Τα τυχερά παιχνίδια είναι στημένα

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: Τα τυχερά παιχνίδια είναι στημένα

Δημοσίευση από micmic » 30 Ιαν 2025, 22:05

Σε λίγο θα μας πείτε ότι και τα κέρδη της Αθανασίας Νταβαρίνου ήταν στημένα.

"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Δημοσίευση από nik_killthemall » 30 Ιαν 2025, 22:05

Green Dragon έγραψε:
30 Ιαν 2025, 21:48
Δεν προκύπτει, υποψία είναι, είμαι στην φάση που ψάχνω τα στατιστικά, κάτι σαν αυτό που έκανες τώρα αλλά σε βάθος χρόνου. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που τα μαθηματικά μόνα τους μπορούν να λύσουν το μυστήριο.
Αν σε 10 κληρωσεις παιζονται 2 εκ στηλες που καμποσες απο αυτες ειναι και διπλες, τοτε στατιστικως στις 10 κληρωσεις πρεπει να γινουν 9 τζακ ποτ, ΑΝ ο νομος των μεγαλων αριθμων (των απειρων επαναληψεων - κληρωσεων δηλ) ισχυε και στις λιγες επαναληψεις. Αρα σε μενα φαινονται φυσιολογικα τα πραγματα.

Ή αλλιως η γνωμη μου ειναι πως αν το στηνουν το κανουν τηρωντας την στατιστικη και οχι παραβιαζοντας την.

Με βαση αυτο που ειπες για το βαθος χρονου. Ας υποθεσουμε πως φτιαχνεις συχνοτητες εμφανισεων των αριθμων σε αριθμο κληρωσεων 2 χιλιαδες πισω. Θα βρεις μια ομαδα αριθμων (Α) που θα υστερει, μια ομαδα αριθμων (Β) που θα ερχεται συχνοτερα και μια ομαδα αριθμων (Γ) που θα ισορροπει κοντα στη στατιστικη πιθανοτητα των μεγαλων αριθμων !

Αν κανεις το ιδιο στις τελευταιες 50 κληρωσεις, θα δεις οτι στις τελευταιες 50 κληρωσεις ερχονται πιο συχνα αριθμοι απο την ομαδα Α και σπανιοτερα απο την ομαδα Γ γιατι τεινει η στατιστικη να ισορροπησει ολους τους αριθμους στη συχνοτητα των μεγαλων αριθμων.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Έκτωρ Φοίνιξ
Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ

Δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ » 30 Ιαν 2025, 22:07

Green Dragon έγραψε:
30 Ιαν 2025, 21:35
Να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι δεν αναφέρομαι σε στημένους αγώνες αλλά σε αυτά που υποτίθεται ότι είναι μόνο τύχη, π.χ. Λόττο, Τζόκερ κλπ. Πολλά χρόνια πίσω η πιθανότητα για τζακ ποτ ήταν πολύ μικρότερη από την πιθανότητα να βγει νικητής και μάλιστα αρκετές φορές έβγαιναν περισσότεροι από ένας. Τώρα θέλεις τουλάχιστον θαύμα, τι άλλαξε άραγε, οέο; Τα μαθηματικά;

:smt005:

hellegennes
Εγώ θα πλουτίσω απ'τα βιβλία μου. Δε χρειάζομαι τυχερά παιχνίδια.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Δημοσίευση από nik_killthemall » 30 Ιαν 2025, 22:09

Υπαρχει ενας δεικτης που υποδεικνυει ποτε σε συμφερει να συμμετασχεις σε ενα τυχερο παιγνιο που δεν θυμαμαι το ονομα του αλλα θυμαμαι οτι δινεται απτη σχεση :

Δ = πιθανοτητα να κερδισεις χ το ποσο που θα κερδισεις - πιθανοτητα να χασεις χ το ποσο που θα χασεις

Για να σε συμφερει να παιξεις πρεπει Δ > 0 ! Οποτε :

πιθανοτητα να κερδισεις = 1/24 εκ
πιθανοτητα να χασεις (πρακτικα) = 100%
ποσο που θα χασεις = 1 ευρω κοστος στηλης

Αρα για να βγει θετικο το Δ πρεπει το επαθλο (δηλ. τα τζακ ποτ) να φτασει στα 24 εκ + 1 ευρο.

