Καταλαβαίνουν τα ζωα την έννοια του θανάτου?
Re: Καταλαβαίνουν τα ζωα την έννοια του θανάτου?
δεν κάνουν οι γάτες αυτό που λέει, μύθος ή κάτι αλλο.
Γιατί τις λες "ψωρόγατες"; Θα σου άρεσε να χαρακτηρίζει κάποιος τα σκυλιά "κοπρόσκυλα";nemo έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:35οχι το εχει πει και ενας αλλος τα σκυλια οταν νιωθουν οτι πεθαινουν θελουν να ειναι κοντα με τους ανθρωπους ..το εχω ζησει με δυο σκυλους ...οι ψωρογατες κανουν αυτο που λεςΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:29Ναι, τα ζώα αντιλαμβάνονται ενστικτωδώς το ζύγωμα του θανάτου αλλά όχι με την "έννοια" που του δίνουν οι άνθρωποι.
Είτε πάνε για σφαγή, είτε είναι πληγωμένα ή άρρωστα στη φύση.
Ισχύει και για τα οικόσιτα. Ειδικώς όταν έχουν διέξοδο από το σπίτι, πάνε να πεθάνουν κάπου διακριτικά, μακριά από τους αγαπημένους τους ανθρώπους.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Εγώ το έχω ζήσει με δικό μου σκύλο και δύο σκυλιά καλών φίλων. Οι φάσεις ευθανασίας, είναι άλλο πράγμα. Εκεί τη θέλουν την αγκαλιά.nemo έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:35οχι το εχει πει και ενας αλλος τα σκυλια οταν νιωθουν οτι πεθαινουν θελουν να ειναι κοντα με τους ανθρωπους ..το εχω ζησει με δυο σκυλους ...οι ψωρογατες κανουν αυτο που λεςΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:29Ναι, τα ζώα αντιλαμβάνονται ενστικτωδώς το ζύγωμα του θανάτου αλλά όχι με την "έννοια" που του δίνουν οι άνθρωποι.
Ισχύει και για τα οικόσιτα. Ειδικώς όταν έχουν διέξοδο από το σπίτι, πάνε να πεθάνουν κάπου διακριτικά, μακριά από τους αγαπημένους τους ανθρώπους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μα υπάρχουν πολλοί που έχουν δικά τους σκυλιά και λένε τα άλλα "κοπρόσκυλα".aLiCat έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:39Γιατί τις λες "ψωρόγατες"; Θα σου άρεσε να χαρακτηρίζει κάποιος τα σκυλιά "κοπρόσκυλα";nemo έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:35οχι το εχει πει και ενας αλλος τα σκυλια οταν νιωθουν οτι πεθαινουν θελουν να ειναι κοντα με τους ανθρωπους ..το εχω ζησει με δυο σκυλους ...οι ψωρογατες κανουν αυτο που λεςΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:29Ναι, τα ζώα αντιλαμβάνονται ενστικτωδώς το ζύγωμα του θανάτου αλλά όχι με την "έννοια" που του δίνουν οι άνθρωποι.
Συνήθως έχουν κυνηγόσκυλα, τσοπανόσκυλα και ζώα "εργασίας" γενικά.
Κοπρόσκυλα λένε τόσο τα αδέσποτα όσο και τα ζώα συντροφιάς. Το δεύτερο, τους σπάει τα νεύρα πιο πολύ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:43Εγώ το έχω ζήσει με δικό μου σκύλο και δύο σκυλιά καλών φίλων. Οι φάσεις ευθανασίας, είναι άλλο πράγμα. Εκεί τη θέλουν την αγκαλιά.nemo έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:35οχι το εχει πει και ενας αλλος τα σκυλια οταν νιωθουν οτι πεθαινουν θελουν να ειναι κοντα με τους ανθρωπους ..το εχω ζησει με δυο σκυλους ...οι ψωρογατες κανουν αυτο που λεςΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:29Ναι, τα ζώα αντιλαμβάνονται ενστικτωδώς το ζύγωμα του θανάτου αλλά όχι με την "έννοια" που του δίνουν οι άνθρωποι.
Είχα διαβάσει κάπου ότι η τάση να κρύβονται στην περίπτωση που αντιλαμβάνονται επερχόμενο θάνατο, είναι κατάλοιπο από τη συμπεριφορά τους τότε που ζούσαν ελεύθερα στη φύση.
Επειδή το να είναι πληγωμένα ή άρρωστα (δηλαδή σε κατάσταση αδυναμίας) τα έκανε ευάλωτα σε επιθέσεις άλλων ζώων.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
το εχει δεί κανείς αυτο με γατα στην πράξη; Οχι ασχετη γατα, μια που να υπάρχει συμπάθεια. Μακαρι να ηταν οπως τα λεμε, δεν ειναι ομως, αγκαλιά θελουν να πεθανουν.aLiCat έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:51Είχα διαβάσει κάπου ότι η τάση να κρύβονται στην περίπτωση που αντιλαμβάνονται επερχόμενο θάνατο, είναι κατάλοιπο από τη συμπεριφορά τους τότε που ζούσαν ελεύθερα στη φύση.
Επειδή το να είναι πληγωμένα ή άρρωστα (δηλαδή σε κατάσταση αδυναμίας) τα έκανε ευάλωτα σε επιθέσεις άλλων ζώων.
Δεν είπαμε ότι το κάνουν όλες οι γάτες.enaon έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:55το εχει δεί κανείς αυτο με γατα στην πράξη; Οχι ασχετη γατα, μια που να υπάρχει συμπάθεια. Μακαρι να ηταν οπως τα λεμε, δεν ειναι ομως, αγκαλιά θελουν να πεθανουν.aLiCat έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:51Είχα διαβάσει κάπου ότι η τάση να κρύβονται στην περίπτωση που αντιλαμβάνονται επερχόμενο θάνατο, είναι κατάλοιπο από τη συμπεριφορά τους τότε που ζούσαν ελεύθερα στη φύση.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
οκ, αλλα εστω μια εχει δει καποιος στην πράξη να το κανει, απο περιέργεια; Το ειχα ακούσει και εγώ κάποτε, αλλα στην πράξη καμία σχέση, θελουν να πεθάνουν πανω στον άνθρωπο, μου κάνει εντύπωση, γιαυτο ρωτάω. Τεσπα, θεωρίες, δεν εχει και σημασία.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Μυθος ειναι αυτα που λετε, αλλα μύθος βασισμένος σε μια εν μέρει πραγματικότητα (οπως καθε μυθος αλλωστε).
Το ενα ειναι αυτο που ειπε η αλικατ παραπανω. Το αλλο ειναι πως αυτη ειναι συμπεριφορα ζωου που αισθανεται γενικως ευάλωτο εκεινη τη στιγμη, χωρις απαραιτητα να αισθανεται θανατο.
Το δικο μου πριν λιγους μηνες το εκανε οταν το ειχε πιασει μια μινι γαστρεντερίτιδα. Απομακρυνονταν και απομονωνονταν στο καλαθι του ή σε μια άκυρη γωνιά μεσα στο σπιτι. Οταν του ξεκινησα την αγωγή του και σταματησαν οι σκατοεμετοί (και κατα συνεπεια του περασαν και οι πονοι) σταματησε να το κανει.
Ομοιως και με το προηγουμενο σκυλι μου, που ειχε αυτη τη συμπεριφορα μια μερα μετά την εγχείρηση.
Τα δε παλιά χρόνια που ολοι τα ειχαν παρατημένα στα χωραφια, καποια στιγμη πέθαιναν τα σκυλιά στ'αμπέλι (λιτεραλλυ) με αποτέλεσμα να μην επιστρέφουν στην εδρα τους. Τοτε αρχισε να βγαινει και το "απομακρύνθηκε για να πεθάνει, ετσι κανουν τα σκυλια".
Ναι βλήμα κυρΠαντέλο, ο,τι πεις, λες και όλες τις αλλες φορες το αγρόσκυλό σου δεν απομακρυνονταν ποτέ, καθοταν ακριβώς οξω απο την πορτα σου και περιμενε πως και πως να μπει μεσα. Απλως αυτη τη φορά δεν επέστρεψε
Το ενα ειναι αυτο που ειπε η αλικατ παραπανω. Το αλλο ειναι πως αυτη ειναι συμπεριφορα ζωου που αισθανεται γενικως ευάλωτο εκεινη τη στιγμη, χωρις απαραιτητα να αισθανεται θανατο.
Το δικο μου πριν λιγους μηνες το εκανε οταν το ειχε πιασει μια μινι γαστρεντερίτιδα. Απομακρυνονταν και απομονωνονταν στο καλαθι του ή σε μια άκυρη γωνιά μεσα στο σπιτι. Οταν του ξεκινησα την αγωγή του και σταματησαν οι σκατοεμετοί (και κατα συνεπεια του περασαν και οι πονοι) σταματησε να το κανει.
Ομοιως και με το προηγουμενο σκυλι μου, που ειχε αυτη τη συμπεριφορα μια μερα μετά την εγχείρηση.
Τα δε παλιά χρόνια που ολοι τα ειχαν παρατημένα στα χωραφια, καποια στιγμη πέθαιναν τα σκυλιά στ'αμπέλι (λιτεραλλυ) με αποτέλεσμα να μην επιστρέφουν στην εδρα τους. Τοτε αρχισε να βγαινει και το "απομακρύνθηκε για να πεθάνει, ετσι κανουν τα σκυλια".
Ναι βλήμα κυρΠαντέλο, ο,τι πεις, λες και όλες τις αλλες φορες το αγρόσκυλό σου δεν απομακρυνονταν ποτέ, καθοταν ακριβώς οξω απο την πορτα σου και περιμενε πως και πως να μπει μεσα. Απλως αυτη τη φορά δεν επέστρεψε

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 10 Μαρ 2025, 23:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
οταν αγαπανε τον ανθρωπο θελουν να πεθαινουν διπλα τους θα σου πω δυο περιπτωσειςΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:43Εγώ το έχω ζήσει με δικό μου σκύλο και δύο σκυλιά καλών φίλων. Οι φάσεις ευθανασίας, είναι άλλο πράγμα. Εκεί τη θέλουν την αγκαλιά.nemo έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:35οχι το εχει πει και ενας αλλος τα σκυλια οταν νιωθουν οτι πεθαινουν θελουν να ειναι κοντα με τους ανθρωπους ..το εχω ζησει με δυο σκυλους ...οι ψωρογατες κανουν αυτο που λεςΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:29Ναι, τα ζώα αντιλαμβάνονται ενστικτωδώς το ζύγωμα του θανάτου αλλά όχι με την "έννοια" που του δίνουν οι άνθρωποι.
ο σκυλοςμου παρουσιασε προβλημα στην καρδια και γνωριζα οτι οι μερες του ηταν μετρημενες
το σπιτακι του ηταν γυρω στα 50 μετρα μακρια απο την πορτα μου κατα τις μια ακουω κτυπους στην πορτα
βγαινω και ηταν ο σκυλος μου και σε πεντε λεπτα ξεψυχησε και η αλλη περιπτωση ενοςφιλου που ο σκυλος
του ξεψυχησε στον καναπε του σπιτιου διπλα του
Για γάτες που ζουν στο διαμέρισμα, όταν αρρωσταίνουν έχουν την τάση να κρύβονται. Το έχουν επισημάνει αρκετοί γατογονείς που είχε τύχει να μιλήσω μαζί τους.
Δικής μου γάτας άμεση εμπειρία δεν έχω στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Όμως στο εξοχικό με ημιαδέσποτες, ήμερες που σύχναζουν μέσα-έξω στο σπίτι μας, τις ταΐζουμε /χαϊδεύουμε, ναι το έχω παρατηρήσει.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
ναι ισχυει ! το λεμε και για ανθρωπουςΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 22:47Μα υπάρχουν πολλοί που έχουν δικά τους σκυλιά και λένε τα άλλα "κοπρόσκυλα".
Συνήθως έχουν κυνηγόσκυλα, τσοπανόσκυλα και ζώα "εργασίας" γενικά.
Κοπρόσκυλα λένε τόσο τα αδέσποτα όσο και τα ζώα συντροφιάς. Το δεύτερο, τους σπάει τα νεύρα πιο πολύ.
αφου τις παμε τον κτηνίατρο για ευθανασία, πώς ξερουμε τί κανουν στο τέλος; Τεσπα, εχω αλλη εντελώς εμπειρία, καταλαβαίνεις πότε πέθαναν γιατι σταματάνε να γουργουρίζουν.aLiCat έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 23:13Για γάτες που ζουν στο διαμέρισμα, όταν αρρωσταίνουν έχουν την τάση να κρύβονται. Το έχουν επισημάνει αρκετοί γατογονείς που είχε τύχει να μιλήσω μαζί τους.
Δικής μου γάτας άμεση εμπειρία δεν έχω στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Όμως στο εξοχικό με ημιαδέσποτες, ήμερες που σύχναζουν μέσα-έξω στο σπίτι μας, τις ταΐζουμε /χαϊδεύουμε, ναι το έχω παρατηρήσει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 10 Μαρ 2025, 23:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Eθνικοκοινωνιστης
οχι δεν υπαρχει υποσυνειδητο και συνειδητο στα ζωα,σκεφτονται ερπετικα και απλοικα 

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Εγώ προτιμώ τον χαρακτηρισμό δίποδα για τους αντιπαθητικούς ανθρώπους.nemo έγραψε: ↑10 Μαρ 2025, 23:16ναι ισχυει ! το λεμε και για ανθρωπους
Αν τους πω "κοπρόσκυλα" θα τους υπερτιμήσω. Κοπράνθρωπα είναι πιο σαφής χαρακτηρισμός.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ήρθε Ελλάδα.Το παιδί σου μαθαίνει την εννοια του κοινωνικου φυλου απο το νηπιαγωγειο
από southern » 22 Δεκ 2023, 07:13 » σε Εσωτερική Πολιτική - 60 Απαντήσεις
- 1610 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα
23 Δεκ 2023, 17:03
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εφοδιαστική αλυσίδα του θανάτου
από Ληστοσυμμορίτης » 29 Απρ 2024, 16:05 » σε Εθνικά Θέματα - 31 Απαντήσεις
- 1523 Προβολές
-