Μαύρη ηθοποιος πηρε τον ρολο της θεας Αθηνας στην Οδυσσεια του Νολαν
Re: Μαύρη ηθοποιος πηρε τον ρολο της θεας Αθηνας στην Οδυσσεια του Νολαν
Και όμως υπήρξε μαύρος χαρακτήρας σε θεατρικό έργο που στην κινηματογραφικη του μεταφορά τον έπαιξε Λευκός και δεν είπε κανείς τίποτα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Οι ζωόμορφοι θεοί ήταν χαρακτηριστικό των Αιγυπτίων όχι των Ελλήνων. Το να γίνει λόγος για μαύρη Αθήνα όπως και να έχει είναι αρνητική υπέρβαση.zteo έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:40Να υποθέσω ότι στην Αρχαία Αίγυπτο οι άνθρωποι ήταν σκυλομορφοι και γατομορφοι για να αποδοσουν αυτα τα χαρακτηριστικά στους θεους τους.
Κάνεις μεγάλο λάθος στις μυθολογίες αποδίδουν στους θεους/ήρωες την ιδεατη τελειότητα όπως την φανταζοντουσαν οι λαοί κάθε περιοχής όχι τα χαρακτηριστικά που είχαν.
Μόνον τα ούγκανα βλέπουν ως κάτι αδιάφορο την ελληνική μυθολογία.
Είναι η μυθολογία με την πιο διαχρονική παγκόσμια επιρροή και τους πιο γνωστούς ήρωες και θεούς. Και φυσικά υπάρχει λόγος γι' αυτό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Μαδουραίος
- hellegennes
Καταρχήν οι Αιγύπτιοι θεοί είχαν και ανθρώπινη μορφή. Σε κάποιες απεικονίσεις έχουν κεφάλι ζώου, σε κάποιες έχουν φουλ σώμα ζώου και σε κάποιες είναι φουλ ανθρώπινοι. Αυτό καθιστά άκυρο το σχόλιό σου, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι άκυρο γιατί αν μια θεότητα ή μυθολογικό πλάσμα έχει διαλέξει ένας λαός να το απεικονίσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αυτός είναι ο έγκυρος τρόπος να το απεικονίσεις. Αν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μαύρους θεούς, κανένα πρόβλημα· αλλά δεν είχαν.zteo έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:40Να υποθέσω ότι στην Αρχαία Αίγυπτο οι άνθρωποι ήταν σκυλομορφοι και γατομορφοι για να αποδοσουν αυτα τα χαρακτηριστικά στους θεους τους.
Κάνεις μεγάλο λάθος στις μυθολογίες αποδίδουν στους θεους/ήρωες την ιδεατη τελειότητα όπως την φανταζοντουσαν οι λαοί κάθε περιοχής όχι τα χαρακτηριστικά που είχαν.
Εξάλλου και οι Έλληνες απεικόνιζαν θεούς ζωομορφικά. Ο Δίας είχε πάρει την μορφή του μισού ζωικού βασιλείου για να γαμήσει.
Δεν έχει καμμιά σχέση με τελειότητα η απεικόνιση των θεών. Αντιθέτως, η απεικόνιση των ανθρώπων από κάθε λαό αποδίδει τι είχαν στο μυαλό τους για την τέλεια φόρμα. Μπορείς να το δεις αυτό σε διάφορες απεικονίσεις διάφορων λαών που αναλύουν με λέξεις τι θεωρούν ιδανικό σώμα και φόρμα και πώς απεικονίζουν τους εαυτούς τους σε αγάλματα, τοιχογραφίες, κτλ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εννοείς ότι οι ζωόμορφοι θεοί και θεές της Αιγύπτου ήταν για το λαό της η ιδεατή τελειότητα;zteo έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:40Να υποθέσω ότι στην Αρχαία Αίγυπτο οι άνθρωποι ήταν σκυλομορφοι και γατομορφοι για να αποδοσουν αυτα τα χαρακτηριστικά στους θεους τους.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Ελα δεν θελω μαλακίες για τον Αργος, κομμένα!Μαδουραίος έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:48Εσύ θα παίξεις τον κοπριτη του Οδυσσέα
- hellegennes
Η ιστορική ακρίβεια αφορά και την μυθολογία, εκτός αν πρόκειται για σύγχρονη μυθοπλασία. Αν έχεις ένα σύγχρονο φανταστικό πρόσωπο, μπορείς να το κάνεις όπως θες. Αλλά είναι ιστορικά ανακριβές να παρουσιάζεις την Αθηνά ως μαύρη, ακριβώς όσο ιστορικά ανακριβές είναι να παρουσιάζεις τον Μαντέλα σαν λευκό. Δεν υπάρχει διαφορά.zteo έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:41Ότι την μυθολογία μπορείς να την διαμορφώσεις όπως θες την ιστορική ακρίβεια όχι.hellegennes έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:38Όχι, δεν την καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω ότι το ένα πρόσωπο υπήρξε και το άλλο όχι, αλλά τι αλλάζει αυτό;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Ληστοσυμμορίτης
αλλά οι μαυρες δεν κάνει ούτε να μαθαίνουν για τη μυθολογία ούτε να την υποδύονται. Στα αγγλικά κάνει να έχει διαλόγους;
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Καλά αυτός έχει μπει τελείως στο μουντ.vantono έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:50Ελα δεν θελω μαλακίες για τον Αργος, κομμένα!
Θέλει να κάνει και τον Άργο τρανς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Ληστοσυμμορίτης
όχι ο μαντέλα αλλά ο λεμπρον τζεημς μπορεί.hellegennes έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:52Η ιστορική ακρίβεια αφορά και την μυθολογία, εκτός αν πρόκειται για σύγχρονη μυθοπλασία. Αν έχεις ένα σύγχρονο φανταστικό πρόσωπο, μπορείς να το κάνεις όπως θες. Αλλά είναι ιστορικά ανακριβές να παρουσιάζεις την Αθηνά ως μαύρη, ακριβώς όσο ιστορικά ανακριβές είναι να παρουσιάζεις τον Μαντέλα σαν λευκό. Δεν υπάρχει διαφορά.zteo έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:41Ότι την μυθολογία μπορείς να την διαμορφώσεις όπως θες την ιστορική ακρίβεια όχι.hellegennes έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:38Όχι, δεν την καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω ότι το ένα πρόσωπο υπήρξε και το άλλο όχι, αλλά τι αλλάζει αυτό;
Εδώ ούτε στα ελληνικά δεν μπορώ να συνεννοηθώ, με ρωτάς και για τα αγγλικά;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:52αλλά οι μαυρες δεν κάνει ούτε να μαθαίνουν για τη μυθολογία ούτε να την υποδύονται. Στα αγγλικά κάνει να έχει διαλόγους;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Ληστοσυμμορίτης
εδω ακόμα και τα ομηρικά έπη είχαν αναχρονισμούς π.χ. τα μεταθανάτια έθιμα, πόλεις ανύπαρκτες στην εποχή που περίπου διαδραματίζονται οι ραψωδίες και νούμερα διαφορετικά.
- Ληστοσυμμορίτης
ρε παιδί μου κάνει το έργο να παίζεται με μετάφραση ή χαλάει η ιστορικότητα;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:54Εδώ ούτε στα ελληνικά δεν μπορώ να συνεννοηθώ, με ρωτάς και για τα αγγλικά;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:52αλλά οι μαυρες δεν κάνει ούτε να μαθαίνουν για τη μυθολογία ούτε να την υποδύονται. Στα αγγλικά κάνει να έχει διαλόγους;
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 22:56εδω ακόμα και τα ομηρικά έπη είχαν αναχρονισμούς π.χ. τα μεταθανάτια έθιμα, πόλεις ανύπαρκτες στην εποχή που περίπου διαδραματίζονται οι ραψωδίες και νούμερα διαφορετικά.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ελληνικοί μύθοι ΙΙ: το αειπάρθενο της θεάς Αθηνάς
από Ληστοσυμμορίτης » 12 Φεβ 2025, 16:38 » σε Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι - 61 Απαντήσεις
- 1504 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
19 Φεβ 2025, 17:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η Τουρκία διεκδικεί ρόλο στην άμυνα της Ευρώπης
από Ίακχος » 28 Φεβ 2025, 11:29 » σε Διεθνής πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 187 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rakomelofronas
01 Μαρ 2025, 08:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ταινια η Οδυσεια απο τον Κριστοφερ Νολαν?
από Στρακαστρουκας » 24 Δεκ 2024, 18:14 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 103 Απαντήσεις
- 3352 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enterprise-psi
19 Μαρ 2025, 12:15
-
-
- 39 Απαντήσεις
- 839 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06
09 Φεβ 2025, 06:33