Όταν είχα πάει είχε 6 σπίτια και μία ταβέρνα (και το ψάρι σπαρταρούσε). Δεν είχε πέσει το Τείχος ακόμη...
Καλά μη φανταστείς. Μερικές ταβέρνες, μερικά σπίτια και μια μικρή παραλία μπροστά είναι. Δεν είναι κακό το μπάνιο εκεί γιατί κόβει ο αέρας αλλά όχι και τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά γίνεται παρέλαση από αμαξάρες τα μεσημέρια αφού για κάποιο λόγο όλοι νομίζουν ότι πρέπει να φάνε εκεί. Αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μου.
τι να του γραψω δηλαδη ...? να παει για μπανιο ...?
Mέναμε στο mylos paradise, ακριβώς από πάνω απ'την παραλία Μύλος με το βράχο. Μαζί με τη βίλα που νοικιάζεις σου δίνουν κλειδί για το πορτάκι που σε βγάζει στην παραλία, η οποία είναι όλη δικιά σου εκτός από όταν έρχεται το βαρκάκι με τους τουρίστες. Όλη μέρα ήμασταν εκεί ή στην πισίνα με τη θέα, στο χωριό πηγαίναμε μόνο για φαί. Οι πιό χαλαρωτικές και ίσως οι καλύτερες διακοπές της ζωής μου. Θα πάω και φέτος.ST48410 έγραψε: ↑09 Μαρ 2025, 16:02λίγο ταλαιπωρία να βρεις να παρκάρεις. Πρέπει να πας νωρίς.
Αν ναι παίρνεις μια αδιάβροχη θήκη για κινητά πορτοφόλι κλπ και κολυμπάς 5 λεπτά και πας με την παρέα στην κρυφή παραλία. Περνάς θαυμάσια ακόμα και τις μέρες που το κύμα ταλαιπωρεί τις παραλίες της δυτικής πλευράς
Αν αντέχουν τα ποδαράκια σου και δεν έχει πολλά να κουβαλήσεις (ή πάρεις βαρκάκι), τότε πηγαίνεις στην παραλία Μύλος. Το πρωί ο βράχος κάνει καλή σκιά. Πολύ καλή παραλία όταν δεν έχει κύμα. Αλλά ακόμα κι όταν έχει, είναι παραλία όπου κάνεις μπάνιο κανονικά και όχι στον βρωμοαφρό όπως στις πολυδιαφημισμένες Κάθισμα κλπ που πληρώνεις για να πας με καραβάκι για μια βουτιά.
Φρόντισε και στις δύο περιπτώσεις για νερό και κάνα σάντουιτς.
Για φαγητό στον Άγιο Νικήτα έτσι κι έτσι. Ψαροχώρι λένε αλλά σε ταΐζουν ιχθυοτροφείου. Δεν έχω πάει εκτός σεζόν μήπως η κατάσταση είναι καλύτερη.
ΥΓ Sorry για το offtopic
ναι, πρωινές ώρες. Πριν αρχίσουν τα καραβάκι το πήγαινε έλα, είναι καλά. Όχι κάτι το καταπληκτικό. Αλλά καλά για τα δεδομένα της Λευκάδας. Surf και kite κυρίως στην παραλία του Αγίου Ιωάννη, βορειότερα στην ίδια μεριά ή στο νότο, στη Βασιλική.
3 φορες εχω ερθει Λευκαδα ...ST48410 έγραψε: ↑09 Μαρ 2025, 16:27ναι, πρωινές ώρες. Πριν αρχίσουν τα καραβάκι το πήγαινε έλα, είναι καλά. Όχι κάτι το καταπληκτικό. Αλλά καλά για τα δεδομένα της Λευκάδας. Surf και kite κυρίως στην παραλία του Αγίου Ιωάννη, βορειότερα στην ίδια μεριά ή στο νότο, στη Βασιλική.
