βάζουμε τα διάφορα ευτράπελα και παλαβά που θα λάβουν σίγουρα χώρα στην ορκομωσία Τραμπ
-
Re: Ορκομωσία Τραμπ
Ουάσιγκτον: Οι κάτοικοι φεύγουν από την πόλη εν όψει της ορκωμοσίας Τραμπ
Ρεπουμπλικάνοι και συντηρητικοί πλημμυρίζουν την πρωτεύουσα των ΗΠΑ για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος προέδρου. «Δεν μπορώ να βρίσκομαι εδώ», λένε οι κάτοικοί της.
ΗΑλεχάντρα Ουίτνι-Σμιθ έχει κάνει σχέδια για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ: Θα φύγει για μία εβδομάδα από την Ουάσιγκτον και θα μείνει σε ένα εξοχικό χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ.
«Οι μέρες αυτές συμπίπτουν με το Σαββατοκύριακο των γενεθλίων μου, τα οποία συνήθως περνώ στην Ουάσιγκτον»,λέει, αλλά τώρα «Ω, όχι, δεν μπορώ να είμαι εδώ». Η μητέρα της εργαζόταν στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ το 2021. «Θυμάμαι μόνο αυτό το αίσθημα φόβου για εκείνη και, στη συνέχεια, απλώς ανησυχία για εμένα που ζω στην πόλη. Δεν θέλω να βρίσκομαι μέσα σε αυτό το κλίμα αρνητικής ενέργειας», εξηγεί.
Ετσι, με τέσσερις φίλους της θα φύγουν για την εξοχή. Αλλωστε η ίδια πιστεύει ότι η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ «αντιπροσωπεύει την άσχημη πλευρά της Αμερικής, την οποία οι άνθρωποι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν».
Η Αλεχάντρα, δικηγόρος, εξηγεί: «Γνωρίζω την πραγματικότητα ζώντας σε αυτήν τη χώρα ως μαύρη γυναίκα. Οσο κι αν ήθελα να κερδίσει ο Χάρις, υπήρχε κάτι μέσα μου που μου έλεγε ότι η Αμερική δεν είναι έτοιμη για την πρώτη μαύρη πρόεδρό της. Οχι μόνο αυτό, αλλά είχε απέναντί της τον Ντόναλντ Τραμπ, που τον περιβάλλει ισχυρή λατρεία».
Την επομένη των εκλογών, η Τία Μπάτλερ, κάτοικος της Ουάσιγκτον, έστειλε email στους συγγενείς της ρωτώντας ποιος ενδιαφέρεται «να πάει σε μια κρουαζιέρα ή σε κάποια άλλη περιπέτεια, 19 – 25 Ιανουαρίου». «Εχω ένα θεμελιώδες σύνολο πεποιθήσεων και αξιών που διαφέρουν πολύ από τους υποστηρικτές του νεοεκλεγέντος προέδρου, επομένως είναι καλύτερο να απομακρυνθώ», είπε Μπάτλερ, στέλεχος ανθρώπινου δυναμικού που είχε εργαστεί για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για σχεδόν δύο δεκαετίες. Και προσθέτει ότι οι ψηφοφόροι προτίμησαν «έναν εγκληματία να οδηγεί τη χώρα μας αντί για έναν έγχρωμο άνθρωπο ή έναν εγκληματία αντί για μια γυναίκα».
Η Τζουν Γουίλιαμς Κόλμαν έχει παρόμοια συναισθήματα. Τον Ιούλιο του 2024, η γιατρός με έδρα το Χιούστον βρισκόταν σε μια μπουτίκ ρούχων στο Martha’s Vineyard όταν άκουσε ουρλιαχτά γύρω από την τηλεόραση στο κατάστημα. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μόλις είχε ανακοινώσει ότι σταματά την εκστρατεία επανεκλογής του και υποστήριξε την αντιπρόεδρό του Καμάλα Χάρις ως υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών.
«Οι άνθρωποι χοροπηδούσαν από τη χαρά τους. Ηταν μια τόσο δυνατή στιγμή», θυμάται. «Ηταν πραγματικά ενδιαφέρον να βρίσκομαι στο Martha’s Vineyard εκείνη την περίοδο. Ολοι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι».
Η Κόλμαν ήταν τόσο σίγουρη για τις πιθανότητες της Χάρις να κερδίσει, που αγόρασε αεροπορικά εισιτήρια για την Ουάσιγκτον από τις 28 Ιουλίου. Τώρα, σχεδιάζει να λάβει επιστροφή χρημάτων και να πάει εκδρομή με την κόρη της.
«Το 2016 όταν η Χίλαρι Κλίντον έχασε, ήρθαμε στην Ουάσιγκτον, επειδή γινόταν η Πορεία των Γυναικών», λέει η Κόλμαν. «Ηταν τόσο συναρπαστικό και ήθελα πολύ να το δει η κόρη μου. Αλλά δεν είναι το ίδιο τώρα».
900 έως 1.500 δολάρια για μια βραδιά
Από την άλλη πλευρά, ενώ οι κάτοικοι της Ουάσιγκτον αναζητούν τρόπους για να μη βρίσκονται στην πόλη, πολλοί συντηρητικοί και υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών είναι ενθουσιασμένοι. Ηδη από την Τετάρτη η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης ήταν το 70% και με τιμές που κυμαίνονται από 900 έως 1.500 δολάρια τη βραδιά.
Ο Τραμπ έχει αποστασιοποιηθεί από την Ουάσιγκτον, καθώς κατά τη διαδικασία για το χρίσμα ηττήθηκε από την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι στην Περιφέρεια της Κολούμπια, ενώ έλαβε μόλις 6,6% έναντι της Κάμαλα Χάρις στις εκλογές.
Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας, ο Τραμπ χαρακτήρισε την Ουάσιγκτον «βρώμικη και εγκληματική» και ορκίστηκε να ανανεώσει ριζικά τήν αμερικανική πρωτεύουσα, στρατολογώντας τον Ελον Μασκ για να περικόψει το προσωπικό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, κίνηση που έχει χαρακτηριστεί προσπάθεια να διαταραχθεί η πολιτική τάξη της πόλης.
Πηγή: The Guardian , https://www.kathimerini.gr/world/563424 ... ias-tramp/
Σχόλιο δικό μου...Όπου φύγει,φύγει κυριολεκτικά.
Ρεπουμπλικάνοι και συντηρητικοί πλημμυρίζουν την πρωτεύουσα των ΗΠΑ για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος προέδρου. «Δεν μπορώ να βρίσκομαι εδώ», λένε οι κάτοικοί της.
ΗΑλεχάντρα Ουίτνι-Σμιθ έχει κάνει σχέδια για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ: Θα φύγει για μία εβδομάδα από την Ουάσιγκτον και θα μείνει σε ένα εξοχικό χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ.
«Οι μέρες αυτές συμπίπτουν με το Σαββατοκύριακο των γενεθλίων μου, τα οποία συνήθως περνώ στην Ουάσιγκτον»,λέει, αλλά τώρα «Ω, όχι, δεν μπορώ να είμαι εδώ». Η μητέρα της εργαζόταν στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ το 2021. «Θυμάμαι μόνο αυτό το αίσθημα φόβου για εκείνη και, στη συνέχεια, απλώς ανησυχία για εμένα που ζω στην πόλη. Δεν θέλω να βρίσκομαι μέσα σε αυτό το κλίμα αρνητικής ενέργειας», εξηγεί.
Ετσι, με τέσσερις φίλους της θα φύγουν για την εξοχή. Αλλωστε η ίδια πιστεύει ότι η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ «αντιπροσωπεύει την άσχημη πλευρά της Αμερικής, την οποία οι άνθρωποι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν».
Η Αλεχάντρα, δικηγόρος, εξηγεί: «Γνωρίζω την πραγματικότητα ζώντας σε αυτήν τη χώρα ως μαύρη γυναίκα. Οσο κι αν ήθελα να κερδίσει ο Χάρις, υπήρχε κάτι μέσα μου που μου έλεγε ότι η Αμερική δεν είναι έτοιμη για την πρώτη μαύρη πρόεδρό της. Οχι μόνο αυτό, αλλά είχε απέναντί της τον Ντόναλντ Τραμπ, που τον περιβάλλει ισχυρή λατρεία».
Την επομένη των εκλογών, η Τία Μπάτλερ, κάτοικος της Ουάσιγκτον, έστειλε email στους συγγενείς της ρωτώντας ποιος ενδιαφέρεται «να πάει σε μια κρουαζιέρα ή σε κάποια άλλη περιπέτεια, 19 – 25 Ιανουαρίου». «Εχω ένα θεμελιώδες σύνολο πεποιθήσεων και αξιών που διαφέρουν πολύ από τους υποστηρικτές του νεοεκλεγέντος προέδρου, επομένως είναι καλύτερο να απομακρυνθώ», είπε Μπάτλερ, στέλεχος ανθρώπινου δυναμικού που είχε εργαστεί για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για σχεδόν δύο δεκαετίες. Και προσθέτει ότι οι ψηφοφόροι προτίμησαν «έναν εγκληματία να οδηγεί τη χώρα μας αντί για έναν έγχρωμο άνθρωπο ή έναν εγκληματία αντί για μια γυναίκα».
Η Τζουν Γουίλιαμς Κόλμαν έχει παρόμοια συναισθήματα. Τον Ιούλιο του 2024, η γιατρός με έδρα το Χιούστον βρισκόταν σε μια μπουτίκ ρούχων στο Martha’s Vineyard όταν άκουσε ουρλιαχτά γύρω από την τηλεόραση στο κατάστημα. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μόλις είχε ανακοινώσει ότι σταματά την εκστρατεία επανεκλογής του και υποστήριξε την αντιπρόεδρό του Καμάλα Χάρις ως υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών.
«Οι άνθρωποι χοροπηδούσαν από τη χαρά τους. Ηταν μια τόσο δυνατή στιγμή», θυμάται. «Ηταν πραγματικά ενδιαφέρον να βρίσκομαι στο Martha’s Vineyard εκείνη την περίοδο. Ολοι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι».
Η Κόλμαν ήταν τόσο σίγουρη για τις πιθανότητες της Χάρις να κερδίσει, που αγόρασε αεροπορικά εισιτήρια για την Ουάσιγκτον από τις 28 Ιουλίου. Τώρα, σχεδιάζει να λάβει επιστροφή χρημάτων και να πάει εκδρομή με την κόρη της.
«Το 2016 όταν η Χίλαρι Κλίντον έχασε, ήρθαμε στην Ουάσιγκτον, επειδή γινόταν η Πορεία των Γυναικών», λέει η Κόλμαν. «Ηταν τόσο συναρπαστικό και ήθελα πολύ να το δει η κόρη μου. Αλλά δεν είναι το ίδιο τώρα».
900 έως 1.500 δολάρια για μια βραδιά
Από την άλλη πλευρά, ενώ οι κάτοικοι της Ουάσιγκτον αναζητούν τρόπους για να μη βρίσκονται στην πόλη, πολλοί συντηρητικοί και υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών είναι ενθουσιασμένοι. Ηδη από την Τετάρτη η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης ήταν το 70% και με τιμές που κυμαίνονται από 900 έως 1.500 δολάρια τη βραδιά.
Ο Τραμπ έχει αποστασιοποιηθεί από την Ουάσιγκτον, καθώς κατά τη διαδικασία για το χρίσμα ηττήθηκε από την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι στην Περιφέρεια της Κολούμπια, ενώ έλαβε μόλις 6,6% έναντι της Κάμαλα Χάρις στις εκλογές.
Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας, ο Τραμπ χαρακτήρισε την Ουάσιγκτον «βρώμικη και εγκληματική» και ορκίστηκε να ανανεώσει ριζικά τήν αμερικανική πρωτεύουσα, στρατολογώντας τον Ελον Μασκ για να περικόψει το προσωπικό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, κίνηση που έχει χαρακτηριστεί προσπάθεια να διαταραχθεί η πολιτική τάξη της πόλης.
Πηγή: The Guardian , https://www.kathimerini.gr/world/563424 ... ias-tramp/
Σχόλιο δικό μου...Όπου φύγει,φύγει κυριολεκτικά.
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
Ο μόνος που δέχτηκε πρόσκληση και δεν πάει είναι ο Κινέζος;

- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Σαν το Τζώνυ Γουόκερ οι Δημοκρατικοί φεύγουν, οι Ρεπουμπλικάνοι έρχονται.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Νομίζω ότι αντί του Προέδρου της Κίνας θα παραστεί ο Αντιπρόεδρος της Κίνας.Αν και απο όσα μεταδίδονται αυτό είναι τι μικρότερο ευτράπελο που θα συμβεί στην ορκομωσία.Libre arbitre έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 20:19Ο μόνος που δέχτηκε πρόσκληση και δεν πάει είναι ο Κινέζος;
-
Ο Μιχαήλ Ιγνατίου στον ΣΚΑΙ πριν λίγο μετέδωσε πως τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας και εξωτερικών υποθέσεων δεν θα μείνουν ως είθισται στις θέσεις τους για 3-4 μήνες μέχρι να έρθουν οι αντικαταστάτες τους όπως γίνεται πάντα ως τώρα.Διατάχθηκαν να μην βρίσκονται στα γραφεία τους μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (όταν αρχίζει επίσημα η 20η Ιανουαρίου) και να μην εμφανιστούν ξανά στον Λευκό Οίκο.Αν προκύψει κάποια κρίση ζητημάτων άμυνας ή εξωτερικών σχέσεων να δω πως θα το χειριστούν.
Mitharadir έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 20:27Ο Μιχαήλ Ιγνατίου στον ΣΚΑΙ πριν λίγο μετέδωσε πως τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας και εξωτερικών υποθέσεων δεν θα μείνουν ως είθισται στις θέσεις τους για 3-4 μήνες μέχρι να έρθουν οι αντικαταστάτες τους όπως γίνεται πάντα ως τώρα.Διατάχθηκαν να μην βρίσκονται στα γραφεία τους μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (όταν αρχίζει επίσημα η 20η Ιανουαρίου) και να μην εμφανιστούν ξανά στον Λευκό Οίκο.Αν προκύψει κάποια κρίση ζητημάτων άμυνας ή εξωτερικών σχέσεων να δω πως θα το χειριστούν.

Ναι, αλλά θα παίξουν οι Village People στην ορκωμοσίαMitharadir έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 20:27Ο Μιχαήλ Ιγνατίου στον ΣΚΑΙ πριν λίγο μετέδωσε πως τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας και εξωτερικών υποθέσεων δεν θα μείνουν ως είθισται στις θέσεις τους για 3-4 μήνες μέχρι να έρθουν οι αντικαταστάτες τους όπως γίνεται πάντα ως τώρα.Διατάχθηκαν να μην βρίσκονται στα γραφεία τους μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (όταν αρχίζει επίσημα η 20η Ιανουαρίου) και να μην εμφανιστούν ξανά στον Λευκό Οίκο.Αν προκύψει κάποια κρίση ζητημάτων άμυνας ή εξωτερικών σχέσεων να δω πως θα το χειριστούν.
Θα βάλει κάποιον από αυτούς να διαχειριστούν την κρίση

Βλέπω ότι έχουν έναν ναυαρχο
- Golden Age
Πράγματι προκαλούν γέλιο...οι Δημοκρατικοί. Κατα τα άλλα μου παρουσιαζόντουσαν σαν δύναμη..."υπευθυνότητας" και...."δημοκρατίας".Mitharadir έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 20:27Ο Μιχαήλ Ιγνατίου στον ΣΚΑΙ πριν λίγο μετέδωσε πως τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας και εξωτερικών υποθέσεων δεν θα μείνουν ως είθισται στις θέσεις τους για 3-4 μήνες μέχρι να έρθουν οι αντικαταστάτες τους όπως γίνεται πάντα ως τώρα.Διατάχθηκαν να μην βρίσκονται στα γραφεία τους μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (όταν αρχίζει επίσημα η 20η Ιανουαρίου) και να μην εμφανιστούν ξανά στον Λευκό Οίκο.Αν προκύψει κάποια κρίση ζητημάτων άμυνας ή εξωτερικών σχέσεων να δω πως θα το χειριστούν.
Το βαθύ κράτος κυνήγησε και προσπάθησε με κυνήγια μαγισσών να βάλει φυλακή τον Τραμπ πολεμώντας τον λυσσαλέα.Αρα είναι δίκαιο που ήρθε η ώρα της εκδίκησης και προφανώς η κυβέρνηση Τραμπ δεν μπορεί να συνυπάρξει μαζί τους ή να συνεργαστεί σαν να μην έγινε τίποτα.Karma is a bitch.Τωρα θα πάρουν πόδι και θα μάθουν.Δεν θα υπάρχουν δολιοφθορές εκ των έσω όπως τους άφησε στην πρώτη θητεία.Τελος.Mitharadir έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 20:27Ο Μιχαήλ Ιγνατίου στον ΣΚΑΙ πριν λίγο μετέδωσε πως τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας και εξωτερικών υποθέσεων δεν θα μείνουν ως είθισται στις θέσεις τους για 3-4 μήνες μέχρι να έρθουν οι αντικαταστάτες τους όπως γίνεται πάντα ως τώρα.Διατάχθηκαν να μην βρίσκονται στα γραφεία τους μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (όταν αρχίζει επίσημα η 20η Ιανουαρίου) και να μην εμφανιστούν ξανά στον Λευκό Οίκο.Αν προκύψει κάποια κρίση ζητημάτων άμυνας ή εξωτερικών σχέσεων να δω πως θα το χειριστούν.
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
They're eating dogs!

- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Το meme coin που έβγαλε αυτό το ΣΚ το πιάνουμε;
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 20:33Mitharadir έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 20:27Ο Μιχαήλ Ιγνατίου στον ΣΚΑΙ πριν λίγο μετέδωσε πως τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας και εξωτερικών υποθέσεων δεν θα μείνουν ως είθισται στις θέσεις τους για 3-4 μήνες μέχρι να έρθουν οι αντικαταστάτες τους όπως γίνεται πάντα ως τώρα.Διατάχθηκαν να μην βρίσκονται στα γραφεία τους μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (όταν αρχίζει επίσημα η 20η Ιανουαρίου) και να μην εμφανιστούν ξανά στον Λευκό Οίκο.Αν προκύψει κάποια κρίση ζητημάτων άμυνας ή εξωτερικών σχέσεων να δω πως θα το χειριστούν.

-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Φεύγει και ο Τσούνης.Mitharadir έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 20:27Ο Μιχαήλ Ιγνατίου στον ΣΚΑΙ πριν λίγο μετέδωσε πως τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας και εξωτερικών υποθέσεων δεν θα μείνουν ως είθισται στις θέσεις τους για 3-4 μήνες μέχρι να έρθουν οι αντικαταστάτες τους όπως γίνεται πάντα ως τώρα.Διατάχθηκαν να μην βρίσκονται στα γραφεία τους μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (όταν αρχίζει επίσημα η 20η Ιανουαρίου) και να μην εμφανιστούν ξανά στον Λευκό Οίκο.Αν προκύψει κάποια κρίση ζητημάτων άμυνας ή εξωτερικών σχέσεων να δω πως θα το χειριστούν.
https://www.protothema.gr/greece/articl ... n-tourkia/
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ορκομωσία της βουλής - Στυλιστικά παρατράγουδα
από Juno » 03 Ιούλ 2023, 22:13 » σε Εσωτερική Πολιτική - 62 Απαντήσεις
- 2388 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γυφτάκι
05 Ιούλ 2023, 14:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η Ορκομωσια του νεου Προέδρου της Δημοκρατιας
από George_V » 13 Μαρ 2025, 11:16 » σε Εσωτερική Πολιτική - 55 Απαντήσεις
- 1059 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
14 Μαρ 2025, 14:43
-
-
-
Νέα δημοσίευση εχετε κανει σεξ κατα την ορκομωσια στο στρατο ?
από τα ριχνω μέσα » 24 Οκτ 2024, 21:15 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 3 Απαντήσεις
- 230 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
24 Οκτ 2024, 21:32
-
-
- 36 Απαντήσεις
- 962 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nostromos
17 Φεβ 2025, 16:24