Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35982
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 10 Οκτ 2023, 21:42

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35982
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Οκτ 2023, 21:35

18.10.2023
Κηφισιά: Μητέρα καταγγέλλει τον παπά που βάφτισε το παιδί της – «Ήταν βαρβαρότητα – Δεν ήταν μυστήριο».

Εικόνα

Με άδοξο τρόπο ολοκληρώθηκε το μυστήριο της βάφτισης ενός κοριτσιού στη Μητρόπολη Κηφισιάς, καθώς η μητέρα του στράφηκε κατά του ιερέα, τον οποίο κατηγορεί για «βαρβαρότητα».


«Ξαφνικά βλέπουμε ότι βάζει ένα μπουκάλι λάδι πάνω στο πρόσωπο του παιδιού, μέσα στα μάτια, χωρίς καμία προσοχή, Ξαφνικά βλέπουμε τον παπά να βουλιάζει το παιδί μας ενώ πάει να πάρει ανάσα, να το πιέζει κάτω λες και είναι άψυχη κούκλα» ανέφερε σε δηλώσεις της στο MEGA ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Αν είχε πάθει κάτι σοβαρό το παιδί, τότε δεν θα ήμασταν εδώ τώρα, θα ήμασταν στα δικαστήρια».

Εξαγριωμένη η μητέρα δήλωσε: «Ήταν βαρβαρότητα, δεν ήταν μυστήριο για κανέναν αυτό», ενώ υποστηρίζει ότι το παιδί της υπέστη σοκ και τις επόμενες μέρες αντιδρούσε όταν προσπαθούσαν να το κάνουν μπάνιο.

Την ίδια στιγμή, ο ιερέας ισχυρίζεται ότι ήταν προσεκτικός με το παιδί και ότι η οικογένεια του κοριτσιού αντέδρασε υπερβολικά. «Αυτό σημαίνει βάπτιση, να βουτάμε το παιδί όλο μέσα στην κολυμπήθρα. Κανονικά έπρεπε τρεις φορές» ανέφερε στην εκπομπή.

https://www.megatv.com?p=1235378
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... -mystirio/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35982
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 11 Δεκ 2023, 21:23

09/12/2023
ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΣ.

Εικόνα

Οι βαπτίσεις τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού γίνονταν σε ενήλικες αλλά επειδή οι Έλληνες δεν αποδέχονταν τον Χριστιανισμό παρ’ ότι η παράβαση αυτή τιμωρείται με θάνατο, στους Βυζαντινούς χρόνους, ο Ιουστινιανός επινόησε τον νηπιοβαπτισμό. Έτσι καθιερώθηκε το βάπτισμα σε νηπιακή ηλικία καθώς και η υποχρέωση ότι το νήπιο θα ακολουθούσε την Χριστιανική πίστη.

Αυτό το ανελάμβανε ένας ενήλικος χριστιανός, ο λεγόμενος «πνευματικός πατέρας» ή «ανάδοχος», ο οποίος πρώτα από όλα επέλεγε το όνομα, το οποίο ήταν χριστιανικό. Κατά την τελετή του βαπτίσματος απαγόρευαν στους γονείς να παρίστανται, και ούτε βέβαια να ορίζουν το όνομα, το οποίο το μάθαιναν μετά την τελετή από κάποιο πιτσιρίκι. Ο πνευματικός πατέρας παρακολουθούσε το νήπιο και την οικογένεια του αν τηρούνται αυτά που επιβάλλει η χριστιανική πίστη. Με αποτέλεσμα να γίνετε ο ρουφιάνος της οικογένειας, της οποίας η επιβίωση ήταν στα χέρια του.

Ο υποχρεωτικός βαπτισμός —νηπίων και ενηλίκων— αλλά και ο εξαναγκασμός αλλόθρησκων και έτερων χριστιανικών ομάδων ώστε να εκχριστιανιστούν μέσω βαφτίσματος μαρτυρείται ήδη από τον 6ο αιώνα στον Ιουστινιάνειο Κώδικα που εκδόθηκε από τον Ιουστινιανό Α', όπου επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά, σχεδόν εναγωνίως, το ότι τάχα ο Χριστιανισμός είναι η «αληθινή πίστη» και καθυβρίζονται οι Έλληνες (οι μη χριστιανοί δηλαδή) ως «αλιτήριοι», ενώ για να μην ξεφεύγει κανείς και να εμπίπτουν όλοι στις διατάξεις, ως αποστάτες, είναι «νόμιμο» να τιμωρούνται με την θανατική ποινή:
«Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο όλα τα μικρά παιδιά πρέπει να δέχονται το σωτήριο βάπτισμα αμέσως και χωρίς καμμία αναβολή, ώστε όπως και οι μεγαλύτεροι να μπορούν να εκκλησιάζονται και να κατηχούνται στις θείες γραφές και τους θείους κανόνες».

Έτσι θα μπορούν να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθοδόξων χριστιανών και δεν θα επιστρέψουν ξανά στην παλαιά πλάνη. Και όσων έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα και περιουσία μεγάλη και για να κρατήσουν τα προσχήματα εβαπτίσθησαν οι ίδιοι ή πρόκειται να βαπτισθούν, αφήνοντας όμως τις συζύγους τους και τα τέκνα τους ή τα άλλα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να στερηθούν όλων των πολιτικών δικαιωμάτων τους και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει, αφού είναι φανερό ότι έτυχαν του αγίου βαπτίσματος δίχως να έχουν πίστη, και τα ίδια δε θα υφίστανται οι αλιτήριοι Έλληνες και οι Μανιχαίοι, τμήμα των οποίων είναι οι Βορβορίτες.

Ο εκκλησιασμός ήταν ένας τρόπος για να ελέγχονται ποίοι έχουν αποδεχθεί τον χριστιανισμό.

Ο νηπιοβαπτισμός είναι παράνομος ως πρακτική και θα έπρεπε να καταργηθεί και να γίνεται κατόπιν επιλογής ενηλίκου ατόμου και όχι ενός «βιασθέντος» νηπίου.

Η δημιουργία ποιμνίου από την Εκκλησία κι από νεαρή ηλικία, χωρίς φυσικά το άτομο να έχει αποδεχτεί τον χριστιανισμό συνειδητά, έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με το Σύνταγμα (στην ουσία, καταργείται η θρησκευτική ελευθερία που μνημονεύεται, καθώς στην πραγματικότητα υπάρχει «πειθαναγκασμός» με αποτέλεσμα τον προσηλυτισμό ενός άβουλου πλάσματος), αλλά και με την εντολή του Ιησού: «Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση. Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί θα σωθεί, όποιος όμως απιστήσει, θα κατακριθεί» (Μάρκος 16:15-16). Ο ίδιος ο Χριστός, δεχόταν την βάπτιση και την κατήχηση μόνο ενηλίκων. Δηλαδή, πρώτα πιστεύουμε και μετά βαπτιζόμαστε.

Ο νηπιοβαπτισμός είναι απαράδεκτος γιατί αφαιρεί το δικαίωμα από τον άνθρωπο να διαλέξει τον δικό του θεό ή ένα φιλοσοφικό σύστημα που θα τον προστατεύει από τους θεούς και τις δεισιδαιμονίες που επινόησαν οι πρόγονοί του πριν χιλιάδες χρόνια.

Η ενέργεια αυτή πρέπει να θεωρηθεί παράνομη γιατί παραβιάζει κάθε δεοντολογία περί ελευθερίας των ιδεών. Οι ανοησίες, περί απαλλαγής του… προπατορικού αμαρτήματος, δεν μας αφορούν. Ανήκουν στη σφαίρα λογικής της εβραϊκής φιλολογίας και της θρησκευτικής παράκρουσης που ταλαιπωρούν κάθε αδαή πιστό.

Στο ελληνικό κράτος υπάρχει η επιλογή της μη βάπτισης, χωρίς όμως συνέπειες όπως παλιά (δεν μπορούσες να εγγραφείς σε σχολείο κ.ά.).
Ιωαννης Θεοδωροπουλος.


Εικόνα

Ali Al-Yunani
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2018, 11:16
Phorum.gr user: Ali Al-Yunani
Επικοινωνία:

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ali Al-Yunani » 10 Μαρ 2025, 11:57

ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Δεκ 2018, 15:17
Η περιτομή στα μωρά είναι σαφέστατη κακοποίηση, όπως και η κλειτοριδοκτομή -σε πολύ πιο επώδυνο και όχι μόνον βαθμό- αλλά σ' αυτές τις φάσεις παίζει το κοκοκό των προχώ υπερευαίσθητων ως συνήθως.

Προσοχή στην καταμέτρηση των μπουρμπουλήθρων.
:lol::lol:
Ισλάμ και κλειτοριδεκτομή

Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ και στο θέμα της κλειτοριδεκτομής, το οποίο πολλοί παρεξηγούν και το θεωρούν ως ένα ισλαμικό έθιμο.

Λένε ότι η περιτομή είναι υποχρεωτική για κάθε αρσενικό και θηλυκό. Λένε ψέματα. Ο προφήτης Μουχάμμεντ (η ευλογία και η ειρήνη του ΑΛΛΑΧ σ’ αυτόν) είχε πει: “Η περιτομή είναι Σούννα για τον άντρα και μακρούμα για τη γυναίκα.” (Sunan Bayhaki)

“Σούννα” σημαίνει “Παράδοση” (και συγκεκριμένα κάτι που προέρχεται από την παράδοση του Προφήτη) ενώ “Μακρούμα” σημαίνει απλά “Κάτι καλό”.

Η ιστορική καταγωγή του εθίμου του σεξουαλικού ακρωτηριασμού χάνεται κάπου ανάμεσα στη σημιτική και αιγυπτιακή παράδοση. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι τον 5ο αιώνα π.Χ., οι Φοίνικες, οι Χετταίοι και οι Αιθίοπες πραγματοποιούσαν κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια τους. Το έθιμο παρατηρήθηκε από ιστορικούς-ανθρωπολόγους ερευνητές στις τροπικές ζώνες της Αφρικής, στις Φιλιππίνες, στις φυλές του Αμαζονίου, στους Ίνκας του Μεξικού, στους Αβοριγίνες της Αυστραλίας… Ο Στράβων αναφέρεται στη “γυναικεία περιτομή” στην Ερυθρά Θάλασσα, “όπως έπρατταν οι Ιουδαίοι”.

Ο Έλληνας γεωγράφος Αγαθαρχίδης, στην πτολεμαϊκή εποχή, περιγράφοντας τους Τρωγλοδύτες, φυλή εγκατεστημένη στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, γράφει: “Έχουν έθιμο να κόβουν μέρη των γεννητικών τους οργάνων, όπως έκαναν οι Αιγύπτιοι. Γι’ αυτό οι Έλληνες τους ονομάζουν κολοβούς”.

Η πρακτική ξεπερνά ιστορικά και γεωγραφικά την περιοχή του Ισλάμ, το οποίο ωστόσο την έχει “χρεωθεί” τους τελευταίους αιώνες, καθότι απαντάται πρωτίστως σε περιοχές της μουσουλμανικής Αφρικής και της Ινδονησίας. Πάντως, δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα αυστηρά μουσουλμανικό έθιμο, εφόσον απουσιάζει από την περιοχή του λεγόμενου “σκληρού πύρινα” του Ισλάμ (Σαουδική Αραβία, Ιράν κ.τ.λ), ενώ αντίθετα παρατηρείται ακόμη και σε μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς, όπως στους Κόπτες χριστιανούς της Αιθιοπίας & της Αιγύπτου, στους αυτόχθονες του Αμαζονίου, των Φιλιππίνων, του Μεξικού & της Αυστραλίας, κλπ. Επιπλέον δεν υπάρχει καμιά αναφορά σεξουαλικού ακρωτηριασμού των γυναικών μέσα στο Κοράνι.

Ο ιμάμης Mustafa Abdullahi Aden τελευταία διακηρύσσει ότι η γυναικεία περιτομή είναι θρησκευτικό καθήκον…Και συστήνει την αγαπημένη του μέθοδο, που αφαιρεί ολοκληρωτικά όλα τα γυναικεία εξωτερικά όργανα.

Ο ιμάμης αυτός κάνει λάθος. Υπάρχουν τέσσερις τύποι κλειτοριδεκτομής.

Τύπος 1. Εκτομή της ακροποσθίας με ή χωρίς εκτομή μέρους ή ολόκληρης της κλειτορίδας. Ο όρος που χρησιμοποιείται για τον τύπο αυτόν είναι περιτομή, τυπική περιτομή (ritualistric circumcision), σούννα κλειτοριδεκτομή.

Τύπος 2. Εκτομή της κλειτορίδας με μερική ή ολική εκτομή των μικρών χειλέων. Οι όροι που χρησιμοποιούνται για τον τύπο 2 είναι κλειτοριδεκτομή σούννα, εκτομή και περιτομή.

Τύπος 3. Εκτομή μέρους ή όλων των μικρών και μεγάλων χειλών και ράψιμο/στένεμα της εισόδου του κόλπου (αγκτηριασμός-infibulation). Οι όροι που χρησιμοποιούνται για τον τύπο 3 είναι αγκτηριασμός, Φαραωνική ή Σομαλική περιτομή.

Τύπος 4. Αταξινόμητες περιπτώσεις που περιλαμβάνουν:
“Απλό ή διαμπερές τρύπημα ή τομή στην κλειτορίδα και/η τα χείλη του αιδοίου”, “Καυτηριασμός με κάψιμο της κλειτορίδας και των πέριξ ιστών”, “Γδάρσιμο των ιστών γύρω από την είσοδο του κόλπου (κοψίματα-angurga) ή κόψιμο του κόλπου (κοψίματα-gishiri)”, “Εισαγωγή διαβρωτικών μέσων ή φυτών στον κόλπο ώστε να προκληθεί αιμορραγία ή με τον σκοπό να γίνει ποιο σφικτός ή στενός”.

Ο τρίτος και ο τέταρτος τύπος της κλειτοριδεκτομής είναι αυστηρά απαγορευμένες στο Ισλάμ, είναι αρχαίες παγανιστικές πρακτικές και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Ισλάμ (αν και υποστηρίζονται από ορισμένους μισογύνιδες).

Αναφέρουν οι επικριτές του Ισλάμ ένα σημείο απ’ τη ζωή του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλλάμ) όπου είδε μία γυναίκα να κάνει κλειτοριδεκτομή σε ένα μικρό κοριτσάκι και της είπε: “Αφαίρεσε αλλά ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ”. Ο Προφήτης αναφερότανε στους δύο πρώτους τύπους κλειτοριδεκτομής η οποία γινότανε ΜΟΝΟ όταν κάποια κορίτσια είχαν πολύ διογκωμένη κλειτορίδα. Οι άλλοι δύο τύποι (ο 3ος και ο 4ος) κλειτοριδεκτομής είναι κτηνωδίες και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το Ισλάμ.

Αν αφαιρέσει κανείς το «το κόψιμο της άκρης» της κλειτορίδας τότε έχουμε να κάνουμε κυριολεκτικά με ακρωτηριασμό γενετικών οργάνων και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό, όχι μόνο απαγορεύεται αλλά διώκεται στην Ισλαμική νομολογία. Ο Προφήτης είπε:

«Μην προξενείτε κακό, βλάβη και ζημιά στους εαυτούς σας και στους άλλους.» (Daraqutni; Ibn Majah, 2341; & Musnad, Ahmad ibn Hanbal, volume 1, p. 313;)

Από τη ρήση του Προφήτη (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλλάμ) καταλαβαίνουμε βάση λογικής καθώς επίσης και θεολογικά (κυρίως νομολογικά με συναίνεση των λογίων) ότι το Ισλάμ απαγορεύει την κλειτοριδεκτομή. Όμως γιατί αναφέρονται συνεχώς στο Ισλάμ διάφοροι επικριτές; Υπάρχει βάση για να γίνει αυτή η σύνδεση; Η απάντηση είναι «ναι και όχι».

Στο Ισλάμ απαγορεύεται η κλειτοριδεκτομή αλλά δεν απαγορεύεται (ούτε είναι υποχρεωτική) η γυναικεία περιτομή, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που ονομάζουμε σήμερα ως «αφαίρεση της κλειτορίδας» ή κλειτοριδεκτομή. Η Ισλαμική περιτομή των γυναικείων γενετικών οργάνων είναι σχεδόν όμοια με αυτό που σήμερα αποκαλούμε «πλαστική της κλειτορίδας». Λαμβάνει μέρος ΟΧΙ στην κλειτορίδα αλλά στο δέρμα που περιβάλει την κλειτορίδα, ακριβώς όπως γίνεται στην περιτομή των ανδρών (επέμβαση στο δέρμα του πέους όχι στο πέος το ίδιο).

Ο Σέιχου'λ-Ισλάμ Άχμεντ ιμπν Ταϊμίιγια (ραχίμαχουλλάχ), αναφέρει χαρακτηριστικά το πώς πραγματοποιείται η περιτομή της γυναίκας στο Ισλάμ:

«Η περιτομή στην γυναίκα γίνεται επάνω στο δέρμα που μοιάζει σαν το λειρί του κόκορα. Ο Προφήτης είπε σε αυτήν που έκανε την επέμβαση ‘άσε ένα μέρος να εξέχει και μην υπερβάλεις όταν κόβεις, αυτό θα κάνει το πρόσωπο της χαρούμενο και τον άνδρα της ευχαριστημένο’…Εάν η επέμβαση είναι ακραία τότε η γυναίκα θα χάσει την (σεξουαλική) επιθυμία της.» (Majmoo al-Fataawa, volume 21, p.114)

Αυτή είναι και η θέση, οπου αποτελεί συναίνεση των μεγάλων λογίων όπως του Ibn al-Sabagh στο έργο Al-Shamil. (Tuhfat al-Mawdood, p. 190-192)

Ο τρόπος έκφρασης αυτών των μεγάλων και παλαιών ουλεμά του Ισλάμ εκλαμβάνουν ότι η επέμβαση γίνεται στο δέρμα της κλειτορίδας, με προσοχή, χωρίς υπερβολές που θα προκαλέσουν προβλήματα. Το βιβλίο του λόγιου Ιμπν Αλ-Κάιγιμ με τίτλο Tuhfat al-Mawdud fi Ahkam al-Mawlud που περιλαμβάνει διάφορους ισλαμικούς κανόνες για το νεογέννητο, αφιέρωσε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την περιτομή του αγοριού και του κοριτσιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πουθενά δεν αναφέρεται η επέμβαση της κλειτορίδας σαν σωματικό όργανο αλλά το δέρμα που περιβάλει αυτή. Ελάχιστες φορές βρίσκουμε μόνη της την λέξη κλειτορίδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν εννοούνται τα γενετικά όργανα.

Σχετικά με το αν είναι υποχρεωτικό η όχι η γυναίκεια περιτομή επίσης έχουμε συναίνεση των λογίων. Ο σέιχ Μουχάμμεντ ιμπν Ουθάιμιν ανέφερε:

«Η ορθή άποψη είναι ότι είναι υποχρεωτικό για τον άνδρα και απλά επιτρεπτό για την γυναίκα.»

(Al-Sharh al-Mumti, volume 1, p.133-134)

Η Ισλαμική επιτροπή της Σαουδικής Αραβίας κάποτε δέχτηκε μια επιστολή απο Μουσουλμάνες της Σομαλίας κάνοντας παράπονα για το αρχαίο φαραωνικό έθιμο της κλειτοριδεκτομής. Η επιτροπή απάντησε:

«Εάν η μέθοδος της επέμβασης είναι όπως το περιγράφετε τότε είναι χαράμ (απαγορεύεται) η επέμβαση αυτή διότι προκαλεί κακό. Η επιτρεπτή γυναικεία περιτομή είναι η ελαχίστη αφαίρεση (δέρματος) της κλειτορίδας μπροστά στο αιδοίο.» (Supreme Council of Ulema of Saudi Arabia, νolume 4, p. 44)

Η περιτομή της κλειτορίδας στο Ισλάμ και η πλαστική κλειτορίδας στην Δύση

Φαίνεται οξύμωρο λοιπόν αλλά στην Ευρώπη και γενικά στη Δύση η γυναίκεια περιτομή είναι αρκετά διαδεδομένη με τον τίτλο «πλαστική κλειτορίδας» όπου οι διάφορες ανόητες φεμινίστριες τρέχουν στους πλαστικούς για λόγους καλλωπισμού. Διαβάζουμε:

«Το πλεονάζον δέρμα στα πλάγια της κλειτορίδας, συχνά κάνει την ίδια την κλειτορίδα να φαίνεται μεγαλύτερη ή και ασύμμετρη. Τα γονίδια, τα οιστρογόνα και η έκθεση στην τεστοστερόνη (ανδρογονική ορμόνη), μπορούν να προκαλέσουν αξιοσημείωτες αλλαγές στην εμφάνιση της. Συχνά αυτή η ανωμαλία συνδυάζεται με γενικότερα αλλοιωμένη εμφάνιση των μικρών χειλέων όπου κι εκεί υπάρχει αντίστοιχη ασυμμετρία ή υπερτροφία τους. Όπως σε όλες τις δυσμορφίες της περιοχής, η γυναίκα ενοχλείται κυρίως από την εμφάνιση του αιδοίου κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέφτη καθώς επίσης κι από τα στενά ρούχα και τη υπερβολική τριβή της κλειτορίδας. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα μπορεί η γυναίκα να προχωρήσει σε πλαστική επέμβαση της κλειτορίδας ώστε να εκλείψουν τα παραπάνω προβλήματα και να τονωθεί η αυτοπεποίθησή της.»

Επίσης

«Πως γίνεται η πλαστική κλειτορίδας;

Η επέμβαση είναι απλή και δε γίνεται στην κλειτορίδα (υπάρχει ένα μεγάλο πλέγμα νεύρων που δεν επιτρέπει την επέμβαση) αλλά στο δέρμα που την περιβάλλει, γίνεται ένα είδους λίφτινγκ για να μειωθεί η υπερβολική προεξοχή της.» (http://www.mylook.gr/medicaland/niptuck ... ridas.html)

Σχεδόν καμία διαφορά από την ορολογία που χρησιμοποιούν οι Μουσουλμάνοι ουλεμά για την περιγραφή της επέμβασης, που στην Ισλαμική θεολογία γίνεται για λόγους ευσέβειας προς τον Δημιουργό (οπου για την γυναίκα δεν είναι υποχρεωτικό αλλά επιλογή της) ενώ για τη μη Μουσουλμάνα για λόγους καλλωπισμού ΚΑΙ υγείας.


Συμπέρασμα:

Είναι ξεκάθαρο ότι η Σαρία που απορρέει από το Κοράνι και την διδασκαλία του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλλάμ) αναφέρει με τον πιο απλό τρόπο ότι η επέμβαση της γυναικείας περιτομής δεν έχει να κάνει με το βάρβαρο φαραωνικό έθιμο της αφαίρεσης της κλειτορίδας. Η έλλειψη γνώσης της Αραβικής γλώσσας που υπάρχει στην Δύση, και ιδιαίτερα στους μη Μουσουλμάνους επικριτές, έχουν δημιουργήσει την σύγχυση ότι στο Ισλάμ δήθεν κόβεται η κλειτορίδα μεμονωμένα ενώ στην πραγματικότητα κόβεται ελάχιστα το δέρμα που περιβάλει την κλειτορίδα. Επίσης η περιτομή στην γυναίκα δεν είναι υποχρεωτική και μπορεί να ακυρωθεί σε περίπτωση φόβου, ανησυχίας και γενικά όταν υπάρχει ανασφάλεια.

Κάποιος θα ρωτήσει «και γιατί στις Μουσουλμανικές χώρες και στα χωριά οι Μουσουλμάνοι καταφεύγουν στην κλειτοριδοεκτομή και όχι στην περιτομή;» Η απάντηση είναι λόγω ΑΓΝΟΙΑΣ. Οι Μουσουλμανικές χώρες (οι περισσότερες) ακολουθούν παραδοσιακά έθιμα (ιδιαίτερα στα χωριά) που δεν σχετίζονται με κανέναν τρόπο με τη θεολογία ή τη νομολογία του Ισλάμ και έχουν επιβιώσει ως τις μέρες μας.

Αν σε κάτι συμφωνούμε με τους επικριτές της κλειτοριδοεκτομής, είναι ότι το βάρβαρο αυτό έθιμο της αφαίρεσης της κλειτορίδας, πρέπει να σταματήσει. Και σαν Μουσουλμάνοι προσθέτουμε ότι σε περίπτωση που υπάρχει η επιθυμία να γίνει περιτομή, τότε να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Αποστόλου μας Μουχάμμεντ (ειρήνη του Θεού και ευλογία σε αυτόν). Δηλαδή να αφαιρείται ένα πολύ μικρό κομμάτι το οποίο δεν δημιουργεί πρόβλημα στη γυναίκα. Αν κάπου διαφωνούμε με τους επικριτές της κλειτοριδοεκτομής, είναι ότι το Ισλάμ δεν πρέπει να κάτσει στο εδώλιο για αυτήν την πρακτική διότι πολύ απλά πουθενά τα ιερά του κείμενα δεν καλούν σε αυτού του είδους τον ακρωτηριασμό των γενετικών οργάνων.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Δημοσιεύσεις: 28278
Εγγραφή: 08 Οκτ 2019, 13:15
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 10 Μαρ 2025, 12:06

Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου δεν είναι ότι βουτάνε το μωρό στη κολυμπήθρα, αλλά ότι το αλείφουν ολόκληρο με λάδι. Τα περισσότερα μωρά σε εκείνο το σημείο αρχίζουν το κλάμα.

Δηλαδή άμα το μυρώσουν λίγο στο κεφάλι όπως κάνουν οι καθολικοί, δε γίνεται δουλειά;

Αν κάποιο σημείο στο σώμα του μωρού μείνει αλάδωτο, θα εισχωρήσει από εκεί το κακό;

Είναι ανάγκη να το πασαλείψουν όλο, σαν το λαδοπόντικα;
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 37581
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Μαρ 2025, 14:22

Ali Al-Yunani έγραψε:
10 Μαρ 2025, 11:57
ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Δεκ 2018, 15:17
Η περιτομή στα μωρά είναι σαφέστατη κακοποίηση, όπως και η κλειτοριδοκτομή -σε πολύ πιο επώδυνο και όχι μόνον βαθμό- αλλά σ' αυτές τις φάσεις παίζει το κοκοκό των προχώ υπερευαίσθητων ως συνήθως.

Προσοχή στην καταμέτρηση των μπουρμπουλήθρων.
:lol::lol:
Ισλάμ και κλειτοριδεκτομή

Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ και στο θέμα της κλειτοριδεκτομής, το οποίο πολλοί παρεξηγούν και το θεωρούν ως ένα ισλαμικό έθιμο.

Λένε ότι η περιτομή είναι υποχρεωτική για κάθε αρσενικό και θηλυκό. Λένε ψέματα. Ο προφήτης Μουχάμμεντ (η ευλογία και η ειρήνη του ΑΛΛΑΧ σ’ αυτόν) είχε πει: “Η περιτομή είναι Σούννα για τον άντρα και μακρούμα για τη γυναίκα.” (Sunan Bayhaki)

“Σούννα” σημαίνει “Παράδοση” (και συγκεκριμένα κάτι που προέρχεται από την παράδοση του Προφήτη) ενώ “Μακρούμα” σημαίνει απλά “Κάτι καλό”.

Η ιστορική καταγωγή του εθίμου του σεξουαλικού ακρωτηριασμού χάνεται κάπου ανάμεσα στη σημιτική και αιγυπτιακή παράδοση. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι τον 5ο αιώνα π.Χ., οι Φοίνικες, οι Χετταίοι και οι Αιθίοπες πραγματοποιούσαν κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια τους. Το έθιμο παρατηρήθηκε από ιστορικούς-ανθρωπολόγους ερευνητές στις τροπικές ζώνες της Αφρικής, στις Φιλιππίνες, στις φυλές του Αμαζονίου, στους Ίνκας του Μεξικού, στους Αβοριγίνες της Αυστραλίας… Ο Στράβων αναφέρεται στη “γυναικεία περιτομή” στην Ερυθρά Θάλασσα, “όπως έπρατταν οι Ιουδαίοι”.

Ο Έλληνας γεωγράφος Αγαθαρχίδης, στην πτολεμαϊκή εποχή, περιγράφοντας τους Τρωγλοδύτες, φυλή εγκατεστημένη στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, γράφει: “Έχουν έθιμο να κόβουν μέρη των γεννητικών τους οργάνων, όπως έκαναν οι Αιγύπτιοι. Γι’ αυτό οι Έλληνες τους ονομάζουν κολοβούς”.

Η πρακτική ξεπερνά ιστορικά και γεωγραφικά την περιοχή του Ισλάμ, το οποίο ωστόσο την έχει “χρεωθεί” τους τελευταίους αιώνες, καθότι απαντάται πρωτίστως σε περιοχές της μουσουλμανικής Αφρικής και της Ινδονησίας. Πάντως, δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα αυστηρά μουσουλμανικό έθιμο, εφόσον απουσιάζει από την περιοχή του λεγόμενου “σκληρού πύρινα” του Ισλάμ (Σαουδική Αραβία, Ιράν κ.τ.λ), ενώ αντίθετα παρατηρείται ακόμη και σε μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς, όπως στους Κόπτες χριστιανούς της Αιθιοπίας & της Αιγύπτου, στους αυτόχθονες του Αμαζονίου, των Φιλιππίνων, του Μεξικού & της Αυστραλίας, κλπ. Επιπλέον δεν υπάρχει καμιά αναφορά σεξουαλικού ακρωτηριασμού των γυναικών μέσα στο Κοράνι.

Ο ιμάμης Mustafa Abdullahi Aden τελευταία διακηρύσσει ότι η γυναικεία περιτομή είναι θρησκευτικό καθήκον…Και συστήνει την αγαπημένη του μέθοδο, που αφαιρεί ολοκληρωτικά όλα τα γυναικεία εξωτερικά όργανα.

Ο ιμάμης αυτός κάνει λάθος. Υπάρχουν τέσσερις τύποι κλειτοριδεκτομής.

Τύπος 1. Εκτομή της ακροποσθίας με ή χωρίς εκτομή μέρους ή ολόκληρης της κλειτορίδας. Ο όρος που χρησιμοποιείται για τον τύπο αυτόν είναι περιτομή, τυπική περιτομή (ritualistric circumcision), σούννα κλειτοριδεκτομή.

Τύπος 2. Εκτομή της κλειτορίδας με μερική ή ολική εκτομή των μικρών χειλέων. Οι όροι που χρησιμοποιούνται για τον τύπο 2 είναι κλειτοριδεκτομή σούννα, εκτομή και περιτομή.

Τύπος 3. Εκτομή μέρους ή όλων των μικρών και μεγάλων χειλών και ράψιμο/στένεμα της εισόδου του κόλπου (αγκτηριασμός-infibulation). Οι όροι που χρησιμοποιούνται για τον τύπο 3 είναι αγκτηριασμός, Φαραωνική ή Σομαλική περιτομή.

Τύπος 4. Αταξινόμητες περιπτώσεις που περιλαμβάνουν:
“Απλό ή διαμπερές τρύπημα ή τομή στην κλειτορίδα και/η τα χείλη του αιδοίου”, “Καυτηριασμός με κάψιμο της κλειτορίδας και των πέριξ ιστών”, “Γδάρσιμο των ιστών γύρω από την είσοδο του κόλπου (κοψίματα-angurga) ή κόψιμο του κόλπου (κοψίματα-gishiri)”, “Εισαγωγή διαβρωτικών μέσων ή φυτών στον κόλπο ώστε να προκληθεί αιμορραγία ή με τον σκοπό να γίνει ποιο σφικτός ή στενός”.

Ο τρίτος και ο τέταρτος τύπος της κλειτοριδεκτομής είναι αυστηρά απαγορευμένες στο Ισλάμ, είναι αρχαίες παγανιστικές πρακτικές και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Ισλάμ (αν και υποστηρίζονται από ορισμένους μισογύνιδες).

Αναφέρουν οι επικριτές του Ισλάμ ένα σημείο απ’ τη ζωή του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλλάμ) όπου είδε μία γυναίκα να κάνει κλειτοριδεκτομή σε ένα μικρό κοριτσάκι και της είπε: “Αφαίρεσε αλλά ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ”. Ο Προφήτης αναφερότανε στους δύο πρώτους τύπους κλειτοριδεκτομής η οποία γινότανε ΜΟΝΟ όταν κάποια κορίτσια είχαν πολύ διογκωμένη κλειτορίδα. Οι άλλοι δύο τύποι (ο 3ος και ο 4ος) κλειτοριδεκτομής είναι κτηνωδίες και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το Ισλάμ.

Αν αφαιρέσει κανείς το «το κόψιμο της άκρης» της κλειτορίδας τότε έχουμε να κάνουμε κυριολεκτικά με ακρωτηριασμό γενετικών οργάνων και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό, όχι μόνο απαγορεύεται αλλά διώκεται στην Ισλαμική νομολογία. Ο Προφήτης είπε:

«Μην προξενείτε κακό, βλάβη και ζημιά στους εαυτούς σας και στους άλλους.» (Daraqutni; Ibn Majah, 2341; & Musnad, Ahmad ibn Hanbal, volume 1, p. 313;)

Από τη ρήση του Προφήτη (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλλάμ) καταλαβαίνουμε βάση λογικής καθώς επίσης και θεολογικά (κυρίως νομολογικά με συναίνεση των λογίων) ότι το Ισλάμ απαγορεύει την κλειτοριδεκτομή. Όμως γιατί αναφέρονται συνεχώς στο Ισλάμ διάφοροι επικριτές; Υπάρχει βάση για να γίνει αυτή η σύνδεση; Η απάντηση είναι «ναι και όχι».

Στο Ισλάμ απαγορεύεται η κλειτοριδεκτομή αλλά δεν απαγορεύεται (ούτε είναι υποχρεωτική) η γυναικεία περιτομή, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που ονομάζουμε σήμερα ως «αφαίρεση της κλειτορίδας» ή κλειτοριδεκτομή. Η Ισλαμική περιτομή των γυναικείων γενετικών οργάνων είναι σχεδόν όμοια με αυτό που σήμερα αποκαλούμε «πλαστική της κλειτορίδας». Λαμβάνει μέρος ΟΧΙ στην κλειτορίδα αλλά στο δέρμα που περιβάλει την κλειτορίδα, ακριβώς όπως γίνεται στην περιτομή των ανδρών (επέμβαση στο δέρμα του πέους όχι στο πέος το ίδιο).

Ο Σέιχου'λ-Ισλάμ Άχμεντ ιμπν Ταϊμίιγια (ραχίμαχουλλάχ), αναφέρει χαρακτηριστικά το πώς πραγματοποιείται η περιτομή της γυναίκας στο Ισλάμ:

«Η περιτομή στην γυναίκα γίνεται επάνω στο δέρμα που μοιάζει σαν το λειρί του κόκορα. Ο Προφήτης είπε σε αυτήν που έκανε την επέμβαση ‘άσε ένα μέρος να εξέχει και μην υπερβάλεις όταν κόβεις, αυτό θα κάνει το πρόσωπο της χαρούμενο και τον άνδρα της ευχαριστημένο’…Εάν η επέμβαση είναι ακραία τότε η γυναίκα θα χάσει την (σεξουαλική) επιθυμία της.» (Majmoo al-Fataawa, volume 21, p.114)

Αυτή είναι και η θέση, οπου αποτελεί συναίνεση των μεγάλων λογίων όπως του Ibn al-Sabagh στο έργο Al-Shamil. (Tuhfat al-Mawdood, p. 190-192)

Ο τρόπος έκφρασης αυτών των μεγάλων και παλαιών ουλεμά του Ισλάμ εκλαμβάνουν ότι η επέμβαση γίνεται στο δέρμα της κλειτορίδας, με προσοχή, χωρίς υπερβολές που θα προκαλέσουν προβλήματα. Το βιβλίο του λόγιου Ιμπν Αλ-Κάιγιμ με τίτλο Tuhfat al-Mawdud fi Ahkam al-Mawlud που περιλαμβάνει διάφορους ισλαμικούς κανόνες για το νεογέννητο, αφιέρωσε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την περιτομή του αγοριού και του κοριτσιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πουθενά δεν αναφέρεται η επέμβαση της κλειτορίδας σαν σωματικό όργανο αλλά το δέρμα που περιβάλει αυτή. Ελάχιστες φορές βρίσκουμε μόνη της την λέξη κλειτορίδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν εννοούνται τα γενετικά όργανα.

Σχετικά με το αν είναι υποχρεωτικό η όχι η γυναίκεια περιτομή επίσης έχουμε συναίνεση των λογίων. Ο σέιχ Μουχάμμεντ ιμπν Ουθάιμιν ανέφερε:

«Η ορθή άποψη είναι ότι είναι υποχρεωτικό για τον άνδρα και απλά επιτρεπτό για την γυναίκα.»

(Al-Sharh al-Mumti, volume 1, p.133-134)

Η Ισλαμική επιτροπή της Σαουδικής Αραβίας κάποτε δέχτηκε μια επιστολή απο Μουσουλμάνες της Σομαλίας κάνοντας παράπονα για το αρχαίο φαραωνικό έθιμο της κλειτοριδεκτομής. Η επιτροπή απάντησε:

«Εάν η μέθοδος της επέμβασης είναι όπως το περιγράφετε τότε είναι χαράμ (απαγορεύεται) η επέμβαση αυτή διότι προκαλεί κακό. Η επιτρεπτή γυναικεία περιτομή είναι η ελαχίστη αφαίρεση (δέρματος) της κλειτορίδας μπροστά στο αιδοίο.» (Supreme Council of Ulema of Saudi Arabia, νolume 4, p. 44)

Η περιτομή της κλειτορίδας στο Ισλάμ και η πλαστική κλειτορίδας στην Δύση

Φαίνεται οξύμωρο λοιπόν αλλά στην Ευρώπη και γενικά στη Δύση η γυναίκεια περιτομή είναι αρκετά διαδεδομένη με τον τίτλο «πλαστική κλειτορίδας» όπου οι διάφορες ανόητες φεμινίστριες τρέχουν στους πλαστικούς για λόγους καλλωπισμού. Διαβάζουμε:

«Το πλεονάζον δέρμα στα πλάγια της κλειτορίδας, συχνά κάνει την ίδια την κλειτορίδα να φαίνεται μεγαλύτερη ή και ασύμμετρη. Τα γονίδια, τα οιστρογόνα και η έκθεση στην τεστοστερόνη (ανδρογονική ορμόνη), μπορούν να προκαλέσουν αξιοσημείωτες αλλαγές στην εμφάνιση της. Συχνά αυτή η ανωμαλία συνδυάζεται με γενικότερα αλλοιωμένη εμφάνιση των μικρών χειλέων όπου κι εκεί υπάρχει αντίστοιχη ασυμμετρία ή υπερτροφία τους. Όπως σε όλες τις δυσμορφίες της περιοχής, η γυναίκα ενοχλείται κυρίως από την εμφάνιση του αιδοίου κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέφτη καθώς επίσης κι από τα στενά ρούχα και τη υπερβολική τριβή της κλειτορίδας. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα μπορεί η γυναίκα να προχωρήσει σε πλαστική επέμβαση της κλειτορίδας ώστε να εκλείψουν τα παραπάνω προβλήματα και να τονωθεί η αυτοπεποίθησή της.»

Επίσης

«Πως γίνεται η πλαστική κλειτορίδας;

Η επέμβαση είναι απλή και δε γίνεται στην κλειτορίδα (υπάρχει ένα μεγάλο πλέγμα νεύρων που δεν επιτρέπει την επέμβαση) αλλά στο δέρμα που την περιβάλλει, γίνεται ένα είδους λίφτινγκ για να μειωθεί η υπερβολική προεξοχή της.» (http://www.mylook.gr/medicaland/niptuck ... ridas.html)

Σχεδόν καμία διαφορά από την ορολογία που χρησιμοποιούν οι Μουσουλμάνοι ουλεμά για την περιγραφή της επέμβασης, που στην Ισλαμική θεολογία γίνεται για λόγους ευσέβειας προς τον Δημιουργό (οπου για την γυναίκα δεν είναι υποχρεωτικό αλλά επιλογή της) ενώ για τη μη Μουσουλμάνα για λόγους καλλωπισμού ΚΑΙ υγείας.


Συμπέρασμα:

Είναι ξεκάθαρο ότι η Σαρία που απορρέει από το Κοράνι και την διδασκαλία του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλλάμ) αναφέρει με τον πιο απλό τρόπο ότι η επέμβαση της γυναικείας περιτομής δεν έχει να κάνει με το βάρβαρο φαραωνικό έθιμο της αφαίρεσης της κλειτορίδας. Η έλλειψη γνώσης της Αραβικής γλώσσας που υπάρχει στην Δύση, και ιδιαίτερα στους μη Μουσουλμάνους επικριτές, έχουν δημιουργήσει την σύγχυση ότι στο Ισλάμ δήθεν κόβεται η κλειτορίδα μεμονωμένα ενώ στην πραγματικότητα κόβεται ελάχιστα το δέρμα που περιβάλει την κλειτορίδα. Επίσης η περιτομή στην γυναίκα δεν είναι υποχρεωτική και μπορεί να ακυρωθεί σε περίπτωση φόβου, ανησυχίας και γενικά όταν υπάρχει ανασφάλεια.

Κάποιος θα ρωτήσει «και γιατί στις Μουσουλμανικές χώρες και στα χωριά οι Μουσουλμάνοι καταφεύγουν στην κλειτοριδοεκτομή και όχι στην περιτομή;» Η απάντηση είναι λόγω ΑΓΝΟΙΑΣ. Οι Μουσουλμανικές χώρες (οι περισσότερες) ακολουθούν παραδοσιακά έθιμα (ιδιαίτερα στα χωριά) που δεν σχετίζονται με κανέναν τρόπο με τη θεολογία ή τη νομολογία του Ισλάμ και έχουν επιβιώσει ως τις μέρες μας.

Αν σε κάτι συμφωνούμε με τους επικριτές της κλειτοριδοεκτομής, είναι ότι το βάρβαρο αυτό έθιμο της αφαίρεσης της κλειτορίδας, πρέπει να σταματήσει. Και σαν Μουσουλμάνοι προσθέτουμε ότι σε περίπτωση που υπάρχει η επιθυμία να γίνει περιτομή, τότε να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Αποστόλου μας Μουχάμμεντ (ειρήνη του Θεού και ευλογία σε αυτόν). Δηλαδή να αφαιρείται ένα πολύ μικρό κομμάτι το οποίο δεν δημιουργεί πρόβλημα στη γυναίκα. Αν κάπου διαφωνούμε με τους επικριτές της κλειτοριδοεκτομής, είναι ότι το Ισλάμ δεν πρέπει να κάτσει στο εδώλιο για αυτήν την πρακτική διότι πολύ απλά πουθενά τα ιερά του κείμενα δεν καλούν σε αυτού του είδους τον ακρωτηριασμό των γενετικών οργάνων.
καθε ιατρικη πραξη που γινεται για μη-ιατρικους λογους, πρεπει να τιμωρειται απο τον νομο, αυστηρα. πολυ περισσοτερο οταν γινεται σε παιδια, παρα τη θεληση τους.

ενηλικοι ας κανουν οτι τους καπνισει.

ολες οι θρησκειες ειναι παραμυθακια για χαζους. το ισλαμ για χαζους εγκληματιες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Δημοσιεύσεις: 55988
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 18:53

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 10 Μαρ 2025, 14:33

Kostis έγραψε:
11 Νοέμ 2018, 14:21
https://www.documentonews.gr/article/ap ... tish-video

Απορώ πώς το επίσημο κράτος δεν έχει απαγορεύσει αυτή την κτηνωδία σε αβουλα και απροστάτευτα βρέφη
Δεν Βρέθηκαν Αποτελέσματα

Φαίνεται ότι δεν μπορούμε να βρούμε αυτό που ψάχνετε.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Ali Al-Yunani
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2018, 11:16
Phorum.gr user: Ali Al-Yunani
Επικοινωνία:

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ali Al-Yunani » 10 Μαρ 2025, 19:53

Ασέβαστος έγραψε:
10 Μαρ 2025, 14:22
καθε ιατρικη πραξη που γινεται για μη-ιατρικους λογους, πρεπει να τιμωρειται απο τον νομο, αυστηρα. πολυ περισσοτερο οταν γινεται σε παιδια, παρα τη θεληση τους.
Το Ισλάμ μας λέει να κάνουμε περιτομή στα αγόρια μας. Οπότε κάθε άλλη άποψη περιττεύει.

Άβαταρ μέλους
marabou
Δημοσιεύσεις: 1696
Εγγραφή: 30 Οκτ 2023, 17:33

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 10 Μαρ 2025, 20:17

Ali Al-Yunani έγραψε:
10 Μαρ 2025, 19:53
Ασέβαστος έγραψε:
10 Μαρ 2025, 14:22
καθε ιατρικη πραξη που γινεται για μη-ιατρικους λογους, πρεπει να τιμωρειται απο τον νομο, αυστηρα. πολυ περισσοτερο οταν γινεται σε παιδια, παρα τη θεληση τους.
Το Ισλάμ μας λέει να κάνουμε περιτομή στα αγόρια μας. Οπότε κάθε άλλη άποψη περιττεύει.
Και να ξερες που το γράφουμε το ισλάμ ρε μπάρμπα.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

nemo
Δημοσιεύσεις: 12138
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2018, 11:08

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 10 Μαρ 2025, 20:29

Ali Al-Yunani έγραψε:
10 Μαρ 2025, 19:53
Ασέβαστος έγραψε:
10 Μαρ 2025, 14:22
καθε ιατρικη πραξη που γινεται για μη-ιατρικους λογους, πρεπει να τιμωρειται απο τον νομο, αυστηρα. πολυ περισσοτερο οταν γινεται σε παιδια, παρα τη θεληση τους.
Το Ισλάμ μας λέει να κάνουμε περιτομή στα αγόρια μας. Οπότε κάθε άλλη άποψη περιττεύει.
Ali Al-Yunani μου.... ο θεος εδωσε την επιλογη στον ανθρωπο επιλογη σημαινει πανω απο ολα σκεψη
τι σε οφελει να κανεις και τι οχι ....αν εισαι πιστος στο ισλαμ δεν εισαι με τον ανθρωπο
και αν δεν αλλαξουν μυαλα οι μουσουλμανοι και να ενταχθουν στον αιωνα μας
οι ατομικες μπομπες θαεχουν τον τελευταιο λογο

nemo
Δημοσιεύσεις: 12138
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2018, 11:08

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 10 Μαρ 2025, 20:34

οσο για τους βλαμμενους ελ που κατακρινουν την βαπτιση να σκεφτουν οτι η ονοματοδοσια
παντοτε υπηρχε απο τις πρωτες κοινωνιες των πρωτογονων

παλια τα κτυπαγαν και τατου ...βλημμενοι ηλιθιοι γελοιοι και αχρηστοι σε ολα

nemo
Δημοσιεύσεις: 12138
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2018, 11:08

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 10 Μαρ 2025, 20:42

εχετε σκεφτει βλαμμενα γιατι οι ανθρωποι ακολουθουν τα εθιμα οπως τους γαμους και τα βαφτισια ;
και τοσο αλλα κοινωνικα κατασκευασματα;
δεν εχει σημασια με ποια θρησκεια ...ποιος θα πει κατι; για να δω ποσο σας κοβει

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20676
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 10 Μαρ 2025, 23:03

Ali Al-Yunani έγραψε:
10 Μαρ 2025, 11:57
ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Δεκ 2018, 15:17
Η περιτομή στα μωρά είναι σαφέστατη κακοποίηση, όπως και η κλειτοριδοκτομή -σε πολύ πιο επώδυνο και όχι μόνον βαθμό- αλλά σ' αυτές τις φάσεις παίζει το κοκοκό των προχώ υπερευαίσθητων ως συνήθως.

Προσοχή στην καταμέτρηση των μπουρμπουλήθρων.
:lol::lol:
Ισλάμ και κλειτοριδεκτομή

Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ και στο θέμα της κλειτοριδεκτομής, το οποίο πολλοί παρεξηγούν και το θεωρούν ως ένα ισλαμικό έθιμο.

Λένε ότι η περιτομή είναι υποχρεωτική για κάθε αρσενικό και θηλυκό. Λένε ψέματα. Ο προφήτης Μουχάμμεντ (η ευλογία και η ειρήνη του ΑΛΛΑΧ σ’ αυτόν) είχε πει: “Η περιτομή είναι Σούννα για τον άντρα και μακρούμα για τη γυναίκα.” (Sunan Bayhaki)

“Σούννα” σημαίνει “Παράδοση” (και συγκεκριμένα κάτι που προέρχεται από την παράδοση του Προφήτη) ενώ “Μακρούμα” σημαίνει απλά “Κάτι καλό”.

Η ιστορική καταγωγή του εθίμου του σεξουαλικού ακρωτηριασμού χάνεται κάπου ανάμεσα στη σημιτική και αιγυπτιακή παράδοση. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι τον 5ο αιώνα π.Χ., οι Φοίνικες, οι Χετταίοι και οι Αιθίοπες πραγματοποιούσαν κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια τους. Το έθιμο παρατηρήθηκε από ιστορικούς-ανθρωπολόγους ερευνητές στις τροπικές ζώνες της Αφρικής, στις Φιλιππίνες, στις φυλές του Αμαζονίου, στους Ίνκας του Μεξικού,
εδώ σταματάμε να διαβάζουμε τις ανοησίες ανιστόρητων ηλιθίων...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20676
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 10 Μαρ 2025, 23:05

Ali Al-Yunani έγραψε:
10 Μαρ 2025, 19:53
Ασέβαστος έγραψε:
10 Μαρ 2025, 14:22
καθε ιατρικη πραξη που γινεται για μη-ιατρικους λογους, πρεπει να τιμωρειται απο τον νομο, αυστηρα. πολυ περισσοτερο οταν γινεται σε παιδια, παρα τη θεληση τους.
Το Ισλάμ μας λέει να κάνουμε περιτομή στα αγόρια μας. Οπότε κάθε άλλη άποψη περιττεύει.
Το Ισλάμ είναι για τον πούτσο...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 29162
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:37

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 10 Μαρ 2025, 23:17

Πρέπει να υπάρξει νόμος που εάν αποδειχθεί ότι οικογένεια στην Ελλάδα προχώρησε σε κλειτοριδεκτομη να απελαύνονται οι γονείς άμεσα και να δίνονται τα παιδιά στην Πρόνοια
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών