Θα σου πάρω μόνο τα Τέμπη ως παράδειγμα. Ποιος κερατάς έβαλε τον σταθμάρχη εκεί; Δεν θα έπρεπε να έχει πάρει πόδι στην χειρότερη; Εντολή στις νταλίκες να μαζέψουν τα χώματα ποιος έδωσε; Για την ακρίβεια ξέρουμε ποιος έδωσε γιατί μας το ειπε ο ίδιος λίγο μετά το δυστυχήματα. Γιατί είναι ακόμη βουλευτής της ΝΔ*; Ο Καραμανλής γιατί ξαναμπήκε στο ψηφοδέλτιο; Ότι χωρίς τον Καραμανλή θα έχανε η ΝΔ τις Σέρρες;
Αυτα τα λεω απο το 09. Οσο δεν αντιμετωπιζονται τα διαρθρωτικα προβληματα τις χωρας, η μαζικη βλακεια θα καμει κυκλους.
Ποιος ομως αληθινα θελησε να τα διορθωσει αυτα;;; Ο Σημιτης που σημερα ολοι τον βριζουν, δεξιοι και αριστεροι.
Ο κοζμακις ανεξαρτητως ιδεολογιας δεν μπορει να καταλαβει οτι ΑΥΤΟΣ ο ανορθολογισμος του κοινωνικοοικονομικου συστηματος μας δεν οφειλεται σε κομματα ή ιδεολογιας αλλα σε μια αρκετα πολυπληθη ελιτ που ξεκιναει απο ΔΥ κρισιμωνΔΕΚΟ και δημοσιων οργανισμων και φτανει βεβαια μεσα στη βουλη. Ποιος απο αυτους που κατεβηκαν στις διαδηλωσεις χτες ελεγχει οπως πχ το σιβι του βουλευτη που θα σταυρωσει;;;
Άρα η λύση ποια ειναι; Παπαδόπουλος ή Κουτσούμπας;
H lysh einai ο κοσμος να αλλαξει πραγμα απιθανο ή να βγει ενας ηγετης,δημοκρατικα παντα, που βγαινει μια φορα καθε 100 χρονια, να ξεχεσει τον κοσμο και να αρχισει σαρωτικες αλλαγες και να γλιτωσει τις δολοφονικες αποπειρες που σιγουρα θα στηριξει ο αγαναχτισμενος λαος των πλατειων. ΕΙδαλλως, κερια στις εκκλησιες και στις κοβες υπερ αγιας ΕΕ που παρολες τις αδυναμιες της δεν μας αφηνει για την ωρα να αυτοπυρποληθουμε.
Με κίνδυνο να τα ξανακούσω θα σου πω
Βέβαια, καθόλου τυχαίο ότι βλέπεις την Ελλάδα από απόσταση. Ο Γοβζι δεν το έχει πιάσει, μπορεί το νησί να μην έχει πολύ πρόσφορο έδαφος, το έχω παρατηρήσει και σε άλλους.
Θα σου πάρω μόνο τα Τέμπη ως παράδειγμα. Ποιος κερατάς έβαλε τον σταθμάρχη εκεί; Δεν θα έπρεπε να έχει πάρει πόδι στην χειρότερη; Εντολή στις νταλίκες να μαζέψουν τα χώματα ποιος έδωσε; Για την ακρίβεια ξέρουμε ποιος έδωσε γιατί μας το ειπε ο ίδιος λίγο μετά το δυστυχήματα. Γιατί είναι ακόμη βουλευτής της ΝΔ*; Ο Καραμανλής γιατί ξαναμπήκε στο ψηφοδέλτιο; Ότι χωρίς τον Καραμανλή θα έχανε η ΝΔ τις Σέρρες;
H lysh einai ο κοσμος να αλλαξει πραγμα απιθανο ή να βγει ενας ηγετης,δημοκρατικα παντα, που βγαινει μια φορα καθε 100 χρονια, να ξεχεσει τον κοσμο και να αρχισει σαρωτικες αλλαγες και να γλιτωσει τις δολοφονικες αποπειρες που σιγουρα θα στηριξει ο αγαναχτισμενος λαος των πλατειων. ΕΙδαλλως, κερια στις εκκλησιες και στις κοβες υπερ αγιας ΕΕ που παρολες τις αδυναμιες της δεν μας αφηνει για την ωρα να αυτοπυρποληθουμε.
Βέβαια, καθόλου τυχαίο ότι βλέπεις την Ελλάδα από απόσταση. Ο Γοβζι δεν το έχει πιάσει, μπορεί το νησί να μην έχει πολύ πρόσφορο έδαφος, το έχω παρατηρήσει και σε άλλους.
δεν εχω πολλα χρονια εξω. ΤΗν υποκρισια κατι αγαναχτισμενων κλεφτων ΄που ξημεροβραδιαζονται σε βουλευτικα γραφεια την εχω ζησει πολλα χρονια...Οσο υπαρχει οπαδισμος δλδ ο φτιαχτος χωρισμος σε 2 ομαδες και οι αλληλοκατηγοριες μεταξυ των, ωστε να μην διαφαινεται η περιτρανη αληθεια ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ, τοσο ο βοθρος θα συνεχιζει.
Οπότε τα αιτήματα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα και υπερκομματικά.
1)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
2)ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Η ευθύνη να είναι ευθύνη. Κακόβουλες ενέργειες, λάθη, παραλείψεις να έχουν συγκεκριμένες συνέπειες.
Συμφωνώ,
Και προτείνω θεσμικές αλλαγές:
1. Κατάργηση μονοκομματικής κυβέρνησης - κανένα μπόνους εδρών
2. Εθνική κοινή διακομματική στρατηγική για ζητήματα υγείας, παιδείας και άμυνας
3. Ανεξάρτητη δικαιοσύνη - ασύνδετη από το πρώτο κόμμα
4. Ανεξάρτητη δημόσια διοίκηση - ασύνδετη από το πρώτο κόμμα
5. Ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση - ασύνδετη από το πρώτο κόμμα
6. Ανεξάρτητες αρχές μη κομματικές - έλεγχος/ δικλείδες ασφαλείας
7. Σώμα ελεγκτικό / γερουσία ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας
8. Δημοψηφίσματα ηλεκτρονικά κυρίως για κοινωνικά ζητήματα
9. Διαφάνεια και μηνιαία ενημέρωση για την οικονομία και τους οικονομικούς δείκτες από ανεξάρτητη αρχή
10. Ανεξάρτητοι βουλευτές και εκσυγχρονισμός Βουλής/ νομοθετικού σώματος (πιθανά με προεδρική δημοκρατία - εκτελεστική ασύνδετη με βουλή και γερουσία)
επιτέλους, να διαχωριστεί το κράτος από το κόμμα, η εθνική πολιτική από το κόμμα, η κοινή στρατηγική από το κόμμα και παντού θεσμοί με διαφάνεια
Αλλά οι τσιφλικάδες πολιτικές οικογένειες και κυρίως οι ΝΔ που εκφράζει το παλιό , όπως κ το ΠΑΣΟΚ, δεν το θέλουν
τι ναι αυτα που γραφετε ρε;;; Καποτε δεν υπηρχε νομος ευθυνης υπουργων και η καθε νεα κυβερνηση κοιταζε να φυλακισει τους προηγουμενους,
Νομιζετε οτι ετσι μηχανιστικα θα πατηθει το κουμπι και θα διορθωθει το προβλημα;;;
Χωνεψτε το, αν ο κοσμος δεν αλλαξει δεν γινεται τιποτα.
Ναι οκ, δεν είμαι και στον Αρη, 3 ώρες με αεροπλάνο είμαστε. Πιο γρήγορα από την άγονη σιδηροδρομικη γραμμή Αθήνα Θεσσαλονίκη, που επιδοτεί η κυβέρνηση, που εάν είσαι τυχαίος θα φτάσεις σε 4 ώρες.
Επίσης έχω συγγενείς και φίλους οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και μιλάμε σε καθημερινή βάση. Γενικά να ξέρεις επειδή μένω εκτός δεν σημαίνει πως η σχέση μου με την Ελλάδα δεν είναι mouzaka και opa.
Με συγχωρείς, προτείνεις λύσεις μέσω ερωτημάτων;
Οι νόμοι υπάρχουν και δικαστήρια θα γίνουν και για το πώς μπήκε ο σταθμάρχης εκεί. Κι αν είναι παράνομο θα υπάρξουν ποινές. Αυτό σίγουρα θα γίνει. Αλλά για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει πρώτα να γίνει η δίκη.
Λύση όμως σημαίνει τι κάνεις για να μην ξαναυπάρξει. Αυτό που λέει και το θέμα του νήματος. Θεμελιώδη πράγματα. Έγραψες κάτι για εκπαίδευση και συμπεριφορά πιο πίσω. Μαζί σου, αν και δεν το εντοπίζω μόνο στην κυβέρνηση, μην ξεχνάς την οικογένεια.
Αν πάλι πιστεύεις ότι φταίει το συγκεκριμένο κόμμα, εγώ σέβομαι την άποψη σου. Θα έρθει άλλο και θα το τσεκάρουμε. Είχαμε τον Σύριζα και τον έδιωξε ο κυρίαρχος λαός. Γιατί, δεν ήταν καλός; Ποιος έφταιξε σε αυτό, οι πολιτικοί ή οι πολίτες;
Ναι οκ, δεν είμαι και στον Αρη, 3 ώρες με αεροπλάνο είμαστε. Πιο γρήγορα από την άγονη σιδηροδρομικη γραμμή Αθήνα Θεσσαλονίκη, που επιδοτεί η κυβέρνηση, που εάν είσαι τυχαίος θα φτάσεις σε 4 ώρες.
Επίσης έχω συγγενείς και φίλους οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και μιλάμε σε καθημερινή βάση. Γενικά να ξέρεις επειδή μένω εκτός δεν σημαίνει πως η σχέση μου με την Ελλάδα δεν είναι mouzaka και opa.
Αυτά όλα είναι περισσότερο αρνητικά. Το θέμα είναι να ξεκόψεις, αν η μισή καρδιά σου βρίσκεται στην Κίνα, σίγουρα δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός παρατηρητής. Είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας, βέβαια.
Το λέμε γιατί συνήθως οι "χαρισματικοί" καταλήγουν πανωλεθρίες
Αλλά εγώ δεν διαφωνώ, γιατι αν κάτι μπορεί να σωθεί πλεον είναι να μας κάτσει αυτό το 1% χαρισματικού "ψέκα" (και αναλόγως των συγκυριών)
Άλλο χαρισματικοί κι άλλο παρουσιαζόμενοι απο δημοσιογράφους ως τέτοιοι. Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης είμαστε τίγκα στους δεύτερους απο πρώην πρωθυπουργούς. Αλλά εγώ μιλώ για πραγματικούς.
Δεν θυμάμαι πολλούς τέτοιους χαρισματικούς στην Ιστορία
Αυτα τα λεω απο το 09. Οσο δεν αντιμετωπιζονται τα διαρθρωτικα προβληματα τις χωρας, η μαζικη βλακεια θα καμει κυκλους.
Ποιος ομως αληθινα θελησε να τα διορθωσει αυτα;;; Ο Σημιτης που σημερα ολοι τον βριζουν, δεξιοι και αριστεροι.
Ο κοζμακις ανεξαρτητως ιδεολογιας δεν μπορει να καταλαβει οτι ΑΥΤΟΣ ο ανορθολογισμος του κοινωνικοοικονομικου συστηματος μας δεν οφειλεται σε κομματα ή ιδεολογιας αλλα σε μια αρκετα πολυπληθη ελιτ που ξεκιναει απο ΔΥ κρισιμωνΔΕΚΟ και δημοσιων οργανισμων και φτανει βεβαια μεσα στη βουλη. Ποιος απο αυτους που κατεβηκαν στις διαδηλωσεις χτες ελεγχει οπως πχ το σιβι του βουλευτη που θα σταυρωσει;;;
Αυτά τα ξεχέσματα-όταν είναι έτσι ο κόσμος-δεν γίνονται ποτέ δημοκρατικά.
Η ΕΕ απλώς διατηρεί ένα ακρωτηριασμένο πτώμα στο ψυγείο και σε λίγο θα γίνει πτώμα και αυτή.
ΥΓ: πάντως, προσοχή στους Σωτήρες...μη δούμε στις μέρες μας κανέναν που ξεμαρμάρωσε σαν Παλαιολόγος πάνω στ'αλογο..να είμαστε λίγο υποψιασμένοι μη την πατήσουμε...ονόματα δε λέω μη πάθει κρίση υστερίας ο Όργιος αλλά μιλάω σοβαρά για όποιον ενδιαφέρεται
ναι δεν μου πες για τις ψεκασμενες μου αποψεις.
Λες καμμιά φορά κάτι καραμπινάτα. Άμα ξαναπετύχω θα σου πω, για την ώρα παίζεις σε ομαλές συχνότητες.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.