Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 10:24Ο σύγχρονος τσαντ του 2025 vs ο υπανάπτυκτος παρθένος ιθαγενής του 2019 που ζεί σε σπηλιά και θα πεθάνει στα 36 από πανούκλα.20--- έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 04:07Ολη αυτή η παρεξήγηση που συμβαίνει στο μυαλό σου είναι διότι απ' οτι φαίνεται δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις πόσα πολλά έχει ο σύγχρονος μέσος άνθρωπος. Ναι μπορεί το φαγητό να ακρίβηνε αλλά έχεις τόσα άλλα προνόμια που σε προηγούμενες εποχές έμοιαζαν ασύλληπτα. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο πριν merely 100 χρόνια πχ δεν είχε τις "πολυτέλειες" του μέσου κάτοικου της Ελλάδος σήμερα. Ποιά είναι αυτά; Ας ονομάσουμε μερικά. 1) Πλήρης πρόσβαση σε σχεδόν όλη τη γνώση της ανθρωπότητας με μόνο 20 ευρώ. Μέσω Internet από την άνεση του σπιτιού σου. 2) Εχεις οτι φαγητό θέλεις παραδοτέο σε μισή ώρα στο σπίτι σου με 5 ευρώ χωρίς να χρειαστεί να κουνήσεις το δαχτυλάκι. Μέχρι και σοκολάτα απ' το Ντουμπάι μας φέρανε για να έχει να τρώει ο Μητσάρας και η Καλλιόπη. 3) Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Αν τρελαθείς ή σε πατήσει αμάξι μάντεψε ποιός θα σε κάνει καλά. 4) Δωρεάν παιδεία μαζί με αγγλικά γαλλικά Ελληνικά και σκάκι στα σχολεία για να σκαμπάζει και το μέσο στουρνάρι Ελληνόπουλο απ' το χωριό από στρατηγική! 5) Κοινωνικό Κράτος που στηρίζει το γέρο τον ανάπηρο τον άνεργο τον άεργο τον λαθρομετανάστη, τον Αλβανό. 6) Στρατός που σε προστατεύει πάντα και δωρεάν για να μην παίρνουν σειρά στη γυναίκα σου και στη κόρη σου οι Τουρκαλάδες απέναντι.Κοιτάσματα έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 14:23Πέρα από τα στατιστικά υπάρχει και η εμπειρία που έχει ο καθένας από την καθημερινότητα του.
2019 vs 2025. Περιοχή Κορωπί
Σουβλάκι: 2.20ε vs 3.40ε
Κιμάς μοσχάρι κιλό : 9ε vs 15ε
Φέτα Ηπείρου το κιλό : 7ε vs 12ε
Ενοικίαση 90τμ στον δευτερο όροφο: 400ε vs 750ε
Και εσύ τι προσέφερες για όλα αυτά; Τι έδωσες πίσω; "Ενας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός" ή "Hail Hitler!" ή "βραστούς βραστούς θα φάμε τους αστούς, και τους κεφαλαιοκράτες στο φούρνο με πατάτες". Ασε ρε φίλε πόσο χαζός είναι ο μέσος πολίτης. Οχι ο Ελληνας απαραίτητα. Δεν περιγράφεται...
2019 vs 2025. Πόσο χειρότερα είναι η χώρα;
Re: 2019 vs 2025. Πόσο χειρότερα είναι η χώρα;
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 10:24Ο σύγχρονος τσαντ του 2025 vs ο υπανάπτυκτος παρθένος ιθαγενής του 2019 που ζεί σε σπηλιά και θα πεθάνει στα 36 από πανούκλα.20--- έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 04:07Ολη αυτή η παρεξήγηση που συμβαίνει στο μυαλό σου είναι διότι απ' οτι φαίνεται δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις πόσα πολλά έχει ο σύγχρονος μέσος άνθρωπος. Ναι μπορεί το φαγητό να ακρίβηνε αλλά έχεις τόσα άλλα προνόμια που σε προηγούμενες εποχές έμοιαζαν ασύλληπτα. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο πριν merely 100 χρόνια πχ δεν είχε τις "πολυτέλειες" του μέσου κάτοικου της Ελλάδος σήμερα. Ποιά είναι αυτά; Ας ονομάσουμε μερικά. 1) Πλήρης πρόσβαση σε σχεδόν όλη τη γνώση της ανθρωπότητας με μόνο 20 ευρώ. Μέσω Internet από την άνεση του σπιτιού σου. 2) Εχεις οτι φαγητό θέλεις παραδοτέο σε μισή ώρα στο σπίτι σου με 5 ευρώ χωρίς να χρειαστεί να κουνήσεις το δαχτυλάκι. Μέχρι και σοκολάτα απ' το Ντουμπάι μας φέρανε για να έχει να τρώει ο Μητσάρας και η Καλλιόπη. 3) Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Αν τρελαθείς ή σε πατήσει αμάξι μάντεψε ποιός θα σε κάνει καλά. 4) Δωρεάν παιδεία μαζί με αγγλικά γαλλικά Ελληνικά και σκάκι στα σχολεία για να σκαμπάζει και το μέσο στουρνάρι Ελληνόπουλο απ' το χωριό από στρατηγική! 5) Κοινωνικό Κράτος που στηρίζει το γέρο τον ανάπηρο τον άνεργο τον άεργο τον λαθρομετανάστη, τον Αλβανό. 6) Στρατός που σε προστατεύει πάντα και δωρεάν για να μην παίρνουν σειρά στη γυναίκα σου και στη κόρη σου οι Τουρκαλάδες απέναντι.Κοιτάσματα έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 14:23Πέρα από τα στατιστικά υπάρχει και η εμπειρία που έχει ο καθένας από την καθημερινότητα του.
2019 vs 2025. Περιοχή Κορωπί
Σουβλάκι: 2.20ε vs 3.40ε
Κιμάς μοσχάρι κιλό : 9ε vs 15ε
Φέτα Ηπείρου το κιλό : 7ε vs 12ε
Ενοικίαση 90τμ στον δευτερο όροφο: 400ε vs 750ε
Και εσύ τι προσέφερες για όλα αυτά; Τι έδωσες πίσω; "Ενας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός" ή "Hail Hitler!" ή "βραστούς βραστούς θα φάμε τους αστούς, και τους κεφαλαιοκράτες στο φούρνο με πατάτες". Ασε ρε φίλε πόσο χαζός είναι ο μέσος πολίτης. Οχι ο Ελληνας απαραίτητα. Δεν περιγράφεται...

"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Shades of 2009... έτσι και τότε βγαίνανε τα μαλακιστήρια (και μέσα στη Βουλή ακόμα) και μας έλεγαν πόσο γαμάτα πάει η χώρα.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
δε ξέρω ρε φίλε
εδω βγάζουν αριθμούς κ μας δείχνουν ότι είναι όλα καλύτερα
στην καθημερινότητά μου πάντως δε βλέπω μια ευημερούσα οικονομία, πόσο μάλλον μια ευημερούσα κοινωνία
μάλλον θα φταίω εγώ
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Κατά καιρούς έχω γράψει για τις πίπες που λένε (πχ εδώ έγραψα για τις μαλακίες του υπουργείου ΠροΠο σχετικά με την εγκληματικότητα). Για την θέση της Ελλάδας ως προς τις άλλες χώρες της ΕΕ , απλά κοιτάς τα Ευρωπαϊκά στατιστικά (και πώς αυτά άλλαξαν από το 2019 μέχρι σήμερα) και δεν ασχολείσαι με τα παραμύθια του Κούλη. Πχ για την αγοραστική δύναμη δες εδώ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 10:54δε ξέρω ρε φίλε
στην καθημερινότητά μου πάντως δε βλέπω μια ευημερούσα οικονομία, πόσο μάλλον μια ευημερούσα κοινωνία
μάλλον θα φταίω εγώ
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
δε μου κάνει καθόλου εντύπωσηmicmic έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 11:05Κατά καιρούς έχω γράψει για τις πίπες που λένε (πχ εδώ έγραψα για τις μαλακίες του υπουργείου ΠροΠο σχετικά με την εγκληματικότητα). Για την θέση της Ελλάδας ως προς τις άλλες χώρες της ΕΕ , απλά κοιτάς τα Ευρωπαϊκά στατιστικά (και πώς αυτά άλλαξαν από το 2019 μέχρι σήμερα) και δεν ασχολείσαι με τα παραμύθια του Κούλη. Πχ για την αγοραστική δύναμη δες εδώ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 10:54δε ξέρω ρε φίλε
μάλλον θα φταίω εγώ
έχουμε ιστορικό άλλωστε ως χώρα στα μαγειρέματα στατιστικών
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Ληστοσυμμορίτης
Ε ίσως μόνο μετά από καταστροφές όπως της κατοχής-εμφυλίου και χουντας για λίγα χρόνια βελτιωνόταν η κατάσταση.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 14:34το έχω ξαναγράψει
αντικειμενικά να το δεις η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό/κοινωνικό/πολιτικό) είναι όλο και καλύτερη όσο πιο πίσω πας
δεν υπάρχει κυβέρνηση που να βελτίωσε την κατάσταση σε σχέση με την κατάσταση που παρέλαβε
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- Ληστοσυμμορίτης
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Εκεί που μένω στον Λυκαβηττό, η άσφαλτος έκλεισε τα 30 χρόνια φέτος. Ο δημόσιος φωτισμός υπολειτουργεί, τα σκουπίδια τα μαζεύουν κάθε τρείς μέρες αν είμαστε τυχεροί, πάρκινγκ ούτε για αστείο και όλο ακούμε και καθημερινά περιστατικά κλοπών ειδικά σε αυτούς που τρέχουν στο δάσος.
Οπότε θα πω τα ίδια σκατα είναι με πριν.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
Εννοείται πολύ χειρότερα.
Μεγάλη απογοήτευση η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που μιλούσε για άριστους και αποδείχθηκε πολύ χειρότερη από τους προηγούμενους και μια από τα ίδια με τα κόμματα που μας πτώχευσαν (ΝΔ 50 χρόνια στα κόλπα).
Μεγάλη απογοήτευση η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που μιλούσε για άριστους και αποδείχθηκε πολύ χειρότερη από τους προηγούμενους και μια από τα ίδια με τα κόμματα που μας πτώχευσαν (ΝΔ 50 χρόνια στα κόλπα).
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
- Ληστοσυμμορίτης
το 2019 όμως είχες 24 χρονών ασφαλτο.enterprise-psi έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 12:07Εκεί που μένω στον Λυκαβηττό, η άσφαλτος έκλεισε τα 30 χρόνια φέτος. Ο δημόσιος φωτισμός υπολειτουργεί, τα σκουπίδια τα μαζεύουν κάθε τρείς μέρες αν είμαστε τυχεροί, πάρκινγκ ούτε για αστείο και όλο ακούμε και καθημερινά περιστατικά κλοπών ειδικά σε αυτούς που τρέχουν στο δάσος.
Συριζα θα λετε και θα κλαιτε καθυστερες
Πέφτει η ανεργία παρόλο που συνεχίζουν να δουλεύουν και συνταξιούχοι, ενδιαφέρον. Βάλε να κάνουμε συγκρίσεις.
-
Ληστείες εννοείς. Εδώ πάντως δεν έχω ακουστεί τίποτα, ούτε έχω δει τίποτα ύποπτο, μπορεί να είναι υπερβολές.enterprise-psi έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 12:07Εκεί που μένω στον Λυκαβηττό, η άσφαλτος έκλεισε τα 30 χρόνια φέτος. Ο δημόσιος φωτισμός υπολειτουργεί, τα σκουπίδια τα μαζεύουν κάθε τρείς μέρες αν είμαστε τυχεροί, πάρκινγκ ούτε για αστείο και όλο ακούμε και καθημερινά περιστατικά κλοπών ειδικά σε αυτούς που τρέχουν στο δάσος.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
οποιος ηταν να κλαψει, εκλαψε οταν κυβερνησατε, τωρα ολοι ακουνε συριζα και γελανε, ακομη και η μουρλο-ζωη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Poll:Ποσο κοσμο θα εχει στις 28 Φλεβαρη 2025 στο Συνταγμα;
από SeaHawk » 11 Φεβ 2025, 19:54 » σε Εσωτερική Πολιτική - 145 Απαντήσεις
- 3415 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
28 Φεβ 2025, 19:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο άχρηστη χώρα είμαστε, ξανά νέα ταυτότητα.
από whisper » 23 Οκτ 2024, 20:45 » σε Εθνικά Θέματα - 6 Απαντήσεις
- 328 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
23 Οκτ 2024, 21:02
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 176 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
01 Απρ 2025, 14:31
-
-
Νέα δημοσίευση Κάθε χρόνο και χειρότερα,όλα καλά θα πάνε.ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.
από Μαδουραίος » 12 Ιουν 2024, 13:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 361 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
12 Ιουν 2024, 13:06
-