Οι αστικοί θεσμοί είναι σάπιοι;

Φιλοσοφία πολιτικής

Οι θεσμοί είναι σάπιοι γιατί...

...είναι σαθρή και η βάση των θεσμών
8
47%
...τα συγκεκριμένα άτομα είναι διεφθαρμένα
1
6%
... ήταν όταν ήταν ο σύριζα κυβέρνηση
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
... είναι κυβέρνηση η ΝΔ
1
6%
... μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό (θεωρία της ψωροκώσταινας)
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
... δεν είναι σάπιοι, σάπιο είναι το μάτι σου
7
41%

Σύνολο ψήφων: 17

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: Οι αστικοί θεσμοί είναι σάπιοι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 14 Φεβ 2025, 17:50

η ιδέα είναι σάπια...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 14 Φεβ 2025, 19:05

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
14 Φεβ 2025, 17:42
Λευκός Λύκος έγραψε:
14 Φεβ 2025, 17:23
Πασιφάη έγραψε:
14 Φεβ 2025, 00:50
Προφανώς και είναι σάπιοι. Με τα Τέμπη, με το Μάτι, με την Μάνδρα, αναδύεται η σαπίλα. Δεν είναι έργο μιας κυβέρνησης μόνο, αλλά όλων όσων πέρασαν και φάγανε και σκάσανε απ'τα πολλά φράγκα στην κωλότσεπη. Πενήντα συναπτά έτη, τρώγανε και τις καρέκλες που κάθονταν.
Για πες μου όμως κάτι. Το ΚΚΕ τόσα χρόνια τί ακριβώς κάνει για να αποτρέψει τον βόθρο που γιγαντώνεται; Διότι ενώ το ποσοστό του ανεβαίνει συν τω χρόνω, αυτό παραμένει στην ίδια μίρλα. Τί ;Δεν θα ήθελε λες να κυβερνήσει; :lol:
Του δώθηκε η ευκαιρία μια φορά με την ΝΔ ,αλλά μετά αποφάσισε ο Περισσός πως ήταν λάθος ''η γραμμή''.
Αυτο που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι, πως βαστάει ''επίπεδο'' και κάθεται στην άκρη του, διότι πού να μπλέκει τώρα μωρέ με τα προβλήματα των ανθρώπων γύρω του. Συμπερασματικά, γνωρίζει εκ των προτέρων τη θέση που του αρμόζει. Όμορφα τώρα;
Δεν θα σου απαντήσει,έχει αρχίσει τον καρσιλαμα.
αφου όταν απαντάω με επιτίθεται σε προσωπικο επίπεδο και βρίζει. Δεν έχω σκοπό να δημιουργώ προσωπικές κόντρες και να μαλιοτραβιόμαστε σαν κατίνες. Όποιος θέλει να κριτικάρει τις θέσεις του ΚΚΕ όχι μόνο μπορεί αλλά επιδιώκεται κιόλας. Π.χ. τις θέσεις του ΚΚΕ για την πράσινη μετάβαση Κριτική στις θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον

ακόμα και για το πρόγραμμα του
Το πρόγραμμα του ΚΚΕ [2013 - 19ο Συνεδριο]

μακάρι να καταπιανόταν όσοι αναλόνονται σε βρισιές να αποδομήσουν τις θέσεις του κόμματος, βέβαια είναι μια δύσκολη δουλειά αυτή, πιο έυκολο είναι να πετάξεις ένα ναι αλλά ο στάλιν παρά να ασκήσεις κριτική.
ναι αλλα ο σταλιν δεν αφηνε να ασκουν κριτικη :003::003:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 14 Φεβ 2025, 19:08

σάπιος αστακός αηδία
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 14 Φεβ 2025, 19:10

Ασέβαστος διακοπές στο ιρκουτσκ
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 14 Φεβ 2025, 19:29

Οι θεσμοί δεν στέκονται πάνω από την κοινωνία όπως θέλει η αστική τάξη να περάσει. Πηγάζουν από την κοινωνία.
Η δικαιοσύνη είναι σάπια,διότι οι δικαστές είναι σαπιοι και το νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζουν σαθρά επειδή κάποιοι πολιτικοί ψήφισαν αυτό.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Φεβ 2025, 19:34

Ο κάθε παπάρας χαρακτηρίζει ως σάπια μόνον τα θεσμικά κλαδιά που δεν στηρίζουν τη δική του ύπαρξη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 14 Φεβ 2025, 19:38

enikos.gr
@enikos_gr
·
19 ώ
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεσμεύεται ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Φεβ 2025, 19:42

Παίζει ακόμη και μια κωμικοτραγική κατηγορία, αυτών που που καταφέρονται εναντίον του αστισμού, ενώ προσπαθούν ανεπιτυχώς να προβάλλουν εαυτούς ως αστούς που ...πρόκοψαν, αντιθέτως με τη λαϊκή πλέμπα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 14 Φεβ 2025, 19:47

Πασιφάη έγραψε:
Προφανώς και είναι σάπιοι. Με τα Τέμπη, με το Μάτι, με την Μάνδρα, αναδύεται η σαπίλα. Δεν είναι έργο μιας κυβέρνησης μόνο, αλλά όλων όσων πέρασαν και φάγανε και σκάσανε απ'τα πολλά φράγκα στην κωλότσεπη. Πενήντα συναπτά έτη, τρώγανε και τις καρέκλες που κάθονταν.
Για πες μου όμως κάτι. Το ΚΚΕ τόσα χρόνια τί ακριβώς κάνει για να αποτρέψει τον βόθρο που γιγαντώνεται; Διότι ενώ το ποσοστό του ανεβαίνει συν τω χρόνω, αυτό παραμένει στην ίδια μίρλα. Τί ;Δεν θα ήθελε λες να κυβερνήσει; :lol:
Του δώθηκε η ευκαιρία μια φορά με την ΝΔ ,αλλά μετά αποφάσισε ο Περισσός πως ήταν λάθος ''η γραμμή''.
Αυτο που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι, πως βαστάει ''επίπεδο'' και κάθεται στην άκρη του, διότι πού να μπλέκει τώρα μωρέ με τα προβλήματα των ανθρώπων γύρω του. Συμπερασματικά, γνωρίζει εκ των προτέρων τη θέση που του αρμόζει. Όμορφα τώρα;
Θέλουν οι πολίτες να σωθούν απ' αυτή τη κατάσταση?
Γιατί εγώ νομίζω οτι απλά θέλουν να μπούν κι οι ίδιοι στο χορό της διαφθοράς.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 14 Φεβ 2025, 19:58

Kauldron έγραψε:
14 Φεβ 2025, 19:47
Πασιφάη έγραψε:
Πως λέει ο τέτοιος; ηη αλλοτριωση έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που η ανθρωπότητα που υφίσταται την Αποξένωση βιώνει την ίδια της την αυτόκαταστροφή ως αισθητήριακη απόλαυση

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 14 Φεβ 2025, 20:01

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
14 Φεβ 2025, 19:58
Kauldron έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:
Πως λέει ο τέτοιος; ηη αλλοτριωση έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που η ανθρωπότητα που υφίσταται την Αποξένωση βιώνει την ίδια της την αυτόκαταστροφή ως αισθητήριακη απόλαυση
Εν μέρει σωστό, απ' την άλλη οι άνθρωποι λειτουργούν σα πρόβατα που είναι μέσα σ' ένα μαντρί που έχει μπεί ένας λύκος. Ο λύκος αρπάζει ένα ένα τα πρόβατα και τα πνίγει, και κάθε φορά που αρπάζει ένα, τ' άλλα απλά κάθονται έντρομα και κοιτάνε. Αν ορμούσαν όλα μαζί θα τον ποδοπατούσαν, αλλά ο φόβος τους είναι πολύ μεγάλος. Στους ανθρώπους, κάποια πρόβατα ευελπιστουν να γίνουν τα ίδια λύκοι.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 14 Φεβ 2025, 20:04

Ή αν το πούμε μαρξιστικά η σαπίλα και διαφθορά της αστικής τάξης διαχέεται και στην υπόλοιπη κοινωνία δηλαδή η τάξη που κυριαρχεί φτιάχνει μια κοινωνία σαν τα μούτρα της.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Φεβ 2025, 20:07

Kauldron έγραψε:
14 Φεβ 2025, 20:01
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
14 Φεβ 2025, 19:58
Kauldron έγραψε:

Εν μέρει σωστό, απ' την άλλη οι άνθρωποι λειτουργούν σα πρόβατα που είναι μέσα σ' ένα μαντρί που έχει μπεί ένας λύκος. Ο λύκος αρπάζει ένα ένα τα πρόβατα και τα πνίγει, και κάθε φορά που αρπάζει ένα, τ' άλλα απλά κάθονται έντρομα και κοιτάνε. Αν ορμούσαν όλα μαζί θα τον ποδοπατούσαν, αλλά ο φόβος τους είναι πολύ μεγάλος. Στους ανθρώπους, κάποια πρόβατα ευελπιστουν να γίνουν τα ίδια λύκοι.
Όταν οι αναποδογυρισμένες χελώνες και λοιπά χελωνονιτζάκια, μπορέσετε να γίνετε λύκοι, ειδοποιήστε.

Αφιερωμένο σε όλα τα αλυχτούντα τσιουάουα. Συμπαθέστατα για μπυροτσιπουροκατανύξεις άπαντα όλα αλλά καλό είναι να μη μην μπερδεύουμε το σκοτάδι, με τς 150 αποχρώσεις του αγιοβαλεντίνικου γκριζοροζ, αγαπούλες. :g094:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 14 Φεβ 2025, 21:13

Ποιός σε μίλησε εσένα ρε κυράτσα?
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 14 Φεβ 2025, 23:54

ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ

ΠτΔ: Τασούλας
Πρωθυπουργός: Μητσοτάκης
Πρόεδρος της Βουλής: Κακλαμάνης
Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Κλάπα
Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Αδειλίνη
Πολίτες της ποιότητας Πορτοσάλτε ζητωκραυγάζουν
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών