Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
-
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 20 Ιαν 2025, 11:55
sharp έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:52
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:50
sharp έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:49
Το ΑΙ δεν γράφει μόνο του. Ο lead developer του δίνει τη δουλειά που θα έδινε σε ανθρώπους. Και στις δύο περιπτώσεις το τσεκάρει. Χοντρικά στο περιγράφω.
Αλλο να πρεπει να διορθωσεις 500 lines κωδικα και αλλο 1500
Το έχεις δοκιμάσει; Γιατί αν του δώσεις σωστή κατεύθυνση, σου φτιάχνει ωραιότατα modular oop πράγματα. Και δεν μιλάω για copilot και τέτοια, αλλά για το γενικής χρήσεως chatgpt.
Το εχω δοκιμασει ναι. ΚΑι για προγραμματισμο και για ηλεκτρονικα. Πολλες φορες οταν του ελεγα οτι το κανει λαθος, το παραδεχοταν και απλα ζητουσε συγνωμη. Ξερεις, shit happens.
Τελος παντων, το AI ειναι εδω για να μεινει αλλα ολη αυτη η παρανοια και το ψυεδομαρκετινγκ που επικρατει τωρα που ξαφνικα τα παντα ειναι "AI" θα τελειωσει.
-
sharp
από sharp » 20 Ιαν 2025, 11:56
enaon έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 21:29
GoBzi έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 10:23
Ο μαν κάνει την δουλειά του, λέει πίπες για να χώνουν λεφτά οι μέτοχοι. Λιγότεροι προγραμματιστές, λιγότερα έξοδα, περισσότερο κέρδος για εσάς.

εχω κατι λαμπες της χιομι, yeelight, ήξερα οτι εχουν επιλογή για τοπικό ελεγχο αλλα βαριόμουν χρόνια, εχθές ειπα στο deepseek να δει αυτο το
μανουαλ και να μου φτιάξει ενα σκριπτάκι για το εσπουινο σε javascript, ήξερε και το εσπρουινο τι ειναι και τις διαφορές απο την node.js, δουλεψε με την πρώτη. Τρέλα λιγο.
Δεν ξέρει όμως απλά πράγματα, όπως τι συνέβη στην tiananmen square.
-
marabou
από marabou » 20 Ιαν 2025, 11:56
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:47
sharp έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:44
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:42
Ο,τι και να λενε, το AI χωρις την ανθρωπινη συνεισφορα ειναι καταδικασμενο να αποτυχει.
Οποιος ενδιαφερεται ας ψαξει λιγο για AI Inbreeding οπου εχει ηδη ξεκινησει.
Αυτά είναι ακόμη στο επίπεδο του στοχασμού. Για την ώρα εκεί που ήθελες 3 προγραμματιστές, σου αρκεί 1.
ΚΑθολου στοχασμος.
Επισης, οι τρεις προγραμματιστες θα γραψουν τον ιδιο κωδικα σε 2 σειρες αντι για 10 που θα κανει το AI.
Δεν ειπα οτι δε θα υπαρχει AI στο μελλον αλλα θα πιασει ταβανι.
Αυτό είναι αυθαίρετο και αναπόδεικτο. Γιατί να θέλει 10 γραμμές το AI και 2 γραμμές ο προγραμματιστής;
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
-
sharp
από sharp » 20 Ιαν 2025, 11:59
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:55
sharp έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:52
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:50
Αλλο να πρεπει να διορθωσεις 500 lines κωδικα και αλλο 1500
Το έχεις δοκιμάσει; Γιατί αν του δώσεις σωστή κατεύθυνση, σου φτιάχνει ωραιότατα modular oop πράγματα. Και δεν μιλάω για copilot και τέτοια, αλλά για το γενικής χρήσεως chatgpt.
Το εχω δοκιμασει ναι. ΚΑι για προγραμματισμο και για ηλεκτρονικα. Πολλες φορες οταν του ελεγα οτι το κανει λαθος, το παραδεχοταν και απλα ζητουσε συγνωμη. Ξερεις, shit happens.
Τελος παντων, το AI ειναι εδω για να μεινει αλλα ολη αυτη η παρανοια και το ψυεδομαρκετινγκ που επικρατει τωρα που ξαφνικα τα παντα ειναι "AI" θα τελειωσει.
Πάντως οι μεγάλες εταιρείες δεν συμφωνούν μαζί σου. Τα ποσά που επενδύουν δείχνουν ότι όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά ότι τώρα ξεκινάει.
-
micmic
- Phorum.gr user: micmic
από micmic » 20 Ιαν 2025, 12:01
marabou έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:45
micmic έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:16
Προφανώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα δραματικό τα αμέσως επόμενα χρόνια αλλά πάντως σιγά-σιγά το ΑΙ θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στον προγραμματισμό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιά θα είναι η πρώτη μεγάλη μαλακία προγραμματισμένη από ΑΙ που θα επηρεάσει κρίσιμα συστήματα και για την οποία θα πέσει πολύ ταλαιπωρία για να την αποσφαλματώσουν.
Άρα δεν θα χάσουν τη δουλειά τους οι προγραμματιστές.
Δεν λέω αυτό. Μπορεί να την χάσουν, επειδή και οι εταιρείες δεν θα είναι ηλίθιες. Θα ξέρουν τί δουλειά μπορεί να βγάλει ένας προγραμματιστής που δεν χρησιμοποιεί ΑΙ και τί δουλειά μπορεί να βγάλει κάποιος που το χρησιμοποιεί. Αλλά η διαφορά ικανότητας μεταξύ 2 προγραμματιστών θα συνεχίσει να υπάρχει ανεξαρτήτως ΑΙ. Αν τώρα με τη χρήση ΑΙ ο ένας προγραμματιστής καταφέρει να βγάλει την δουλειά που βγάζουν 2, φυσικά και ο ένας θα χάσει τη δουλειά του.
Όπως θα γίνει και σε όλες τις δουλειές δηλαδή. Το ΑΙ πιθανώς να μπορεί να κάνει καλύτερη διάγνωση από γιατρούς, να συνθέτει καλύτερη μουσική από συνθέτες, να φτιάχνει καλύτερα σχέδια από μηχανικούς κτλ. Ακόμα και αν χρειάζεται πάντα ανθρώπινη επίβλεψη, είναι προφανές ότι πολλές δουλειές θα χαθούν. Ή ίσως να μειωθούν οι εργάσιμες ώρες.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
-
enaon
από enaon » 20 Ιαν 2025, 12:06
marabou έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:38
Δηλαδή, Οι λάμπες Yeelight έχουν επιλογή για local control, η οποία δεν απαιτεί σύνδεση σε cloud ή εξωτερικά APIs;
Γιατί εγώ μία λάμπα xiaomi και ούτε από την ίδια την εφαρμογή mi home δεν μπορώ να της ελέγξω.
ναι μπορείς να μιλήσεις απευθείας στην λαμπα, δεν θελει cloud κλπ.
-
marabou
από marabou » 20 Ιαν 2025, 12:08
enaon έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:06
marabou έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:38
Δηλαδή, Οι λάμπες Yeelight έχουν επιλογή για local control, η οποία δεν απαιτεί σύνδεση σε cloud ή εξωτερικά APIs;
Γιατί εγώ μία λάμπα xiaomi και ούτε από την ίδια την εφαρμογή mi home δεν μπορώ να της ελέγξω.
ναι μπορείς να μιλήσεις απευθείας στην λαμπα, δεν θελει cloud κλπ.
Μόνο οι Yeelight;
-
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 20 Ιαν 2025, 12:11
marabou έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:56
sharp έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:44
Αυτά είναι ακόμη στο επίπεδο του στοχασμού. Για την ώρα εκεί που ήθελες 3 προγραμματιστές, σου αρκεί 1.
ΚΑθολου στοχασμος.
Επισης, οι τρεις προγραμματιστες θα γραψουν τον ιδιο κωδικα σε 2 σειρες αντι για 10 που θα κανει το AI.
Αυτό είναι αυθαίρετο και αναπόδεικτο. Γιατί να θέλει 10 γραμμές το AI και 2 γραμμές ο προγραμματιστής;
Αυτη ειναι η εμπειρια μου. Λιγες φορες μου εδωσε κωδικα καλυτερο/μικροτερο απο εναν που θα εκανα εγω. Και σε καμια περιπτωση δε μες λες καλο προγραμματιστη. Δεν ειναι η ειδικοτητα μου.
-
marabou
από marabou » 20 Ιαν 2025, 12:25
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:11
ΚΑθολου στοχασμος.
Αυτη ειναι η εμπειρια μου. Λιγες φορες μου εδωσε κωδικα καλυτερο/μικροτερο απο εναν που θα εκανα εγω. Και σε καμια περιπτωση δε μες λες καλο προγραμματιστη. Δεν ειναι η ειδικοτητα μου.
Έχω φτιάξει ψηφιακή βοηθό, με φωνητικές εντολές, που κάνει google searching, αναζήτηση αρχείων και φακέλων με πολλά κριτήρια όπως ημερομηνία τροποποίησης ή όνομα αρχείου και φακέλου, άμεση εκτύπωση, άμεση αποστολή sms (μέσω εφαρμογής σύνδεσης του κινητού με το PC), άνοιγμα αρχείων και παίξιμο μουσικών κομματιών, εκτέλεσης script για το desktop όπως zoom κλπ, μετάφρασης, και τελευταία παλεύω για έλεγχο οικιακών συσκευών αλλά μπερδεύομαι με τα APIs. Μιλάμε για κώδικα 1200 γραμμών αρχικά που τώρα το συμμάζεψα σε κομμάτια ξεχωριστά σε φακέλους (modules, libraries, media κλπ). Του έχω βάλει και wakeword και λειτουργεί άψογα.
-
enaon
από enaon » 20 Ιαν 2025, 12:25
marabou έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:08
Μόνο οι Yeelight;
και οι philips. Δεν ξερω γενικά για ολες, οσες ειναι tuya δεν παιζουν τοπικά, γενικά δηλαδή το τοπικό ειναι σπάνιο λιγο πλέον.
-
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 20 Ιαν 2025, 12:27
marabou έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:25
Έχω φτιάξει ψηφιακή βοηθό, με φωνητικές εντολές, που κάνει google searching, αναζήτηση αρχείων και φακέλων με πολλά κριτήρια όπως ημερομηνία τροποποίησης ή όνομα αρχείου και φακέλου, άμεση εκτύπωση, άμεση αποστολή sms (μέσω εφαρμογής σύνδεσης του κινητού με το PC), άνοιγμα αρχείων και παίξιμο μουσικών κομματιών, εκτέλεσης script για το desktop όπως zoom κλπ, μετάφρασης, και τελευταία παλεύω για έλεγχο οικιακών συσκευών αλλά μπερδεύομαι με τα APIs. Μιλάμε για κώδικα 1200 γραμμών αρχικά που τώρα το συμμάζεψα σε κομμάτια ξεχωριστά σε φακέλους (modules, libraries, media κλπ). Του έχω βάλει και wakeword και λειτουργεί άψογα.
αυτο ειναι ML, δεν ειναι AI
-
foscilis
από foscilis » 20 Ιαν 2025, 12:36
enaon έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 21:29
GoBzi έγραψε: ↑19 Ιαν 2025, 10:23
Ο μαν κάνει την δουλειά του, λέει πίπες για να χώνουν λεφτά οι μέτοχοι. Λιγότεροι προγραμματιστές, λιγότερα έξοδα, περισσότερο κέρδος για εσάς.

εχω κατι λαμπες της χιομι, yeelight, ήξερα οτι εχουν επιλογή για τοπικό ελεγχο αλλα βαριόμουν χρόνια, εχθές ειπα στο deepseek να δει αυτο το
μανουαλ και να μου φτιάξει ενα σκριπτάκι για το εσπουινο σε javascript, ήξερε και το εσπρουινο τι ειναι και τις διαφορές απο την node.js, δουλεψε με την πρώτη. Τρέλα λιγο.
Αυτό είναι απλά autocomplete αν το καλοσκεφτείς. Δηλαδή αυτό το πράγμα εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβε πραγματικά
καθόλου τι έκανε. Απλά παρήγαγε τη στατιστικά εγγύτερη πιθανή έξοδο στα πράγματα που πήρε για είσοδο, με δεδομένη την εκπαίδευσή του δλδ τα εκατομμύρια κείμενα που έχει δει. Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές δουλειές (τόσο με τη σημασία "task" όσο και με τη σημασία "job") που καλύπτονται από αυτό. Αλλά αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες δουλειές δε χρειάζονται ούτε κατανόηση ούτε κρίση. Δε σημαίνει ότι το μηχάνημα έχει κατανόηση ή κρίση. Τη στιγμή που χρειάζεται έστω και μια σταγονίτσα από αυτά, αυτό το υπολογιστικό μοντέλο δείχνει τα όριά του. Και η συγγραφή κώδικα για σχεδόν οτιδήποτε σοβαρό, σε γενικές γραμμές τα χρειάζεται και τα δύο.
-
foscilis
από foscilis » 20 Ιαν 2025, 12:37
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:36
foscilis έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:31
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 11:28
έχω ένα τυπά στο λινκεδιν ο οποίος έφτιαξε εφαρμογή σκακιού με νάτουραλ λάνγκουατζ πρόμπτινγκ.
Αποκλείεται να μη χρειάστηκε πολλές απόπειρες, σαφή κατανόηση του τι ήθελε να κάνει και αρκετή κωλοφαρδία.
Κοίτα, CIO είναι ο τύπος και έλεγε αυτά που είπε ο Ζουκ εδώ και λίγο καιρό τώρα
Γιατί εγώ τι είμαι;
-
marabou
από marabou » 20 Ιαν 2025, 12:39
enaon έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:25
marabou έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:08
Μόνο οι Yeelight;
και οι philips. Δεν ξερω γενικά για ολες, οσες ειναι tuya δεν παιζουν τοπικά, γενικά δηλαδή το τοπικό ειναι σπάνιο λιγο πλέον.
Και παλεύω να τα καταφέρω με τα API τους. Θα αγοράσω μία yeelight για να δω αυτό που λες, παρεμπιπτόντως είναι χάλια η εφαρμογή mi home ή είναι χαλασμένη η λάμπα που πήρα (
https://www.praktiker.gr/p/xiaomi-mi-es ... d_source=1 ) αφού δεν μπορεί να τη συνδέσει το app.
-
marabou
από marabou » 20 Ιαν 2025, 12:40
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:27
marabou έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:25
αυτο ειναι ML, δεν ειναι AI
Το AI μου τα έφτιαξε όλα αυτά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
marabou την 20 Ιαν 2025, 12:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 578 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo
10 Απρ 2024, 22:15
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 1904 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
19 Ιαν 2025, 21:50
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 577 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
10 Ιαν 2024, 21:08
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 471 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
11 Αύγ 2023, 09:54
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.