ΠΡΟΣΒΟΛΉ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉΣ ΠΊΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΌΣ
ΠΡΟΣΒΟΛΉ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉΣ ΠΊΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΌΣ
Είναι ρατσισμός το να προσβάλεις τα θρησκευτικά πιστεύω και σύμβολα αλλων ;
Ο οποιοσδήποτε Θεός είναι (υποτίθεται) πανίσχυρος
Έχει την θεϊκή δύναμη να τιμωρήσει μόνος του οποιονδήποτε ασεβή η βλάσφημο προς το πρόσωπο του άνθρωπο
Απλα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο όταν προβάλουμε θρησκευτικά πιστεύω και σύμβολα προσβάλλουμε στην πραγματικότητα την θρησκευτική ομάδα των ανθρώπων που πιστεύει σε αυτή την θρησκεία
Έχει την θεϊκή δύναμη να τιμωρήσει μόνος του οποιονδήποτε ασεβή η βλάσφημο προς το πρόσωπο του άνθρωπο
Απλα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο όταν προβάλουμε θρησκευτικά πιστεύω και σύμβολα προσβάλλουμε στην πραγματικότητα την θρησκευτική ομάδα των ανθρώπων που πιστεύει σε αυτή την θρησκεία
Re: ΠΡΟΣΒΟΛΉ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉΣ ΠΊΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΌΣ
Ένα από τα σενάρια που έχω σκεφτεί είναι η Πτώση.
Όπου παρουσιάζεται ο Θεός όχι σαν δημιουργός του σύμπαντος αλλά σαν manipulator που χειραγωγει το σύμπαν για την εξουσία του.
Το ανακαλύπτει ο Εωσφόρος και προκαλεί μια εξέγερση αγγέλων προκειμένου να ανατρέψει την τυραννία του Θεού.
Και όλη η πλοκή είναι γύρω από το εάν θα γίνει η συμμαχία εκπεσοντων Αγγελων-δαιμονων-ανθρώπων που θα ανατρέψει τον Θεό η όχι.
Και σε ρωτάω ΑΙΝΕΙΑΝ06 αυτή η ταινία θα ήταν προσβλητική για τα θρησκευτικά πιστεύω των χριστιανών η όχι.
Διοτι εγώ σαν άθεος δεν θα την έκανα με σκοπό να προσβάλω την πίστη του άλλου αλλά να χρησιμοποιήσω αυτή την μυθολογία για να μιλήσω για την εξουσία και την επανάσταση.
Όπου παρουσιάζεται ο Θεός όχι σαν δημιουργός του σύμπαντος αλλά σαν manipulator που χειραγωγει το σύμπαν για την εξουσία του.
Το ανακαλύπτει ο Εωσφόρος και προκαλεί μια εξέγερση αγγέλων προκειμένου να ανατρέψει την τυραννία του Θεού.
Και όλη η πλοκή είναι γύρω από το εάν θα γίνει η συμμαχία εκπεσοντων Αγγελων-δαιμονων-ανθρώπων που θα ανατρέψει τον Θεό η όχι.
Και σε ρωτάω ΑΙΝΕΙΑΝ06 αυτή η ταινία θα ήταν προσβλητική για τα θρησκευτικά πιστεύω των χριστιανών η όχι.
Διοτι εγώ σαν άθεος δεν θα την έκανα με σκοπό να προσβάλω την πίστη του άλλου αλλά να χρησιμοποιήσω αυτή την μυθολογία για να μιλήσω για την εξουσία και την επανάσταση.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Η έννοια της προσβολής είναι σχετική και υποκειμενικήzteo έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 07:03Ένα από τα σενάρια που έχω σκεφτεί είναι η Πτώση.
(Αν με αποκαλέσεις ομοφυλόφιλο θα προσβληθω εάν έχω αρνητική άποψη για την ομοφυλοφιλία. Εάν είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος ΔΕΝ θα το θεωρήσω ως προσβολή)
Το θέμα μου όμως εδώ είναι το εάν είναι ρατσισμός το να προσβάλω (με η χωρίς εισαγωγικά) τα θρησκευτικά πιστεύω μιας θρησκευτικής ομάδας ανθρώπων
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Μιλά για θρησκεία κάποιος που πιστεύει φανατικά στον Μαρξισμό, με προφήτες τους Μαρξ και Ενγκελς, ιερό βιβλίο το Κεφάλαιο, αγίους Λένιν, Στάλιν, Μπέρια και κάνουν τελετές και λιτανείες στους δρόμους όλο τον χρόνο και με κάθε ευκαιρία, προς άγραν νεοφώτιστωνzteo έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 07:03Ένα από τα σενάρια που έχω σκεφτεί είναι η Πτώση.

ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Βασικά η έννοια του ρατσισμού ήταν κάποτε πολύ συγκεκριμένη, αλλά πλέον την κολλάνε σε πάσα νόσο και πάσα μαλακία.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Έκτωρ Φοίνιξ
- Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ
Προσωπικά, ως άθεος που είμαι, χέστηκα κι αν προσβάλλεις κι αν δεν προσβάλλεις την πίστη των άλλων. Αλλά θεωρώ ότι είσαι τζάμπα μάγκας αν το κάνεις μόνο εκεί που σε παίρνει, δηλαδή στους Χριστιανούς, επειδή ξέρεις ότι οι Ισλαμιστές θα σε σφάξουν. Αν είσαι μάγκας, προσέβαλλε και τον Χριστό και τον Μωάμεθ, αλλιώς μην προσβάλλεις κανέναν.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 06:40Είναι ρατσισμός το να προσβάλεις τα θρησκευτικά πιστεύω και σύμβολα αλλων ;
zteo έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 07:03Ένα από τα σενάρια που έχω σκεφτεί είναι η Πτώση.
Αν ομως ο Διαβολος ειναι ο Κυριος του κοσμου τουτου (της Γης η του υλικου συμπαντος) συμφωνα με οσα ειπε ο Χριστος στα Ευαγγελια και στοχος του ειναι να μαντρωσει τις ψυχες στην υλη ωστε να τις απομυζει κατα τα κεφια του, τοτε επαναστατης ηταν ο Χριστος που αμφισβητησε την εξουσια του.
.
Αυτό είναι λίγο whataboutism αλλά ενέχει μία πολύ σημαντική παράμετρο:Έκτωρ Φοίνιξ έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 13:11Προσωπικά, ως άθεος που είμαι, χέστηκα κι αν προσβάλλεις κι αν δεν προσβάλλεις την πίστη των άλλων. Αλλά θεωρώ ότι είσαι τζάμπα μάγκας αν το κάνεις μόνο εκεί που σε παίρνει, δηλαδή στους Χριστιανούς, επειδή ξέρεις ότι οι Ισλαμιστές θα σε σφάξουν. Αν είσαι μάγκας, προσέβαλλε και τον Χριστό και τον Μωάμεθ, αλλιώς μην προσβάλλεις κανέναν.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 06:40Είναι ρατσισμός το να προσβάλεις τα θρησκευτικά πιστεύω και σύμβολα αλλων ;
Υποτίθεται λέει, ότι θέλουΜΕ μέσω της βεβήλωσης θρησκευτικών συμβόλων να δείξουΜΕ ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε large και "προχώ" σε αντίθεση με τις άλλες θρησκείες.
Σε αυτή την περίπτωση, όταν χρησιμοποιείται 1ο πληθυντικό πρόσωπο, είναι σαν να παραδέχεται ο άθεος ότι υπάγεται στο σύνολο των Χριστιανών.
Πρόκειται για την περίπτωση των άθεων που στην πραγματικότητα είναι χριστιανοί, θυμωμένοι με τον Θεό. Δεν είναι άτομα που πιστεύουν στην ανυπαρξία Θεού. Αν όντως πίστευαν σε ανυπαρξία Θεού, δεν θα ήθελαν να δείξουν μέσω της τέχνης τους πόσο "προχώ" και large είναι, γιατί δεν θα θεωρούσαν ότι υπάγονται σε ένα κοινό σύνολο με τους Χριστιανούς, το οποίο αντιδιαστέλλεται με τις άλλες θρησκείες.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Επειδή ακριβώς η έννοια της προσβολής είναι σχετική και υποκειμενική, το θέμα είναι ποιος επιχειρεί ή έστω... θεωρεί ότι σε προσβάλλει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 07:08Η έννοια της προσβολής είναι σχετική και υποκειμενική.
(Αν με αποκαλέσεις ομοφυλόφιλο θα προσβληθω εάν έχω αρνητική άποψη για την ομοφυλοφιλία. Εάν είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος ΔΕΝ θα το θεωρήσω ως προσβολή)
Το θέμα μου όμως εδώ είναι το εάν είναι ρατσισμός το να προσβάλω (με η χωρίς εισαγωγικά) τα θρησκευτικά πιστεύω μιας θρησκευτικής ομάδας ανθρώπων

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Η προσβολή θρησκευτικών συμβόλων έχει σκοπό να προκαλέσει και να προσβάλει συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που πιστεύει σε αυτά και για αυτό το θεωρώ σαν ρατσιστική προσβολή της συγκεκριμένης ομάδαςΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 13:39Επειδή ακριβώς η έννοια της προσβολής είναι σχετική και υποκειμενική, το θέμα είναι ποιος επιχειρεί ή έστω... θεωρεί ότι σε προσβάλλει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 07:08Η έννοια της προσβολής είναι σχετική και υποκειμενική.
Που βέβαια σηκώνει μεγάλη συζήτηση το τι είναι προσβολή και τι όχι καθως και με τι τρόπο γίνεται
Θεωρώ οτι οι άθεοι και οι αγνωστικιστές δεν έχουν προσπαθήσει αρκετά σκληρά να δούνε τον θεό. Είναι τόσο εύκολο να απογοητευτείς και να εγκαταλείψεις την ελπίδα. Παλιά ήμουν αγνωστικιστής και αρκετά προσβλητικός. Τώρα πιστεύω πως βλέπω την αλήθεια.
Προσωπικώς νοιώθω περισσότερο ρατσίστρια με αυτούς τους καλλιτέχνες ή ερασιτέχνες και τους υποστηρικτές τους, ανεξαρτήτως των συμβόλων που θεωρούν ότι θίγουν (θρησκευτικών, εθνικών, κοινωνικών κλπ).ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 14:16Η προσβολή θρησκευτικών συμβόλων έχει σκοπό να προκαλέσει και να προσβάλει συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που πιστεύει σε αυτά και για αυτό το θεωρώ σαν ρατσιστική προσβολή της συγκεκριμένης ομάδαςΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 13:39Επειδή ακριβώς η έννοια της προσβολής είναι σχετική και υποκειμενική, το θέμα είναι ποιος επιχειρεί ή έστω... θεωρεί ότι σε προσβάλλει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 07:08Η έννοια της προσβολής είναι σχετική και υποκειμενική.
Που βέβαια σηκώνει μεγάλη συζήτηση το τι είναι προσβολή και τι όχι καθως και με τι τρόπο γίνεται
Και δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Θρησκεια-παγκοσμιοποιηση-ισοπεδωση.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06, στην προκειμένη περίπτωση το ερώτημα που θέτεις είναι αν υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός (ρατσισμός σκέτο έχει να κάνει με τη φυλή και όχι με θρησκευτικές ομάδες). Για να υπάρχει ρατσισμός πρέπει να υπάρχει εχθρότητα και γενίκευση, οπότε η απάντηση στο ερώτημά σου είναι καταφατική.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 494 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
06 Αύγ 2024, 09:05
-
-
Νέα δημοσίευση Προσβολή σε ανάγνωση του Αλισάνογλου. Μάιστα.
από Exodus » 09 Δεκ 2023, 19:05 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 14 Απαντήσεις
- 588 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
09 Δεκ 2023, 22:45
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ο ΝΌΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΉ ΤΗΣ ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΑΙΔΟΎΣ..
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 05 Ιουν 2024, 14:53 » σε Κοινωνικά θέματα - 0 Απαντήσεις
- 202 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06
05 Ιουν 2024, 14:53
-
-
- 19 Απαντήσεις
- 1826 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από alekhine
20 Μάιος 2024, 12:03