Σαμψών έγραψε: ↑17 Δεκ 2018, 18:17
Για να μην μου χέζει ο Νάνδρος το νήμα, μεταφέρω τη συζήτηση εδώ.
Η θεωρία μου:
Η Ελλάδα ήταν από τις πιο θρησκευόμενες χώρες του κόσμου
ΠΑΣΟΚαρα ===> Χρήμα
Χρήμα ===> Καλοπέραση
Καλοπέραση ===> Αθεΐα
Έτσι καταλήξαμε σε μεγάλο ποσοστό 40+ να είναι σήμερα άθεοι
Μετά:
Αθεΐα ===> Παρακμή
Παρακμή ===> Μνημόνια
Μνημόνια ===> Γενικότερα πιο σκληρή ζωή
Σκληρότερη ζωή ===>
Πείτε απόψεις. Γιατί πιστεύεται έχουμε τόσους πολλούς μαχητικούς άθεους μπαρμπάδες στην Ελλάδα;
Πιστευεις και εσυ σαν τον Αμβροσιο οτι η θρησκεια φερνει καλοπεραση και η αθεια φερνει δυστυχιες;

Και ενω ειναι αληθεια οτι οι δυστυχιες φερνουν τους ανθρωπους πιο κοντα στις θρησκειες, μη εχοντας που αλλου να απευθυνθουν, νομιζω οτι η μεγαλη πλειονοτητα των μπαρμπαδων ειναι ενθεοι. (Τωρα το ενθεοι παιζει, γιατι δεν μπορει να εισαι χριστιανος και να ριχνεις χριστοπαναγιες μολις βγεις απο την εκκλησια, οπως συμβαινει σχεδον παντου και ιδιαιτερα σε κωμοπολεις και χωρια).
Εχω την εντυπωση οτι οι νεοι ειναι αυτοι που ειναι περισσοτερο αθεοι. Απο καμια 15αρια φιλους του γιου μου, μονο ενας πηγαινει που και που στην εκκλησια επειδη ο πατερας του ειναι ψαλτης. Οι υπολοιποι δεν εχουν παει απο τοτε που βαπτιστηκαν. Σε αυτο βεβαια φταει και το ιντερνετ που δινει αμεση πληροφορηση για οτιδηποτε, κατι που ελειπε απο τους παλαιοτερους.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.