Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 12 Μαρ 2025, 16:25

Ο Βασιλάκης, ο καλλιτέχνης δεν είναι?
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Μαρ 2025, 16:29

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:24
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:07
Υπερασπίζονται τον Χριστό αυτοί που με ευχαρίστηση θα έπνιγαν πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο!

Τι νομίζετε ότι θα επέλεγε ο Χριστός, αγαπητοί και αγαπητές; Θα αντιδρούσε εναντίον μιας μέτριας καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέμα το πρόσωπο Του αδιαφορώντας για τους ανθρώπους ή δεν θα έδινε σημασία και θα ασχολιόταν με τη διάσωση των ανθρώπων;
Ωραίος, τους τη βγήκες χριστιανικά :smt023
Είσαι τέρμα μυρωδιάς πλανεμένη μου λατρεία. :g094:

Κομμουνιστικό ελιγμό με αρλεκινίστικη και όχι μαρξιστική λογική, επιχείρησε.

Πιάνει σε αρλεκινιστές και χιπστεροκάγκουρες, δε λέω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 12 Μαρ 2025, 16:31

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:29
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Υπερασπίζονται τον Χριστό αυτοί που με ευχαρίστηση θα έπνιγαν πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο!

Τι νομίζετε ότι θα επέλεγε ο Χριστός, αγαπητοί και αγαπητές; Θα αντιδρούσε εναντίον μιας μέτριας καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέμα το πρόσωπο Του αδιαφορώντας για τους ανθρώπους ή δεν θα έδινε σημασία και θα ασχολιόταν με τη διάσωση των ανθρώπων;

δεν ξέρω, αυτά βρείτε τα μεταξύ σας οι χριστιανοί. εμένα κάργα χριστιανικό μου φάνηκε, μια φορά :102:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 12 Μαρ 2025, 16:32

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:15
Allah έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:14
Ναι, κι εγώ σ'αγαπάω. :c020:
Είτε μ' αγαπάτε είτε με μισείτε, είτε αδιαφορείτε, το ίδιο μου κάνει. :g030:
Ναι, γι'αυτό ασχολείσαι συνέχεια μαζί μας.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Μαρ 2025, 16:33

12 Μαρ 2025, 16:31
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:29

δεν ξέρω, αυτά βρείτε τα μεταξύ σας οι χριστιανοί. εμένα κάργα χριστιανικό μου φάνηκε, μια φορά :102:
Δεν ισχυρίστηκα κάτι άλλο.

Η ερμηνεία του χριστιανισμού και όχι μόνον, εξαρτάται πάντα από τα προσωπικά βιώματα και αντίστοιχα απωθημένα του καθενός. :g030:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Μαρ 2025, 16:35

Allah έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:32
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:15
Allah έγραψε:
12 Μαρ 2025, 16:14
Ναι, κι εγώ σ'αγαπάω. :c020:
Είτε μ' αγαπάτε είτε με μισείτε, είτε αδιαφορείτε, το ίδιο μου κάνει. :g030:
Ναι, γι'αυτό ασχολείσαι συνέχεια μαζί μας.
Μόνον εσείς έχετε δικαίωμα στην πλάκα, γλυκά μου προχωκάγκουρα; :P

Είναι το άλας της ζωής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 12 Μαρ 2025, 16:36

Ναύτης έγραψε:
12 Μαρ 2025, 13:33
Εμπεδοκλής έγραψε:
12 Μαρ 2025, 13:29
Ναύτης έγραψε:
12 Μαρ 2025, 13:16

Υπάρχουν νόμοι, αυτή είναι η απάντηση. Αλίμονο αν ο κάθε αφιονισμένος μισότρελος έπαιρνε τον νόμο στα χέρια του.
Στάσου, τώρα υπάρχουν νόμοι; Πήγε περίπατο η τέχνη; :smt005:
Με ρώτησες για την περίπτωση απαγόρευσης κυκλοφορίας ενός βιβλίου.
Μιλώντας για φιλελεύθερες δημοκρατίες, αυτό μπορεί να γίνει μόνον αν το περιεχόμενο του βιβλίου παραβιάζει κάποιον νόμο.
Πάντως δεν μπορεί να πάει ένας σαλεμένος ελενολουκάς στην εθνική βιβλιοθήκη και να ανάψει μια πυρά με τα βιβλία του Καζαντζάκη επειδή είναι αφορισμένος και ουουουεξεξεξουουου.
Σου έφερα αντιπαράδειγμα σε αυτό που ανέφερες. Και τα βιβλία που έκαιγαν οι Γερμανοί βάσει νόμου τα έκαιγαν. Οπότε γυρνάμε στο αιώνιο δίλημμα μεταξύ Κρέοντος και Αντιγόνης, περί ηθικής και νόμων, που δε θα λύσουμε σήμερα.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 12 Μαρ 2025, 16:36

ΟΥΤΙΣ έγραψε:

Ο ιστορικός Ιησούς (και όχι η καλοκάγαθη ευγενική φιγούρα με την οποία έχουν σπαμμάρει την συνείδηση και αντίληψη σας) θα έκανε χειρότερα από τον βουλευτή. Βασικά, τα έκανε.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Zundapp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zundapp » 12 Μαρ 2025, 16:42

Αφήγηση ενός αυτόπτη μάρτυρα: «Από μακριά ακούγεται ο τρανταγμός της σιδερένιας εξώπορτας. Σείεται από τους πιστούς. Τελικά δεν αντέχει. Το πλήθος ορμάει με αλαλαγμούς στο προαύλιο προς την είσοδο του μνημείου. Συνωθείται εκεί και σπρώχνει. Μέσα ο Σάκης Παπαδημητρίου, δοκιμάζει την ακουστική, τα πλήκτρα του πιάνου του, που ο ίδιος έχει μεταφέρει, δοκιμάζει τον ήχο των πλήκτρων του, ένα προς ένα. Βρίσκομαι μέσα μαζί με την υπεύθυνη για το μνημείο αρχαιολόγο, και δυο φύλακες του χώρου. Ένας καλόγερος με ξέπλεκα μαλλιά την απειλεί ότι θα βγάλει μαχαίρι. Τον ακούμε να το λέει ξανά και ξανά. Ένας από τους φύλακες πέφτει χτυπημένος από το πλήθος. Το πλήθος εισβάλει στο μνημείο. Καθίσματα ανατρέπονται, περικυκλώνουν το πιάνο.

Και αρχίζει ο τελετουργικός χορός της βίας.Χοροπηδούν γύρω του και το κλωτσούν. Το χτυπούν με γροθιές στα πλήκτρα και στις χορδές. Ιερωμένοι και λαϊκοί. Ο ήχος του ακούγεται σαν βογκητό πληγωμένου. Το σπρώχνουν κακήν κακώς προς την έξοδο. «Μίασμα.» «Βέβηλο και σατανικό όργανο.» «Πιάνο μέσα στην εκκλησία, οι αντίχριστοι.»
σαν να μη περασε μια μερα....

https://roides.wordpress.com/2020/11/20/20-11-20/
ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Ιουν 2024, 00:37

Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Μαρ 2025, 16:42

Και ακριβώς για κάτι τέτοιους προχωκάγκουρες που κυκλοφορούν στα πέριξ, θα δηλώσω Χριστιανή Ορθόδοξη αν γίνει κάποιο δημοψήφισμα ή δημοσκόπηση.

Κι ας έρθει κάθε προχωμυρωδιάς ή χριστιανόπληκτος της κωλοπετεινίτσας, να με πουν αντίστοιχα θεούσα ή αιρετική.

:lol::lol::lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 12 Μαρ 2025, 16:57

Leporello έγραψε:
12 Μαρ 2025, 10:45
Νετο Γκουερινο έγραψε:
12 Μαρ 2025, 10:30
Leporello έγραψε:
12 Μαρ 2025, 10:22
Πώς να μορφωθώ; Αφού το link σου λέει το αντίθετο απ'ό,τι ισχυρίζεσαι ότι συμβαίνει: δεν γίνεται μία αγορά σε τιμή υπέρογκη γιατί τότε θα έπρεπε ο καλλιτέχνης να πληρώσει φόρο σε ανύπαρκτο εισόδημα. Εκείνο που γίνεται είναι ότι η αγορά γίνεται σε φυσιολογική τιμή, αλλά κατόπιν ο πλούσιος βάζει έναν εκτιμητή να κάνει μιά υπέρογκη εκτίμηση τής αξίας του πίνακα που έχει αγοράσει. Αυτόν πιά τον υπερκτιμημένο πίνακα τον δωρίζει σε ένα ίδρυμα και εξασφαλίζει φοροαπαλλαγές. Εν τω μεταξύ, γιά να γίνει αυτό, πρέπει η νομοθεσία του κράτους να επιτρέπει αναπροσαρμογή τής αξία τής περιουσίας χωρίς φόρο. Δεν ξέρω τι ισχύει στις ΗΠΑ, αλλά στις περισσότερες χώρες σε τέτοια περίπτωση ισχύει φόρος υπεραξίας, που στην Ελλάδα είναι 15%.
Ο φόρος υπεραξίας ισχύει όταν μεταπωληθεί
Για παράδειγμα αγοράζω ακίνητο 100.000 αντικειμενική και όταν το πουλάω έχει ανέβει αυτή στις 140.000
Αν τον δωρίσει σε κρατικό ίδρυμα πάλι ισχύει;
Ο φόρος υπεραξίας ισχύει όταν διαπιστωθεί υπεραξία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό προκύπτει κατά την πώληση. Αν όμως ο άλλος ντε και καλά θέλει να δηλώσει ότι η περιουσία του απέκτησε υπεραξία, ασφαλώς θα του επιβληθεί φόρος. Και αυτό γίνεται πριν προχωρήσει σε δωρεά, άρα δεν έχει σημασία αν δωρίσει ή πουλήσει. Αλλιώς, πώς θα δηλώσει ότι αυτό που δώρισε αξίζει πολλαπλάσια αξία από εκείνη που το αγόρασε;

Από τα παραπάνω δεν αποκλείεται ότι κάποτε κάποιοι μπορεί να εκμεταλλεύθηκαν ένα κενό στην νομοθεσία των ΗΠΑ γιά να αποφύγουν κάποιους φόρους. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό γίνεται συνέχεια. Η διεθνής αγορά έργων τέχνης κινείται από την κερδοσκοπία, όχι την αποφυγή φόρων.
Κάτσε γιατί αυτά δεν με φαίνονται και πολύ λογικά,αλλά ποτέ δεν ξέρεις με το δημόσιο
Αγοράζω εγώ ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου με 30.000 ευρώ αντ αξία
Σε κάποια χρόνια έχει μπει μέσα στο σχέδιο και για Χ,ψ λόγους πάει η αντ αξία στα 200.000 ευρώ
Εγώ το χαρίζω στο τάδε κρατικό ίδρυμα,θα πληρώσω φόρο για τις 170.000 που πήρε υπεραξία;

Άλλη περίπτωση,εγώ έχω αγοράσει ένα πίνακα 10.000 ευρώ
Τι θα πει δηλώνω υπεραξία;
Δηλαδή αν βγω εγώ και πω ότι ο πίνακας αυτός σήμερα κάνει 100.000 θα έρθει να με φορολογήσει το δημόσιο;
Ή το δίνω στην εθνική πινακοθήκη,θα έρθει το δημόσιο να βάλει εκτιμητές;

Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 » 12 Μαρ 2025, 16:58

Τι εγινε βρηκε τελικα καποιος εκθεση που να εχει γινει στην Ελλαδα με αντιστοιχα εργα για αλλες θρησκειες?

Ειχα ρωτήσει και πριν αλλα δεν ειδα απαντηση

Δεν βρηκατε βρε "προοδευτικοι"?

:p2:

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 12 Μαρ 2025, 17:01

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Μαρ 2025, 13:26
Νομίζω ότι παίζουν πολλοί άσχετοι έως μελοδραματικοί συσχετισμοί στο συγκεκριμένο θέμα.

Δεν έχουν την παραμικρή σχέση οι ύβρεις για τα θεία, η συγγραφή βιβλίων ή παραγωγή ταινιών, σειρών κλπ με ακραία θέματα.

Η ουσία είναι ότι τα συγκεκριμένα υβριστικά για τα θεία έργα εκτέθηκαν σε έναν απολύτως θεσμικό χώρο, την Εθνική Πινακοθήκη.

Πράγμα που σημαίνει ότι πήρε το απόλυτο θεσμικό οκ για δημόσια ύβρι στην επίσημη θρησκεία της Ελλάδας (βάσει συντάγματος), πάντα στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έκφρασης φυσικά.

Μπορείτε να αντιληφθείτε τη διαφορά;

Όποιοι αρχίζουν και τρυπάνε ή ξύνονται στον ασκό του Αιόλου, κάποια στιγμή θα θερίσουν θύελλες.

Ας μην κλαίγονται μετά.
Επειδή δεν το διόρθωσε κανείς, η Ελλάδα δεν έχει επίσημη θρησκεία

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
'Αρθρο 3: (Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας)
1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού.
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Μαρ 2025, 17:08

Beria έγραψε:
12 Μαρ 2025, 17:01
ΓΑΛΗ έγραψε:
Νομίζω ότι παίζουν πολλοί άσχετοι έως μελοδραματικοί συσχετισμοί στο συγκεκριμένο θέμα.

Δεν έχουν την παραμικρή σχέση οι ύβρεις για τα θεία, η συγγραφή βιβλίων ή παραγωγή ταινιών, σειρών κλπ με ακραία θέματα.

Η ουσία είναι ότι τα συγκεκριμένα υβριστικά για τα θεία έργα εκτέθηκαν σε έναν απολύτως θεσμικό χώρο, την Εθνική Πινακοθήκη.

Πράγμα που σημαίνει ότι πήρε το απόλυτο θεσμικό οκ για δημόσια ύβρι στην επίσημη θρησκεία της Ελλάδας (βάσει συντάγματος), πάντα στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έκφρασης φυσικά.

Όποιοι αρχίζουν και τρυπάνε ή ξύνονται στον ασκό του Αιόλου, κάποια στιγμή θα θερίσουν θύελλες.

Ας μην κλαίγονται μετά.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού.
Μετά τον Ούτις εμφανίστηκε και ο Beria για τις απαραίτητες διευκρινήσεις...

Θενκς για τις παρεμβάσεις σας παίδες.

Ελπίζω να τις υποστηρίζετε με την ίδια συνταγματική -πάντα- αντίληψη και στους κανόνες του πχώρου, για να εκληφθούν ως πλέον αντικειμενικές θεσμικές και διάφανες εφαρμογές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 12 Μαρ 2025, 17:12

Beria έγραψε:
12 Μαρ 2025, 17:01
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ας μην κλαίγονται μετά.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
επικρατουσα σημαινει φανταζομαι κατι το επισημο ..το αλλο ειναι οτι δεν μπορουμε να γινουμε γαλλια

η ανεξιθρησκια της γαλλιας δεν εγινε γιατι ξυπνησανε ενα πρωι και το αποφασισαν
εγινε καπως αναγκαστικα απο τις συνεχομενες θρησκευτικες εντασεις μαχων και πολεμων

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών