Ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κομμάτι του αυτισμού, παραθέτοντας τη δική του εμπειρία με τον γιο του, αλλά και τον προσωπικό αγώνα που έχει δώσει για τα αυτιστικά παιδιά.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, που παραχώρησε στην Espresso, ο Δημήτρης Κολλάτος είπε για τη σύζυγό του, ότι αυτοκτόνησε γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να δεχτεί το αυτιστικό παιδί τους.
«Ο γιος μου ο Αλκης ήταν αυτιστικό παιδί. Η Ελλάδα έχει πετάξει στον Καιάδα τα αυτιστικά παιδιά. Τον γιο μου, Άλκη, ουσιαστικά τον «σκότωσαν» οι ίδιοι οι γιατροί. Τα αυτιστικά παιδιά δεν χρειάζεται να γίνουν καλά (πολύ δύσκολα γίνονται). Ζουν όπως έχουν γεννηθεί αλλά σε πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά αυτά, λοιπόν, το κράτος θέλει να τα βάλει σε ιδρύματα. Αυτό -στην ουσία- τα σκοτώνει» είπε αρχικά.
«Μαζί μέναμε σε αυτό το σπίτι. Ο Αλκης ήταν η ζωή μου ολόκληρη, η πνοή μου, ο αέρας μου, η συντροφιά μου. Με τον θάνατό του πικράθηκα πάρα πολύ. Δεν έκανε ζημιές, δεν πετούσε τα βιβλία και ας έχω χιλιάδες μέσα σε αυτό το σπίτι» πρόσθεσε.
Για τον θάνατο του γιου του, ο ίδιος τόνισε: «Ο,τι πιο τραγικό. Είναι σκηνή από αρχαία τραγωδία. Τον έχω θάψει στην Αίγινα. Θέλω πριν πεθάνω να φτιάξω ένα εκκλησάκι και να τον θάψω στο κτήμα μου. Και εκεί δίπλα θέλω να με θάψουν και εμένα. Τον αγαπούσα πάρα πολύ τον Αλκη. Με καταλάβαινε και τον καταλάβαινα».
Τέλος, ο Δημήτρης Κολλάτος ρωτήθηκε για το εάν αληθεύει ότι η γυναίκα του αυτοκτόνησε. Σε αυτό απάντησε: «Ναι, έτσι είναι η ιστορία. Αυτοκτόνησε γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει τον Αλκη και ότι έχει γεννήσει ένα αυτιστικό παιδί. Ήταν Γαλλίδα. Είχε αγοράσει ένα ρετιρέ και έμενε εδώ και χρόνια στην Αθήνα. Ερχόταν, λοιπόν, και έβλεπε τον Αλκη. Κάποια στιγμή πήγε στη βεράντα, πήδηξε και σκοτώθηκε».
Πέθανε ο Δημήτρης Κολλάτος
Re: Πέθανε ο Δημήτρης Κολλάτος
Καλό του παράδεισο
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Ιερή αγελάδα αυτός ο καλεντζης,για ταγαρια σαν τον εθνι.Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: ↑31 Ιαν 2025, 15:03Green Dragon έγραψε: ↑31 Ιαν 2025, 14:57Σοβαρά;Otto Weininger έγραψε: ↑31 Ιαν 2025, 14:42Αυτός είναι που του είχε πετάξει την καρύδα ο Μιχαλολιακος ;
Χα χα χα τι ουρακοταγκισμός! Στην κυριολεξία!
R.I.P. για τον Κολλάτο, μου ήταν συμπαθής και φαινόταν και γνήσιος, δε νομίζω ότι ήταν διαφορετικός στην ζωή του από αυτό που βλέπαμε. Δική μου εντύπωση.
τωρα μαθαινεις για τον χωρο της τυροπιτας?
εδω η Αρλετ Μπωμαν, συζυγος του (αυτοκτονησε) στο μικρου μηκους Οι Ελιες (1964)
απαγορευμενο απο την πρωτη μερα προβολης του και επι 18 χρονια
απαγορευμενο απο την πρωτη μερα προβολης του και επι 18 χρονια
Saturn έγραψε: ↑31 Ιαν 2025, 22:38Καλό του παράδεισοΟ γνωστός σκηνοθέτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κομμάτι του αυτισμού, παραθέτοντας τη δική του εμπειρία με τον γιο του, αλλά και τον προσωπικό αγώνα που έχει δώσει για τα αυτιστικά παιδιά.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, που παραχώρησε στην Espresso, ο Δημήτρης Κολλάτος είπε για τη σύζυγό του, ότι αυτοκτόνησε γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να δεχτεί το αυτιστικό παιδί τους.
«Ο γιος μου ο Αλκης ήταν αυτιστικό παιδί. Η Ελλάδα έχει πετάξει στον Καιάδα τα αυτιστικά παιδιά. Τον γιο μου, Άλκη, ουσιαστικά τον «σκότωσαν» οι ίδιοι οι γιατροί. Τα αυτιστικά παιδιά δεν χρειάζεται να γίνουν καλά (πολύ δύσκολα γίνονται). Ζουν όπως έχουν γεννηθεί αλλά σε πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά αυτά, λοιπόν, το κράτος θέλει να τα βάλει σε ιδρύματα. Αυτό -στην ουσία- τα σκοτώνει» είπε αρχικά.
«Μαζί μέναμε σε αυτό το σπίτι. Ο Αλκης ήταν η ζωή μου ολόκληρη, η πνοή μου, ο αέρας μου, η συντροφιά μου. Με τον θάνατό του πικράθηκα πάρα πολύ. Δεν έκανε ζημιές, δεν πετούσε τα βιβλία και ας έχω χιλιάδες μέσα σε αυτό το σπίτι» πρόσθεσε.
Για τον θάνατο του γιου του, ο ίδιος τόνισε: «Ο,τι πιο τραγικό. Είναι σκηνή από αρχαία τραγωδία. Τον έχω θάψει στην Αίγινα. Θέλω πριν πεθάνω να φτιάξω ένα εκκλησάκι και να τον θάψω στο κτήμα μου. Και εκεί δίπλα θέλω να με θάψουν και εμένα. Τον αγαπούσα πάρα πολύ τον Αλκη. Με καταλάβαινε και τον καταλάβαινα».
Τέλος, ο Δημήτρης Κολλάτος ρωτήθηκε για το εάν αληθεύει ότι η γυναίκα του αυτοκτόνησε. Σε αυτό απάντησε: «Ναι, έτσι είναι η ιστορία. Αυτοκτόνησε γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει τον Αλκη και ότι έχει γεννήσει ένα αυτιστικό παιδί. Ήταν Γαλλίδα. Είχε αγοράσει ένα ρετιρέ και έμενε εδώ και χρόνια στην Αθήνα. Ερχόταν, λοιπόν, και έβλεπε τον Αλκη. Κάποια στιγμή πήγε στη βεράντα, πήδηξε και σκοτώθηκε».

Κρίμα ο άνθρωπος
-
Σίγουρα φίλος του αριστου επί αγανακτισμένων, θα τα λέγανε συχνά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πέθανε ο γνωστος Ψυχιατρος Δημήτρης Σούρας
από Space_Passenger » 19 Νοέμ 2024, 20:29 » σε Κοινωνικά θέματα - 31 Απαντήσεις
- 1057 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
27 Νοέμ 2024, 15:23
-
-
- 127 Απαντήσεις
- 4306 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
13 Οκτ 2023, 14:07
-
-
Νέα δημοσίευση Έπαθε εμφραγμα ο Δημητρης Κοκκοτας
από Space_Passenger » 29 Μαρ 2024, 13:39 » σε Κοινωνικά θέματα - 16 Απαντήσεις
- 905 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
13 Απρ 2024, 01:30
-
-
-
Νέα δημοσίευση Δημήτρης Νατσιός: Μιαρός ο γάμος των ομοφύλων – Μαγαρίζει την οικογένεια
από student » 18 Ιαν 2024, 18:55 » σε Εσωτερική Πολιτική - 9 Απαντήσεις
- 502 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
18 Ιαν 2024, 20:05
-