Τα τυχερά παιχνίδια είναι στημένα

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Τα τυχερά παιχνίδια είναι στημένα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 31 Ιαν 2025, 23:55

SeaHawk έγραψε:
31 Ιαν 2025, 23:32
GoBack έγραψε:
30 Ιαν 2025, 21:39
Παιζονται λιγοτερα δελτια;
Τι πιθανοτητες δινεις αυτοι που μαλωνουν για τις πιθανοτητες να κερδισεις στο τζοκερ,να παιζουν τζοκερ; :smt005::smt005:
Συνήθως αυτοί που ξέρουν από πιθανότητες δεν παίζουν. Ακόμη και η πιθανότητα να ξέρεις* κάποιον που κέρδισε είναι πολύ μικρή. Προσωπικά παίζω σπάνια, περισσότερο αν με τραβήξει κάποιος να παίξουμε.

* να τον γνωρίζεις σαν άτομο έστω και φατσικά, όχι να ξέρεις αν νίκησε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 31 Ιαν 2025, 23:56

hellegennes έγραψε:
31 Ιαν 2025, 23:40
masterridley έγραψε:
31 Ιαν 2025, 23:25
Χέλη, μιας και σε ενδιαφέρουν οι πιθανότητες, παίξε αυτό εδώ, τα σπάει
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=en&pli=1
Δεν παίζει στην συσκευή μου. Λέει ότι είναι για παλιότερη έκδοση λειτουργικού. :-?
Ρε συ πωτς γκένεν αυτό; Λέει Android 4.1 and up, πόσο παλιά έκδοση έχεις;

Να φανταστείς για την πλάκα το έχω κάνει install και στο onyx boox page μου που έχει android 11 του 2020

Edit: αυτό που λες δεν ξέρω τι εννοείς. Οι εφαρμογές έχουν minimum android version, όχι μάξιμουμ.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 31 Ιαν 2025, 23:59

nik_killthemall έγραψε:
31 Ιαν 2025, 23:54
mao mao έγραψε:
31 Ιαν 2025, 23:52
Προφανώς και υπάρχει πιθανότητα διπλών στηλών ή και τριπλών. Ο υπολογισμός του Χέλη λαμβάνει υπόψη αυτό το ενδεχόμενο.
Μαν απο αυτα που γραφεις δεν εχεις καταλαβει ΚΑΝ που διαφωνω με τον χελι ...
Με τα μαθηματικά διαφωνείς. Τα μαθηματικά δεν είναι φιλοσοφία να φτιάχνεις θεωρίες. Λένε συγκεκριμένα πράγματα. Ο τρόπος που κάνεις τους υπολογισμούς σου είναι διαισθητικός, γι' αυτό καταλήγεις σε λανθασμένους τύπους. Αντί να επινοείς τύπους είναι καλύτερο να διαβάσεις τι λέει η θεωρία πιθανοτήτων για το πώς υπολογίζεις επαναλήψεις.

Στην τελική ρώτα κάποιο AI μοντέλο, αδερφέ. Μπορεί να σου τα εξηγήσει ίσως καλύτερα, γιατί δεν χρειάζεται να έχει υπομονή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 01 Φεβ 2025, 00:02

masterridley έγραψε:
31 Ιαν 2025, 23:56
hellegennes έγραψε:
31 Ιαν 2025, 23:40
masterridley έγραψε:
Δεν παίζει στην συσκευή μου. Λέει ότι είναι για παλιότερη έκδοση λειτουργικού. :-?
Ρε συ πωτς γκένεν αυτό; Λέει Android 4.1 and up, πόσο παλιά έκδοση έχεις;

Να φανταστείς για την πλάκα το έχω κάνει install και στο onyx boox page μου που έχει android 11 του 2020

Edit: αυτό που λες δεν ξέρω τι εννοείς. Οι εφαρμογές έχουν minimum android version, όχι μάξιμουμ.
Γιατί; Νομίζεις ξέρω εγώ; Αυτό βγάζει:

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 01 Φεβ 2025, 00:04

Τους μλκες τοσα δις δωσανε για να το φτιαξουν και δεν ξερει ουτε μαθηματικα λυκειου ... δεν περνανε μια βολτα απτο φλωρουμ με τους γιγαντες της γνωσης και των μαθηματικων ...

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 01 Φεβ 2025, 00:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 01 Φεβ 2025, 00:06

mao mao έγραψε:
31 Ιαν 2025, 23:47
nik_killthemall έγραψε:
31 Ιαν 2025, 23:43
masterridley έγραψε:

:blm:
Αυτό που έγραψες δεν έχει καν σχέση με πιθανότητες, τι διάολο. Κυριολεκτικά, γνώσεις 1ου κεφαλαίου ενός βιβλίου πιθανοτήτων λείπουν εδώ πέρα

Επιβεβαιώνω αυτό που λέει ο hellegennes.

Αρχικό pick να πετύχεις τον 1ο απ'τους 5/45 είναι... 5/45. Και μετά πας πολλαπλασιάζοντας, πχ στο 2ο pick πρέπει να πιάσεις έναν απ'τους 4/44 εναπομείναντες.

Άρα, πιθανότητα να πετύχεις και τους 5 ΚΑΙ τον σπέσιαλ (1/20) είναι: 5/45 * 4/44 * 3/43 * 2/42 * 1/41 * 1/20 = 4.09246013e-8
Να ΜΗΝ το πετύχεις είναι 1 - το προηγούμενο = 0.99999995907

Να μην το πετύχουν 5,000,000 παίκτες είναι απλά: 0.99999995907^5,000,000 = 0.81493248962 ~= 81.5%

Άρα πιθανότητα κάποιος να το πιάσει = 19.5%

οχι μαν αυτο που περιγραφεις ειναι η πιθανοτητα να παιζεις 1 στηλη σε 5 εκ διαφορετικες κληρωσεις ! Τοτε πραγματι ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες !

Εδω ομως η κληρωση ειναι ΜΙΑ !

Για να καταλαβεις που μπερδευεσαι θεωρησε πως αντι για τζοκερ το πειραμα τυχης ειναι η ριψη ΜΙΑ ΦΟΡΑ δυο ζαριων Α και Β, οι "στηλες" ειναι απλα η προβλεψη 2 αριθμων ενας για καθε ζαρι και οι παιχτες ειμαστε ΜΟΝΟ εμεις οι δυο με τη καθε στηλη να κοστιζει 1000 ευρω.
Αν εγω παιξω 2 στηλες τις (5,6) και (1,4) και εσυ παιξεις 3 στηλες τις ( 1,1), (3,4) και (2,2), τοτε

Ποια ειναι η πιθανοτητα στην ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ριψη των 2 ζαριων να βγει νικητης ? Τι απαντας ?
υποθέτεις οτι οι 5εκατομμύρια στήλες που παίζονται στο τζόκερ είναι όλες διαφορετικές. Ε αυτό δεν ισχύει.
Αυτό ακριβώς. Με μη πιθανοτικό τρόπο, σαν μικρό παιδί που δεν έχει διαβάσει ποτέ πιθανότητες πήρε τα 2 αριθμάκια και τα αφαίρεσε :D
Υπολογίζοντας κατά λάθος αυτό που λες, την πιθανότητα για όλους τους παίκτες 5+1 να έχουν συνεννοηθεί να παίξουν διαφορετικές στήλες!

Αν αλλάζαμε τον αριθμό των picks πχ 3/20 κτλ, θα έπεφτε τελείως μα τελείως έξω, τυχερούλης.

Φοβερό πράγμα ο εγωισμός...

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 01 Φεβ 2025, 00:07

masterridley έγραψε:
01 Φεβ 2025, 00:06
mao mao έγραψε:
31 Ιαν 2025, 23:47
nik_killthemall έγραψε:

οχι μαν αυτο που περιγραφεις ειναι η πιθανοτητα να παιζεις 1 στηλη σε 5 εκ διαφορετικες κληρωσεις ! Τοτε πραγματι ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες !

Εδω ομως η κληρωση ειναι ΜΙΑ !

Για να καταλαβεις που μπερδευεσαι θεωρησε πως αντι για τζοκερ το πειραμα τυχης ειναι η ριψη ΜΙΑ ΦΟΡΑ δυο ζαριων Α και Β, οι "στηλες" ειναι απλα η προβλεψη 2 αριθμων ενας για καθε ζαρι και οι παιχτες ειμαστε ΜΟΝΟ εμεις οι δυο με τη καθε στηλη να κοστιζει 1000 ευρω.
Αν εγω παιξω 2 στηλες τις (5,6) και (1,4) και εσυ παιξεις 3 στηλες τις ( 1,1), (3,4) και (2,2), τοτε

Ποια ειναι η πιθανοτητα στην ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ριψη των 2 ζαριων να βγει νικητης ? Τι απαντας ?
υποθέτεις οτι οι 5εκατομμύρια στήλες που παίζονται στο τζόκερ είναι όλες διαφορετικές. Ε αυτό δεν ισχύει.
Αυτό ακριβώς. Με μη πιθανοτικό τρόπο, σαν μικρό παιδί που δεν έχει διαβάσει ποτέ πιθανότητες πήρε τα 2 αριθμάκια και τα αφαίρεσε :D
Υπολογίζοντας κατά λάθος αυτό που λες, την πιθανότητα για όλους τους παίκτες 5+1 να έχουν συνεννοηθεί να παίξουν διαφορετικές στήλες!

Αν αλλάζαμε τον αριθμό των picks πχ 3/20 κτλ, θα έπεφτε τελείως μα τελείως έξω, τυχερούλης.

Φοβερό πράγμα ο εγωισμός...
Εικόνα

Εγωιστης μαν ειναι αυτος που δεν απαντα σε μια απλη ερωτηση που του κανουν ... Δεν απαντας λοιπον σε αυτο που σε ρωτησα γιατι θα παραδεχτεις πως κανεις λαθος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 01 Φεβ 2025, 00:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
jackie Daniels

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jackie Daniels » 01 Φεβ 2025, 00:07

jackie Daniels έγραψε:
31 Ιαν 2025, 23:53
εχουμε κανενα εργαλειο για συνολο ποντων στο μπασκετ?
σαν το basket bot δλδ
εδω ρε

Άβαταρ μέλους
Ανίκητος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος » 01 Φεβ 2025, 00:08

Κι εγώ δεν βρίσκω λάθος αυτό που λέει ο Hellegennes.
Αν παιχτούν 5.163.767 στήλες σε μια κλήρωση, τότε η πιθανότητα να είναι όλες διαφορετικές είναι 81% 19%.

Για να παίξει ένας παίκτης 5 εκατομμύρια στήλες, θα πρέπει να φτιάξει κάποιου είδους σύστημα, αλλά θα είναι όλες διαφορετικές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ανίκητος την 01 Φεβ 2025, 01:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 01 Φεβ 2025, 00:12

nik_killthemall έγραψε:
01 Φεβ 2025, 00:04
Τους μλκες τοσα δις δωσανε για να το φτιαξουν και δεν ξερει ουτε μαθηματικα λυκειου ... δεν περνανε μια βολτα απτο φλωρουμ με τους γιγαντες της γνωσης και των μαθηματικων ...

Εικόνα
Καταρχήν αν ήξερες μαθηματικά θα έβλεπες ότι 5/24 δεν είναι 0,2% που έχει βγάλει σαν αποτέλεσμα το chatgpt στην ερώτησή σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 01 Φεβ 2025, 00:14

nik_killthemall έγραψε:

5/36. υποθέτοντας οτι πχ η στήλη (3,4) και η (4,3) είναι διαφορετικές

Αν παίξω εγώ δύο στήλες, και ο Χέλης τρεις στήλες. Αλλά δε σου δείξαμε τι παίξαμε. Ποια η πιθανότητα να βγει νικητής; Εδώ σε θέλω.

Άβαταρ μέλους
Ανίκητος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος » 01 Φεβ 2025, 00:19

Για παράδειγμα, αν κάποιος παίκτης επιλέξει 13 αριθμούς από το τζόκερ και 36 από την 45άδα, σε πλήρες σύστημα προκύπτουν 4.900.896 διαφορετικές στήλες που θα παίξει ο παίκτης. Με αυτό καλύπτει το 20% των δυνατών αποτελεσμάτων μιας κλήρωσης.

Άβαταρ μέλους
Ανίκητος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος » 01 Φεβ 2025, 00:25

mao mao έγραψε:
01 Φεβ 2025, 00:14
Αν παίξω εγώ δύο στήλες, και ο Χέλης τρεις στήλες. Αλλά δε σου δείξαμε τι παίξαμε. Ποια η πιθανότητα να βγει νικητής; Εδώ σε θέλω.
Υπεισέρχονται και δεσμευμένες πιθανότητες, ανάλογα τις παραδοχές.
Ας πούμε, ένας παίκτης επιτρέπεται να παίξει μια στήλη της δικής του επιλογής παραπάνω από μία φορές, ή κάθε παίκτης υποβάλει μόνο διαφορετικές τις δικές του στήλες;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 01 Φεβ 2025, 00:28

Στο μεταξύ ο Νίκος έχει βάλει την ερώτηση στο chatgpt 3.5, που δεν τα πάει καλά με τα μαθηματικά και δεν έχει συνέπεια στις απαντήσεις του. Αν του κάνεις την ερώτηση 10 φορές θα σου βγάλει 10 ράντομ τύπους όλους με λάθος αποτελέσματα. Δεν ξέρει να κάνει πράξεις. Το GPT-4.0 δεν έχει τέτοιο πρόβλημα βέβαια και δίνει την σωστή απάντηση:

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 01 Φεβ 2025, 00:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 01 Φεβ 2025, 00:31

Τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ που το χω ψάξει, δεν ειναι στημένα. Ακολουθούνε απλά κανόνες πιθανοτήτων που βγάζουν κερδισμένο τον ΟΠΑΠ φυσικά. Ακομα και το ΚΙΝΟ δεν είναι στημένο. Οι 20 από τους 80 αριθμούς που κληρωνονται ειναι εντελώς τυχαίοι χωρίς να λαμβάνει υπ οψιν της η ηλεκτρονική κληρωτίδα τι νούμερα επιλέγουν οι παιχτες.
Για να πιάσεις επί παραδειγματι 8 στα 8 η πιθανότητα είναι περίπου 1 στις 230.000 υπολογισμενη μαθηματικά. Που σημαινει οτι θεωρητικά για να το πιάσεις πρέπει να ξοδέψεις 115.000 ευρώ. Οταν το πιάσεις θα σου δώσει ο ΟΠΑΠ 7.500 ευρω μικτά, καθαρά θα παρεις περίπου 6000 ευρω. Παιρνεις τοσα λιγα λεφτά γιατί πρέπει και ο ΟΠΑΠ να βγει κερδισμένος, αλλα πρεπει και να πληρωθουν και το 7 στα 8, το 6 στα 8, και το 5 στα 8 και το 4 στα 8 που δινουν σαφως λιγότερα κερδη στον παίχτη.
Μαθηματικά υπολογισμένο ο ΟΠΑΠ από το ΚΙΝΟ βγαίνει κατα 30% κερδισμένος απο αυτά που παίζουν οι παιχτες.
Δεν έχει κανένα λογο να στησει τα παιχνίδια ο οπαπ. Αλλιως θα ρίσκαρε να μαθευτεί κατι και να καταστραφεί. Βγαίνει κερδισμένος βάσει του νομου των πιθανοτητων και αυτό είναι ολο. Κι αυτά που λεει ο κοσμος οτι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά κανει τζακ ποτ για να τα δώσει το τζοκερ ή να μασει λεφτά είναι μαλακιες των αμαθων και ημιμαθων.
Anyway μακριά απο τζογο. Πρόκειται περί διαβολικης επινόησης. Μέχρι και στην αυτοκτονία έχουν φτάσει άνθρωποι που καταστράφηκαν εξαιτιας του.
Νομιμοποιησαν το τζογο, για να καταπολεμησουν δηθεν τον παρανομο, κι απο κει που παιζαν και χαναν λεφτα σε αυτον χιλιαδες ελληνες συμπολίτες μας, τωρα χανουν εκατομμυρια συμπολίτες μας τον ιδρώτα τους.
Μακρια.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών