Ο μαν κάνει την δουλειά του, λέει πίπες για να χώνουν λεφτά οι μέτοχοι. Λιγότεροι προγραμματιστές, λιγότερα έξοδα, περισσότερο κέρδος για εσάς.
εχω κατι λαμπες της χιομι, yeelight, ήξερα οτι εχουν επιλογή για τοπικό ελεγχο αλλα βαριόμουν χρόνια, εχθές ειπα στο deepseek να δει αυτο το μανουαλ και να μου φτιάξει ενα σκριπτάκι για το εσπουινο σε javascript, ήξερε και το εσπρουινο τι ειναι και τις διαφορές απο την node.js, δουλεψε με την πρώτη. Τρέλα λιγο.
Αυτό είναι απλά autocomplete αν το καλοσκεφτείς. Δηλαδή αυτό το πράγμα εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβε πραγματικά καθόλου τι έκανε. Απλά παρήγαγε τη στατιστικά εγγύτερη πιθανή έξοδο στα πράγματα που πήρε για είσοδο, με δεδομένη την εκπαίδευσή του δλδ τα εκατομμύρια κείμενα που έχει δει. Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές δουλειές (τόσο με τη σημασία "task" όσο και με τη σημασία "job") που καλύπτονται από αυτό. Αλλά αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες δουλειές δε χρειάζονται ούτε κατανόηση ούτε κρίση. Δε σημαίνει ότι το μηχάνημα έχει κατανόηση ή κρίση. Τη στιγμή που χρειάζεται έστω και μια σταγονίτσα από αυτά, αυτό το υπολογιστικό μοντέλο δείχνει τα όριά του. Και η συγγραφή κώδικα για σχεδόν οτιδήποτε σοβαρό, σε γενικές γραμμές τα χρειάζεται και τα δύο.
ναι οκ, δεν συζητάμε αν ειναι έξυπνο στα αλήθεια και αν σκέφτεται. Αλλά ειναι εντυπωσιακό, αφου το εφτιαξε και δουλεψε, του ζήτησα να δει αν μπορώ να ρυθμίζω τον χρόνο μετάβασης ον/οφφ και αν μπορώ να στειλω εντολή να σταματήσω την μετάβαση. Μου ειπε ναι, τα εκανε, το στοπ δεν επαιζε. Του λεω κοιτά ξανα πιο προσεκτικά, σιγουρα ειναι σωστή η εντολή; Και κατάλαβε οτι ο στοπ που εβαλε ηταν για να σταματαει μεταβαση αλλαγης χρώματος οχι ον/οφφ. Καταλαβε τωρα, ξερεις τι εννοω, ειπε σορυ και το αφαίρεσε. Αλλα γενικά ηταν εντυπωσιακό, δεν επαιξα μαζί του, απλα εκανε μια δουλεια για εμενα, σφαίρα κιολας.
και ο κώδικας μια χαρά, ουτε γραμμη παραπάνω. Πλακα κανω στον Αχάριστο
Επισης, οι τρεις προγραμματιστες θα γραψουν τον ιδιο κωδικα σε 2 σειρες αντι για 10 που θα κανει το AI.
Δεν ειπα οτι δε θα υπαρχει AI στο μελλον αλλα θα πιασει ταβανι.
Αυτό είναι αυθαίρετο και αναπόδεικτο. Γιατί να θέλει 10 γραμμές το AI και 2 γραμμές ο προγραμματιστής;
Αυτη ειναι η εμπειρια μου. Λιγες φορες μου εδωσε κωδικα καλυτερο/μικροτερο απο εναν που θα εκανα εγω. Και σε καμια περιπτωση δε μες λες καλο προγραμματιστη. Δεν ειναι η ειδικοτητα μου.
Μην είσαι Αχάριστος ρε συ.
ΟΚ, είναι ένας καλούτσικος προγραμματιστής, που δεν κοιμάται ποτέ, δεν αρρωσταίνει, δεν πάει διακοπές, δεν χασομεράει, δεν αντιμιλάει, δεν έχει καλές ή κακές μέρες και γενικώς στοιχίζει ελάχιστα. Επίσης μαθαίνει και όλο βελτιώνεται. Τι λες, δεν είναι πρόκληση για τον εργοδότη;
Ζήτησα από το ChatGPT να μου φτιάξει ένα front-end εργαλείο για να επικοινωνώ μαζί του, ακόμη και φωνητικά, χωρίς να χρειάζομαι browser, και μου το έφτιαξε!
Πρόκειται για ένα chatgpt-widget που έχω στον υπολογιστή μου, το οποίο μου επιτρέπει να δίνω φωνητικές εντολές, να παίρνω απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο, και γενικά να κάνω τη χρήση του AI πιο εύκολη. Το εργαλείο λειτουργεί άψογα και είναι πολύ πρακτικό για την καθημερινότητά μου. Αν και δεν είμαι προγραμματιστής, κατάφερα με τη βοήθεια του ChatGPT να το προσαρμόσω στις ανάγκες μου.
Και παλεύω να τα καταφέρω με τα API τους. Θα αγοράσω μία yeelight για να δω αυτό που λες, παρεμπιπτόντως είναι χάλια η εφαρμογή mi home ή είναι χαλασμένη η λάμπα που πήρα ( https://www.praktiker.gr/p/xiaomi-mi-es ... d_source=1 ) αφού δεν μπορεί να τη συνδέσει το app.
αυτο που εβαλες yeelight ειναι νομιζω, δοκίμασε να αλλαξεις σερβερ στον κινέζικο, μερικές δεν εφανίζονται/παιζουν στον ευρωπαικό, καποια συμφωνία με την philips εχουν κανει, ιδιες λαμπες ειναι. Αφου την συνδέσεις εχει επιλογή μετα να ενεργοποιήσεις το lan mode, και μετα μιλας στην λαμπα απευθείας.
δεν την εβαλα στο mihome, στο yeelight app, απο εκει εχεις επιλογή για lan mode.
Χαίρω πολύ Αφροδίτη
Θα αρχίσουν να φτιάχνουν μηχανές
Δλδ, θα αρχίσουν να αναπαράγονται
Δλδ, θα αρχίσουν να ζουν, κυριολεκτικά
Και εννοείται ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν στη Βιοτεχνολογία πέρα από το δικό μας διανοητικό όριο
Το αν οι Διάδοχοί μας θα 'ναι ζεστοί ή παγωμένοι είναι πια περασμένο singularity
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω προς τα που κλίνει
Εμείς, Σκέτοι, ως έχουμε, είμαστε obsolete
Και παλεύω να τα καταφέρω με τα API τους. Θα αγοράσω μία yeelight για να δω αυτό που λες, παρεμπιπτόντως είναι χάλια η εφαρμογή mi home ή είναι χαλασμένη η λάμπα που πήρα ( https://www.praktiker.gr/p/xiaomi-mi-es ... d_source=1 ) αφού δεν μπορεί να τη συνδέσει το app.
αυτο που εβαλες yeelight ειναι νομιζω, δοκίμασε να αλλαξεις σερβερ στον κινέζικο, μερικές δεν εφανίζονται/παιζουν στον ευρωπαικό, καποια συμφωνία με την philips εχουν κανει, ιδιες λαμπες ειναι. Αφου την συνδέσεις εχει επιλογή μετα να ενεργοποιήσεις το lan mode, και μετα μιλας στην λαμπα απευθείας.
Μα δεν συνδέεται με τίποτα. Μόνο μια φορά συνδέθηκε αλλά χρειάστηκε να κάνω reset και να την ξαναπεράσω. Και από τότε τίποτα. Δοκίμασα και με το app yeelight και με το mi home. Αγόρασα V-TAC για να κάνω τη δουλειά μου. Αν ήξερα αυτό που είπες θα έπαιρνα τη δική σου. Ποια είναι;
Μα δεν συνδέεται με τίποτα. Μόνο μια φορά συνδέθηκε αλλά χρειάστηκε να κάνω reset και να την ξαναπεράσω. Και από τότε τίποτα. Δοκίμασα και με το app yeelight και με το mi home. Αγόρασα V-TAC για να κάνω τη δουλειά μου. Αν ήξερα αυτό που είπες θα έπαιρνα τη δική σου. Ποια είναι;
στο yeelight app βαλτην, οχι στο mihome. Καν ενα ρεσετ πριν με τα 5 πατηματα κλπ. Τις Yeelight Color II εχω, αλλα ειναι παλιες, δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα. Να κλεινεις και το ΒΤ και να το ανοιγεις πριν την ψαξεις, με το ΒΤ βρισκει την λαμπα, κολάει στο ανδρόιδ το ΒΤ συνέχεια, και εμενα με παίδεψε να την συνδέσω στο αππ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 20 Ιαν 2025, 13:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κοίτα, CIO είναι ο τύπος και έλεγε αυτά που είπε ο Ζουκ εδώ και λίγο καιρό τώρα
Γιατί εγώ τι είμαι;
δεν είπα ότι είσαι ή δεν είσαι ρε. αλλά το αναφέρω γτ ο τύπος ξέρει πως να αναλύσει ένα τασκ ώστε να αυτοματοποιηθεί με κώδικα
Δεν διάλεξε όμως κάτι αληθινό αλλά ένα χιλιολυμένο εργαστηριακού τύπου τασκ που χρησιμοποιείται σαν άσκηση/benchmark εδώ και 80 χρόνια. Και πάω όσο στοίχημα θες ότι αυτό που έφτιαξε απείχε πάρα πολλές εργατοώρες από ένα τελειωμένο πρόγραμμα έτοιμο για τα περαιτέρω.
Πρόσεξε, το χρησιμοποιώ 2 χρόνια και σίγουρα με έχει γλιτώσει από το να χρειάζομαι τουλάχιστον 1 βοηθό. Δε λέω ότι είναι άχρηστο. Αλλά τελικά αν μπορούσα να το συνοψίσω, είναι απλά μια πολύ υψηλού επιπέδου γλώσσα προγραμματισμού. Δλδ αν του πεις "φτιάξε μου μια συνάρτηση που να παίρνει αυτό το input και να βγάζει αυτό το output αναλόγως τις περιπτώσεις 1,2,3,4", 99% θα στο κάνει αρκετά καλά ώστε να χρειάζεται ελάχιστες αλλαγές ή και καθόλου αλλαγές. Αλλά η περιγραφή με όρους πολυπλοκότητας (και γνώσης του αντικειμένου κλπ) θα είναι συγκρίσιμη με το να έγραφες απλά κώδικα. Σου γλιτώνει ας πούμε 80% του χρόνου αλλά δεν αλλάζει θεμελιωδώς το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Και κρίνοντας από το πώς λειτουργεί ο κλάδος από τον καιρό που φτιάχτηκε ο πρώτος assembler, το αποτέλεσμα δε θα είναι να χρειάζεται 80% λιγότερη συγγραφή κώδικα αλλά να γράφονται 500% πιο πολύπλοκα προγράμματα.
Zuckerberg's SHOCKING Statement: “AI Will Replace Coders in 2025"
No, it won't.-
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Προφανώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα δραματικό τα αμέσως επόμενα χρόνια αλλά πάντως σιγά-σιγά το ΑΙ θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στον προγραμματισμό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιά θα είναι η πρώτη μεγάλη μαλακία προγραμματισμένη από ΑΙ που θα επηρεάσει κρίσιμα συστήματα και για την οποία θα πέσει πολύ ταλαιπωρία για να την αποσφαλματώσουν.
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε οι προγραμματιστές που βγαίνουν τώρα από τα πανεπιστήμια πως θα πιάνουν δουλειά. Πολύ πιθανόν μέχρι και η πτυχιακή εργασία να έχει βγει μέσω AI, οπότε άντε να αποδείξεις σε εργοδότη ότι αξίζεις την δουλειά.
Υπάρχουν ήδη εργαλεία -βασικά βγήκαν σχεδόν αμέσως- που τσεκάρουν ακριβώς αυτό. Δεν έχεις καμμιά ελπίδα με ΑΙ εργασία σε σοβαρό πανεπιστήμιο και εργασιακό περιβάλλον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν ειπα οτι δε θα υπαρχει AI στο μελλον αλλα θα πιασει ταβανι.
Έχει ήδη πιάσει ταβάνι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Προφανώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα δραματικό τα αμέσως επόμενα χρόνια αλλά πάντως σιγά-σιγά το ΑΙ θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στον προγραμματισμό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιά θα είναι η πρώτη μεγάλη μαλακία προγραμματισμένη από ΑΙ που θα επηρεάσει κρίσιμα συστήματα και για την οποία θα πέσει πολύ ταλαιπωρία για να την αποσφαλματώσουν.
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε οι προγραμματιστές που βγαίνουν τώρα από τα πανεπιστήμια πως θα πιάνουν δουλειά. Πολύ πιθανόν μέχρι και η πτυχιακή εργασία να έχει βγει μέσω AI, οπότε άντε να αποδείξεις σε εργοδότη ότι αξίζεις την δουλειά.
Υπάρχουν ήδη εργαλεία -βασικά βγήκαν σχεδόν αμέσως- που τσεκάρουν ακριβώς αυτό. Δεν έχεις καμμιά ελπίδα με ΑΙ εργασία σε σοβαρό πανεπιστήμιο και εργασιακό περιβάλλον.
Και τι θα μου πει το εργαλείο; Εαν ο κώδικας που έγραψε ο άλλος είναι απο AI;
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.