Ερμής έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 10:20
H απάντηση είναι και τους δύο, τον καθένα για διαφορετικό λόγο.
Αν έχω ένα πόνο στο στήθος δε θα ρωτήσω το φαρμακοποιό
Αν δε ξέρω ποιο φάρμακο να πάρω για το βήχα πχ δε θα ρωτήσω το γιατρό.
Πριν κανα δυο μήνες ήμουν έτοιμος για συνάχι και να χάσω πάλι την όσφρηση μου

, εκανα τεστ κλπ , κόβιντ και γρίπες δεν έπαιζαν
Πάω στον
Otto Weininger και του λέω "τι να πάρω για να προλάβω το μπούκωμα".
Μου είπε αυτο και αυτό. Και σώθηκα.
Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα μεταξύ άλλων είμαστε, όπως σε όλα, στα άκρα.
Λέω σε πελάτη "πάρτε και μια άλλη γνώμη γιατρού γιατί αυτή η αγωγή δεν ταιριάζει/ειναι υπερβολικη(το λέω ευγενικά) ή έχουν αλληλεπιδράσεις σοβαρές μεταξύ τους κλπ, και με γραφει στα παπαρια του.
Μετά τον τρώει και είτε πάει σε άλλο γιατρο και του αλλάζει το σχήμα είτε σκάει με άλλη συνταγή από τον ίδιο γιατρο με έξτρα φάρμακο για να διορθώνει την ζημιά που κάνει ο συνδυασμός των άλλων

Και από την άλλη, σκάει πελάτης, μου λέει "ο καρδιολογος μετά από εξετάσεις κλπ (μου πετάει τα χαρτιά στον πάγκο) μου είπε ότι εχω μαρμαρυγη και να παίρνω αυτά. Τι λες εσύ; Να τα ξεκινήσω; "
Και με κοιτάει στα μάτια. Αν του πω "όχι μωρέ, περίμενε 1-2 βδομάδες να δεις πως θα πάει και μετά μην μπουκωνεσαι με τέτοια αμέσως" θα με ακούσει και δε θα τα πάρει. Και θα ψοφήσει.
Μιλάμε για ατόφια ελληνικη τρέλα.
Εννοείται πουτσα και ξύλο σε όσους φαρμακοποιους κάνουν τους γιατρούς, σε όσους φαρμακοποιούς μπουκώνουν με αχρείαστα φάρμακα απλά για να πουλήσουν και κυρίως σε όσους φαρμακοποιούς εκτελούν συνταγές στα τύφλα χωρίς να λένε αυτά που πρέπει ή να εντοπίζουν μαλακιες.