Που οφειλεται η επιτυχια της σειράς για τη ζωη του Αγιου Παισιου?
Re: Που οφειλεται η επιτυχια της σειράς για τη ζωη του Αγιου Παισιου?
Οι περιβόητες προφητείες του Παϊσίου ισχύουν όντως;
Κάπου είχα ακούσει πως ο ίδιος ποτέ δεν είχε κάνει καμία προφητεία.
Υπάρχει κάποιος γνωστής να μας διαφωτίσει;
Κάπου είχα ακούσει πως ο ίδιος ποτέ δεν είχε κάνει καμία προφητεία.
Υπάρχει κάποιος γνωστής να μας διαφωτίσει;
- Καραμελίτσα
Έγραψε 4 βιβλία. Τα αναφέρει η γουϊκιπέντια.sharp έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 16:02Είσαι σίγουρη, γιατί εγώ ήξερα ότι είναι συλλογές άλλων από όσα έχει πει. Για πες, τι ξέρεις;Καραμελίτσα έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 15:17Μα άφησε γραπτά.sharp έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 15:07Δεν εχω δει τη σειρά, αλλά πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι το όνομα Παΐσιος είναι μόδα.
Δεν τον γνώρισα, ξέρω άλλους που το έκαναν και μου έχουν διηγηθεί εντυπωσιακά πράγματα.
Από την άλλη, επειδή δεν άφησε γραπτά, είμαι πάντα επιφυλακτικός σε όσα διαβάζω στο όνομα του.
https://el.wikipedia.org/wiki/Άγιος_Παΐ ... Αγιορείτης
Z
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Απο το ιδιο λινκ της Wikipedia
Χτυπαει 40αρια σε Ελλαδα και Κυπρο η σειρα απο τι φαινεται απο τον πρωτο κυκλο ηδη.Το 2022 προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel η ιστορική, βιογραφική σειρά με τον τίτλο «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό». Χαρακτηριστικό της υπήρξε η τεράστια υποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό, το πρώτο επεισόδιο της οποίας παρακολούθησαν 1.597.820 τηλεθεατές, ενώ το υψηλότερο ποσοστό που σημειώθηκε σε επιμέρους κατηγορία κοινού άγγιξε το 40,6%. Στο δεύτερο επεισόδιο η απήχηση της σειράς αυξήθηκε σε 1.610.519 τηλεθεατές.[50] Παρόμοια επιτυχία είχε και στην Κύπρο. όπου η σειρά μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου, το πρώτο επεισόδιο της οποίας ξεπέρασε το 30% τηλεθέασης στο γενικό σύνολο, σημειώνοντας ποσοστό μέχρι και 30,6%.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Καραμελίτσα έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 17:15Έγραψε 4 βιβλία. Τα αναφέρει η γουϊκιπέντια.
https://el.wikipedia.org/wiki/Άγιος_Παΐ ... Αγιορείτης

Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
- Παλαιοελλαδίτης
Προφητείες δεν έχω υπόψη μου, τουλάχιστον στα γραπτά του κείμενα (έχω διαβάσει τη ''βιογραφία'' του Αρσενίου και αποσπάσματα από κάτι επιστολές του). Δύο-τρία άτομα που τον είχαν γνωρίσει, μου είπαν πως δεν έβλεπαν κάτι πέρα από έναν απλό, ασκητικό και σεβάσμιο γέροντα. Τα ίδια λένε και σοβαροί θεολόγοι που έχουν κατά καιρούς ερωτηθεί από δημοσιογράφους.
Εκτίμησή μου είναι πως πρέπει να μην είπε ούτε το 1% από όσα του αποδίδονται. Επίσης μάλλον έχει παρεξηγηθεί και ο τρόπος που έκανε ομιλίες, διδαχές κλπ, καθώς χρησιμοποιούσε πολύ μεταφορές, παραβολές κ.ά. με αποτέλεσμα να προκύψουν και οι ιστορίες για αγ(ρ)ίους με τον Γιωργάκη τον σαολίν που περισσότερο τον διακωμωδούν.
Και το.... ασεβές ανέκδοτο της ημέρας:
Ταξίδευε ο Μοναχός Παΐσιος με το τρένο απέναντί του καθόταν μια χωρική.Αφού συνομιλούν για πολύ ώρα συστήνεται η χωριάτισσα:
"Βαλτινίσια", (εννοεί ότι έχει καταγωγή από το χωριό:"Βαλτινό" Τρικάλων)
" Παΐσιος, μοναχός,"απαντά ο γέροντας..

Ταξίδευε ο Μοναχός Παΐσιος με το τρένο απέναντί του καθόταν μια χωρική.Αφού συνομιλούν για πολύ ώρα συστήνεται η χωριάτισσα:

Ναι, μπράβο άθεοι, έχετε πετύχει την πλήρη φώτιση. Μείνετε στην υλιστική μιζέρια σας και αφήστε μας να πιστεύουμε στα πρωτόγονά μας εμάς.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Προσωπικά δεν είδα ούτε ενα επεισόδιο, δεν παρακολουθώ τηλεόραση εδώ και χρόνια.
- taxalata xalasa
δυνατό!exiledd έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 17:40Και το.... ασεβές ανέκδοτο της ημέρας:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
καλα δεν ειναι και αστειο αλλα μη μου πεις οτι εισαι απο τρικαλα ; εχω μακρινους συγγενεις στο βαλτινοexiledd έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 17:40Και το.... ασεβές ανέκδοτο της ημέρας:
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Εδώ είναι τα γραπτά του:sharp έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 15:07Δεν εχω δει τη σειρά, αλλά πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι το όνομα Παΐσιος είναι μόδα.
Δεν τον γνώρισα, ξέρω άλλους που το έκαναν και μου έχουν διηγηθεί εντυπωσιακά πράγματα.
Από την άλλη, επειδή δεν άφησε γραπτά, είμαι πάντα επιφυλακτικός σε όσα διαβάζω στο όνομα του.
SpoilerShow
Ο Γέροντας Παΐσιος συνέγραψε 4 βιβλία, τα οποία έχουν εκδοθεί από το Ιερό Ησυχαστήριο «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» Σουρωτής Θεσσαλονίκης. Τα βιβλία αυτά τιτλοφορούνται:[21]
Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (1975)[20]
Ο Γέρων Χατζη-Γεώργης ο Αθωνίτης, 1809-1886 (1986)
Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα (1993)
Επιστολές (1994)
Ο Άγιος Παΐσιος έγραψε και δύο σύντομες πραγματείες:[27]
Ο αγνός ήρωας Στρατηγός Μακρυγιάννης, περιοδικό «Πολύτεκνη Οικογένεια», αρ. φ. 36, Μάρτιος 1986, σελ. 26-29.[28]
Σημεία των καιρών 666, Άγιον Όρος - Κουτλουμουσιανό Κελλί «Παναγούδα», 1987.[29]
Είναι γνωστά και δύο ποιήματα που έγραψε ο Άγιος Παΐσιος:[30]
Ένα ποίημα, με ημερομηνία 3-5-1957, δηλαδή δύο μήνες μετά την κουρά του σε μικρόσχημο μοναχό στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους, αφιερωμένο στη μητέρα του, με το οποίο την αποχαιρετά και της γνωστοποιεί ότι πάει να μονάσει.[31]
Και ένα ποίημα, το οποίο έγραψε στις 24 Ιουνίου 1994, δηλαδή λίγες ημέρες πριν την κοίμησή του, και το οποίο αναγράφηκε στη μαρμάρινη πλάκα που υπάρχει στον τάφο του.[32]
Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (1975)[20]
Ο Γέρων Χατζη-Γεώργης ο Αθωνίτης, 1809-1886 (1986)
Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα (1993)
Επιστολές (1994)
Ο Άγιος Παΐσιος έγραψε και δύο σύντομες πραγματείες:[27]
Ο αγνός ήρωας Στρατηγός Μακρυγιάννης, περιοδικό «Πολύτεκνη Οικογένεια», αρ. φ. 36, Μάρτιος 1986, σελ. 26-29.[28]
Σημεία των καιρών 666, Άγιον Όρος - Κουτλουμουσιανό Κελλί «Παναγούδα», 1987.[29]
Είναι γνωστά και δύο ποιήματα που έγραψε ο Άγιος Παΐσιος:[30]
Ένα ποίημα, με ημερομηνία 3-5-1957, δηλαδή δύο μήνες μετά την κουρά του σε μικρόσχημο μοναχό στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους, αφιερωμένο στη μητέρα του, με το οποίο την αποχαιρετά και της γνωστοποιεί ότι πάει να μονάσει.[31]
Και ένα ποίημα, το οποίο έγραψε στις 24 Ιουνίου 1994, δηλαδή λίγες ημέρες πριν την κοίμησή του, και το οποίο αναγράφηκε στη μαρμάρινη πλάκα που υπάρχει στον τάφο του.[32]
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Μεγαλωμένος στα Τρίκαλα στην πόλη αλλά είχα συμμαθητές από Φύκη, Βαλτινό και τα εκεί γύρω χωριά...nemo έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 18:35καλα δεν ειναι και αστειο αλλα μη μου πεις οτι εισαι απο τρικαλα ; εχω μακρινους συγγενεις στο βαλτινοexiledd έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 17:40Και το.... ασεβές ανέκδοτο της ημέρας:
Ο κόσμος ζητάει πνευματική τροφή από πράγματα δικά του που τον αφορούν από την παραδοσή του και την φυσιογνωμία του. Μπούχτησε να τρώει μετάγγιση ιδεών με το χωνί.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ακούστε τι συνέβη στον Τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή !!!
από tanipteros » 20 Φεβ 2024, 20:41 » σε Θρησκειολογία - 39 Απαντήσεις
- 2663 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
16 Ιαν 2025, 12:21
-
-
-
Νέα δημοσίευση Που οφείλεται η επιτυχία του "Κωνσταντίνου και Ελένης";
από Εκτωρ » 16 Σεπ 2023, 10:47 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 160 Απαντήσεις
- 6143 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
19 Νοέμ 2024, 22:49
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο επηρεάζει το τέλος την απόλαυση μιας σειράς ή ταινίας;
από micmic » 20 Ιαν 2025, 12:07 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 15 Απαντήσεις
- 382 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nemo
20 Ιαν 2025, 14:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σε τι οφείλεται η τεράστια...
από Libre arbitre » 23 Απρ 2025, 05:44 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 3 Απαντήσεις
- 197 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
23 Απρ 2025, 08:36
-