Εμπιστεύεστε περισσότερο τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Εμπιστεύεστε περισσότερο τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας;
Πριν απαντήσετε στο ερώτημα του πολ, θέλω να διαβάσετε το κείμενο και ειδικά την τελευταία ερώτηση που έχω σημειώσει με κόκκινο.
Προχθές το μεσημέρι έκανα επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα. Όλα καλά, πέτυχε, δεν ένιωσα τίποτα. Σήμερα το πρωί ήταν να πάω για να μου βγάλει κάτι σωληνάκια και μου είχε δώσει μια αλοιφή για να την φέρω μαζί μου. Όταν πήγα στο γραφείο του μού είπε:
-Πού είναι τα δυο ρινικά σπρέι που σου έγραψα;
-Δεν τα είχε εκείνην την στιγμή το φαρμακείο, θα τα πάρω σε λίγο.
-Ήθελα να σου δείξω πώς να κάνεις την χορήγηση.
-Ε, θα μου δείξει η φαρμακοποιός.
-Τι ξέρουν οι φαρμακοποιοί; Μπακάληδες είναι.
-Έχει τελειώσει φαρμακευτική.
-Σιγά, τούς μαθαίνουν πέντε πράγματα και στην ουσία παραμένουν μπακάληδες. Για να πουλάνε φάρμακα είναι. Βάζουν κι έναν άσχετο υπάλληλο και τρέχα-γύρευε.
Το μυαλό μου φυσικά πήγε στον Ότο, που τελείωσε φαρμακευτική και νομίζει ότι είναι γιατρός, χημικός, φυσικός, πολιτικός επιστήμονας, οικονομολόγος, μηχανικός, αναισθησιολόγος, μικροβιολόγος, ανοσιολόγος.
Όμως το νήμα δεν το άνοιξα για τον Ότο, γι' αυτόν δεν τον ταγκάρω κιόλας, απλά όντως αυτός μού ήρθε στο μυαλό όταν μιλούσε ο γιατρός· το άνοιξα για το πολ. Καταρχήν συμφωνείτε με τον γιατρό και δεύτερον, θα εμπιστευόσασταν περισσότερο τον φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό σας όσον αφορά μια συνταγή και την χορήγησή της; Αν ενημερώσετε τον γιατρό για την διαφωνία του φαρμακοποιού και ο γιατρός σάς επιμένει στην αρχική του δήλωση, ποιον θα καταλήγατε να εμπιστευτείτε;
Προχθές το μεσημέρι έκανα επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα. Όλα καλά, πέτυχε, δεν ένιωσα τίποτα. Σήμερα το πρωί ήταν να πάω για να μου βγάλει κάτι σωληνάκια και μου είχε δώσει μια αλοιφή για να την φέρω μαζί μου. Όταν πήγα στο γραφείο του μού είπε:
-Πού είναι τα δυο ρινικά σπρέι που σου έγραψα;
-Δεν τα είχε εκείνην την στιγμή το φαρμακείο, θα τα πάρω σε λίγο.
-Ήθελα να σου δείξω πώς να κάνεις την χορήγηση.
-Ε, θα μου δείξει η φαρμακοποιός.
-Τι ξέρουν οι φαρμακοποιοί; Μπακάληδες είναι.
-Έχει τελειώσει φαρμακευτική.
-Σιγά, τούς μαθαίνουν πέντε πράγματα και στην ουσία παραμένουν μπακάληδες. Για να πουλάνε φάρμακα είναι. Βάζουν κι έναν άσχετο υπάλληλο και τρέχα-γύρευε.
Το μυαλό μου φυσικά πήγε στον Ότο, που τελείωσε φαρμακευτική και νομίζει ότι είναι γιατρός, χημικός, φυσικός, πολιτικός επιστήμονας, οικονομολόγος, μηχανικός, αναισθησιολόγος, μικροβιολόγος, ανοσιολόγος.
Όμως το νήμα δεν το άνοιξα για τον Ότο, γι' αυτόν δεν τον ταγκάρω κιόλας, απλά όντως αυτός μού ήρθε στο μυαλό όταν μιλούσε ο γιατρός· το άνοιξα για το πολ. Καταρχήν συμφωνείτε με τον γιατρό και δεύτερον, θα εμπιστευόσασταν περισσότερο τον φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό σας όσον αφορά μια συνταγή και την χορήγησή της; Αν ενημερώσετε τον γιατρό για την διαφωνία του φαρμακοποιού και ο γιατρός σάς επιμένει στην αρχική του δήλωση, ποιον θα καταλήγατε να εμπιστευτείτε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Re: Εμπιστεύεστε περισσότερο τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας;

Τον γιατρο.
Και για να το παω και ενα βημα παραπερα:
Ποιον θα εμπιστευοσασταν για υπουργο υγειας?
Τον γιατρο ή τον πωλητη νανογιλεκου και νανομπαντανας?
Και για να το παω και ενα βημα παραπερα:
Ποιον θα εμπιστευοσασταν για υπουργο υγειας?
Τον γιατρο ή τον πωλητη νανογιλεκου και νανομπαντανας?
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Ζήκος ταιριάζει καλύτερα.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
Εδώ οι γιατροί διαφωνούν μεταξύ τους. Δε θα συμβαίνει το ίδιο και για τους φαρμακοποιούς;
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ο γιατρός άμα έχει υπηρετήσει στο ΕΣΥ τότε θα έχει άμεση εικόνα και κατανόση της κατάστασης και των αναγκών αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. χρειάζεται και διοικητικές γνώσεις και ικανότητες
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
εντάξει ως γενικός κανόνας φαντάζομαι πως όλοι εμπιστεύονται τον γιατρό αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπου φαρμακοποιοί έχουν πολύ βαθιά και έγκυρη γνώση των ιατρικών ενώ γιατροί είναι τσαρλατάνοι
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Ληστοσυμμορίτης
Επιστήμονες είναι και οι 2, το πρόβλημα δημιουργείται όταν μπαίνει η εμπορευματοποίηση και αλλοιώνει την επιστήμη.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 12:44ο γιατρός άμα έχει υπηρετήσει στο ΕΣΥ τότε θα έχει άμεση εικόνα και κατανόση της κατάστασης και των αναγκών αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. χρειάζεται και διοικητικές γνώσεις και ικανότητες

- hellegennes
Όλα υπάρχουν. Φαντάζομαι ότι μπορεί ο μέσος άνθρωπος να αντιληφθεί αν ο γιατρός του είναι τσαρλατάνος και αν ο φαρμακοποιός έχει εξαιρετικές, τεκμηριωμένες γνώσεις. Το ερώτημα όμως δεν αφορά τσαρλατάνους, είναι αυτονόητο ότι αν καταλάβεις ότι ο γιατρός σου είναι τσαρλατάνος δεν πρόκειται να τον εμπιστευτείς.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 12:46εντάξει ως γενικός κανόνας φαντάζομαι πως όλοι εμπιστεύονται τον γιατρό αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπου φαρμακοποιοί έχουν πολύ βαθιά και έγκυρη γνώση των ιατρικών ενώ γιατροί είναι τσαρλατάνοι
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- SeaHawk
- Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
1.O Χελις ειναι ακομη μαστουρωμενος απο την ναρκωση και εχει την εντυπωση οτι μπορει να γνωριζει αν πετυχε η οχι η εγχειριση διαφραγματος 48 ωρες αφοτου την εκανε.
2.Το να λεει καποιος σε εναν μπακαλη οτι ο φαρμακοποιος ειναι μπακαλης το λες και ειρωνεια.
2.Το να λεει καποιος σε εναν μπακαλη οτι ο φαρμακοποιος ειναι μπακαλης το λες και ειρωνεια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SeaHawk την 13 Μαρ 2025, 12:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
αν και ψηφισα το πρωτο για να συνεισφερω στο τριγκαρισμα του φαρμακοτριφτη, εχω την εντυπωση πως και ο θκος σου γιατρος μπακαλης φαινεται.
Είναι αφελές το ερώτημα γιατί στα φαρμακεία πηγαίνεις με συνταγή γιατρού.
Και φυσικά η μεγαλύτερη πελατεία των φαρμακοποιών αποτελείται από ανθρώπους που γνωρίζουν χρόνια, άρα έχουν ήδη μία γνώση του ιατρικού τους ιστορικού και μπορούν να προτείνουν το πιο κατάλληλο φάρμακο στη χ ή ψ φάση.
Εννοώ ότι όπως υπάρχουν οικογενειακοί γιατροί, έτσι υπάρχουν και οικογενειακοί φαρμακοποιοί.
Και φυσικά η μεγαλύτερη πελατεία των φαρμακοποιών αποτελείται από ανθρώπους που γνωρίζουν χρόνια, άρα έχουν ήδη μία γνώση του ιατρικού τους ιστορικού και μπορούν να προτείνουν το πιο κατάλληλο φάρμακο στη χ ή ψ φάση.
Εννοώ ότι όπως υπάρχουν οικογενειακοί γιατροί, έτσι υπάρχουν και οικογενειακοί φαρμακοποιοί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 277 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
15 Μαρ 2025, 08:24
-
- 16 Απαντήσεις
- 215 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
08 Φεβ 2025, 16:43
-
-
Νέα δημοσίευση O μπουμπουκος διαφημιζει γιατρο που απαιτησε φακελακι απο καρκινοπαθη
από Μαδουραίος » 11 Σεπ 2024, 04:52 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 109 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
11 Σεπ 2024, 04:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η δημαρχέσσα Γαύδου διώχνει το γιατρό του νησιού (με ευλογίες Μπουμπούκου).
από Kauldron » 22 Οκτ 2024, 15:13 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 126 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
22 Οκτ 2024, 15:16
-