Επισης :

- αν παιξεις 1 στηλη = 1 ευρω οι πιθανοτητες να κερδισεις ειναι 0,0000041 %

- αν παιξεις 1000 στηλες = 1000 ευρω οι πιθανοτητες να κερδισεις ειναι 0,0041 %

Πρακτικα αυτο σημαινει πως εχεις τις ιδιες πιθανοτητες να κερδισεις ειτε με 1 ευρω ειτε με 1000 ευρω, δηλ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ !
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δημοσίευση από hellegennes » 31 Ιαν 2025, 03:15

nik_killthemall έγραψε:
30 Ιαν 2025, 21:47
Green Dragon έγραψε:
Να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι δεν αναφέρομαι σε στημένους αγώνες αλλά σε αυτά που υποτίθεται ότι είναι μόνο τύχη, π.χ. Λόττο, Τζόκερ κλπ. Πολλά χρόνια πίσω η πιθανότητα για τζακ ποτ ήταν πολύ μικρότερη από την πιθανότητα να βγει νικητής και μάλιστα αρκετές φορές έβγαιναν περισσότεροι από ένας. Τώρα θέλεις τουλάχιστον θαύμα, τι άλλαξε άραγε, οέο; Τα μαθηματικά;

hellegennes
Απο που προκυπτει αυτο που λες ?

Για παραδειγμα βλεπω πως στη τελευταια κληρωση παιχτηκαν 5 εκ στηλες που για να παρουμε τη worst case ας υποθεσουμε πως ολες ειναι διαφορετικες μεταξυ τους και δεν υπαρχουν διπλες. Ολοι οι συνδυασμοι στο τζοκερ ειναι κατι πανω απο 24 εκ, οποτε οι πιθανοτητες να υπαρξει νικητης ειναι 5/24 = 21% και οι πιθανοτητες να γινει τζακ ποτ ειναι 79% !

Αν τωρα στα 5 εκ στηλες υπαρχουν και διπλες (δηλ ιδιες στηλες) τοτε το 21% μικραινει κι αλλο και το 79% ανεβαινει κι αλλο. Ενω σε προηγουμενες κληρωσεις που παιζονται πολυ λιγοτερες στηλες πχ 2 εκ η πιθανοτητα για τζακποτ παει πανω απο 90% σε καθε κληρωση.
Συγγνώμη, αλλά έχεις υπολογίσει λάθος τις πιθανότητες. Νομίζω ότι έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι χρειάζεται να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου σ' αυτόν τομέα, από προηγούμενη συζήτηση.

Σε 5 εκατομμύρια στήλες η πιθανότητα να μην βγει νικητής είναι περίπου 81,5% και αν συνυπολογίσουμε την πιθανότητα διπλών στηλών, περίπου 83,5% (όχι ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά).

Ο λόγος που το επισημαίνω είναι ότι η υπερεκτίμηση που κάνεις γίνεται σημαντικότερη σε μεγαλύτερους αριθμούς. Όταν παίζονται 10 εκατομμύρια στήλες, που είναι σύνηθες σε πολλαπλά τζακπότ, η πιθανότητα να νικήσει κάποιος είναι περίπου 33,5%, που είναι αρκετά μακριά από το 10/24 (41,5%) που θα υπολόγιζες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δημοσίευση από hellegennes » 31 Ιαν 2025, 03:22

Green Dragon έγραψε:
30 Ιαν 2025, 21:53
Καλά αυτό είναι πολύ νέο, τώρα τελευταία έγινε.
Πέρυσι έγινε και αν δεις τον αριθμό στηλών που παίζεται έκανε τεράστια διαφορά. Από 3-4 εκατομμύρια στήλες πέσαμε στο 1 εκατομμύριο.
nik_killthemall έγραψε:
30 Ιαν 2025, 22:05
Ή αλλιως η γνωμη μου ειναι πως αν το στηνουν το κανουν τηρωντας την στατιστικη και οχι παραβιαζοντας την.
Προφανώς, αλλά ΑΝ στήνουν κάτι, που το βρίσκω δύσκολο, το στήνουν βγάζοντας περισσότερους τυχερούς. Για το 2024, ας πούμε, η συχνότητα ήταν περίπου 1 νικητής ανά 13 κληρώσεις, που είναι πολύ υψηλή για τον αριθμό δελτίων που παίχτηκαν. Μια πιο λογική συχνότητα θα ήταν 1/20.
Green Dragon έγραψε:
30 Ιαν 2025, 21:40
GoBack έγραψε:
30 Ιαν 2025, 21:39
Παιζονται λιγοτερα δελτια;
Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να ελέγξει κάποιος για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την αρχική υπόθεση. Με σκέτα μαθηματικά εύκολα βγαίνει συμπέρασμα. Δεν είναι περίεργο που πάντα πριν τις γιορτές μαζεύεται χοντρό τζακ ποτ;
Παλιότερα είχα κοιτάξει αναλυτικά στοιχεία με τις κληρώσεις, την συχνότητα νικητών, κτλ. και δεν βρήκα κάτι ύποπτο.

Ο τρόπος που λειτουργεί το τζακπότ είναι ότι μαζεύονται λεφτά από τα δελτία που έχουν ήδη παιχτεί και αν δεν βγει νικητής προστίθενται στην επόμενη κλήρωση. Δεν είναι περίεργο που μαζεύονται μεγάλα ποσά στις γιορτές, γιατί αυξάνεται ο αριθμός δελτίων που κατατίθενται, αλλά μεγάλα τζακπότ συμβαίνουν όλον τον χρόνο. Απλά τις περισσότερες φορές τα τζακπότ δεν παίζουν σαν είδηση αν δεν είναι γιορτές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Δημοσίευση από Νon4me » 31 Ιαν 2025, 03:28

Είχε πιάσει μια φορά η μάνα μου 5ρι ( όλα εκτός από το τζόκερ ) αυτό έγινε πριν κάνα 10 - 15 χρόνια , και παίζει κάθε βδομάδα από όταν βγήκε ( απλό δελτίο) τώρα βέβαια που έχει φτάσει τόσα μύρια είναι περίεργο που δεν το έπιασε - πιάνει κανείς .

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 31 Ιαν 2025, 03:35

συμφωνω :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
marabou

Δημοσίευση από marabou » 31 Ιαν 2025, 05:51

Εχει σχεση η καθε κλήρωση με την επόμενη; Όχι δεν έχει. Η πιθανόιτητα να κερδίσεις παραμένει 1 στα 24 m
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marabou την 31 Ιαν 2025, 10:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Δημοσίευση από nik_killthemall » 31 Ιαν 2025, 08:16

hellegennes έγραψε:
31 Ιαν 2025, 03:15
nik_killthemall έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

hellegennes

Για παραδειγμα βλεπω πως στη τελευταια κληρωση παιχτηκαν 5 εκ στηλες που για να παρουμε τη worst case ας υποθεσουμε πως ολες ειναι διαφορετικες μεταξυ τους και δεν υπαρχουν διπλες. Ολοι οι συνδυασμοι στο τζοκερ ειναι κατι πανω απο 24 εκ, οποτε οι πιθανοτητες να υπαρξει νικητης ειναι 5/24 = 21% και οι πιθανοτητες να γινει τζακ ποτ ειναι 79% !

Αν τωρα στα 5 εκ στηλες υπαρχουν και διπλες (δηλ ιδιες στηλες) τοτε το 21% μικραινει κι αλλο και το 79% ανεβαινει κι αλλο. Ενω σε προηγουμενες κληρωσεις που παιζονται πολυ λιγοτερες στηλες πχ 2 εκ η πιθανοτητα για τζακποτ παει πανω απο 90% σε καθε κληρωση.
Συγγνώμη, αλλά έχεις υπολογίσει λάθος τις πιθανότητες. Νομίζω ότι έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι χρειάζεται να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου σ' αυτόν τομέα, από προηγούμενη συζήτηση.

Σε 5 εκατομμύρια στήλες η πιθανότητα να μην βγει νικητής είναι περίπου 81,5% και αν συνυπολογίσουμε την πιθανότητα διπλών στηλών, περίπου 83,5% (όχι ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά).

Ο λόγος που το επισημαίνω είναι ότι η υπερεκτίμηση που κάνεις γίνεται σημαντικότερη σε μεγαλύτερους αριθμούς. Όταν παίζονται 10 εκατομμύρια στήλες, που είναι σύνηθες σε πολλαπλά τζακπότ, η πιθανότητα να νικήσει κάποιος είναι περίπου 33,5%, που είναι αρκετά μακριά από το 10/24 (41,5%) που θα υπολόγιζες.
Διαπιστωνω πως τις κοβεις με τη παρτι μου, αλλα θα περασω στην ουσια γιατι μου εισαι εντελως αδιαφορος.

Στην κληρωση 3083 που αναφερομουν παιχτηκαν ακριβως 5.163.767 στηλες οι συνδυασμοι στο τζοκερ ειναι 24.435.180 αρα αν θεωρησουμε πως δεν υπαρχουν διπλες στηλες η πιθανοτητα να μην υπαρξει νικητης ειναι (24.435.180 - 5.163.767) / 24.435.180 = 78,86%. (Που ειναι πολυ κοντα στο 79% που εγραψα). (Μην μου πεις οτι η κληρωση τζοκερ ακολουθει συγκεκριμενη κατανομη πιθανοτητας γιατι θα σε ρωτησω γιατί και σε ποια πειραματικα δεδομενα - μελετη το βασιζεις ? )

Το 81,5% που υπολογιζεις εσυ από που προκυπτει ?

Επισης πως υπολογισες τις διπλες στηλες ? Για να βγαλεις πιθανοτητα 83,5% σημαινει πως θεωρησες πως εκ των 5 εκ στηλων το 1 εκ ηταν διπλες (δηλ. ιδιες) στηλες, απο που βγηκε πως ειναι τοσες ? Η αφεντια σου παλι ειναι το τεκμηριο ?

Μετα, να σε πληροφορησω πως σε τζακποτ δεν παιζονται 10 εκ στηλες που ειναι και συνηθες σε πολλαπλα τζακ ποτ και τριχες ... εχουν να παιχτουν τοσες στηλες πανω απο 2 χρονια. Στη χτεσινη κληρωση με το τζακ ποτ των 19,5 εκ. ευρω που για πανω απο 30 κληρωσεις ΔΕΝ ειχες νικητη, παιχτηκαν για παραδειγμα 7 εκ στηλες που ειναι και το μεγιστο των τελευταιων 2 ετων.

Αλλα ακομα κι αν παιζονταν 10 εκ στηλες που ειναι και συνηθες οπως λες ... τοτε η ακριβης πιθανοτητα προϋποθετει το να ξερεις ποσες διπλες στηλες παιχτηκαν ? Εσυ που το ξερεις αυτο ωστε να επιλεγεις σιγουρα το 33,5% αντι του 10/24 ?

Προσοχη εδω δεν αναφερομαστε σε πολλες κληρωσεις - επαναληψεις του ιδιου πειραματος, αλλα σε μια και μοναδικη κληρωση που παιχτηκαν χ στηλες !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 31 Ιαν 2025, 08:43, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Δημοσίευση από nik_killthemall » 31 Ιαν 2025, 08:17

marabou έγραψε:
31 Ιαν 2025, 05:51
Εχει σχεση η καθε κλήρωση με την επόμενη; Όχι δεν έχει. Η οιθανλιτητα να κερδίσεις παραμένει 1 στα 24 m
ακριβως !

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Δημοσίευση από nik_killthemall » 31 Ιαν 2025, 08:24

hellegennes έγραψε:
31 Ιαν 2025, 03:22
[
nik_killthemall έγραψε:
Προφανώς, αλλά ΑΝ στήνουν κάτι, που το βρίσκω δύσκολο, το στήνουν βγάζοντας περισσότερους τυχερούς. Για το 2024, ας πούμε, η συχνότητα ήταν περίπου 1 νικητής ανά 13 κληρώσεις, που είναι πολύ υψηλή για τον αριθμό δελτίων που παίχτηκαν. Μια πιο λογική συχνότητα θα ήταν 1/20.

απο που προκυπτει το 1 / 20 ?

Κατα μεσο ορο τις τελευταιες 30 κληρωσεις π.χ. παιζονταν 2,5 εκ στηλες ανα κληρωση, αυτο βγαζει μεση συχνοτητα νικητη 1/20 που λες ?

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δημοσίευση από hellegennes » 31 Ιαν 2025, 09:25

nik_killthemall έγραψε:
31 Ιαν 2025, 08:16
hellegennes έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:

Διαπιστωνω πως τις κοβεις με τη παρτι μου, αλλα θα περασω στην ουσια γιατι μου εισαι εντελως αδιαφορος.

Στην κληρωση 3083 που αναφερομουν παιχτηκαν ακριβως 5.163.767 στηλες οι συνδυασμοι στο τζοκερ ειναι 24.435.180 αρα αν θεωρησουμε πως δεν υπαρχουν διπλες στηλες η πιθανοτητα να μην υπαρξει νικητης ειναι (24.435.180 - 5.163.767) / 24.435.180 = 78,86%. (Που ειναι πολυ κοντα στο 79% που εγραψα). (Μην μου πεις οτι η κληρωση τζοκερ ακολουθει συγκεκριμενη κατανομη πιθανοτητας γιατι θα σε ρωτησω γιατί και σε ποια πειραματικα δεδομενα - μελετη το βασιζεις ? )

Από τον σωστό τρόπο υπολογισμού των πιθανοτήτων. Αυτό που γράφεις είναι τελείως λάθος και απλώς συμβαίνει να είναι κοντά στο πραγματικό αποτέλεσμα γιατί ο τύπος υπολογισμού που χρησιμοποιείς (που είναι λάθος) έχει έναν βαθμό συγγένειας με τον σωστό τύπο, αλλά απομακρύνεται απ' αυτόν όσο αυξάνονται οι επαναλήψεις.

Ο σωστός τύπος για να βρεις τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα είναι 100% (1) μείον την πιθανότητα να έχεις αρνητικό αποτέλεσμα. Η πιθανότητα να έχεις αρνητικό αποτέλεσμα σε μια επανάληψη (μια στήλη) είναι 1 - 1/αριθμό πιθανών στηλών. Η πιθανότητα να έχεις αρνητικό αποτέλεσμα σε Χ στήλες είναι το ίδιο υψωμένο στην Χ.

Δηλαδή:

(1 - 1/24.500.000)^5.000.000 = 0,815 (81,5%)

Αυτή είναι η πιθανότητα αποτυχίας. Η πιθανότητα να βρεθεί νικητήρια στήλη είναι 1 - 0,815 = 18,5%
nik_killthemall έγραψε:
Επισης πως υπολογισες τις διπλες στηλες ?
Είναι απλή στατιστική πιθανότητα. Είναι ο αριθμός των πιθανών στηλών επί την πιθανότητα να βγει νικητήρια στήλη. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται με βάση τις στήλες που έχουν παιχτεί. Στις 5 εκατομμύρια στήλες είναι περίπου 10%.

Γενικά, καλό είναι λιγότερη ειρωνεία και περισσότερο διάβασμα. Αν δεν θυμάσαι θεωρία πιθανοτήτων δεν είναι κακό. Κακό είναι να εκφέρεις άποψη για πιθανότητες και όταν σου λέει κάποιος ότι τις υπολογίζεις λάθος να το εκλαμβάνεις σαν προσωπική επίθεση και να πας σε αντεπίθεση.

Τα μαθηματικά δεν είναι θέμα άποψης.
nik_killthemall έγραψε:

Αλλα ακομα κι αν παιζονταν 10 εκ στηλες που ειναι και συνηθες οπως λες ... τοτε η ακριβης πιθανοτητα προϋποθετει το να ξερεις ποσες διπλες στηλες παιχτηκαν ? Εσυ που το ξερεις αυτο ωστε να επιλεγεις σιγουρα το 33,5% αντι του 10/24 ?
Ξανά: δεν το επιλέγω, το υπολογίζω με τον τύπο που υπολογίζεις ένα θετικό αποτέλεσμα σε Χ επαναλήψεις. Δες παραπάνω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δημοσίευση από hellegennes » 31 Ιαν 2025, 09:27

nik_killthemall έγραψε:
31 Ιαν 2025, 08:24
hellegennes έγραψε:
31 Ιαν 2025, 03:22
[
nik_killthemall έγραψε:

απο που προκυπτει το 1 / 20 ?

Κατα μεσο ορο τις τελευταιες 30 κληρωσεις π.χ. παιζονταν 2,5 εκ στηλες ανα κληρωση, αυτο βγαζει μεση συχνοτητα νικητη 1/20 που λες ?
Μέτρησα τις τελευταίες 100, πολλές από τις οποίες είχαν κοντά στο 1 εκατομμύριο και κάτω απ' αυτό. Η συχνότητα εμφάνισης νικητή θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στο 1/20 με βάση αυτό και τις διπλές στήλες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Δημοσίευση από nik_killthemall » 31 Ιαν 2025, 20:28

hellegennes έγραψε:
31 Ιαν 2025, 09:25
nik_killthemall έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Από τον σωστό τρόπο υπολογισμού των πιθανοτήτων. Αυτό που γράφεις είναι τελείως λάθος και απλώς συμβαίνει να είναι κοντά στο πραγματικό αποτέλεσμα γιατί ο τύπος υπολογισμού που χρησιμοποιείς (που είναι λάθος) έχει έναν βαθμό συγγένειας με τον σωστό τύπο, αλλά απομακρύνεται απ' αυτόν όσο αυξάνονται οι επαναλήψεις.

Ο σωστός τύπος για να βρεις τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα είναι 100% (1) μείον την πιθανότητα να έχεις αρνητικό αποτέλεσμα. Η πιθανότητα να έχεις αρνητικό αποτέλεσμα σε μια επανάληψη (μια στήλη) είναι 1 - 1/αριθμό πιθανών στηλών. Η πιθανότητα να έχεις αρνητικό αποτέλεσμα σε Χ στήλες είναι το ίδιο υψωμένο στην Χ.

Δηλαδή:

(1 - 1/24.500.000)^5.000.000 = 0,815 (81,5%)

Αυτή είναι η πιθανότητα αποτυχίας. Η πιθανότητα να βρεθεί νικητήρια στήλη είναι 1 - 0,815 = 18,5%
nik_killthemall έγραψε:
Επισης πως υπολογισες τις διπλες στηλες ?
Είναι απλή στατιστική πιθανότητα. Είναι ο αριθμός των πιθανών στηλών επί την πιθανότητα να βγει νικητήρια στήλη. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται με βάση τις στήλες που έχουν παιχτεί. Στις 5 εκατομμύρια στήλες είναι περίπου 10%.

Γενικά, καλό είναι λιγότερη ειρωνεία και περισσότερο διάβασμα. Αν δεν θυμάσαι θεωρία πιθανοτήτων δεν είναι κακό. Κακό είναι να εκφέρεις άποψη για πιθανότητες και όταν σου λέει κάποιος ότι τις υπολογίζεις λάθος να το εκλαμβάνεις σαν προσωπική επίθεση και να πας σε αντεπίθεση.

Τα μαθηματικά δεν είναι θέμα άποψης.
nik_killthemall έγραψε:

Ξανά: δεν το επιλέγω, το υπολογίζω με τον τύπο που υπολογίζεις ένα θετικό αποτέλεσμα σε Χ επαναλήψεις. Δες παραπάνω.
Μαν αυτά που γράφεις αποδεικνυουν 2 πραγματα :

1) πως εισαι ημιμαθης και
2) πως δεν εχεις συναντησει ποτε σου την αυτογνωσια και αρα εισαι και απυθμενα εγωιστης για να παραδεχτείς πως κάνεις λάθος.

Θα γραψω ενα μηνυμα αλλα μετα θα μπεις στο ιγκνορ δεν προκειται να χασω αλλο χρονο μαζι σου.

Η πηγη του λαθους που κανεις ειναι το κοκκινο ! Θεωρεις δηλ πως τα 5εκ στηλες που παιχτηκαν ειναι 5 εκ επαναληψεις πειραματος, που προφανως ειναι κραυγαλεο ΛΑΘΟΣ !
Το πειραμα γινεται ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ και ειναι η κληρωση, το πειραμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι στηλες των συμμετεχοντων ! Αρα εκει που πας και υψωνεις στα 5 εκατομμυρια, βαρας τσαρουχι μεγαλειωδες ! (Οπως ακριβως στη ριψη ζαριου, το πειραμα ειναι η ριψη και ΟΧΙ το πονταρισμα στον αριθμο ή στους αριθμους).

Οι στηλες ειναι απλα ενδεχομενα του πειραματος που πληρωνεις αντιτιμο για να τα λαβεις και δεν εχουν ΚΑΜΙΑ επιδραση στην εκβαση του πειραματος, και μαλιστα οι στηλες ειναι ανεξαρτητα μεταξυ τους ενδεχομενα γιατι στη ιδια κληρωση ειναι αδυνατον να κερδισουν το 5+1 δυο διαφορετικες στηλες !

Αυτο σημαινει πως η πιθανοτητα να υπαρξει νικητης ειναι απλά η ενωση ανεξαρτητων μεταξυ τους συνολων, αρα η πιθανοτητα της ενωσης ειναι το αθροισμα των πιθανοτητων της καθε στηλης, αρα η πιθανοτητα να υπαρξει νικητης στη κληρωση ειναι ακριβως αυτο που εγραψα, δηλ. :

πληθος ευνοικων περιπτωσεων / πληθος ολων των περιπτωσεων = 5.163.767 στηλες / 24.435.180 συνδυασμους = 21,14 % να υπαρξει νικητης και 1 - 21,14% = 78,86% να ΜΗΝ υπαρξει νικητης !

