Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Re: Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 14 Φεβ 2025, 21:05

stergiosbik έγραψε:
14 Φεβ 2025, 20:56

Oκ,πετρελαιο οχι.
Το Swift τι εχει;
6ετιας αμαξι,βιβλιο service,προφανως εχει χαρτι και απο ΚΤΕΟ οπου επιβεβαιωνεις τα χλμ,το πας σε εναν μαστορα να το ψαξει ενδελεχως και εισαι οκ.
Τα λαστιχα δεν ειναι βεβαιο οτι θα χρειαζονται αλλαγη μιας και τα χρονια του δικαιολογουν ανετα να τα εχει αλλαξει.
Αλλωστε μπορεις να δεις πανευκολα του ποτε ειναι μιας και γραφουν εβδομαδα/ετος παραγωγης.
Αντε αλλο ενα πεντακοσαρι για ενα καλο service,ιμαντες,λαδια κλπ και εισαι οκ.
Kακους χωρους,3 αστερια στο euro ncap απο θεμα ασφαλειας και ψοφιο,αμαξι μονο για αστικες μετακινησεις.Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα,μπορει να ειναι τρακαρισμενο,μπορει να εχει γυρισμενα χιλιομετρα-δεδομενο,μπορει να εχει ψευτικο βιβλιο σερβις,μπορει να ειναι εισαγωγης,απο leasing,απο απατεωνα ιδιωτη.

Κοιτουσα ενα μεταχειρο fiesta tdci 85 ιππων,4-5 ετων πριν απο κανα χρονο,μεσω γνωστου κιολας,αυτος εφερνε απο εξωτερικο,ωραιο το αμαξι και οικονομικο γενικα,πολυ φορτωμενο απο εξοπλισμο,στα 12-12,5 χιλιαρικα παζαρεμα το επαιρνα,τελικα κρατησα τα χρηματα για καινουριο αργοτερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Garcia την 14 Φεβ 2025, 21:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 14 Φεβ 2025, 21:05

Ερμής έγραψε:
14 Φεβ 2025, 10:44
Chilloutbuddy έγραψε:
14 Φεβ 2025, 10:28
Ερμή μας τα'χεις κάνει τσουρέκια φίλε. Σου επιτρέπει ο νόμος να εκπίπτεις το λίζινγ επειδή έχεις εταιρία και γι'αυτό σε συμφέρει, ε εμείς δεν έχουμε τι να κάνουμε τώρα :102:
Για τον περισσότερο κόσμο το λίζινγκ είναι απλά ένα δάνειο με το απολύτως χειρότερο επιτόκιο της αγοράς.
:oops:

Ε αν έπαιζε αυτό θα έπαιρνα ένα μεταχειρισμένο με ένα τάλιρο και δε γαμεις.
Ψηνω γνωστο μου να μου δωσει αμαξι του '20 το οποιο ειναι στην πενα σε τιμη ξεφτιλα σε σχεση με το ποσα πιανει στην αγορα αυτη την στιγμη.
5 χιλιαρικα οταν το πιο φθηνο στο car ειναι στα 10.000+ ευρω. :003:
Το θελω για την συζυγο γιατι κινειται κεντρο καθημερινα και το Ka εχει σκορπισει πια και αποδειχθηκε ακρως ζημιαρικο.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 14 Φεβ 2025, 21:13

Garcia έγραψε:
14 Φεβ 2025, 21:05
stergiosbik έγραψε:
14 Φεβ 2025, 20:56

Oκ,πετρελαιο οχι.
Το Swift τι εχει;
6ετιας αμαξι,βιβλιο service,προφανως εχει χαρτι και απο ΚΤΕΟ οπου επιβεβαιωνεις τα χλμ,το πας σε εναν μαστορα να το ψαξει ενδελεχως και εισαι οκ.
Τα λαστιχα δεν ειναι βεβαιο οτι θα χρειαζονται αλλαγη μιας και τα χρονια του δικαιολογουν ανετα να τα εχει αλλαξει.
Αλλωστε μπορεις να δεις πανευκολα του ποτε ειναι μιας και γραφουν εβδομαδα/ετος παραγωγης.
Αντε αλλο ενα πεντακοσαρι για ενα καλο service,ιμαντες,λαδια κλπ και εισαι οκ.
Kακους χωρους,3 αστερια στο euro ncap απο θεμα ασφαλειας και ψοφιο,αμαξι μονο για αστικες μετακινησεις.Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα,μπορει να ειναι τρακαρισμενο,μπορει να εχει γυρισμενα χιλιομετρα-δεδομενο,μπορει να εχει ψευτικο βιβλιο σερβις,μπορει να εισαι εισαγωγης,απο leasing,απο απατεωνα ιδιωτη.

Κοιτουσα ενα μεταχειρο fiesta tdci 85 ιππων,4-5 ετων πριν απο κανα χρονο,μεσω γνωστου κιολας,αυτος εφερνε απο εξωτερικο,ωραιο το αμαξι και οικονομικο γενικα,πολυ φορτωμενο απο εξοπλισμο,στα 12-12,5 χιλιαρικα παζαρεμα το επαιρνα,τελικα κρατησα τα χρηματα για καινουριο αργοτερα.
Καλα αυτο με τα αστερια στα κρας τεστ εχει καταντησει παρωδια.
Χανεις αστερια γιατι π.χ. δεν εχει βομβητη για την ζωνη.Αστεια πραγματα.
Γι αυτο βρε ανθρωπε θα το πας σε μαστορα να το ξεψαχνισει.
Περαν αυτου,απο την στιγμη που ειναι ελληνικο πας σε ενα κτεο και βρισκεις σε χρονο μηδεν τα πραγματικα χλμ.
Δεν ειναι ολα τοσο δυσκολα οσο τα φανταζεσαι.
Επισης μια χαρα ειναι τα 90 αλογακια του γιατι ειναι ελαφρυ.Νομιζεις οτι θα ειναι πιο γρηγορο ενα μικρο SUV με 110-120 αλογα αλλα και 300+ κιλα παραπανω;
Any way,εσυ αποφασιζεις για το τι ειναι καλυτερο για σενα.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 15 Φεβ 2025, 02:09

Ρε παιδιά αυτό που λέμε "ψόφιο το αμάξι" έχει καταλήξει λίγο ανέκδοτο πάντως
Το πρώτο μου αμάξι, ένα φίατ σεισέντο, είχε 50 άλογα και σα φοιτητής γύρισα όλη την Ελλάδα 10 φορές. Μια πόρσε 911 τότε είχε 180 άλογα αν θυμάμαι καλά, και μια χαρά σκοτώνονταν ένα σωρό διάσημοι γιατί είχε το κέντρο βάρους πίσω και δεν ξέραν να το μαζέψουν.
Σήμερα το γκολφάκι μου έχει 250 απ'τη μάνα του. Οι δρόμοι όμως δεν έχουν αλλάξει από τότε, οι ίδιοι δρόμοι είναι, οι ίδιες λακούβες και οι ίδιοι ηλίθιοι οδηγοί. Ε δεν υπάρχει περίπτωση να τα βάλω όλα αυτά τα άλογα στους τροχούς, θέλει πίστα για να πεις ότι τα χρησιμοποίησες όλα, τα μισά υπάρχουν για να λένε ότι υπάρχουν. Οκ κάνω καμμιά καφρίλα πού και πού γιατί είμαι λίγο μαλάκας, αλλά το ξέρω εκείνη τη στιγμή ότι πρόκειται για περιττή καφρίλα.

Το Σουζουκάκι αυτό πόσο είναι, 90 άλογα; Ελαφρύ αμάξωμα, μια χαρά θα σε πάει όπου και να θες να πας, το γύρο της Ευρώπης να κάνεις. Αν έχεις επιβάτες με μπαγκάζια και αιρκοντίσιον αναμμένο, οκ δε θα προσπεράσεις φορτηγό στη στροφή, θα περιμένεις την ευθεία για να πάρεις φόρα, αλλά στην πράξη είναι λόγος αυτός να απορρίψεις ένα αυτοκίνητο; Ας είμαστε λίγο ειλικρινείς, τα μπόλικα άλογα τα θέλουμε γιατί τα γουστάρουμε, όχι γιατί δε γίνεται χωρίς.

Επειδή το έχει η πεθερά μου το συγκεκριμένο σουίφτ και το έχω οδηγήσει, εκείνο που έκανε δυσάρεστη εντύπωση ήταν οι (επίτηδες) φτηνές επιλογές σε όλα. Ήταν θορυβώδες γιατί δεν είχε πολλές μονώσεις,τα πλαστικά στο σαλόνι ήταν σκληρά, οι τσόχες φτηνιάρικες, δεν είχε θήκη/ακουμπηστήρι για τον αγκώνα πίσω απ'το χειρόφρενο, τέτοια πράγματα. Επίσης τα φρένα και οι ταχύτητες είχαν λίγο σπογγώδη αίσθηση. Αλλά απ'την άλλη η θέση οδήγησης ήταν σωστή και εργονομική, τα καθίσματα αναπαυτικά και με ανθεκτικά υφάσματα, το μπλουτουθ πεντακάθαρο, οι χώροι άφθονοι, από χειριστήρια δεν του έλειπε τίποτα σημαντικό, και στην τελική είναι ωραία αίσθηση να οδηγάς ένα αμάξι που ξέρεις ότι γενικά δε σπάει/δε χαλάει κι αν τύχει να σπάσεις κάτι είναι φτηνό να το φτιάξεις. Οκ ΔΕΝ είναι αμάξι για χομπίστες, ΔΕΝ είναι απολαυστικό στην οδήγηση, αλλά ΕΙΝΑΙ αμάξι που θα το λιώσει όλη η οικογένεια και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο, μια χαρά :102:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 15 Φεβ 2025, 04:27

να πω την αληθεια δεν εχω καταλαβει γιατι το πιλατευουν πολλοι το θεμα
βρισκεις ενα αξιοπιστο αμαξι που παει παντου(προτιμοτερα τα 4 επι 4) και τελος

διαβαζα αλλαζουν λεει αυτοκινητο καθε 2 χρονια σε μια χωρα,ημαρτον!
αυτο για μενα ειναι σαν να αλλαζεις τοστιερα στο ιδιο διαστημα,δεν μου κανει διαφορα

Άβαταρ μέλους
Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 15 Φεβ 2025, 09:26

Μια περίπτωση που θα επέλεγα ένα μεταχειρισμένο πχ 10ετιας,να μην είναι και αρκετά παλαιό,μικρά τεκμήρια,μικρά έξοδα σε τέλη και ασφάλεια,μοτέρ όχι κάτω από 90 άλογα για να φτουραει λίγο στον ανοιχτό δρόμο,σε καμία προσπέραση και μετατροπή σε υγραεριοκινητο για χαμηλές καταναλώσεις σε αστικές μετακινήσεις.Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική,από καινούρια υβριδικά αυτόνομα,μόνο yaris cross,Mg και Renault,τα οποία όμως καλό εξοπλισμένα αγγίζουν τα 28-30 χιλιάρικα,συν μία μεικτή ασφάλεια.

Στην Ελλάδα ζούμε που αν έχεις πάνω από 1.6 κυβικά σε θεωρούν ξέρω γω πλούσιο και με λεφτά,άρα σε βαράνε στο ψαχνό.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 15 Φεβ 2025, 16:33

Σωστός ο Αυστραλός.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 19 Φεβ 2025, 09:49

Μόνο γκιαρις κρος,τιποταλλο δεν είναι οικονομικότερο.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 19 Φεβ 2025, 11:47

Garcia έγραψε:
19 Φεβ 2025, 09:49
E παρτο βρε ανθρωπε να ησυχασεις.Τι το ζαλιζεις το θεμα;

Άβαταρ μέλους
Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 19 Φεβ 2025, 11:51

stergiosbik έγραψε:
19 Φεβ 2025, 11:47
Garcia έγραψε:
Δεν έχω φράγκο με 27-28k που βγαίνει. :102:

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 19 Φεβ 2025, 12:01

Garcia έγραψε:
19 Φεβ 2025, 11:51
stergiosbik έγραψε:
Garcia έγραψε:
Παρε τοτε μεταχειρισμενο.
Στειλε π.χ. αυτους για να τσεκαρουν αυτο που εντοπισες για να σου πουν αν ειναι οκ.

https://www.spotmechanic.gr/

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 19 Φεβ 2025, 12:07

Garcia έγραψε:
19 Φεβ 2025, 11:51
stergiosbik έγραψε:
Garcia έγραψε:
Κοιτούσα κάποια στιγμή την έκδοση GR του Yaris Cross, φουλ έξτρα (χρώματα, ζάντες, εξοπλισμό κλπ) και έβγαινε 38Κ.

Δεν είναι κακό για αυτό που θα έχεις, το αντίθετο.
Βέβαια, αν ποτέ πήγαινα προς τα εκεί θα ανέβαζα λίγο το μπάτζετ και με ενα 43αρι είχες μια Corolla Cross φουλ έξτρα.

Ελάχιστα αυτοκίνητα συνδυαζουν όσα συνδυάζει μια τετοια corolla Cross σε αυτά τα λεφτά.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 19 Φεβ 2025, 12:12

Ο φίλος μου που πήρε το Κρος μου είπε ότι, για κάποιο λόγο η κορολα πίσω έχει μικρότερο χώρο...

Πόσο πιο ακριβό είναι το αντίστοιχο λεξους;
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 19 Φεβ 2025, 15:45

enterprise-psi έγραψε:
19 Φεβ 2025, 12:12
Ο φίλος μου που πήρε το Κρος μου είπε ότι, για κάποιο λόγο η κορολα πίσω έχει μικρότερο χώρο...

Πόσο πιο ακριβό είναι το αντίστοιχο λεξους;
Το αντιστοιχο λέξους που αν δε κάνω λάθος είναι το UX πίσω έχει χώρο για δυο τσάντες απο το μάρκετ.
Το πέρασα και αυτο ένα χεράκι.
ΚΑλό αμάξι όμως αν και φτωχό.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών