Στο ότι μια κυβέρνηση που παίζει μόνη της αποκτά υπεροψία γιατί δεν νοιώθει την ανάσα κανενός αντιπάλου στο σβέρκο της, συμφωνώ απολύτως.Φραγμένος_Τελεστής έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 23:57Αυτό κατάλαβες ε; Μπράβο, κερδίζεις λουκούμι. Δε θα άλλαζε τίποτα σημαντικά με αυτούς στον Ελληνικό κράτος, απλά θα τους ψήφιζα έτσι για να υπάρχει μια εναλλαγή στην εξουσία. Αυτό γιατί η παρούσα διακυβέρνηση απέδειξε πως όταν κάποιος παίζει μόνος του και ελέγχει τα πάντα, αρχίζει να πιστεύει ότι το κράτος και οι ζωές των πολιτών του ανήκουν και πως έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς καμία συνέπεια, χάνοντας κάθε αίσθηση τσίπας. Όπως είπα, για να αλλάξει κάτι σε αυτό το ρδέλο χρειάζεται να γίνει τεράστια αναταραχή, κάτι που προφανώς δεν θέλει όποιος κουτσά στραβά τα βγάζει πέρα (και με το δίκιο του, ούτε εγώ θα το ήθελα αν ζούσα Ελλάδα, δεν θα ήμουν τρελός να ρισκάρω τη ζωή μου σε μια μεγάλη αναταραχή για να ζήσουν καλύτερα οι επόμενοι, γι' αυτό και θα ψήφιζα αυτούς που ανέφερα... δεν είμαι κάνας ήρωας).ΓΑΛΗ έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 18:45Για να κάνουν τι;Φραγμένος_Τελεστής έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 03:28Φτάσαμε Ανδρουλάκης και Κασσελακης να φαίνονται οι καλύτερες επιλογές. Μόνο αυτό τα λέει όλα. Για εμάς του εξωτερικού, η καλύτερη λύση είναι να γίνει μια αναταραχή, αρκετά μεγάλη ώστε να εξαφανιστουν όλοι τους, και μετά να μπουκαρει μια ξένη μεγάλη δύναμη και να χτίσει κάτι από το 0 (σε όλα τα επίπεδα, αρχίζοντας από σύνταγμα και δικαιοσύνη). Οι του εσωτερικού που τη βγάζουν κουτσα στραβά δε θέλουν αναταραχή, και με το δίκιο τους, ούτε εγώ θα ήθελα στη θέση τους, και αν ζούσα Ελλάδα μάλλον απλά θα ψήφιζα Ανδρουλάκη ή Κασσελακη.
... Να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού κράτους;
Το ερώτημα όμως είναι το γιατί δεν υπάρχει αντίπαλος. Υποθέτω ότι δεν φταίει η κυβέρνηση και γι αυτό, έτσι;
Οπότε, ποιους θα ψήφιζες για την εναλλαγή στην εξουσία; Οι μόνοι συνδυασμοί που μπορούν να προκύψουν ως αντιπολίτευση και όχι συγκυβέρνηση είναι πασοκ-φαμελοζαίοι ή φαμελοζαίοι-εθνοζαίοι. Αν φυσικά ανεβάσουν τα ποσοστά τους...