ΥΓ. αν σκέπτεστε το μπάνιο αποφύγετε το Νυδρί εκτός βέβαια κι αν έχετε δικό σας σκάφος. Πιο καλά να κολυμπήσω στο λιμάνι του Πειραιά παρά σε κείνο το βούρκο.
έτσι ναι, μάλιστα. Λίγο ζόρι πρέπει να ήταν η επιστροφή με τα πόδια αν αποφάσιζες να κατέβεις παραλία αλλά η θέα σε ανταμοίβει.Chilloutbuddy έγραψε: ↑09 Μαρ 2025, 16:20Mέναμε στο mylos paradise, ακριβώς από πάνω απ'την παραλία Μύλος με το βράχο. Μαζί με τη βίλα που νοικιάζεις σου δίνουν κλειδί για το πορτάκι που σε βγάζει στην παραλία, η οποία είναι όλη δικιά σου εκτός από όταν έρχεται το βαρκάκι με τους τουρίστες. Όλη μέρα ήμασταν εκεί ή στην πισίνα με τη θέα, στο χωριό πηγαίναμε μόνο για φαί. Οι πιό χαλαρωτικές και ίσως οι καλύτερες διακοπές της ζωής μου. Θα πάω και φέτος.
ωραία είναι. Πας στη θάλασσα για τη θάλασσα και μετά αράζεις στην πισίνα για την πισίνα. Η συγκεκριμένη έχει και θέα, επιπλέεις ανάσκελα, κλείνεις τα μάτια, τα ανοίγεις και βλέπεις εκεί που ενώνεται το μπλε με το μπλε.ST48410 έγραψε: ↑09 Μαρ 2025, 16:31έτσι ναι, μάλιστα. Λίγο ζόρι πρέπει να ήταν η επιστροφή με τα πόδια αν αποφάσιζες να κατέβεις παραλία αλλά η θέα σε ανταμοίβει.Chilloutbuddy έγραψε: ↑09 Μαρ 2025, 16:20Mέναμε στο mylos paradise, ακριβώς από πάνω απ'την παραλία Μύλος με το βράχο. Μαζί με τη βίλα που νοικιάζεις σου δίνουν κλειδί για το πορτάκι που σε βγάζει στην παραλία, η οποία είναι όλη δικιά σου εκτός από όταν έρχεται το βαρκάκι με τους τουρίστες. Όλη μέρα ήμασταν εκεί ή στην πισίνα με τη θέα, στο χωριό πηγαίναμε μόνο για φαί. Οι πιό χαλαρωτικές και ίσως οι καλύτερες διακοπές της ζωής μου. Θα πάω και φέτος.
Δεν το 'χω με τις πισίνες αν και εκεί είναι κατανοητό. Αν πάω ποτέ σε χώρα που έχει ωκεανό δίπλα ίσως. Αλλά στην Ελλάδα δεν. Θέλω θάλασσα να μπαίνω μέσα και να κολυμπάω αποστάσεις.
Απο Αμερικανικη πρεσβεια περασες να ελεγχεις σοβαδες χρωμα κτλ;nostromos έγραψε: ↑09 Μαρ 2025, 15:56
πηγα Σοφια προσφατα ... δεν εβλεπες αυτοκινητο παλιο στο δρομο ... βινιετα με 6 ευρω για διοδια παντου σε ολη τη χωρα για μια εβδομαδα ενω εδω για να κανω το Λαρισα Βολος θελω 5 μονο να παω ... ταξι με εφαρμογη που βλεπεις φωτο οδηγου , μοντελο αυτοκινητου και τιμη κλειδωμενη εκ των προτερων και επιλεγεις ... δυνατοτητα να νοικιασεις ηλεκτρικο αυτοκινητο για ωρες οπως νοικιαζεις τα πατινια εδω ... το παραλαμβανεις σε παρκινγκ και το αφηνεις σε αλλα σημεια της πολης ... γενικα μας αφησαν χρονια πισω
Και ο γιος μου που πήγε πριν κάνα. δίμηνο μου είπε πάνω κάτω τα ίδια.nostromos έγραψε: ↑09 Μαρ 2025, 15:56πηγα Σοφια προσφατα ... δεν εβλεπες αυτοκινητο παλιο στο δρομο ... βινιετα με 6 ευρω για διοδια παντου σε ολη τη χωρα για μια εβδομαδα ενω εδω για να κανω το Λαρισα Βολος θελω 5 μονο να παω ... ταξι με εφαρμογη που βλεπεις φωτο οδηγου , μοντελο αυτοκινητου και τιμη κλειδωμενη εκ των προτερων και επιλεγεις ... δυνατοτητα να νοικιασεις ηλεκτρικο αυτοκινητο για ωρες οπως νοικιαζεις τα πατινια εδω ... το παραλαμβανεις σε παρκινγκ και το αφηνεις σε αλλα σημεια της πολης ... γενικα μας αφησαν χρονια πισω
Αυτοκινητο που να μπορει να βαλει καποιος την οικογενεια του και να κυκλοφορει με σχετικη ασφαλεια και ανεση,κατω απο 20 χιλιαρικα δεν υπαρχει.MightyMouse έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 03:28Η Ελλάδα πρέπει να είναι από τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο για αγορά αυτοκινήτου. Είναι πολύ κρίμα. Σε διάφορες εταιρίες έρχονται αυτοκίνητα που είναι κατά κανόνα μικρά σε μέγεθος, με σχετικά χαμηλή ισχύ, και εν τέλει είναι πολύ ακριβά για αυτό που προσφέρουν. Επιπλέον, η μειωμένη απόδοση τα κάνει λιγότερο ασφαλή σε ενεργητική ασφάλεια, και αυτό είναι μέρος αυτού που εννοώ πως είναι πολύ ακριβά για αυτό που προσφέρουν.
Φυσικά για καθημερινές μετακινήσεις θέλει κανείς μικρό αυτοκίνητο σε αυτά τα κωλοχανεία που λέγονται μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα (άλλο πρόβλημα αυτό - πως τα έχουμε κάνει τόσο σκατά δεν έχω καταφέρει να καταλάβω). Αλλά υπάρχουν και φορές που θέλεις και αυτοκίνητο, όχι κουβαδάκι. Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι έχουν ένα αυτοκίνητο για όλες τις δουλειές. Οπότε πρέπει να διαλέξει που θα υποχωρήσει κανείς δεδομένων των μισθών που παίζουν και της καθημερινότητας που έχει να αντιμετωπίσει.
Από την άλλη, καλή η ιδέα του μεταχειρισμένου, αλλά για να πάρεις μεταχειρισμένο πρέπει κάποιος άλλος να το πάρει καινούριο και να θέλει να το πουλήσει και να είναι και σε καλή κατάσταση για να έχει νόημα η αγορά. Είναι λίγο δύσκολο να τα πετύχεις όλα, εκτός αν έχεις χρήματα στην άκρη και δεν βιάζεσαι να αγοράσεις. Αλλά και πάλι οι περισσότεροι δεν είναι έτσι όταν πάνε να αγοράσουν αυτοκίνητο.
Επιστρέφοντας στην αγορά καινούριων αυτοκινήτων, απλά καθημερινά αυτοκίνητα κοστίζουν καινούρια μάλλον περίπου όσο ένας ετήσιος μισθός για αρκετούς. Το οποίο είναι τρομερό έξοδο. Σε άλλες χώρες, άνθρωποι που προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες αμείβονται έτσι ώστε το ίδιο αυτοκίνητο (πάνω-κάτω) να κοστίζει τα μισά ή το ένα τρίτο από τον ετήσιο μισθό (ή ενδεχομένως και παρακάτω, ανάλογα με το αυτοκίνητο). Τραγωδία.