Ο άγνωστος φάκελος της 17Ν
- Golden Age
Re: Ο άγνωστος φάκελος της 17Ν
Ένοπλη προπαγάνδα ήταν στην πραγματικότητα η 17Ν. Το λένε τα ίδια τα μέλη της. Στόχος της ήταν να προωθήσει την ένοπλη δράση για την ανατροπή της Δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση μαρξιστικής δικτατορίας.
- Golden Age
Και επιμένω σε αυτό. Υποψιάζεσαι κάποιον ως πιθανό εμπλεκόμενο με την 17Ν και του δίνεις βουλευτική ασυλία σε μια εποχή που έχεις ως άμεση προτεραιτότητα το να πιάσεις την 17Ν. Γιατί; Μήπως τελικά αυτό δείχνει ότι ο Σημίτης δεν ήταν και τόσο πρόθυμος να πιάσει ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ εαν τυχόν οι έρευνες για την 17Ν οδηγούσαν σε τέτοιους;Golden Age έγραψε: ↑16 Φεβ 2025, 21:09Ένα ερώτημα είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ξαφνικά να κάνει βουλευτή, τον διεγραμένο απο το 1976, καθηγητή Γιάννη Τσεκούρα, στις εκλογές του 2000, δηλαδή για την περίοδο 2000 - 2004 που ήταν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εκείνη την περίοδο, ο Σημίτης επεδίωκε πάση θυσία και είχε ως κύρια προτεραιότητα τον εντοπισμό και την σύλληψη της 17Ν. Αλλά αφού είχε τέτοια προτεραιότητα, γιατί επέλεξε να δώσει βουλευτική ασυλία σε κάποιον που ο Ανδρέας είχε διαγράψει απο το κόμμα το '76 και επιπλέον τον θεωρούσαν ύποπτο για τρομοκρατία; Κι όταν λέω τον θεωρούσαν ύποπτο για τρομοκρατία, τον υποψιαζόντουσαν πραγματικά. Όχι μόνο ο Ανδρέας στην δεκαετία του '80, αλλά και ο Σημίτης το 2000...https://www.kathimerini.gr/society/5634 ... omokratis/Golden Age έγραψε: ↑11 Φεβ 2025, 20:58«Οταν κάποια μέρα επισκέφθηκα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο γραφείο του ως υπουργό Δημόσιας Τάξης για θέματα του νομού Πρέβεζας άκουσα να μου λέει, μάλλον μεταξύ σοβαρού και αστείου: “Γιάννη, θα ήθελα μια μέρα να περπατήσουμε στο δάσος και να μιλήσουμε για τη 17Ν”, εννοείται πριν από την εξάρθρωσή της. Του απάντησα και εγώ, επίσης μεταξύ σοβαρού και αστείου, “αυτό μπορούμε να το κάνουμε όταν δεν θα είσαι υπουργός Δημόσιας Τάξης”».
Σε μια άλλη περίπτωση αναφέρεται στην επίσκεψη στο βουλευτικό του γραφείο του, του διοικητή της ΕΥΠ Παύλου Αποστολίδη. «Ηθελε να συζητήσει μαζί μου, περισσότερο να ακούσει απόψεις και σκέψεις μου για την τρομοκρατία – “17Ν”. Η συζήτηση έγινε σε ευγενικό κλίμα χωρίς να αποφέρει κάτι αξιοποιήσιμο για το θέμα.
Πρέπει να πω πως επειδή θεωρούσα ότι το πρόσωπό μου είχε βγει πλέον από το κάδρο της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής μου κακοφάνηκε να έρχεται στο γραφείο μου ο διοικητής της ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Σημίτη, τον οποίο είχα διαδεχθεί στον ΣΠΙΘΑ και συνεργαστήκαμε στενά στο εξωτερικό. Αραγε να πίστευε και αυτός ό,τι και ο Ανδρέας;
Γι’ αυτό σε μια συνάντησή μας στην αίθουσα του κοινοβουλίου τον ρώτησα: “Κώστα, γιατί μου έστειλες τον διοικητή της ΕΥΠ;”. Η απάντησή του ήταν: “Γιάννη, η Υπηρεσία Πληροφοριών έχει αρχίσει έναν κύκλο επαφών και συζητήσεων με διάφορα άτομα προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες χρήσιμες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας”. Δεν θέλησα να δώσω συνέχεια διότι μια περαιτέρω συζήτηση θα ήταν και για τους δυο μας δυσάρεστη και δεν θα οδηγούσε πουθενά…».
