Την φασολάδα την λέμε λεχοβίτικη γιατί έτσι την έκανε ένα μαγειρείο στο Λέχοβο όπου τρώγαμε όποτε πηγαίναμε εκεί για βόλτα. Την έκανε χωρίς κρεμμύδι αλλά εμείς βάζουμε.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑17 Δεκ 2018, 19:03Γιγαντες εννοείται Καστοριάς και φυσικά φασολάδα. Τους θελω χυλωμένους, για τον λόγο ταύτο πολτοποιώ καρότο + πιπεριά και βάζω αρκετό ντοματοπολτό. Μπούκοβο να σου πετάγονται τα μάτια.brb και tyt έγραψε: ↑17 Δεκ 2018, 18:51Οι ρεβυθοκεφτέδες είναι καλύτεροι απ' ότι με κιμά και οι γίγαντες μόνον Καστοριάς. Τους κάνω και φασολάδα.
Ρεβυθοκεφτες by me με αυγό, γιούρτι στραγγιστό, καρότο.πιπεριά, φρέσκο κρεμμυδάκι, νυφάδες βρώμης, μουσταρδα Dijon και μυρωδικά. Ψήσιμο. Γαμάνε μιλάμε.
Τους ρεβυθοκεφτέδες τους κάνουμε διαφορετικά αλλά δεν ξέρω την συνταγή γιατί δεν μαγειρεύω εγώ. Πάντως είναι εκπληκτικοί. Τους κάνουν τηγανιτούς, δεν έχουμε δοκιμάσει φούρνο ή σχάρα.
Με τέτοιες συνταγές, όποιος νηστεύει μπορεί να μην του λείψει τίποτα. Εννοείται ότι όταν τρώω τα παραπάνω, παραμιλάω καμιά ώρα από την ντοπαμίνη.