Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα
Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα
Ο Βασιλάκης, ο καλλιτέχνης δεν είναι?
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Είσαι τέρμα μυρωδιάς πλανεμένη μου λατρεία.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 16:24Ωραίος, τους τη βγήκες χριστιανικάΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 16:07Υπερασπίζονται τον Χριστό αυτοί που με ευχαρίστηση θα έπνιγαν πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο!
Τι νομίζετε ότι θα επέλεγε ο Χριστός, αγαπητοί και αγαπητές; Θα αντιδρούσε εναντίον μιας μέτριας καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέμα το πρόσωπο Του αδιαφορώντας για τους ανθρώπους ή δεν θα έδινε σημασία και θα ασχολιόταν με τη διάσωση των ανθρώπων;

Κομμουνιστικό ελιγμό με αρλεκινίστικη και όχι μαρξιστική λογική, επιχείρησε.
Πιάνει σε αρλεκινιστές και χιπστεροκάγκουρες, δε λέω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
δεν ξέρω, αυτά βρείτε τα μεταξύ σας οι χριστιανοί. εμένα κάργα χριστιανικό μου φάνηκε, μια φοράΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 16:29Είσαι τέρμα μυρωδιάς πλανεμένη μου λατρεία.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 16:24Ωραίος, τους τη βγήκες χριστιανικάΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 16:07Υπερασπίζονται τον Χριστό αυτοί που με ευχαρίστηση θα έπνιγαν πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο!
Τι νομίζετε ότι θα επέλεγε ο Χριστός, αγαπητοί και αγαπητές; Θα αντιδρούσε εναντίον μιας μέτριας καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέμα το πρόσωπο Του αδιαφορώντας για τους ανθρώπους ή δεν θα έδινε σημασία και θα ασχολιόταν με τη διάσωση των ανθρώπων;
Κομμουνιστικό ελιγμό με αρλεκινίστικη και όχι μαρξιστική λογική, επιχείρησε.
Πιάνει σε αρλεκινιστές και χιπστεροκάγκουρες, δε λέω.

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Ναι, γι'αυτό ασχολείσαι συνέχεια μαζί μας.
Δεν ισχυρίστηκα κάτι άλλο.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 16:31δεν ξέρω, αυτά βρείτε τα μεταξύ σας οι χριστιανοί. εμένα κάργα χριστιανικό μου φάνηκε, μια φορά
Η ερμηνεία του χριστιανισμού και όχι μόνον, εξαρτάται πάντα από τα προσωπικά βιώματα και αντίστοιχα απωθημένα του καθενός.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μόνον εσείς έχετε δικαίωμα στην πλάκα, γλυκά μου προχωκάγκουρα;

Είναι το άλας της ζωής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Σου έφερα αντιπαράδειγμα σε αυτό που ανέφερες. Και τα βιβλία που έκαιγαν οι Γερμανοί βάσει νόμου τα έκαιγαν. Οπότε γυρνάμε στο αιώνιο δίλημμα μεταξύ Κρέοντος και Αντιγόνης, περί ηθικής και νόμων, που δε θα λύσουμε σήμερα.Ναύτης έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 13:33Με ρώτησες για την περίπτωση απαγόρευσης κυκλοφορίας ενός βιβλίου.
Μιλώντας για φιλελεύθερες δημοκρατίες, αυτό μπορεί να γίνει μόνον αν το περιεχόμενο του βιβλίου παραβιάζει κάποιον νόμο.
Πάντως δεν μπορεί να πάει ένας σαλεμένος ελενολουκάς στην εθνική βιβλιοθήκη και να ανάψει μια πυρά με τα βιβλία του Καζαντζάκη επειδή είναι αφορισμένος και ουουουεξεξεξουουου.
Ο ιστορικός Ιησούς (και όχι η καλοκάγαθη ευγενική φιγούρα με την οποία έχουν σπαμμάρει την συνείδηση και αντίληψη σας) θα έκανε χειρότερα από τον βουλευτή. Βασικά, τα έκανε.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 16:07Υπερασπίζονται τον Χριστό αυτοί που με ευχαρίστηση θα έπνιγαν πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο!
σαν να μη περασε μια μερα....Αφήγηση ενός αυτόπτη μάρτυρα: «Από μακριά ακούγεται ο τρανταγμός της σιδερένιας εξώπορτας. Σείεται από τους πιστούς. Τελικά δεν αντέχει. Το πλήθος ορμάει με αλαλαγμούς στο προαύλιο προς την είσοδο του μνημείου. Συνωθείται εκεί και σπρώχνει. Μέσα ο Σάκης Παπαδημητρίου, δοκιμάζει την ακουστική, τα πλήκτρα του πιάνου του, που ο ίδιος έχει μεταφέρει, δοκιμάζει τον ήχο των πλήκτρων του, ένα προς ένα. Βρίσκομαι μέσα μαζί με την υπεύθυνη για το μνημείο αρχαιολόγο, και δυο φύλακες του χώρου. Ένας καλόγερος με ξέπλεκα μαλλιά την απειλεί ότι θα βγάλει μαχαίρι. Τον ακούμε να το λέει ξανά και ξανά. Ένας από τους φύλακες πέφτει χτυπημένος από το πλήθος. Το πλήθος εισβάλει στο μνημείο. Καθίσματα ανατρέπονται, περικυκλώνουν το πιάνο.
Και αρχίζει ο τελετουργικός χορός της βίας.Χοροπηδούν γύρω του και το κλωτσούν. Το χτυπούν με γροθιές στα πλήκτρα και στις χορδές. Ιερωμένοι και λαϊκοί. Ο ήχος του ακούγεται σαν βογκητό πληγωμένου. Το σπρώχνουν κακήν κακώς προς την έξοδο. «Μίασμα.» «Βέβηλο και σατανικό όργανο.» «Πιάνο μέσα στην εκκλησία, οι αντίχριστοι.»
https://roides.wordpress.com/2020/11/20/20-11-20/
Και ακριβώς για κάτι τέτοιους προχωκάγκουρες που κυκλοφορούν στα πέριξ, θα δηλώσω Χριστιανή Ορθόδοξη αν γίνει κάποιο δημοψήφισμα ή δημοσκόπηση.
Κι ας έρθει κάθε προχωμυρωδιάς ή χριστιανόπληκτος της κωλοπετεινίτσας, να με πουν αντίστοιχα θεούσα ή αιρετική.

Κι ας έρθει κάθε προχωμυρωδιάς ή χριστιανόπληκτος της κωλοπετεινίτσας, να με πουν αντίστοιχα θεούσα ή αιρετική.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Κάτσε γιατί αυτά δεν με φαίνονται και πολύ λογικά,αλλά ποτέ δεν ξέρεις με το δημόσιοLeporello έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 10:45Ο φόρος υπεραξίας ισχύει όταν διαπιστωθεί υπεραξία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό προκύπτει κατά την πώληση. Αν όμως ο άλλος ντε και καλά θέλει να δηλώσει ότι η περιουσία του απέκτησε υπεραξία, ασφαλώς θα του επιβληθεί φόρος. Και αυτό γίνεται πριν προχωρήσει σε δωρεά, άρα δεν έχει σημασία αν δωρίσει ή πουλήσει. Αλλιώς, πώς θα δηλώσει ότι αυτό που δώρισε αξίζει πολλαπλάσια αξία από εκείνη που το αγόρασε;Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 10:30Ο φόρος υπεραξίας ισχύει όταν μεταπωληθείLeporello έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 10:22Πώς να μορφωθώ; Αφού το link σου λέει το αντίθετο απ'ό,τι ισχυρίζεσαι ότι συμβαίνει: δεν γίνεται μία αγορά σε τιμή υπέρογκη γιατί τότε θα έπρεπε ο καλλιτέχνης να πληρώσει φόρο σε ανύπαρκτο εισόδημα. Εκείνο που γίνεται είναι ότι η αγορά γίνεται σε φυσιολογική τιμή, αλλά κατόπιν ο πλούσιος βάζει έναν εκτιμητή να κάνει μιά υπέρογκη εκτίμηση τής αξίας του πίνακα που έχει αγοράσει. Αυτόν πιά τον υπερκτιμημένο πίνακα τον δωρίζει σε ένα ίδρυμα και εξασφαλίζει φοροαπαλλαγές. Εν τω μεταξύ, γιά να γίνει αυτό, πρέπει η νομοθεσία του κράτους να επιτρέπει αναπροσαρμογή τής αξία τής περιουσίας χωρίς φόρο. Δεν ξέρω τι ισχύει στις ΗΠΑ, αλλά στις περισσότερες χώρες σε τέτοια περίπτωση ισχύει φόρος υπεραξίας, που στην Ελλάδα είναι 15%.
Για παράδειγμα αγοράζω ακίνητο 100.000 αντικειμενική και όταν το πουλάω έχει ανέβει αυτή στις 140.000
Αν τον δωρίσει σε κρατικό ίδρυμα πάλι ισχύει;
Από τα παραπάνω δεν αποκλείεται ότι κάποτε κάποιοι μπορεί να εκμεταλλεύθηκαν ένα κενό στην νομοθεσία των ΗΠΑ γιά να αποφύγουν κάποιους φόρους. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό γίνεται συνέχεια. Η διεθνής αγορά έργων τέχνης κινείται από την κερδοσκοπία, όχι την αποφυγή φόρων.
Αγοράζω εγώ ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου με 30.000 ευρώ αντ αξία
Σε κάποια χρόνια έχει μπει μέσα στο σχέδιο και για Χ,ψ λόγους πάει η αντ αξία στα 200.000 ευρώ
Εγώ το χαρίζω στο τάδε κρατικό ίδρυμα,θα πληρώσω φόρο για τις 170.000 που πήρε υπεραξία;
Άλλη περίπτωση,εγώ έχω αγοράσει ένα πίνακα 10.000 ευρώ
Τι θα πει δηλώνω υπεραξία;
Δηλαδή αν βγω εγώ και πω ότι ο πίνακας αυτός σήμερα κάνει 100.000 θα έρθει να με φορολογήσει το δημόσιο;
Ή το δίνω στην εθνική πινακοθήκη,θα έρθει το δημόσιο να βάλει εκτιμητές;
Τι εγινε βρηκε τελικα καποιος εκθεση που να εχει γινει στην Ελλαδα με αντιστοιχα εργα για αλλες θρησκειες?
Ειχα ρωτήσει και πριν αλλα δεν ειδα απαντηση
Δεν βρηκατε βρε "προοδευτικοι"?

Ειχα ρωτήσει και πριν αλλα δεν ειδα απαντηση
Δεν βρηκατε βρε "προοδευτικοι"?

Επειδή δεν το διόρθωσε κανείς, η Ελλάδα δεν έχει επίσημη θρησκείαΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 13:26Νομίζω ότι παίζουν πολλοί άσχετοι έως μελοδραματικοί συσχετισμοί στο συγκεκριμένο θέμα.
Δεν έχουν την παραμικρή σχέση οι ύβρεις για τα θεία, η συγγραφή βιβλίων ή παραγωγή ταινιών, σειρών κλπ με ακραία θέματα.
Η ουσία είναι ότι τα συγκεκριμένα υβριστικά για τα θεία έργα εκτέθηκαν σε έναν απολύτως θεσμικό χώρο, την Εθνική Πινακοθήκη.
Πράγμα που σημαίνει ότι πήρε το απόλυτο θεσμικό οκ για δημόσια ύβρι στην επίσημη θρησκεία της Ελλάδας (βάσει συντάγματος), πάντα στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έκφρασης φυσικά.
Μπορείτε να αντιληφθείτε τη διαφορά;
Όποιοι αρχίζουν και τρυπάνε ή ξύνονται στον ασκό του Αιόλου, κάποια στιγμή θα θερίσουν θύελλες.
Ας μην κλαίγονται μετά.
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
'Αρθρο 3: (Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας)
1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού.
Μετά τον Ούτις εμφανίστηκε και ο Beria για τις απαραίτητες διευκρινήσεις...Beria έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 17:01Επειδή δεν το διόρθωσε κανείς, η Ελλάδα δεν έχει επίσημη θρησκείαΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 13:26Νομίζω ότι παίζουν πολλοί άσχετοι έως μελοδραματικοί συσχετισμοί στο συγκεκριμένο θέμα.
Δεν έχουν την παραμικρή σχέση οι ύβρεις για τα θεία, η συγγραφή βιβλίων ή παραγωγή ταινιών, σειρών κλπ με ακραία θέματα.
Η ουσία είναι ότι τα συγκεκριμένα υβριστικά για τα θεία έργα εκτέθηκαν σε έναν απολύτως θεσμικό χώρο, την Εθνική Πινακοθήκη.
Πράγμα που σημαίνει ότι πήρε το απόλυτο θεσμικό οκ για δημόσια ύβρι στην επίσημη θρησκεία της Ελλάδας (βάσει συντάγματος), πάντα στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έκφρασης φυσικά.
Όποιοι αρχίζουν και τρυπάνε ή ξύνονται στον ασκό του Αιόλου, κάποια στιγμή θα θερίσουν θύελλες.
Ας μην κλαίγονται μετά.
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού.
Θενκς για τις παρεμβάσεις σας παίδες.
Ελπίζω να τις υποστηρίζετε με την ίδια συνταγματική -πάντα- αντίληψη και στους κανόνες του πχώρου, για να εκληφθούν ως πλέον αντικειμενικές θεσμικές και διάφανες εφαρμογές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
επικρατουσα σημαινει φανταζομαι κατι το επισημο ..το αλλο ειναι οτι δεν μπορουμε να γινουμε γαλλιαBeria έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 17:01Επειδή δεν το διόρθωσε κανείς, η Ελλάδα δεν έχει επίσημη θρησκείαΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 13:26Νομίζω ότι παίζουν πολλοί άσχετοι έως μελοδραματικοί συσχετισμοί στο συγκεκριμένο θέμα.
Ας μην κλαίγονται μετά.
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
η ανεξιθρησκια της γαλλιας δεν εγινε γιατι ξυπνησανε ενα πρωι και το αποφασισαν
εγινε καπως αναγκαστικα απο τις συνεχομενες θρησκευτικες εντασεις μαχων και πολεμων
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 245 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
13 Μαρ 2025, 20:31
-
-
Νέα δημοσίευση Δείτε το νεο αριστούργημα στην Εθνική Πινακοθήκη
από Vardos » 11 Απρ 2025, 10:56 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 132 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από micmic
11 Απρ 2025, 11:04
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εθνικη Πινακοθηκη: Οχι σε εκθεση καλλιτεχνη που ειχε θεμα το 1821
από George_V » 20 Μαρ 2025, 15:25 » σε Κοινωνικά θέματα - 1 Απαντήσεις
- 100 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
20 Μαρ 2025, 16:11
-
-
-
Νέα δημοσίευση Βουλευτής Νίκης: οι πιστοί μοιράζουν σφαλιάρες
από phorumaster » 23 Απρ 2024, 17:28 » σε Εσωτερική Πολιτική - 31 Απαντήσεις
- 1119 Προβολές
-