Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20692
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 11 Μαρ 2025, 21:39

vag_el έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:37
taxalata xalasa έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:27
Niki έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:23

Ίσως δεν μπορώ να εξηγήσω το πως αισθάνομαι με το θέμα εκκλησία.
Η μητέρα μου πηγαίνει συνέχεια στο κοιμητήριο και ανάβει τα καντηλάκια στους προγόνους μας.
Αρκετές φορές πάω μαζί της ειδικά την άνοιξη που θα χρειαστεί βοήθεια για την καθαριότητα και το φύτεμα νέων λουλουδιών στους Τάφους.
Πηγαίνω και σε γάμους , βαφτίσια την μεγάλη βδομάδα και την μέρα της Λαμπρής.
Δεν μπορώ να πώ τον εαυτό μου πιστή 100% θα έλεγα ότι σέβομαι την εκκλησία και την τιμώ και την υπερασπίζομαι.
Η εκκλησία εκτός από την πίστη έχει και άλλους δεσμούς με τον κόσμο.
Είναι μέρος της ζωής μας.
Είναι κάτι ιερό.
Φυλάει τα οστά των προγόνων μας.
Η διδασκαλία του Χριστού αν μπορούσε να εφαρμοστεί ο κόσμος σίγουρα μόνο καλύτερος θα ήτανε.
Είναι δύσκολο όμως να ακολουθήσεις τις γραφές αν και το προσπαθώ.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω αν είμαι χριστιανή η όχι.
Το σίγουρο είναι αν είμαι Χριστιανή δεν είμαι καλή Χριστιανή.
Δεν εισαι Χριστιανή...

ή είσαι ή δεν είσαι...

δεν υπάρχει ολίγον εγκύος...

κι εξού δεν βλέπω τον λόγο να υπερασπίζεσαι κάτι το οποίο δεν είσαι...
Υπάρχει.Στο θέμα πίστη δεν καταφέρνουν όλοι οι άνθρωποι να κάνουν πράγματα όπως ακριβώς διατάσσει η κάθε θρησκεία.Το ίδιο ισχύει για τους Χριστιανούς τους Βουδιστές ή τους Ινδουιστές.Προσπαθουν όμως. Για αυτό το λόγο λέμε ότι περνάμε δοκιμασίες όπως ορίζει ο Θεός.Αν ειμασταν τέλειοι δεν θα υπήρχε και λόγος να δοκιμάστουμε.
υπάρχει ολίγον εγκύος;

:lol:

μόνο αν είσαι μέλος της ένωσης παρανοϊκών...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Δημοσιεύσεις: 13877
Εγγραφή: 14 Ιαν 2019, 12:20
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 11 Μαρ 2025, 21:41

Saturn έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:29
Νon4me έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:12
Saturn έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:11


νο
:smt023
τί σου 'καναν τα κοπέλια?
ολα καλα . :smt023

Άβαταρ μέλους
Saturn
Δημοσιεύσεις: 12278
Εγγραφή: 21 Ιουν 2023, 08:35
Phorum.gr user: Saturn

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 11 Μαρ 2025, 21:42

Έλα τώρα, μη με προκαλείτε να γράψω για θεολογικά πράγματα....
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς


Άβαταρ μέλους
micmic
Δημοσιεύσεις: 6020
Εγγραφή: 08 Μάιος 2023, 09:29
Phorum.gr user: micmic

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 11 Μαρ 2025, 21:44

Feindflug έγραψε:
11 Μαρ 2025, 20:29
SpoilerShow
micmic έγραψε:
11 Μαρ 2025, 18:09
Feindflug έγραψε:
11 Μαρ 2025, 17:32
Ε όχι ρε τύπε. Κάπου πρέπει να πούμε και τι είναι τέχνη και τι όχι, γιατί αρκετά λάστιχο έχει γίνει η φάση.

Στο όνομα ενός δήθεν δυτικού πολιτισμού και μιας ελευθερίας γνώμης, βαφτίζουμε τέχνη κάθε μαλακία που δημιουργεί ο καθένας, επειδή ίσως έκανε 2 εξάμηνα σε κάποια σχολή καλών τεχνών και ξέρει 10 καλλιτέχνες. Και δεν πάει μόνο για αυτά τα έργα, αυτό που λέω, αλλά για κάθε μπούρδα που εμφανίζεται ανά περιόδους. Είτε χριστιανικής, είτε αντιχριστιανικής προελεύσεως.

Συνήθως όμως είναι δημιουργήματα σύγχρονων καλλιτεχνών, διότι ο χρόνος μαζί με τους ανθρώπους, αφήνουν πάντα στην λήθη τις παροδικές μπούρδες και διατηρούν το καλόγουστο και αυτό που μιλάει στις ψυχές τους. Είτε με τρόπο που τις ευφραίνει, είτε με τρόπο που τις τρομάζει.
Ναι, λοιπόν... δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση αν πάρεις 10 άτομα να τα κάνεις να συμφωνήσουν τί είναι τέχνη και τί δεν είναι, ακόμα κι αν αυτά τα άτομα είναι και κριτικοί ή ιστορικοί τέχνης που έχουν αποφοιτήσει από το ίδιο πανεπιστήμιο, και ας είναι και δεκάδυμα. Δεν θα μπορούν καν να ξεχωρίσουν αν ένα έργο το έφτιαξε ένα τρίχρονο παίζοντας, ένα ΑΙ, ένας ελέφαντας με την προβοσκίδα του ή ένας χαμένος σουρρεαλιστής ζωγράφος από το 1930.
marabou έγραψε:
11 Μαρ 2025, 18:55
Feindflug έγραψε:
11 Μαρ 2025, 17:32

Ε όχι ρε τύπε. Κάπου πρέπει να πούμε και τι είναι τέχνη και τι όχι, γιατί αρκετά λάστιχο έχει γίνει η φάση.

Στο όνομα ενός δήθεν δυτικού πολιτισμού και μιας ελευθερίας γνώμης, βαφτίζουμε τέχνη κάθε μαλακία που δημιουργεί ο καθένας, επειδή ίσως έκανε 2 εξάμηνα σε κάποια σχολή καλών τεχνών και ξέρει 10 καλλιτέχνες. Και δεν πάει μόνο για αυτά τα έργα, αυτό που λέω, αλλά για κάθε μπούρδα που εμφανίζεται ανά περιόδους. Είτε χριστιανικής, είτε αντιχριστιανικής προελεύσεως.

Συνήθως όμως είναι δημιουργήματα σύγχρονων καλλιτεχνών, διότι ο χρόνος μαζί με τους ανθρώπους, αφήνουν πάντα στην λήθη τις παροδικές μπούρδες και διατηρούν το καλόγουστο και αυτό που μιλάει στις ψυχές τους. Είτε με τρόπο που τις ευφραίνει, είτε με τρόπο που τις τρομάζει.
Καλά που είπες τι είναι τέχνη τύπε μου και διαφωτιστήκαμε κομματάκι.
Τέλος πάντων τα συγκεκριμένα έργα είναι σωστά σχεδιαστικά.Μαι χαρά καλύπτουν το χαρακτήρα του γκροτέσκου και μια χαρά περνάει μήνυμα. Εν προκειμένω το φθαρτό της ύπαρξης. Και η συγκεκριμένη ύπαρξη, είναι η ύπαρξη της θρησκείας. Είναι κάτι φθαρτό και δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο. Τα ιερά πρόσωπα της Παναγίας και του Χριστού απεικονίζονται ως φθαρτά. Αφού οι πιστοί δεν μπορούν να αποφύγουν την προσωποποίηση και την απτικοποίηση των λατρευτικών τους ειδώλων, ο καλλιτέχνης προχωράει ένα β´γμα πιο πέρα και σου λέει ότι υπάρχει και σκελετός για αυτά τα σώματα. Υπάρχει και φθορά και παρακμή που είναι όλα γνωρίσματα της ανθρώπινης φύσης αλλά και της ανθρώπινης ζωής.

Πάμε τώρα στην τέχνη.
Συχνά θα δεις φιλόλογους να λένε "Το τάδε αναφέρεται σε...." και όχι να λένε "Το τάδε είναι το..."
και συνήθως έχουν δίκιο για την προσέγγιση αυτή. Έτσι και με την τέχνη. Δεν έχει ορισμό. Δεν είναι αυστηρά το συγκεκριμένο εκείνο πράγμα που ορίζεται σαφώς από μετρημένους κανόνες και μετρημένα χαρακτηριστικά.
Η τέχνη λοιπόν αναφέρεται σε δημιουργικές και εκφραστικές ανθρώπινες δραστηριότητες και τα αποτελέσματα αυτών των δραστηριοτήτων, που αναζητούν να προκαλέσουν αισθητική απόλαυση, σκέψη ή άλλες αντιδράσεις από τους παρατηρητές ή ακροατές.
Δεν είναι λοιπόν κάτι το ωραίο. Κάτι που μας κάνει και νιώθουμε ένα συγκεκριμένο "θετικό εύρος συναισθημάτων". Αλλά είναι ένα ευρύ και ατελείωτο φάσμα συναισθηματικών και όχι μόνο καταστάσεων. Είναι σου προκαλεί σύγχυση, λύπη, προβληματισμό, απαισιοδοξία και πολλα άλλα, που θα αντισταθμιστούν με δικές σου αμυντικές εγέρσεις. θα σε κάνουν πιο δυνατό στη αντιμετώπιση της ματαιότητας που σκάει μπροστά σου ή του φόβου ή της απαξίας. Αυτό είναι το θετικό της.
Κι όπως η γκουέρνικα διαπραγματεύεται ένα θέμα που σου μαυρίζει την ψυχή πλην όμως σε εγείρει να αντισταθμίσεις με όνειρα και ανανεωμένη στάση ζωής, έτσι και αυτά τα έργα θα σου προκαλέσουν συναισθήματα που θα σε κάνουν να εγερθείς. Έστω κι αν εγερθείς ουγκανικά όπως τα παρτάλια που προσβάλλονται αυτόματα όταν κάτι είναι έξω από νόρμες που τους έχουν εμποτιστεί. Πέτυχε δηλαδή τον σκοπό του ο καλλιτέχνης.

Τέλος αν το θέμα είναι ο σεβασμός στα πιστεύω του άλλου, τον έχω κάργα γραμμένο τον άλλον και τα ηλίθια πιστεύω του όπως το ίδιο κάνει - και θεωρεί - φασιστικότατα και αυτός για τα δικά μου. Χωρίς να τον νοιάξει αν εγώ προσβάλλομαι ή πληγώνομαι ή οτιδήποτε αρνητικό μου συμβαίνει.

Να αρθεί η ασυλία του ούγκανου και τα υπόλοιπα χριστιανοπαρτάλια ας πήξουν. Τους έχουμε γραμμένους.
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα για μένα, τύποι. Η αοριστία. Μια αοριστία στο τι είναι ωραίο, τι είναι άσχημο, τι είναι ιερό, τι ανίερο, τι είναι και τι δεν είναι τέχνη, τι είναι άνδρας, τι είναι γυναίκα, τι είναι έρωτας, ποιος είναι υγιής και ποιος όχι και σε πολλά άλλα.

Όλα αυτά, γιατί; Γιατί μας έχει δοθεί η ελευθερία να έχουμε άποψη για όλα και να τα υποκειμενοποιούμε. Μέσα στην χαβούζα της ελευθερίας πληροφοριών και γνώσεων που ζούμε, έχουμε το θράσος να γνωμοδοτούμε για επιστημονικά και καλλιτεχνικά θέματα γιατί κάτι είδαμε, κάτι διαβάσαμε, κάτι νιώσαμε... Μην τυχόν και μας πουν άσχετους και βλάχους.

Δεν νομίζω λοιπόν ότι πάσχουμε από έλλειψη ελευθερίας εκφράσεως, αλλά από έλλειψη ορισμών. Για να ορίσεις κάτι, πρέπει να το γνωρίζεις. Για να το γνωρίζεις, πρέπει να το μελετήσεις. Εμείς συνήθως, δεν έχουμε κάνει κάτι από αυτά τα δύο, αλλά απλά αισθανόμαστε. Αισθανόμαστε καταπίεση της ελευθερίας μας, αισθανόμαστε ότι ένα δημιούργημα είναι και τέχνη γιατί μας έκανε να νιώσουμε κάτι. Αν είναι έτσι, τέχνη είναι και κάτι βιντεάκια με ζωάκια που μας συγκινούν.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτά τα δημιουργήματα καλύπτουν έναν στείρο αντιχριστιανισμό, που δεν έχει θέση, αλλά μόνον αντίθεση. Δεκτό ως ένα σημείο, αλλά όχι από τύπους τέρμα συμβατικούς σε όλα τα υπόλοιπα. Θα μπορούσα να τα δεχτώ ως γραφιστικές απεικονίσεις σε έναν δίσκο π.χ. του Marilyn Manson, αλλά και πάλι δεν θα τα ονόμαζα τέχνη.
Από τη μία λες "για να ορίσεις κάτι πρέπει να το γνωρίζεις" κι από την άλλη "δεν θα το ονόμαζα τέχνη". Ως τί μιλάς εδώ, ως κριτικός τέχνης με σχετικές σπουδές; Επειδή σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα οι μύστες είναι αυτοί που μπορούν να ορίσουν τί είναι τέχνη, αλλά εδώ αμφισβητείς αυτή τη δυνατότητα στους υπεύθυνους της έκθεσης, που όσο νάναι, κάπως πιο σχετικοί από σένα θα είναι - με "αντικειμενικά" κριτήρια.

Εγώ από την άλλη λέω ότι η δική σου άποψη έχει την ίδια βαρύτητα με αυτή του διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης, απλά λόγω θέσης η δική του άποψη θα υπερισχύσει de facto. Εσύ όμως αυτοαναιρείσαι.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Saturn
Δημοσιεύσεις: 12278
Εγγραφή: 21 Ιουν 2023, 08:35
Phorum.gr user: Saturn

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 11 Μαρ 2025, 21:45

Νon4me έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:41
Saturn έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:29
Νon4me έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:12


:smt023
τί σου 'καναν τα κοπέλια?
ολα καλα . :smt023
:xena:
εντάξει, δεν τους λες και τελείως καλά αλλά καλά παιδιά είναι, εγώ τ'αγαπώ, με πιάνει το μητριαρχικό μου :lol:
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Esperos
Δημοσιεύσεις: 3417
Εγγραφή: 22 Μάιος 2018, 14:55
Phorum.gr user: Esperos
Τοποθεσία: Ικαρια Πέραμα

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 11 Μαρ 2025, 21:45

Θρήσκος δεν είμαι καθόλου, αλλά δεν μου αρέσει να διακωμωδείται, συστηματικά και επίμονα, η ΜΟΝΗ μεγάλη θρησκεία στον κόσμο, που μου δίνει τη δυνατότητα να μην είμαι θρήσκος χωρίς να κινδυνεύει το κεφάλι μου. Κι αν η επίκληση της Τέχνης δίνει συγχωροχάρτι στα πάντα, ας δηλώσει καλλιτέχνης - περφόρμερ και ο βουλευτής με το σφυρί να πατσίσουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιδοκιμάζω την πράξη του. Είναι μέλος του νομοθετικού σώματος και οφείλει να τηρεί τους νόμους. Αν θεωρούμε - και καλώς - παράνομη οποιαδήποτε καταστροφή αντικειμένου που ανήκει σε άλλον, η πράξη του βουλευτή είναι παράνομη. Αν την επιδοκιμάζουμε, δίνουμε το ελεύθερο σε οποιονδήποτε να σπάει οτιδήποτε κρίνει ότι τον προσβάλλει. Όμως, ποιανού είναι το λάθος; Της Εθνικής Πινακοθήκης (και της Μενδώνη που την εποπτεύει), που έκρινε ότι αυτές οι χυδαιότητες κάποιου αλλόκοτου μπορούν να φιλοξενούνται στους χώρους της. Ας πάει να φτιάξει ανάλογα έργα με τον Μοχάμαντ ο αλλόκοτος και να ζητήσει να τα εκθέσει στη Συρία, να δω κάτι που θέλω. Κάθε κυνηγός της φτηνιάρικης πρόκλησης να μαζέψει την παρέα του να βεβηλώνουν μεταξύ τους ό,τι θέλουν. Όχι όμως στην Εθνική Πινακοθήκη και όχι με τους φόρους μου. Νισάφι με τους παρακμιακούς που βρήκαν εύκολο κόλπο να γίνουν φίρμες στον υπόκοσμό τους. Κι αν όλα αυτά δυσκολεύονται κάποιοι να τα καταλάβουν, ας διαβάσουν αυτό το άρθρο που έγραψε ο μόνος που ζήτησε την ψήφο σου δηλώνοντας ευθέως αγνωστικιστής.

Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Δημοσιεύσεις: 13877
Εγγραφή: 14 Ιαν 2019, 12:20
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 11 Μαρ 2025, 21:46

Saturn έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:45
Νon4me έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:41
Saturn έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:29


τί σου 'καναν τα κοπέλια?
ολα καλα . :smt023
:xena:
εντάξει, δεν τους λες και τελείως καλά αλλά καλά παιδιά είναι, εγώ τ'αγαπώ, με πιάνει το μητριαρχικό μου :lol:
εμενα το πατριαρχικο θελω να τα τραβηξω τ αυτια :lol:

Άβαταρ μέλους
vag_el
Δημοσιεύσεις: 3297
Εγγραφή: 12 Ιαν 2021, 01:00
Phorum.gr user: vag_el

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 11 Μαρ 2025, 21:47

taxalata xalasa έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:39
vag_el έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:37
taxalata xalasa έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:27

Δεν εισαι Χριστιανή...

ή είσαι ή δεν είσαι...

δεν υπάρχει ολίγον εγκύος...

κι εξού δεν βλέπω τον λόγο να υπερασπίζεσαι κάτι το οποίο δεν είσαι...
Υπάρχει.Στο θέμα πίστη δεν καταφέρνουν όλοι οι άνθρωποι να κάνουν πράγματα όπως ακριβώς διατάσσει η κάθε θρησκεία.Το ίδιο ισχύει για τους Χριστιανούς τους Βουδιστές ή τους Ινδουιστές.Προσπαθουν όμως. Για αυτό το λόγο λέμε ότι περνάμε δοκιμασίες όπως ορίζει ο Θεός.Αν ειμασταν τέλειοι δεν θα υπήρχε και λόγος να δοκιμάστουμε.
υπάρχει ολίγον εγκύος;

:lol:

μόνο αν είσαι μέλος της ένωσης παρανοϊκών...
Και τώρα δηλαδή περιμένεις να σου απαντήσω?
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός

Κ.Καρυωτάκης

nemo
Δημοσιεύσεις: 12210
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2018, 11:08

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 11 Μαρ 2025, 21:49

micmic έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:44


Από τη μία λες "για να ορίσεις κάτι πρέπει να το γνωρίζεις" κι από την άλλη "δεν θα το ονόμαζα τέχνη". Ως τί μιλάς εδώ, ως κριτικός τέχνης με σχετικές σπουδές; Επειδή σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα οι μύστες είναι αυτοί που μπορούν να ορίσουν τί είναι τέχνη, αλλά εδώ αμφισβητείς αυτή τη δυνατότητα στους υπεύθυνους της έκθεσης, που όσο νάναι, κάπως πιο σχετικοί από σένα θα είναι - με "αντικειμενικά" κριτήρια.

Εγώ από την άλλη λέω ότι η δική σου άποψη έχει την ίδια βαρύτητα με αυτή του διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης, απλά λόγω θέσης η δική του άποψη θα υπερισχύσει de facto. Εσύ όμως αυτοαναιρείσαι.
καθολου δεν αυτοαναιρειται και σου εδωσε και ενα παραδειγμα με τα γυαλια
αν το θελειςοπως συνεχισε και κατι που θα σου πω σχετικα με κατι κοκκινες γραμμες
που ολοι λιγο πολυ τις εχουμε για οτιδηποτε πραγμα

nemo
Δημοσιεύσεις: 12210
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2018, 11:08

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 11 Μαρ 2025, 21:49

vag_el έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:47

Και τώρα δηλαδή περιμένεις να σου απαντήσω?
μηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!σου λεω :a108:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85591
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Μαρ 2025, 21:50

Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι
να δείξουν πως το δένουνε το σύγχρονο παρτάλι
που άλλα λέει το πουρνό άλλα το μεσημέρι
κι όλο μπερδεύει το δεξί με το ζερβό το χέρι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Δημοσιεύσεις: 17181
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:32

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 11 Μαρ 2025, 21:51

nemo έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:27
Πασιφάη έγραψε:
11 Μαρ 2025, 20:54
nemo έγραψε:
11 Μαρ 2025, 20:47

δεν εχει να κανει με μενα αλλα με την πραγματικοτητα της ανθρωπινης φυσης πασιφαη μου
αν το σκεφτεις πιο βαθια και κανεις αβαβα αυτα τα δηθεν θα το καταλαβεις και μονη σου
Με συγχωρείς που θα διαφωνήσω, αλλά όταν ένας γονιός επί παραδείγματι, μπαίνει στην διαδικασία να τρομοκρατήσει το παιδί του, προκειμένου να επιτύχει τον σεβασμό που νομίζει πως τον αξίζει, πετυχαίνει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Και αυτό φαίνεται καθώς περνά ο χρόνος και διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του εκάστοτε παιδιού.
Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις μου είναι πολύ δύσκολο να το προσπεράσω και να μασήσω τα λόγια μου, πολλώ δε μάλλον, να το αποσιωπήσω σαν γεγονός.
μα δεν το εννοω οπως το εννοησες εσυ και δεν αναφερομαι στις αν μεταξυ μας σχεσεις το λεω γενικα για την εξουσια ο λαος πρεπει να φοβαται την εξουσια που εξουσια ισον νομοι
αν δεν φοβαται κανεις τον νομο δεν τον σεβεται κιολας
Δεν είπες αυτό, ούτε το διευκρίνησες. Όπως και να'χει, αυτό που σου γράφω, είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς. Γιατί; Διότι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι που δεν μπαίνουν σε συνθήκες φοβίας, είναι ευκολότερο να αρθρώσουν την άποψή τους και να αποκτήσουν μια πιο ευρυγώνεια αντίληψη στα τεκταινόμενα. Διότι δε τους περιορίζει ο φόβος στην απόκτηση της γνώσης. Πως να στο πω.
Και αυτό διαμορφώνει μια κοινωνία δίχως σιωπές και μεσαιωνικές πρακτικές. Όταν οι σκέψεις χωλαίνουν, δεν βγαίνει τίποτε καλό. Ό,τι πιάσεις. Αν οχι, κανένα θέμα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20692
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 11 Μαρ 2025, 21:59

vag_el έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:47
taxalata xalasa έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:39
vag_el έγραψε:
11 Μαρ 2025, 21:37


Υπάρχει.Στο θέμα πίστη δεν καταφέρνουν όλοι οι άνθρωποι να κάνουν πράγματα όπως ακριβώς διατάσσει η κάθε θρησκεία.Το ίδιο ισχύει για τους Χριστιανούς τους Βουδιστές ή τους Ινδουιστές.Προσπαθουν όμως. Για αυτό το λόγο λέμε ότι περνάμε δοκιμασίες όπως ορίζει ο Θεός.Αν ειμασταν τέλειοι δεν θα υπήρχε και λόγος να δοκιμάστουμε.
υπάρχει ολίγον εγκύος;

:lol:

μόνο αν είσαι μέλος της ένωσης παρανοϊκών...
Και τώρα δηλαδή περιμένεις να σου απαντήσω?
όχι... απάντησες ήδη πως υπάρχει ολίγον εγκύος... είναι αρκετό...

τι άλλο να πεις;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Δημοσιεύσεις: 8634
Εγγραφή: 05 Σεπ 2018, 03:12
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 11 Μαρ 2025, 22:11

Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών