Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

User_601

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 16 Δεκ 2018, 22:16

Εμπεδοκλής έγραψε:
16 Δεκ 2018, 22:15
Εσθήρ έγραψε:
16 Δεκ 2018, 22:12
Κανενας δεν μπορει να αποφασιζει ΑΝ θα πιστευει ο αλλος,ή σε τι θα πιστευει.Κια οχι δεν θα τις κανει τις ελευθρες επιλογες,οταν ενηλικιωθει,να ξεβαφτιστεις δεν μπορεις και επισης οταν οι γονεις βαφτιζουν με το ετσι θελω τα παιδια τους,ειναι αυτονοητο τι κουμασια ειναι και πως θα το μεγαλωσουν.Μεσα στην τυφλαμαρα.
Αν ειχες γεννηθει στο πακισταν ξες τι θα ησουν και τι θα υποστηριζες ναι;
Με ποιο δικαιωμα οι γονεις αποφασιζουν αν θα πιστευει το παιδι τους και που θα πιστευει;Με κανενα,απλα οι παπαδες ορισαν την βαφτιση σε νηπιακη ηλικια,μπας και τους ξεφυγει κανενα προβατο απο το μαντρι.
Οχι φιλτατε,μεγαλο σε το παιδι σου σωστα και με αξιες σωστες,δειξε του τα παντα καια στο να αποφασισει,αλλα φοβασαι καιε συ μην αποφασισει ακτι αλλο απο αυτο που θελει ναι;
Η κακοποιση υφισταται λοιπον στο οτι το παιδι ΔΕΝ ρωτηθηκε αν θελει να βαφτιστει,δεν ρωτηθηκε αν καν θελει να πιστευει και βεβαια δεν ρωτηθηκε διοτι ΟΝΤΩΣ δεν ειναι σε θεση να απαντησει σε αυτην την ηλικια,καια κριβως αυτο ειναι η κακοποιηση.
Του κανουν κατι χωρις την θεληση του,και δεν μιλαμε οτι δεν ετρωγε το φαγητο του.
Γιατι να μην γινεται η βαφτιση οπως και στα χρονια του Χριστου,ΕΝΗΛΙΚΕΣ,που πλεον ας πουμε οτι ξερουν αν το θελουν,εστω οπως τους τα εμαθαν,αλλα εστω μπορουν και να το ψαξουν και ελευθερα να αποφασισουν αν θελουν η οχι;
ΓΙΑΤΙ;Η απαντηση ειναι οφθαλμοφανεστατη.
Και ναι,ολα τα μωρα κλαινε στην βαφτιση,τα περισσοτερα τουλαχιστον και δεν το θελουν.
Παραλήρημα.
=Δεν ξερω τι να πω και απλα λεω παραληρημα. :003:
προφανως οποιος δεν συμφωνει με τις αποψεις σου παραληρει,φασιστακο μου εσυ.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 16 Δεκ 2018, 22:21

Εσθήρ έγραψε:
16 Δεκ 2018, 22:16
Εμπεδοκλής έγραψε:
16 Δεκ 2018, 22:15
Εσθήρ έγραψε:
Κανενας δεν μπορει να αποφασιζει ΑΝ θα πιστευει ο αλλος,ή σε τι θα πιστευει.Κια οχι δεν θα τις κανει τις ελευθρες επιλογες,οταν ενηλικιωθει,να ξεβαφτιστεις δεν μπορεις και επισης οταν οι γονεις βαφτιζουν με το ετσι θελω τα παιδια τους,ειναι αυτονοητο τι κουμασια ειναι και πως θα το μεγαλωσουν.Μεσα στην τυφλαμαρα.
Με ποιο δικαιωμα οι γονεις αποφασιζουν αν θα πιστευει το παιδι τους και που θα πιστευει;Με κανενα,απλα οι παπαδες ορισαν την βαφτιση σε νηπιακη ηλικια,μπας και τους ξεφυγει κανενα προβατο απο το μαντρι.
Οχι φιλτατε,μεγαλο σε το παιδι σου σωστα και με αξιες σωστες,δειξε του τα παντα καια στο να αποφασισει,αλλα φοβασαι καιε συ μην αποφασισει ακτι αλλο απο αυτο που θελει ναι;
Η κακοποιση υφισταται λοιπον στο οτι το παιδι ΔΕΝ ρωτηθηκε αν θελει να βαφτιστει,δεν ρωτηθηκε αν καν θελει να πιστευει και βεβαια δεν ρωτηθηκε διοτι ΟΝΤΩΣ δεν ειναι σε θεση να απαντησει σε αυτην την ηλικια,καια κριβως αυτο ειναι η κακοποιηση.
Του κανουν κατι χωρις την θεληση του,και δεν μιλαμε οτι δεν ετρωγε το φαγητο του.
Γιατι να μην γινεται η βαφτιση οπως και στα χρονια του Χριστου,ΕΝΗΛΙΚΕΣ,που πλεον ας πουμε οτι ξερουν αν το θελουν,εστω οπως τους τα εμαθαν,αλλα εστω μπορουν και να το ψαξουν και ελευθερα να αποφασισουν αν θελουν η οχι;
ΓΙΑΤΙ;Η απαντηση ειναι οφθαλμοφανεστατη.
Και ναι,ολα τα μωρα κλαινε στην βαφτιση,τα περισσοτερα τουλαχιστον και δεν το θελουν.
Παραλήρημα.
=Δεν ξερω τι να πω και απλα λεω παραληρημα. :003:
προφανως οποιος δεν συμφωνει με τις αποψεις σου παραληρει,φασιστακο μου εσυ.
Φυσικά και ξέρω τι να πω αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω.
Ας ξεκινήσουμε από τα μπολνταρισμένα. Από τη μία ο γονιός δεν έχει δικαίωμα να μάθει την αξία του ελληνορθόδοξου χριστιανισμού στο παιδί του και από την άλλη, κατά τα λεγόμενα σου, έχει το δικαίωμα να το διδάξει τις αξίες που πιστεύει...

Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 16 Δεκ 2018, 22:25

Πώς να αισθάνονται άραγε, οι μορφωμένοι ενήλικες που ως νονοί αποτάσσονται τον διάβολο κατά τη βάπτιση. Μιλάμε για ένα μυθολογικό ον, όχι πραγματικό. Η όλη σοβαρότητα της κατάστασης συγκρίνεται με τύπους που ντύνονται τζενται και σιθ στα καρναβάλια.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 16 Δεκ 2018, 22:27

1451 έγραψε:
16 Δεκ 2018, 22:25
Πώς να αισθάνονται άραγε, οι μορφωμένοι ενήλικες που ως νονοί αποτάσσονται τον διάβολο κατά τη βάπτιση. Μιλάμε για ένα μυθολογικό ων, όχι πραγματικό. Η όλη σοβαρότητα της κατάστασης συγκρίνεται με τύπους με ντύνονται τζενται και σιθ στα καρναβάλια.
Βαρύ συμπέρασμα, όχι μαλακίες. Αιώνες φιλοσοφίας και θεολογίας περί ύπαρξης Θεού και Διαβόλου ήταν αχρείαστες. Το πουλέν μας εδώ έβγαλε συμπέρασμα σε δύο γραμμές... :smt038

Άβαταρ μέλους
1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 16 Δεκ 2018, 22:31

Η φιλοσοφία κι η θεολογία, δεν είναι επιστήμες. Η όποια εγκυρότητά τους εξαντλείται στο στενό πεδίο επιρροής που έχουν στους ακολούθους τους.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 16 Δεκ 2018, 22:34

1451 έγραψε:
16 Δεκ 2018, 22:31
Η φιλοσοφία κι η θεολογία, δεν είναι επιστήμες. Η όποια εγκυρότητά τους εξαντλείται στο στενό πεδίο επιρροής που έχουν στους ακολούθους τους.
Για πες μας, πώς αναζήτησε η επιστήμη τον Διάβολο και δεν τον βρήκε; Pathetic... :c020:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 16 Δεκ 2018, 22:51

Εσθήρ έγραψε:
Αυτή η επιχειρηματολογία οδηγεί σε φαυλοκυκλικό αποτέλεσμα: αν δεν του διδάξεις τίποτα του διδάσκεις ...αγνωστικισμό ή και αθεΐα, οπότε και πάλι έχεις αποφασίσει για το παιδί κατά παράβαση του ίδιου σκεπτικού που θέλει να μην του διδάσκεις τίποτα.

Σε γενικές γραμμές, οι γονείς έχουν την υποχρέωση να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με βάση τις αξίες που εκείνοι θεωρούν σωστές, αρκεί να μην παραβιάζουν το Σύνταγμα και του Νόμους του κράτους. Επομένως, όχι μόνο επιτρέπεται η μετάδοση αξιών, αλλά επιβάλλεται ως υποχρέωση των γονέων.
Θα μου επιτρέψεις το προσωπικό ερώτημα: εσύ σε ποια χώρα γεννήθηκες και εμφανίζεις αντιχριστιανικές απόψεις;
Το ρωτώ για να καταδείξω ότι το δικό σου προσωπικό παράδειγμα πιθανότατα εναντιώνεται στο επιχείρημά σου ότι αν γεννηθείς κάπου θα πρέπει ντε και καλά να έχεις συγκεκριμένο θρήσκευμα...
Αφηστε τα σαπια λοιπον,διοτι αν μιλαγαμε για μοθσουλμανους θα λεγατε οτι πρεπει να αποφασιζουν οταν ενηλικιωθουν.
Αυτό θα το κάνουν ούτως ή άλλως...
Με ποιο δικαιωμα οι γονεις αποφασιζουν αν θα πιστευει το παιδι τους και που θα πιστευει;
Πάντως όχι με το ίδιο δικαίωμα που νομίζουν ότι έχουν κάποιοι να θέλουν να αποφασίζουν εκείνοι για τα παιδιά των άλλων.
Οχι φιλτατε,μεγαλωσε το παιδι σου σωστα και με αξιες σωστες,δειξε του τα παντα και αστο να αποφασισει,αλλα φοβασαι και εσυ μην αποφασισει κατι αλλο απο αυτο που θελεις ναι;
Θα αποφασίσει ούτως ή άλλως μόνο του, όταν πια θα είναι σε θέση να αποφασίσει μόνο του. Για τα πάντα στη ζωή του, όχι μόνο για τα θρησκευτικά ζητήματα.
Είναι αστείο να περιμένεις διάλογο επιχειρηματολογίας με βρέφος...
Αν πάλι το άφηνες αβάπτιστο και στα 18 του, με την ελεύθερη βούλησή του, σου έλεγε "γιατί με άφησες αβάπτιστο 18 χρόνια ρε μάνα;" θα το έπαιρνες εξίσου τραγικά, όπως τώρα; Τότε δεν θα είχες κάνει μία επιλογή που πήγε κόντρα στην βούληση του ατόμου, το οποίο ήθελε να έχει βαπτιστεί;

Βλέπεις, ότι όλα έχουν δύο όψεις. Δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι απλά με τέτοια πράγματα. Ας συζητήσουμε ήπια και με σοβαρά επιχειρήματα για να κρατήσουμε το διάλογο σε κάποιο παραγωγικό επίπεδο.

Κάποιοι μιλούν για "κακοποίηση" κι ακόμα δεν έχω δει σε ποια "κακοποίηση" αναφέρονται.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 16 Δεκ 2018, 23:03

-Καταρχην αν δεν επιτρεποταν η βαφτιση πριν την ενηλικιωση,δεν θα σου ελεγε κανενα παιδι γιατι δεν το βαφτιζες.Μην νομιζεις οτι ολοι σκεφτονται σαν εσενα.

-Κατα δευτερον,οταν λεμε του δινει τις αξιες του ο γονιος εννοουμε τις ανθρωπιστικες του αξιες.Ξες....δεν υπαρχει μονο ο κωδικας ηθικης των θρησκειων αλλα και ο Ανθρωπιστικος κωδικας.Τουτεστιν.,δεν κανω οτι δεν θελω να μου κανουν,δεν παρανομω,προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος και δικαιος,σεβομαι τις διαφορετικες αποψεις,σεβομαι τους ανθρωπους και την φυση κλπ κλπ.
Αυτο ΔΕΝ εχει να κανει σε τιποτα με την πιστη η την θρησκεια.
Σε ανθρωπους βεβαια με ελευθερη σκεψη.Κια με μια κριτικη σκεψη,Οχι σε προβατα.
Στη συνεχεια ομως του λες,ΕΣΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙς ΑΝ ΘΕς ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙς ΚΑΙ ΠΟΥ.ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ;

Αν εσυ θες εναν τιμωρο για να μην κανεις το κακο,η ενα τυρακι για να κανεις το καλο.,δειχνει ΕΣΕΝΑ...και οτι ακριβως δεν εχεις ελευθερη βουληση,αλλα δεν δειχνει οτι ολοι ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Ποτε δεν χρειαστηκα μπαμπουλα για να μην κανω το κακο,ή μια επιβραβευση για να κανω το καλο.
Αυτο θα επρεπε να ειναι το στανταρ και ειναι ασχετο με θρησκειες.
Αν ολοι λειτουργουσαν με αυτον τον κωδικα,ο κοσμος θα ηταν σαφως καλυτερος.

Τα υπολοιπα ειναι καθαρα εγωιστικα,γινονται για δικο μας οφελος...δηλαδη πραττω το καλο επειδη θα παω παραδεισο,ή δεν πραττω το κακο επειδη φοβαμαι την κολαση.
Αν δεν το καταλαβαινεις πιο νιανια δεν μπορω να στο κανω.

Θυμιζω δε,οτι ο Χριστος ενα πολυ σημαντικο πραγμα που εκανε,ηταν να τα κανει ρημαδιο στον ναο .Και να πει ακριβως αυτο που ειναι οι περισσοτεροι ''πιστοι'' ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ,ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.Διοτι αλλα διδασκαν και αλλα επρατταν.
Και αν υπαρχει θεος,κοιταζει τι κανεις και οχι τι λες.Κοιταζει τη ψυχη σου και οχι το θεαθηναι σου.Ουτε το αν δηλωνεις πιστος ,ενω σταζεις μισος,κρινεις....ενω ο Χριστος ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ,κλπ κλπ.
Την κακοποιηση την εγραψα παραπανω,τα ιδια δεν θα λεμε.Εχω καλυρερες ασχολιες τωρα.
Αντε νανακια τωρα.

Άβαταρ μέλους
1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 16 Δεκ 2018, 23:07

Δεν θα τους χαρακτήριζα υποκριτές αλλά τυπολάτρες. Αμφιβάλλω αν λέγοντας το σύμβολο της πίστης, προσδοκούν στ' αλήθεια ανάσταση νεκρών.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 16 Δεκ 2018, 23:09

1451 έγραψε:
16 Δεκ 2018, 23:07
Δεν θα τους χαρακτήριζα υποκριτές αλλά τυπολάτρες. Αμφιβάλλω αν λέγοντας το σύμβολο της πίστης, προσδοκούν στ' αλήθεια ανάσταση νεκρών.
Ξερεις τι προδοκουν;ΜΑΓΕΙΑ.Ακριβως αυτο ειναι ολη η τυπολατρια των παπαδων και των ''πιστων''.Δηλαδη μεσα απο συγκεκριμενα τελετουργικα ,προσευχες,σταυρικοπηματα κλπ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ μην σκοτωθυν,να μην αρρωστησουν,να τους φυλαει ο θεος,να σωσουν την ψυχη τους κλπ.ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΓΝΗ....,..ΜΑΓΕΙΑ.

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 16 Δεκ 2018, 23:45

Ελατε τωρα.... Ολοι γνωριζουμε -ασχετο αν μερικοι δεν το αποδεχονται - οτι η προπαγανδα της εκκλησιας ειναι τεραστια και για πολλους λογους. Απο τον νηπιοβαπτισμο μεχρι και την πλυση εγκεφαλου επι 10 χρονια στο σχολειο οπου διδασκεται η "μονη αληθινη θρησκεια". Αν υπηρχε η δυνατοτητα να βαπτιστει καποιος ενηλικας, τοτε οι μισοι ανθρωποι δεν θα βαπτιζοντουσαν και αυτο το γνωριζουν καλα οι ιεραρχες. Δεν ειναι τυχαιο οτι το μαθημα των Θρησκευτικων ηταν ανεκαθεν το μαθημα της πλακας και της κοπανας.
Με την βαπτιση που οι γονεις πληρωνουν ακομα και τον νεοκορο, σου κολλανε και ενας "Χριστιανος Ορθοδοξος" και απο εκει και περα ειναι διπλο το οφελος. Ολοι οι Ελληνες χριστιανοι ορθοδοξοι που σημαινει πολιτικη δυναμη, και 'κονομαμε κιολας.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 16 Δεκ 2018, 23:50

Εσθήρ έγραψε:
16 Δεκ 2018, 23:03
-Καταρχην αν δεν επιτρεποταν η βαφτιση πριν την ενηλικιωση,δεν θα σου ελεγε κανενα παιδι γιατι δεν το βαφτιζες.Μην νομιζεις οτι ολοι σκεφτονται σαν εσενα.
Δεν έχω μαντικές ικανότητες για να έχω τη βεβαιότητά σου.
Πάντως ως τώρα έχω γνωρίσει ελάχιστους που κατηγορούν τους γονείς τους ότι τους βάφτισαν (αντιστροφή του επιχειρήματός σου).
-Κατα δευτερον,οταν λεμε του δινει τις αξιες του ο γονιος εννοουμε τις ανθρωπιστικες του αξιες
Όταν λέμε αξίες, εννοούμε αξίες.
Αν εσυ θες εναν τιμωρο για να μην κανεις το κακο,η ενα τυρακι για να κανεις το καλο.,δειχνει ΕΣΕΝΑ...και οτι ακριβως δεν εχεις ελευθερη βουληση,αλλα δεν δειχνει οτι ολοι ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.
Βγάζεις πράγματα από το νου σου για εμένα. Δεν βοηθάς τη συζήτηση που είναι "η κακοποίηση βρεφών στη βάφτιση" που ακόμα δεν έχω καταλάβει πού την βρήκες...
Ποτε δεν χρειαστηκα μπαμπουλα για να μην κανω το κακο,ή μια επιβραβευση για να κανω το καλο.
Επιτίθεσαι επί προσωπικού σε μόνιμη βάση, και γίνεσαι ερειστική. Δεν ξέρω αν βοηθάς τον κόσμο να γίνει καλύτερος ακόμα και με αυτή τη στάση.
Τα υπολοιπα ειναι καθαρα εγωιστικα,γινονται για δικο μας οφελος...δηλαδη πραττω το καλο επειδη θα παω παραδεισο,ή δεν πραττω το κακο επειδη φοβαμαι την κολαση.
Εσύ για ποιον άλλο λόγο γίνεσαι ερειστική, αφού δεν φοβάσαι την κόλαση και δεν ζητάς τον παράδεισο; :D
Θυμιζω δε,οτι ο Χριστος ενα πολυ σημαντικο πραγμα που εκανε,ηταν να τα κανει ρημαδιο στον ναο .Και να πει ακριβως αυτο που ειναι οι περισσοτεροι ''πιστοι'' ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ,ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.Διοτι αλλα διδασκαν και αλλα επρατταν.
Σωστή η παρατήρηση. Σύμφωνα με το Χριστό δεν φτάνει να βαφτίζεσαι, αλλά να τηρείς σωστά την αγάπη προς τον πλησίον.
Και αν υπαρχει θεος,κοιταζει τι κανεις και οχι τι λες.Κοιταζει τη ψυχη σου και οχι το θεαθηναι σου.Ουτε το αν δηλωνεις πιστος ,ενω σταζεις μισος,κρινεις....ενω ο Χριστος ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ,κλπ κλπ.
Σωστά, αλλά γιατί είσαι μόνιμα ερειστική, ειρωνεύεσαι, απαξιώνεις τους συζητητές σου και ταυτόχρονα κάνεις χριστιανικό κήρυγμα; Πώς το αντιλαμβάνεσαι;

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 17 Δεκ 2018, 06:44

stavmanr έγραψε:
16 Δεκ 2018, 23:50
Εσθήρ έγραψε:
Δεν έχω μαντικές ικανότητες για να έχω τη βεβαιότητά σου.
Πάντως ως τώρα έχω γνωρίσει ελάχιστους που κατηγορούν τους γονείς τους ότι τους βάφτισαν (αντιστροφή του επιχειρήματός σου).
-Κατα δευτερον,οταν λεμε του δινει τις αξιες του ο γονιος εννοουμε τις ανθρωπιστικες του αξιες
Όταν λέμε αξίες, εννοούμε αξίες.
Βγάζεις πράγματα από το νου σου για εμένα. Δεν βοηθάς τη συζήτηση που είναι "η κακοποίηση βρεφών στη βάφτιση" που ακόμα δεν έχω καταλάβει πού την βρήκες...
Επιτίθεσαι επί προσωπικού σε μόνιμη βάση, και γίνεσαι ερειστική. Δεν ξέρω αν βοηθάς τον κόσμο να γίνει καλύτερος ακόμα και με αυτή τη στάση.
Εσύ για ποιον άλλο λόγο γίνεσαι ερειστική, αφού δεν φοβάσαι την κόλαση και δεν ζητάς τον παράδεισο; :D
Σωστή η παρατήρηση. Σύμφωνα με το Χριστό δεν φτάνει να βαφτίζεσαι, αλλά να τηρείς σωστά την αγάπη προς τον πλησίον.
Σωστά, αλλά γιατί είσαι μόνιμα ερειστική, ειρωνεύεσαι, απαξιώνεις τους συζητητές σου και ταυτόχρονα κάνεις χριστιανικό κήρυγμα; Πώς το αντιλαμβάνεσαι;
Φιλε μου,με ρωτησες καποια πραγματα και σου απανταω στο ΓΕΝΙΚΟ.Οταν λεω ΕΣΥ,δεν παει σε εσενα,γενικα μιλαω.

Επισης,οταν εγραψα ανθρωπιστικες αξιες,μου εγραψες οτι ειπαμε να μιλησουμε για αξιες,Τουεστιν για σενα αξιες ειναι μονο αυτα τα μπουρμπουτσαλα που πουλανε οι θρησκειες και δεν υπαρχουν Ανθρωπιστικες,αρα σταματαει εδω καθε συζητηση ,ουτως η αλλως δεν σε ενδιαφερει η συζητηση αλλα να βγεις απο πανω,κλασικη συμπεριφορα ''πιστου''

Και....παλι γενικα μιλαω και λεω πως θεωρω οτι θα επρεπε να ειναι τα πραγματα,δεν λεω τι κανω εγω και εγω ξεχνας οτι ΔΕΝ πιστευω σε θρησκειες.Οποτε αυτα περι χριστιανικου κηρυγματος σε εσενα και ομοιους σου. Βεβαια δενσ ε συμφερει να βαζουμε τι εχει πει ο χριστος και να συγκρινουμε τις συνπεριφορες σας.
Και..οταν αυτος που δηλωνει πιστος σΤο ονομα του χριστου,μπαινει καπου,σηκωνει δαχτυλο,κρινει,κατακρινει και καμια σχεση δενε χει με αυτα που κηρυττε ο Χριστος,ε τοτε ναι θα γινω εριστικη,οπως και οι υπολοιποι,διοτι Δεν ζητησαμε απο κανενα κηρυγμα και ο προσηλυτισμος απαγορευεται κιολας,αλλα τσουρεκια μας τα κανετε.

Κρατα την πιστη σου ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
Δεν ενοχλω ποτε καποιον για την πιστη του,απαντω ομως σε αυτον που μας τα πρηζει μαλιστα και με δηκτικο υφος,θεωρωντας οτι μπορει να κρινει,να προσβαλλει,να βγαζει συμπερασματα ,να το παιζει υπερανω και τελικα να καταντα αηδιαστικος.
Λοιπον,την πιστη σου ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΟΚ.;ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Με ρωτησες και σου απαντησα.Και αν δεν βλεπεις την κακοποιηση βαλε γυαλια.Εξαλλου σιγα μην την εβλεπες εσυ.

Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 17 Δεκ 2018, 08:48

Εσθήρ έγραψε:
-Καταρχην αν δεν επιτρεποταν η βαφτιση ...........
βρε Εσθήρ, δεν αξίζει το θέμα να γράφεις 832 γραμμές έντασης και φανατισμού
Είμαστε μεγάλα παιδιά πιά και όλα αυτά τα έχουμε αφήσει πολύ πίσω
Γίνεσαι γραφική και θ αρχίσω να μη λυπάμαι για το μπούλιγκ που σου ρίχνουν οι Κοστίδες
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Δεκ 2018, 09:45

Εσθήρ έγραψε:
17 Δεκ 2018, 06:44
Φιλε μου,με ρωτησες καποια πραγματα και σου απανταω στο ΓΕΝΙΚΟ.Οταν λεω ΕΣΥ,δεν παει σε εσενα,γενικα μιλαω.

Επισης,οταν εγραψα ανθρωπιστικες αξιες,μου εγραψες οτι ειπαμε να μιλησουμε για αξιες,Τουεστιν για σενα αξιες ειναι μονο αυτα τα μπουρμπουτσαλα που πουλανε οι θρησκειες και δεν υπαρχουν Ανθρωπιστικες,αρα σταματαει εδω καθε συζητηση ,ουτως η αλλως δεν σε ενδιαφερει η συζητηση αλλα να βγεις απο πανω,κλασικη συμπεριφορα ''πιστου''

Και....παλι γενικα μιλαω και λεω πως θεωρω οτι θα επρεπε να ειναι τα πραγματα,δεν λεω τι κανω εγω και εγω ξεχνας οτι ΔΕΝ πιστευω σε θρησκειες.Οποτε αυτα περι χριστιανικου κηρυγματος σε εσενα και ομοιους σου. Βεβαια δενσ ε συμφερει να βαζουμε τι εχει πει ο χριστος και να συγκρινουμε τις συνπεριφορες σας.
Και..οταν αυτος που δηλωνει πιστος σΤο ονομα του χριστου,μπαινει καπου,σηκωνει δαχτυλο,κρινει,κατακρινει και καμια σχεση δενε χει με αυτα που κηρυττε ο Χριστος,ε τοτε ναι θα γινω εριστικη,οπως και οι υπολοιποι,διοτι Δεν ζητησαμε απο κανενα κηρυγμα και ο προσηλυτισμος απαγορευεται κιολας,αλλα τσουρεκια μας τα κανετε.

Κρατα την πιστη σου ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
Δεν ενοχλω ποτε καποιον για την πιστη του,απαντω ομως σε αυτον που μας τα πρηζει μαλιστα και με δηκτικο υφος,θεωρωντας οτι μπορει να κρινει,να προσβαλλει,να βγαζει συμπερασματα ,να το παιζει υπερανω και τελικα να καταντα αηδιαστικος.
Λοιπον,την πιστη σου ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΟΚ.;ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Με ρωτησες και σου απαντησα.Και αν δεν βλεπεις την κακοποιηση βαλε γυαλια.Εξαλλου σιγα μην την εβλεπες εσυ.
Το ποστ σου είναι ένα ...όργιο λογικών αλμάτων και σφαλμάτων.
"Όταν λέω εσύ, εννοώ τους άλλους"
"Όταν μου μιλάς για αξίες γενικά δεν μου μιλάς καί για τις ανθρωπιστικές που είναι μέρος των αξιών".
"Γράφω για το πώς είναι ο σωστός χριστιανός αλλά δεν κάνω χριστιανικό κήρυγμα"
"Δεν ενοχλώ ποτέ κάποιον για την πίστη του, αλλά την πίστη των χριστιανών τη θεωρώ σκουπίδι και μάλιστα το γράφω σε δημόσιο διάλογο μαζί τους"
"Έχεις το δικαίωμα να γράφεις την άποψή σου, αλλά όσα αφορούν την πίστη σου δεν έχεις δικαίωμα να τα εκφράζεις αλλά 'την πίστη σου για την πάρτη σου!΄"
"Αν δεν βλέπεις κακοποίηση στη βάφτιση, δεν φταίει που δεν υπάρχει κακοποίηση, αλλά ότι χρειάζεσαι ... γυαλιά"

Αν υπάρχει κάποια κακοποίηση, όπως έχω ήδη γράψει, είναι στο διάλογο κι όχι στη βάφτιση. :D

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών