ανεβαζει τα κατικα εσοδα μεσα απο φπα δηλαδη με τον ευκολο τροπο ... ετσι ξερουν ολοι να κυβερνησουν ... και περιπτερας να εισαι γινεσαι υπουργος οικονομικωνnrg έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 08:09Και να προσθέσω ότι όλο αυτό το άρμεγμα, ανεβάζει την ανάπτυξη διότι ανεβάζει την κατανάλωση.nostromos έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 16:09και οι τραπεζες και οι εταιριες ενεργειας και οι ομιλοι λιανεμποριου κτλ ... γενικα ολοι οι μεγαλοι ευνοηθηκαν ξεζουμιζοντας τον κοσμο ενω δεν μοιραστηκε ο πλουτος αυτος σωσταΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 16:02
έτσι πιστεύω κι εγώ
οι τράπεζες ειδικά, που το κράτος τις έχει καταστήσει με το στανιό τους κυριότερους μεσάζοντες σχεδόν σε κάθε συναλλαγή
2019 vs 2025. Πόσο χειρότερα είναι η χώρα;
Re: 2019 vs 2025. Πόσο χειρότερα είναι η χώρα;
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Αλήθεια δε ξέρω πως πάει μακροοικονομικά η χώρα, μπορεί να πηγαίνει καλά.
Εντος Ελλάδος όμως τα πράγματα είναι σκούρα.
Μπορεί να σας το είπα και παραπάνω, δε θυμάμαι.
Δυο μεγάλες εταιρείες, ένας προμηθευτής δικός μου και ένας ενος γνωστού μου σε άλλο κλάδο
Και οι δύο προμηθευτές παίζουν με εκατομμύρια και είναι εταιρείες τεράστιες.
Και οι δύο ξεκινούν να ζητάνε προπληρωμές, αλλά όχι με το στυλ, "αυτη ειναι πλέον η πολιτική μας ναπαναγαμηθειτεγυφτοι" αλλά με το στυλ "ε αν μπορειτε να βάλετε κάτι, θα το εκτιμούσαμε και ξέρετε είναι για όλους δυσκολα"
εταιρείες που για πάνω απο 15 χρόνια είχαμε πίστωση μήνα. Ακόμη και μέσα στην κρίση.
Αυτό το είχα ξαναδεί το 2007 απο τεράστιες εταιρείες είτε που φαλίρισαν, είτε που σώθηκαν με δυσκολία.
Δυο μεγάλες εταιρείες, ένας προμηθευτής δικός μου και ένας ενος γνωστού μου σε άλλο κλάδο
Και οι δύο ξεκινούν να ζητάνε προπληρωμές, αλλά όχι με το στυλ, "αυτη ειναι πλέον η πολιτική μας ναπαναγαμηθειτεγυφτοι" αλλά με το στυλ "ε αν μπορειτε να βάλετε κάτι, θα το εκτιμούσαμε και ξέρετε είναι για όλους δυσκολα"
εταιρείες που για πάνω απο 15 χρόνια είχαμε πίστωση μήνα. Ακόμη και μέσα στην κρίση.
Αυτό το είχα ξαναδεί το 2007 απο τεράστιες εταιρείες είτε που φαλίρισαν, είτε που σώθηκαν με δυσκολία.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Eθνικοκοινωνιστης
τους ψηφισατε,να τους υποστειτε 

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
20--- έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 04:07Ολη αυτή η παρεξήγηση που συμβαίνει στο μυαλό σου είναι διότι απ' οτι φαίνεται δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις πόσα πολλά έχει ο σύγχρονος μέσος άνθρωπος. Ναι μπορεί το φαγητό να ακρίβηνε αλλά έχεις τόσα άλλα προνόμια που σε προηγούμενες εποχές έμοιαζαν ασύλληπτα. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο πριν merely 100 χρόνια πχ δεν είχε τις "πολυτέλειες" του μέσου κάτοικου της Ελλάδος σήμερα. Ποιά είναι αυτά; Ας ονομάσουμε μερικά. 1) Πλήρης πρόσβαση σε σχεδόν όλη τη γνώση της ανθρωπότητας με μόνο 20 ευρώ. Μέσω Internet από την άνεση του σπιτιού σου. 2) Εχεις οτι φαγητό θέλεις παραδοτέο σε μισή ώρα στο σπίτι σου με 5 ευρώ χωρίς να χρειαστεί να κουνήσεις το δαχτυλάκι. Μέχρι και σοκολάτα απ' το Ντουμπάι μας φέρανε για να έχει να τρώει ο Μητσάρας και η Καλλιόπη. 3) Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Αν τρελαθείς ή σε πατήσει αμάξι μάντεψε ποιός θα σε κάνει καλά. 4) Δωρεάν παιδεία μαζί με αγγλικά γαλλικά Ελληνικά και σκάκι στα σχολεία για να σκαμπάζει και το μέσο στουρνάρι Ελληνόπουλο απ' το χωριό από στρατηγική! 5) Κοινωνικό Κράτος που στηρίζει το γέρο τον ανάπηρο τον άνεργο τον άεργο τον λαθρομετανάστη, τον Αλβανό. 6) Στρατός που σε προστατεύει πάντα και δωρεάν για να μην παίρνουν σειρά στη γυναίκα σου και στη κόρη σου οι Τουρκαλάδες απέναντι.Κοιτάσματα έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 14:23Πέρα από τα στατιστικά υπάρχει και η εμπειρία που έχει ο καθένας από την καθημερινότητα του.
2019 vs 2025. Περιοχή Κορωπί
Σουβλάκι: 2.20ε vs 3.40ε
Κιμάς μοσχάρι κιλό : 9ε vs 15ε
Φέτα Ηπείρου το κιλό : 7ε vs 12ε
Ενοικίαση 90τμ στον δευτερο όροφο: 400ε vs 750ε
Και εσύ τι προσέφερες για όλα αυτά; Τι έδωσες πίσω; "Ενας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός" ή "Hail Hitler!" ή "βραστούς βραστούς θα φάμε τους αστούς, και τους κεφαλαιοκράτες στο φούρνο με πατάτες". Ασε ρε φίλε πόσο χαζός είναι ο μέσος πολίτης. Οχι ο Ελληνας απαραίτητα. Δεν περιγράφεται...
Tι θα πει ρε φιλε τι προσφεραμε για ολα αυτα;
Τους φορους μας, τις εισφορες μας στα ταμεια και την προσωπικη μας εργασια.
Εκτος κι αν νομιζεις οτι ολα οσα περιγραφεις ηταν ευεργεσια των κυβερνησεων της χωρας.
Πολυ βολικη η αφηγηση σου που ιεροποιει την εκαστοτε κυβερνηση και υποβιβαζει το λαο σε λαικιστικη πλεμπα.
.
Ελάχιστους ξέρω που σου λένε πως πάνε σούζα.
Μιλάω βέβαια για κόσμο που εμπιστεύομαι πως δε λέει παπάτζες.
Μια εταιρεία που είναι και πασίγνωστη πέρσι ο ιδιοκτήτης στα τελειώματα πούλησε και το 40πλας% στο Λάτση.
Άλλη μια εταιρεία που ξέρω πάει σουζα αλλά έχει πατεντάρει κάτι λογισμικά. Βέβαια ο ιδιοκτήτης της μου ειπε πως θα πουλήσει και αυτός ποσοστό αν σκάσει καλή προσφορά.
Απο εκεί και πέρα καλά πάνε όσοι έχουν ασχολία με ακίνητα. Βέβαια αυτούς που ξέρω και πάνε καλά, χαλάνε και σα τρελοί ως πρώην πεινασμένοι.
Ο άλλος απο δημοτικόμπατσος πηγε και έγινε εργολάβος και απο το πολάκι αγόρασε xc60) σε ένα χρόνο. Αυτοί όμως ειναι οι πρώτοι που θα φάνε φαλιμέντο.
Μιλάω βέβαια για κόσμο που εμπιστεύομαι πως δε λέει παπάτζες.
Μια εταιρεία που είναι και πασίγνωστη πέρσι ο ιδιοκτήτης στα τελειώματα πούλησε και το 40πλας% στο Λάτση.
Άλλη μια εταιρεία που ξέρω πάει σουζα αλλά έχει πατεντάρει κάτι λογισμικά. Βέβαια ο ιδιοκτήτης της μου ειπε πως θα πουλήσει και αυτός ποσοστό αν σκάσει καλή προσφορά.
Απο εκεί και πέρα καλά πάνε όσοι έχουν ασχολία με ακίνητα. Βέβαια αυτούς που ξέρω και πάνε καλά, χαλάνε και σα τρελοί ως πρώην πεινασμένοι.
Ο άλλος απο δημοτικόμπατσος πηγε και έγινε εργολάβος και απο το πολάκι αγόρασε xc60) σε ένα χρόνο. Αυτοί όμως ειναι οι πρώτοι που θα φάνε φαλιμέντο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Αυτά εξαρτώνται από την ανταποδοτικότητα των φόρων και εισφορών.Αρίστος έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 14:2920--- έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 04:07Ολη αυτή η παρεξήγηση που συμβαίνει στο μυαλό σου είναι διότι απ' οτι φαίνεται δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις πόσα πολλά έχει ο σύγχρονος μέσος άνθρωπος. Ναι μπορεί το φαγητό να ακρίβηνε αλλά έχεις τόσα άλλα προνόμια που σε προηγούμενες εποχές έμοιαζαν ασύλληπτα. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο πριν merely 100 χρόνια πχ δεν είχε τις "πολυτέλειες" του μέσου κάτοικου της Ελλάδος σήμερα. Ποιά είναι αυτά; Ας ονομάσουμε μερικά. 1) Πλήρης πρόσβαση σε σχεδόν όλη τη γνώση της ανθρωπότητας με μόνο 20 ευρώ. Μέσω Internet από την άνεση του σπιτιού σου. 2) Εχεις οτι φαγητό θέλεις παραδοτέο σε μισή ώρα στο σπίτι σου με 5 ευρώ χωρίς να χρειαστεί να κουνήσεις το δαχτυλάκι. Μέχρι και σοκολάτα απ' το Ντουμπάι μας φέρανε για να έχει να τρώει ο Μητσάρας και η Καλλιόπη. 3) Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Αν τρελαθείς ή σε πατήσει αμάξι μάντεψε ποιός θα σε κάνει καλά. 4) Δωρεάν παιδεία μαζί με αγγλικά γαλλικά Ελληνικά και σκάκι στα σχολεία για να σκαμπάζει και το μέσο στουρνάρι Ελληνόπουλο απ' το χωριό από στρατηγική! 5) Κοινωνικό Κράτος που στηρίζει το γέρο τον ανάπηρο τον άνεργο τον άεργο τον λαθρομετανάστη, τον Αλβανό. 6) Στρατός που σε προστατεύει πάντα και δωρεάν για να μην παίρνουν σειρά στη γυναίκα σου και στη κόρη σου οι Τουρκαλάδες απέναντι.Κοιτάσματα έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 14:23Πέρα από τα στατιστικά υπάρχει και η εμπειρία που έχει ο καθένας από την καθημερινότητα του.
Και εσύ τι προσέφερες για όλα αυτά; Τι έδωσες πίσω; "Ενας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός" ή "Hail Hitler!" ή "βραστούς βραστούς θα φάμε τους αστούς, και τους κεφαλαιοκράτες στο φούρνο με πατάτες". Ασε ρε φίλε πόσο χαζός είναι ο μέσος πολίτης. Οχι ο Ελληνας απαραίτητα. Δεν περιγράφεται...
Εκτος κι αν νομιζεις οτι ολα οσα περιγραφεις ηταν ευεργεσια των κυβερνησεων της χωρας.
Πολυ βολικη η αφηγηση σου που ιεροποιει την εκαστοτε κυβερνηση και υποβιβαζει το λαο σε λαικιστικη πλεμπα.
.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ερμής έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 14:26Αλήθεια δε ξέρω πως πάει μακροοικονομικά η χώρα, μπορεί να πηγαίνει καλά.
Η κυβερνηση τα κανονισε ολο το χαρτι να πηγαινει στους Ολιγαρχες της ενεργειας, των τροφιμων και στις τραπεζες...
Ολοι οι υπολοιποι παιρνουν απο τα τρια το μακρυτερο και πληρωνουν και περισσοτερους φορους απο πριν.
.
- hellegennes
Όχι, μας νοιάζει και να έχει ωραίο καιρό, αλλά αυτό δεν το ελέγχει το κράτος. Αυτό που ελέγχει είναι το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και αυτό έχει γαμηθεί τελείως. Φυσικά και το πρώτο πράγμα που έχει σημασία είναι τα λεφτά, με αυτά αγοράζουμε πράγματα για να ζούμε, να διασκεδάζουμε, να μορφωνόμαστε, να διατηρούμε την υγεία μας, κτλ.Otto Weininger έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 14:43Πολύ καλύτερα σε κάθε τομέα.
Αλλά επειδή σας νοιάζει μόνο το σουβλάκι και τα φράγκα
Αν εσύ έχεις βρει εναλλακτικό τρόπο όπου μπορώ να πληρώσω για φαγητό με άρθρα των New York Times για το πόσο καλά τα πηγαίνει η οικονομία, θέλω να μου πεις πώς το κάνεις. Να πάω, ρε παιδί μου, με μια εκτύπωση του άρθρου να μου δώσουν τρόφιμα.
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τομείς του κράτους. Η παιδεία, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη, η εθνική κυριότητα, η υγεία και δεν ξέρω σε ποιον φαντασιακό κόσμο ζεις αλλά όλα είναι μακράν χειρότερα σήμερα από ό,τι πριν 5 χρόνια.
Όπως και να 'χει, η αγοραστική δύναμη είναι το πρώτο και κύριο πράγμα στην ζωή του κόσμου. Ακόμη και αν η οικονομία του κράτους πετάει (που καμμία σχέση), αυτό δεν αποτελεί παρηγοριά στην καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου ούτε μπορεί η κρατική οικονομία να επαναφέρει την οικονομία των πολιτών σε καλύτερα επίπεδα με κάποιον εύκολο και άμεσο τρόπο. Το μόνο που μπορεί να κάνει με καλύτερα οικονομικά είναι επιδοματική πολιτική, που δεν βελτιώνει σε καμμιά περίπτωση την οικονομία και το μοντέλο της και κάποια στιγμή στερεύει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Eθνικοκοινωνιστης
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 10:28Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 10:24Ο σύγχρονος τσαντ του 2025 vs ο υπανάπτυκτος παρθένος ιθαγενής του 2019 που ζεί σε σπηλιά και θα πεθάνει στα 36 από πανούκλα.20--- έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 04:07
Ολη αυτή η παρεξήγηση που συμβαίνει στο μυαλό σου είναι διότι απ' οτι φαίνεται δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις πόσα πολλά έχει ο σύγχρονος μέσος άνθρωπος. Ναι μπορεί το φαγητό να ακρίβηνε αλλά έχεις τόσα άλλα προνόμια που σε προηγούμενες εποχές έμοιαζαν ασύλληπτα. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο πριν merely 100 χρόνια πχ δεν είχε τις "πολυτέλειες" του μέσου κάτοικου της Ελλάδος σήμερα. Ποιά είναι αυτά; Ας ονομάσουμε μερικά. 1) Πλήρης πρόσβαση σε σχεδόν όλη τη γνώση της ανθρωπότητας με μόνο 20 ευρώ. Μέσω Internet από την άνεση του σπιτιού σου. 2) Εχεις οτι φαγητό θέλεις παραδοτέο σε μισή ώρα στο σπίτι σου με 5 ευρώ χωρίς να χρειαστεί να κουνήσεις το δαχτυλάκι. Μέχρι και σοκολάτα απ' το Ντουμπάι μας φέρανε για να έχει να τρώει ο Μητσάρας και η Καλλιόπη. 3) Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Αν τρελαθείς ή σε πατήσει αμάξι μάντεψε ποιός θα σε κάνει καλά. 4) Δωρεάν παιδεία μαζί με αγγλικά γαλλικά Ελληνικά και σκάκι στα σχολεία για να σκαμπάζει και το μέσο στουρνάρι Ελληνόπουλο απ' το χωριό από στρατηγική! 5) Κοινωνικό Κράτος που στηρίζει το γέρο τον ανάπηρο τον άνεργο τον άεργο τον λαθρομετανάστη, τον Αλβανό. 6) Στρατός που σε προστατεύει πάντα και δωρεάν για να μην παίρνουν σειρά στη γυναίκα σου και στη κόρη σου οι Τουρκαλάδες απέναντι.

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Eθνικοκοινωνιστης
θυμαστε τι λεγατε το 2019?Green Dragon έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 07:55Μόνο καθυστερημένοι δεν έχουν καταλάβει πια το σύστημα του Μητσοτάκη: Ακρίβεια -> αύξηση εσόδων ΦΠΑ -> ταχεία μείωση χρέους -> κάνω τον καλό έξω για να πάρω θέση καρεκλοκένταυρου των Βρυξελλών.
Τι ψηφίσατε ρε μαλάκες;
καμια λυπηση

Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- hellegennes
Καταρχήν μια καλή μαγκιά που κάνει η ΕΛΣΤΑΤ είναι ότι πάντα διορθώνει προς τα πάνω το ποσοστό ανεργίας του περασμένου έτους, έτσι για να φαίνεται ότι υπάρχει βελτίωση. Αυτό που σου μένει βέβαια είναι αυτό το 8,7%, του χρόνου που θα το κάνουν 10% για να φαίνεται ότι έπεσε ούτε θα το θυμάσαι.
Βλέπω ότι εδώ έβαλες για το 2019 το ορίτζιναλ ποσοστό. Σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ λέει ότι ήταν 19,5%.

Μια άλλη καλή μαγκιά είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά ανάλυση της στατιστικής. Ποια είναι τα αίτια που αυξάνεται η απασχόληση π.χ. σε ποιους τομείς, αν όντως αυξάνεται η απασχόληση ή είναι πλασματική διαφορά λόγω μετακινήσεων, κτλ.
Ας πούμε, δεν υπάρχει πουθενά ποτέ αναφορά για την απασχόληση ως ποσοστό του πληθυσμού. Αν το θέσεις έτσι, η μείωση της ανεργίας φαντάζει εντυπωσιακά μικρότερη. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Επίσης το 2021 άλλαξε η μεθοδολογία για να μαγειρεύεται καλύτερα ο αριθμός απασχολούμενων.
Πάντως κανείς δεν υποστηρίζει ότι η ανεργία δεν πέφτει, απλά πέφτει από το 2013 και πέφτει εξαιτίας κυρίως της αύξησης του τουρισμού, που είναι ένα διεθνές φαινόμενο βολικό για εμάς. Να 'ναι καλά τα σόσιαλ.
Έχει όμως σημασία και η ποιοτική διαβάθμιση της απασχόλησης. Μεγάλο μέρος της απασχόλησης είναι ΕΕ, απλήρωτη εργασία, εποχιακοί, μερικώς απασχολούμενοι και εκπαιδευόμενοι. Τι μέρος ακριβώς τρέχα-γύρευε, γιατί η ΕΛΣΤΑΤ βγάζει απλά ένα δελτίο της πούτσας χωρίς ανάλυση, όπως προείπα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ακόμα και πριν, η ακρίβεια είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά στην Ελλάδα και διαφορετικά αίτια σε πολλούς τομείς. Το έχω εξηγήσει και στο παρελθόν αυτό, ίσως κάποια στιγμή ασχοληθώ πάλι.Green Dragon έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 07:55Μέχρις ενός σημείου η ακρίβεια ήταν διεθνής, από εκεί και μετά έχει την υπογραφή του Μητσοτάκη και της σημιτικής κλίκας που τον περιστοιχίζει.
Τι ψηφίσατε ρε μαλάκες;;;;;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ξέρεις πόσοι έχουν δώσει τη ζωή τους για να έχεις εσύ να τρώς ένα κομμάτι ψωμί;Αρίστος έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 14:2920--- έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 04:07Ολη αυτή η παρεξήγηση που συμβαίνει στο μυαλό σου είναι διότι απ' οτι φαίνεται δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις πόσα πολλά έχει ο σύγχρονος μέσος άνθρωπος. Ναι μπορεί το φαγητό να ακρίβηνε αλλά έχεις τόσα άλλα προνόμια που σε προηγούμενες εποχές έμοιαζαν ασύλληπτα. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο πριν merely 100 χρόνια πχ δεν είχε τις "πολυτέλειες" του μέσου κάτοικου της Ελλάδος σήμερα. Ποιά είναι αυτά; Ας ονομάσουμε μερικά. 1) Πλήρης πρόσβαση σε σχεδόν όλη τη γνώση της ανθρωπότητας με μόνο 20 ευρώ. Μέσω Internet από την άνεση του σπιτιού σου. 2) Εχεις οτι φαγητό θέλεις παραδοτέο σε μισή ώρα στο σπίτι σου με 5 ευρώ χωρίς να χρειαστεί να κουνήσεις το δαχτυλάκι. Μέχρι και σοκολάτα απ' το Ντουμπάι μας φέρανε για να έχει να τρώει ο Μητσάρας και η Καλλιόπη. 3) Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Αν τρελαθείς ή σε πατήσει αμάξι μάντεψε ποιός θα σε κάνει καλά. 4) Δωρεάν παιδεία μαζί με αγγλικά γαλλικά Ελληνικά και σκάκι στα σχολεία για να σκαμπάζει και το μέσο στουρνάρι Ελληνόπουλο απ' το χωριό από στρατηγική! 5) Κοινωνικό Κράτος που στηρίζει το γέρο τον ανάπηρο τον άνεργο τον άεργο τον λαθρομετανάστη, τον Αλβανό. 6) Στρατός που σε προστατεύει πάντα και δωρεάν για να μην παίρνουν σειρά στη γυναίκα σου και στη κόρη σου οι Τουρκαλάδες απέναντι.Κοιτάσματα έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 14:23Πέρα από τα στατιστικά υπάρχει και η εμπειρία που έχει ο καθένας από την καθημερινότητα του.
.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
hellegennes έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 15:25Καταρχήν μια καλή μαγκιά που κάνει η ΕΛΣΤΑΤ είναι ότι πάντα διορθώνει προς τα πάνω το ποσοστό ανεργίας του περασμένου έτους, έτσι για να φαίνεται ότι υπάρχει βελτίωση. Αυτό που σου μένει βέβαια είναι αυτό το 8,7%, του χρόνου που θα το κάνουν 10% για να φαίνεται ότι έπεσε ούτε θα το θυμάσαι.
Βλέπω ότι εδώ έβαλες για το 2019 το ορίτζιναλ ποσοστό. Σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ λέει ότι ήταν 19,5%.
Μια άλλη καλή μαγκιά είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά ανάλυση της στατιστικής. Ποια είναι τα αίτια που αυξάνεται η απασχόληση π.χ. σε ποιους τομείς, αν όντως αυξάνεται η απασχόληση ή είναι πλασματική διαφορά λόγω μετακινήσεων, κτλ.
Ας πούμε, δεν υπάρχει πουθενά ποτέ αναφορά για την απασχόληση ως ποσοστό του πληθυσμού. Αν το θέσεις έτσι, η μείωση της ανεργίας φαντάζει εντυπωσιακά μικρότερη. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Επίσης το 2021 άλλαξε η μεθοδολογία για να μαγειρεύεται καλύτερα ο αριθμός απασχολούμενων.
Πάντως κανείς δεν υποστηρίζει ότι η ανεργία δεν πέφτει, απλά πέφτει από το 2013 και πέφτει εξαιτίας κυρίως της αύξησης του τουρισμού, που είναι ένα διεθνές φαινόμενο βολικό για εμάς. Να 'ναι καλά τα σόσιαλ.
Έχει όμως σημασία και η ποιοτική διαβάθμιση της απασχόλησης. Μεγάλο μέρος της απασχόλησης είναι ΕΕ, απλήρωτη εργασία, εποχιακοί, μερικώς απασχολούμενοι και εκπαιδευόμενοι. Τι μέρος ακριβώς τρέχα-γύρευε, γιατί η ΕΛΣΤΑΤ βγάζει απλά ένα δελτίο της πούτσας χωρίς ανάλυση, όπως προείπα.

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Poll:Ποσο κοσμο θα εχει στις 28 Φλεβαρη 2025 στο Συνταγμα;
από SeaHawk » 11 Φεβ 2025, 19:54 » σε Εσωτερική Πολιτική - 145 Απαντήσεις
- 3411 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
28 Φεβ 2025, 19:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο άχρηστη χώρα είμαστε, ξανά νέα ταυτότητα.
από whisper » 23 Οκτ 2024, 20:45 » σε Εθνικά Θέματα - 6 Απαντήσεις
- 326 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
23 Οκτ 2024, 21:02
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 176 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
01 Απρ 2025, 14:31
-
-
Νέα δημοσίευση Κάθε χρόνο και χειρότερα,όλα καλά θα πάνε.ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.
από Μαδουραίος » 12 Ιουν 2024, 13:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 361 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
12 Ιουν 2024, 13:06
-