Αλλα αν ο Σημίτης τον υποψιαζόταν ως πιθανό εμπλεκόμενο με την 17Ν, τότε γιατί τον έκανε βουλευτή; Και μάλιστα σε μια εποχή που είχε θέσει ως άμεσο στόχο να πιάσει την 17Ν;
Άλλη εξήγηση για την πρόταση στον Τσεκούρα για πολιτική κάθοδο το 2000 δεν μπορώ να βρω. Ήταν διεγραμμένος απο το ΠΑΣΟΚ απο το '76. Γιατί ο Σημίτης να τον κατεβάσει το 2000;
Φυσικά δεν προκύπτει απο πουθενά να ήταν εμπλεκόμενος, όμως ό Σημίτης τον καχυποτευόταν τότε και παρότι τον καχυποτευόταν τον κατέβασε υποψήφιο και του 'δωσε βουλευτική ασυλία. Γιατί; Μήπως ισχύει η ρήση "ο φόβος φιλάει τα έρμα";
- Golden Age
Ιστορικό ενδιαφέρον έχει και το πως αριστςεροποιήθηκαν και το πως ριζοσπαστικοποιήθηκαν οι Σερίφηδες. Απο το Μόρφιο Θεσπρωτίας βρέθηκαν μετανάστες στην Δυτική Γερμανία. Το Μόρφιο όμως ήταν χωριό εθνικοφρόνων. Δύσκολο να αριστεροποιήθηκαν εκεί. Άρα η αριστεροποίησή τους έγινε λογικά στην Δυτική Γερμανία. Τί γνωριμίες μπορεί να έκαναν εκεί και πως οδηγήθηκαν στον αριστερό ριζοσπαστισμό;
- Golden Age
Τελικά το Πατριωτικό Μέτωπο - ΠΑΜ ήταν κεντρώα οργάνωση ή αριστερή; Ιδρυτικό του μέλος ήταν ο αναρχοαριστερός δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης.Golden Age έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 20:17Ενδιαφέρον έχουν οι ρίζες της ακροαριστερής αντιχουντικής οργάνωσης 20η Οκτώβρη. Τα μέλη της φέρονται να προέρχονται κατα κύριο λόγο απο τις αντιχουντικές οργανώσεις Πατριωτικό Μέτωπο - ΠΑΜ, την Δημοκρατική Άμυνα και το ΠΑΚ.
Το ΠΑΜ και η Δημοκρατική Άμυνα ήταν κεντρώες οργανώσεις. Το αυτό ίσχυε ως ένα βαθμό και για το ΠΑΚ που ήταν κεντροαριστερό. Πως λοιπόν κάποιοι νεολαίοι αυτών των κεντρώων οργανώσεων αριστεροποιήθηκαν και δημιούργησαν μια ακροαριστερή οργάνωση; Ήταν ο αντικομμουνισμός της 21ης Απριλίου που τους αριστεροποίησε απο μόνος του; Ή μήπως σε αυτές τις οργανώσεις είχαν εισχωρήσει και αριστεροί εισοδιστές που έκαναν ιδεολογική προπαγάνδα σε νεολαίους τους;
Ένας απο τους νεολαίους της Δημοκρατικής Άμυνας που προσχώρησαν στην ακροαριστερή 20η Οκτώβρη ήταν και ο Χρήστος Κασσίμης, που μεταπολιτευτικά ήταν απο τα ιδρυτικά και ηγετικά στελέχη του ΕΛΑ
Νομίζω ότι και η ιστορία των αντιχουντικών οργανώσεων χρειάζεται κάποια στιγμή ιστορική καταγραφή και ανάλυση, για την ιδεολογία τους κλπ.
Όλα είναι μπέρδεμα τελικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 363 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Annibas
29 Δεκ 2024, 21:29
-
-
Νέα δημοσίευση Άγνωστος κυνήγησε 22χρονη με το πουλί στο χέρι.
από AlienWay » 15 Ιαν 2025, 12:13 » σε Εγκληματικότητα - 34 Απαντήσεις
- 1187 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
30 Ιαν 2025, 17:29
-
-
-
Νέα δημοσίευση /μοσχάτο-άγνωστος-επιτέθηκε-σε-14χρονες-σε-παιδική-χαρά/
από Αρχηγός » 23 Νοέμ 2023, 17:30 » σε Εγκληματικότητα - 0 Απαντήσεις
- 385 Προβολές
-