Με αυτον τον τροπο υπολογιζουν την πιθανοτητα να υπαρξει νικητης ολα τα σαητ στο ιντερνετ ακομα και ο ιδιος ο οπαπ (παραθετω λινκ) ! Μαλλον πρεπει να πας να τους διδαξεις ημιμαθεια ...
Προφανώς δεν περιμένω να παραδεχτείς τίποτα γιατί είσαι τέρμα κομπλεξικος εγωιστης και ημιμαθης με υφος καρνηδαλιου, οπως ΟΛΟΙ οι ημιμαθεις καρνηδαλιοι !

Απο κει και περα οι διπλες στηλες ΔΕΝ υπολογιζονται με τη μπαρουφα που λες αλλα οπως ειπα εισαι τερμα εγωιστης για να το παραδεχτεις. Ουδεμια σχεση εχει η πιθανοτητα να βγει νικητης με 5εκ διαφορετικες στηλες, με το ΠΟΣΕΣ απο αυτες τις 5εκ στηλες θα ΕΙΝΑΙ διπλες !
Ουδεμια, ειναι μεγεθη ΑΣΥΣΧΕΤΙΣΤΑ !
Προφανως οσο το πληθος των στηλων που παιζονται αυξανεται τοσο και οι διπλες στηλες θα αυξανονται, αλλα ΔΕΝ διατηρειται ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ σαν αυτης της μπαρουφας που λες ! Απλά εδώ μιλησε το κομπλεξ του αμορφωτου ημιμαθους γιατι ο ακριβης υπολογισμος των διπλων στηλων ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ! Και γίνεται μόνο με καταγραφή !

Εν ολιγοις, το ποσες στηλες θα ειναι διπλες στα 5 εκ. στηλες που παιχτηκαν, το τεκμηριωνεις βαση ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ ! Φτιαξε και εκκλησια να γουσταρεις ...

Τέλος, αν παιζονται κατα μεσο ορο 2,5 εκ στηλες και θεωρησουμε πως ολες ειναι διαφορετικες μεταξυ τους τοτε σε μια κληρωση η πιθανοτητα να βγει νικητης θα ειναι απλα 2,5/24 = περιπου 10% (και οχι οι παπαριες που λες) !

Αν τωρα θεωρησουμε οτι το πειραμα (και το πειραμα ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ) περιγραφεται απο την εκβαση νικητης - μη νικητης, τοτε οι πολλες επαναληψεις του πειραματος, δηλ οι ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ, μπορουν θα μπορουσαν να περιγραφουν απο διωνυμικη κατανομη στην οποια θα ψαχνεις να βρεις στις 10, 20, 30 κληρωσεις κλπ ποια η πιθανοτητα να υπαρξει 1 νικητης (και τα υπολοιπα τζακ ποτ).

Με αυτα τα δεδομενα η διωνυμικη δινει πως η πιθανοτητα να βγει νικητης μεγιστοποιειται στις 10 κληρωσεις (οπως ειναι φυσικο αφου σε καθε κληρωση η πιθανοτητα ειναι 1/10) και αυτη η πιθανοτητα ειναι 38,7%. Αν περασει η δεκαδα κληρωσεων τοτε η πιθανοτητα να βγει νικητης πεφτει. Με λιγα λογια η διωνυμικη σου λεει πως αν σε ενα πειραμα τυχης κατι εχει πιθανοτατα εμφανισης 1/10 τοτε μεσα στη δεκαδα επαναληψεων (δηλ μεσα στη περιοδο του) εχει μεγαλες πιθανοτητες να εμφανιστει, αλλα οχι 100%, αλλα 38,7% ! Αν η δεκαδα (δηλ η περιοδος) περασει τοτε η πιθανοτητα εμφανισης νικητη παραδοξως πεφτει !

Βεβαια στη πραγματικοτητα οι κληρωσεις και οι εμφανισεις αριθμων σε πληθος κληρωσεων ΔΕΝ ακολουθουν ποσοτικα την διωνυμικη, αλλα μονο ποιοτικά !

Τεσπα, στο ιγκνορ γιατι ο χρονος μου ειναι πολυτιμος για να τον σπαταλαω σε λυκειοπαιδα

ελα τσαγια :wave:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 31 Ιαν 2025, 22:59, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών