Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
vagabondo
Δημοσιεύσεις: 10797
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 26 Φεβ 2025, 18:13

"Τέμπη: Πήραν όλοι προαγωγή για το μπάζωμα, αλλά «ξήλωσαν» εκείνον που αρνήθηκε να δώσει την άδεια

Η ΕΛ.ΑΣ «τιμώρησε» τον τότε διοικητή τροχαίας Λάρισας απομακρύνοντάς τον από την μάχιμη υπηρεσία – Ήταν ο μοναδικός κρατικός παράγοντας που δεν ενέκρινε την απομάκρυνση αποδεικτικών στοιχείων ."
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Δημοσιεύσεις: 12278
Εγγραφή: 21 Ιουν 2023, 08:35
Phorum.gr user: Saturn

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 26 Φεβ 2025, 18:38

Για την υπόθεση ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, η οποία την έχει διαβιβάσει στη Βουλή με βάση το άρθρο 86 Σ, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών», λόγω του ότι προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα. Η δικογραφία συνοδεύεται από μία πλήρως και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένη Διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας.

.......
Με βάση την σχετική δικογραφία, σε σύσκεψη που έγινε στις 3/3/2023, τρείς ημέρες μετά το δυστύχημα, και στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Μπαντής, από την Π.Υ. ο στρατηγός Ευάγγελος Φαλάρας και ο ταξίαρχος Νικόλαος Μητσογιάννης, ένας εκπρόσωπος της ΕΜΑΚ, ο υπάλληλος της πολιτικής προστασίας Βασίλειος Καράλης, και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης προγραμματισμού συντήρησης τροχαίου υλικού της Hellenic Train Αντώνιος Μοσχόπουλος, κλήθηκε ο Διοικητής Τροχαίας Λάρισας Βασίλειος Βλαχογιάννης, προκειμένου να δώσει την άδειά του για το μπάζωμα του χώρου με χαλίκια και πίσσα.

Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει τέτοια άδεια και δήλωσε ότι μοναδική αρμόδια είναι η εισαγγελική Αρχή η οποία έχει αναλάβει την προανάκριση και η οποία έχει αποκλειστικά την δικαιοδοσία να αποφασίσει το πώς θα γίνει η διαχείριση του χώρου που περιείχε κρίσιμα πειστήρια για την διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα. Καταθέτοντας αυτή την άποψη αποχώρησε, όμως κατόπιν ελήφθη απόφαση, σε άγνωστο χρόνο, για το μπάζωμα του χώρου, χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελική Αρχή και χωρίς να δώσει σχετική άδεια.

Όπως αναφέρεται στην Εισαγγελική Διάταξη, «ο Περιφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να εξετάσουν το ζήτημα των εργασιών αποκατάστασης της κυκλοφορίας των τρένων και ρώτησε όλους τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων εάν είχαν ολοκληρώσει τις εργασίες τους στο σημείο. Τότε ο Β. Βλαχογιάννης επισήμανε ότι κακώς ζητά τη συναίνεσή του για να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αποκατάσταση. Του τόνισε κατηγορηματικά ότι είναι αναρμόδιος να δώσει οποιαδήποτε απάντηση (θετική ή αρνητική) και ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στις δικαστικές αρχές που ήδη είχαν επιληφθεί της υπόθεσης, αφού ήδη η δικογραφία εκκρεμούσε στην Ανακρίτρια και οι οποίες είναι αποκλειστικά αρμόδιες σύμφωνα και με το ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών (ΣΔΑΑ). Στη συνέχεια αποχώρησε και κατά συνέπεια δεν γνωρίζει τι συζητήθηκε και εάν ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις και από ποιους για τις εργασίες αποκατάστασης των γραμμών και επίστρωσης του σημείου με πίσσα, χαλίκια κ.α».
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης
Δημοσιεύσεις: 10925
Εγγραφή: 17 Σεπ 2023, 17:16

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 26 Φεβ 2025, 18:39

Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Δημοσιεύσεις: 8643
Εγγραφή: 05 Σεπ 2018, 03:12
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 26 Φεβ 2025, 20:34

Τέμπη - Αποκάλυψη: Το Πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ (Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών) θα Λέει ότι η Ανάφλεξη ΔΕΝ Έγινε από Έλαια Σιλικόνης.

Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 36150
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 26 Φεβ 2025, 21:44

vagabondo έγραψε:
26 Φεβ 2025, 18:13
"Τέμπη: Πήραν όλοι προαγωγή για το μπάζωμα, αλλά «ξήλωσαν» εκείνον που αρνήθηκε να δώσει την άδεια

Η ΕΛ.ΑΣ «τιμώρησε» τον τότε διοικητή τροχαίας Λάρισας απομακρύνοντάς τον από την μάχιμη υπηρεσία – Ήταν ο μοναδικός κρατικός παράγοντας που δεν ενέκρινε την απομάκρυνση αποδεικτικών στοιχείων ."

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης
Δημοσιεύσεις: 10925
Εγγραφή: 17 Σεπ 2023, 17:16

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 26 Φεβ 2025, 22:07

Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Δημοσιεύσεις: 12278
Εγγραφή: 21 Ιουν 2023, 08:35
Phorum.gr user: Saturn

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 26 Φεβ 2025, 23:51

Μόλις πέτυχα τον Πλακιά στον Λαζόπουλο


Τί τραβάνε αυτοί οι άνθρωποι, Θεέ μου, γιατί?

Το αμέσως μεγαλύτερο έγκλημα , μετά τον θάνατο των παιδιών, είναι οτι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να θρηνήσουν δυο χρόνια τώρα.
Όποιος έχει περάσει θρήνο για δικό του άνθρωπο, μπορεί να καταλάβει τί σημαίνει...
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Δημοσιεύσεις: 7237
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:35

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 27 Φεβ 2025, 00:08

Τα τεμπη οντως δεν θα ξεχαστουν οσο κυβερνα ο κουλης, οχι γιατι ο λαος δεν ανεχεται τα εγκληματα, τα ανεχεται και τα παρα-ανεχεται τα εγκληματα (βλεπε ματι, μαντρα κλπ), και οχι μονο τα ανεχεται αλλα κανει οτι μπορει για να τα διαιωνισει κιολας με τους απατεωνες που θα συνεχισει να ψηφιζει. Τα τεμπη δεν θα ξεχαστουν γιατι ειναι το μοναδικο πραγμα - συμβολο αντιπολιτευσης εναντια στον κουλη μιας και κομματα αντιπολιτευσης δεν υπαρχουν.

Κατα μια εννοια τα τεμπη ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ, τα ειχε αναγκη το ελ κοινοβουλιο ! Αλλα αν τα τεμπη δεν μετατραπουν σε πολιτικο κομμα, τοτε απλα θα μεινουν σαν οπαδικος αποηχος - ραδιοφωνικα παρασιτα.

Αν φοβαται κατι ο κουλης, ειναι ενα εντελως νεο πολιτικο κομμα, το πολιτικο κομμα των τεμπων. Ηθικα θα ηταν ξεφτιλα, αλλα νεοελλην ειναι συνωνυμο του ανηθικου, κι ετσι κι αλλιως στη πραγματικη ζωη μια δυναμη ανηθικοτητας οπως του κουλη, δεν την πολεμα μια δυναμη ηθικης οπως ψευδως διδασκουν στα σχολεια και στα παραμυθια, αλλα μια αλλη δυναμη εξισου ανηθικοτητας πιθανοτατα μεγαλυτερης απτου κουλη !
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης
Δημοσιεύσεις: 10925
Εγγραφή: 17 Σεπ 2023, 17:16

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 27 Φεβ 2025, 02:28



μια μητέρα δίνει το σύνθημα

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Εμπεδοκλής
Δημοσιεύσεις: 23498
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 13:13

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 27 Φεβ 2025, 09:20

Άλλη μία μητέρα θύματος που δεν είχαμε ξανακούσει. Τελικά ποιος από τους συγγενείς είχε το βουβό πόνο που μας έλεγαν πρωθυπουργός και υπόδικος υπουργός;

Απλά στοχοποίησαν την Καρυστιανού γιατί δεν μπορούσαν να στοχοποιήσουν τους πάντες. Βέβαια προσπάθησαν να στοχοποιήσουν και τους πλακιάδες με τα ανώνυμα τρολς να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα ότι τάχα έπαιρναν 3,5 χιλιάρικα το μήνα ως αποζημιώση.

Δεν έχει σημασία αν είσαι νεοδημοκράτης ή όχι. Η παρουσία και η υποστήριξη στα θύματα θα πρέπει να είναι μαζική. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να αποδωθεί .

Άβαταρ μέλους
Frappezitis
Δημοσιεύσεις: 14237
Εγγραφή: 19 Απρ 2021, 12:11

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 27 Φεβ 2025, 12:02

Το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) για τα Τέμπη που παρουσιάστηκε σήμερα, αποτελεί κόλαφο:

1. Καταρρίπτει τα μέχρι τώρα πορίσματα της Πυροσβεστικής και των διορισμένων από τον ανακριτή εμπειρογνωμόνων. Η πυρόσφαιρα δεν προκλήθηκε από τα έλαια σιλικόνης όπως μας έλεγαν, ή από άλλο υλικό των τρένων και του επίσημου φορτίου τους. Το πόρισμα κάνει λόγο για πιθανή παρουσία άγνωστου καυσίμου. Η διάψευση των επίσημων πορισμάτων δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση, την Πυροσβεστική και τη Δικαιοσύνη. Εκθέτει δε όσους (με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό) που είχαν σπεύσει να μιλήσουν για θεωρίες συνωμοσίες.

2. Επιβεβαιώνει ότι εξαιτίας του μπαζώματος του τόπου του εγκλήματος χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα. Λόγω της ελλιπούς ανίχνευσης του χώρου δεν μπορεί να προσδιοριστεί το είδος του καύσιμου που προκάλεσε την πυρόσφαιρα. Το μπάζωμα συνετέλεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό στη συγκάλυψη.

3. Καταδεικνύει την τρομακτική επίπτωση που είχαν στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων οι περικοπές σε προσωπικό και επενδύσεις.

4. Πιστοποιεί ότι η υλοποίηση της σύμβασης 717 θα είχε αποτρέψει την τραγωδία. «Όσοι καθυστέρησαν την 717 έχουν συμβάλει στο να σκοτωθούν τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Χρήστος Παπδημητρίου, πρόεδρος Σιδηροδρομικού Τομέα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Το πόρισμα επιβεβαιώνει τις εγκληματικές ευθύνες στο ανώτερο επίπεδο και τα απίστευτα ψέματα που μας έχουν πει για τα Τέμπη. Η κυβέρνηση είναι έκθετη και δεν ξέρω πώς μπορεί να σταθεί πλέον.

Αύριο όλες και όλοι στους δρόμους για της δικαιοσύνη και την αλήθεια, για τα 57 παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα.


https://www.facebook.com/yannis.almpani ... K836m2yRYl
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Δημοσιεύσεις: 8643
Εγγραφή: 05 Σεπ 2018, 03:12
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 27 Φεβ 2025, 19:01

Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 36150
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 27 Φεβ 2025, 19:13

26 Φεβρουαρίου, 2025
Ξύπνησε ο παιδόφιλος τραγόπαπας και είπε να βγάλει την υποχρέωσηΤρισάγιο σε όλους τους ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα θύματα των Τεμπών.

Εικόνα

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της παλαιμάκτου τραγωδίας στην περιοχή των Τεμπών θα τελεστεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ. σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για τη συμπλήρωση δύο ετών από το τραγικό συμβάν, κατόπιν προτροπής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.


Ο τύπος της Δέησης, σε συμπαράσταση στην οδύνη των συγγενών των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, θα είναι ο ακόλουθος: “Έτι δεόμεθα υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών πάντων των βιαίως κοιμηθέντων αδελφών ημών κατά το σιδηροδρομικόν δυστύχημα εις την περιοχήν των Τεμπών και υπέρ του συγχωρηθήναι αυτοίς παν πλημμέλημα εκούσιόν τε και ακούσιον”.
https://karditsastakra.com/2025/02/26/% ... %bb%ce%b5/





Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Δημοσιεύσεις: 56090
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 18:53

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 27 Φεβ 2025, 19:20

Frappezitis έγραψε:
27 Φεβ 2025, 12:02
Το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) για τα Τέμπη που παρουσιάστηκε σήμερα, αποτελεί κόλαφο:

1. Καταρρίπτει τα μέχρι τώρα πορίσματα της Πυροσβεστικής και των διορισμένων από τον ανακριτή εμπειρογνωμόνων. Η πυρόσφαιρα δεν προκλήθηκε από τα έλαια σιλικόνης όπως μας έλεγαν, ή από άλλο υλικό των τρένων και του επίσημου φορτίου τους. Το πόρισμα κάνει λόγο για πιθανή παρουσία άγνωστου καυσίμου. Η διάψευση των επίσημων πορισμάτων δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση, την Πυροσβεστική και τη Δικαιοσύνη. Εκθέτει δε όσους (με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό) που είχαν σπεύσει να μιλήσουν για θεωρίες συνωμοσίες.

2. Επιβεβαιώνει ότι εξαιτίας του μπαζώματος του τόπου του εγκλήματος χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα. Λόγω της ελλιπούς ανίχνευσης του χώρου δεν μπορεί να προσδιοριστεί το είδος του καύσιμου που προκάλεσε την πυρόσφαιρα. Το μπάζωμα συνετέλεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό στη συγκάλυψη.

3. Καταδεικνύει την τρομακτική επίπτωση που είχαν στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων οι περικοπές σε προσωπικό και επενδύσεις.

4. Πιστοποιεί ότι η υλοποίηση της σύμβασης 717 θα είχε αποτρέψει την τραγωδία. «Όσοι καθυστέρησαν την 717 έχουν συμβάλει στο να σκοτωθούν τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Χρήστος Παπδημητρίου, πρόεδρος Σιδηροδρομικού Τομέα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Το πόρισμα επιβεβαιώνει τις εγκληματικές ευθύνες στο ανώτερο επίπεδο και τα απίστευτα ψέματα που μας έχουν πει για τα Τέμπη. Η κυβέρνηση είναι έκθετη και δεν ξέρω πώς μπορεί να σταθεί πλέον.

Αύριο όλες και όλοι στους δρόμους για της δικαιοσύνη και την αλήθεια, για τα 57 παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα.


https://www.facebook.com/yannis.almpani ... K836m2yRYl
Ακόμα και ένα βιντεάκι 30 δευτερολέπτων καταρρίπτει το γελοίο ισχυρισμό για τα έλαια σιλικόνης.

SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
vagabondo
Δημοσιεύσεις: 10797
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 27 Φεβ 2025, 19:29

Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών