Λοξίας έγραψε: ↑02 Φεβ 2025, 16:18
Polaris3 έγραψε: ↑02 Φεβ 2025, 14:50
Μέχρι τα 18 δεν έχεις γίνει αυτόνομη και ώριμη οντότητα, βιολογικά και ψυχολογικά είσαι αρκετά ''άγουρος'' ακόμα, μέχρι τουλάχιστον τα 25 όπου τότε είσαι βιολογικά στο πικ σου.
Κυρίως για λόγους νομικούς έχει θεσπιστεί το όριο το 18 ετών. Περισσότερο κακό κάνει η αναμονή 18 ετών για τα τρανς άτομα παρά καλό. Φαντάσου να γνωρίζεις ότι το σώμα σου δεν είναι αυτό που πρέπει, να το ξέρεις από το 13 σου και να πρέπει να περιμένεις πέντε έτη για να κάνεις φιλομετάβαση επειδή έτσι λέει το νομικό σύστημα της εποχής.
Έχω μία δεύτερη ξαδέλφη, μικρότερη από εμένα, που στα 14 της (το 1975) και μπαίνοντας στην εφηβεία, οι ορμόνες της "τρελλάθηκαν" και άρχισαν ένα απίθανο γαϊτανάκι συμπτωμάτων.
Πότε η φωνή της "χόντραινε" και πότε γινόταν λεπτότερη...πότε φύτρωνε ένα υποτυπώδες μουστάκι και πότε χανόταν.
Οι γονείς της, έχοντας οικονομική άνεση, την πήγαν μέχρι την Αγγλία για να δούν τι μπορεί/πρέπει να κάνουν. Οι άγγλοι γιατροί συμφώνησαν με τους έλληνες συναδέλφους τους, πως η καλύτερη προσέγγιση ήταν να αφήσουν τον οργανισμό της να "εκδηλωθεί-αποφασίσει" οριστικά (κάπως έτσι το θυμάμαι) και μετά θα επέμβαιναν με κάποια ορμονική θεραπεία ώστε να σταθεροποιήσουν την "απόφαση". Δεν τα θυμάμαι με πολλές λεπτομέρειες αλλά το ρεζουμέ ήταν αυτό που έγραψα.
Σε κάποιους μήνες, άρχισε να παρατηρείται μία, ας το πούμε, "βελτίωση". Και κάποια στιγμή τα οιστρογόνα μάλλον πήραν το πάνω χέρι και η Γιάννα, αναπτύχθηκε σε μία "κανονική" Γιάννα, με Η (το θηλυκό άρθρο) και όχι σε ένα ΤΟ...
Σε λίγα χρόνια παντρεύτηκε και έκανε 3 παιδιά.
Αν ήταν σήμερα, ο νόμος, οι γονείς και οι γιατροί θα επέβαλαν φυλομετάβαση "
εδώ και τώρα" και θα είχαν κάνει τεράστιο λάθος...
Ναι ναι, ξέρω...οι γιατροί θα μέτραγαν από δω, θα μέτραγαν από κει, θα έπαιρναν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν το 14χρονο ΑΛΛΑ "προστασία" για την woke και LOATKI agenda, για την συμπερίληψη, για τον δικαιωματισμό και για ένα μέρος γιατρών και γονιών, σημαίνει να κάνω στο 14χρονο φυλομετάβαση εδώ και ώρα, πριν να είναι αργά για την ψυχολογική του ακεραιότητα...