Πάμε για κοινωνική κατάρρευση; Tι δεν πάει καλά;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Δημοκράτης

Re: Πάμε για κοινωνική κατάρρευση; Tι δεν πάει καλά;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 20 Μαρ 2025, 20:48

Καραμελίτσα έγραψε:
20 Μαρ 2025, 20:18
Δεν είναι απλά κατάρρευση, είναι επερχόμενη έκρηξη. Και υπάρχουν αξιόπιστοι δείκτες, όχι ότι μας καθίσει το πρωί στα πρωτοσέλιδα.

Εικόνα
Το 70% των Ελλήνων ειναι στην αντικειμενική φτώχεια; :smt005::smt005::smt005::smt005:

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 20 Μαρ 2025, 20:49

Niki έγραψε:
20 Μαρ 2025, 18:56
Εδώ και κάτι χρόνια είχανε φύγει τα νιάτα και συνεχίζουν να φεύγουν πήγανε στο εξωτερικό.
Αυτοί που φύγανε πρώτοι και εγκαταστάθηκαν μόνιμα πείθουν τους γονείς του να πάνε εκεί.
Έτσι τα τελευταία δύο χρόνια άρχισαν αρκετοί συνταξιούχοι να φεύγουν στο εξωτερικό μόνιμα στα παιδιά τους.
Αδειάζει τελείως σιγά σιγά η χώρα.
Όσοι μένουν με την ακρίβεια και με τα παιδιά τους μακριά ζούνε μέσα στην κατάθλιψη και στην ταλαιπωρία.
:+1:
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 20 Μαρ 2025, 21:02

17 θεσεις κατω σε σχεση με περσι
Λογικα θα ειναι πριν την επενγδυτικη βαθμιδα

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Μαρ 2025, 21:07

Αρίστος έγραψε:
20 Μαρ 2025, 20:04
hellegennes έγραψε:
20 Μαρ 2025, 19:57
Αρίστος έγραψε:
20 Μαρ 2025, 18:50
Μέσα σε 3 μερες μου εκαναν εντυπωση οι παραπανω θανατοι γιατι εγιναν ουσιαστικα στην ιδια περιοχη.

Φοιτητης βρεθηκε κρεμασμενος στην Πανεπιστημιουπολη.

Ζευγαρι αυτοκτονησε στου Ζωγραφου πηδωντας απο το μπαλκονι.

Συνταξιουχος αστυνομικος βρεθηκε νεκρος σε γκαραζ στην Καισαριανη με το οπλο διπλα του.

Τι ακριβως συμβαινει και εχει χαθει ετσι η μπαλα;

Το βλεπετε κι εσεις οτι ειμαστε μια κοινωνια με σπασμενα φρενα που τρεχει στον κατηφορο η ειναι ιδεα δικη μου;

Και πως μπορουμε να αντιδρασουμε;
Στατιστικά δεν φαίνεται τίποτα περίεργο. Επίσημα έχουμε περίπου 500 αυτοκτονίες τον χρόνο.

Ειναι 4 θανατοι σε 3 μερες στην ιδια περιοχη.

Με αυτο το στατιστικο ρυθμο θα ξεπερνουσαμε τους 500 θανατους μονο στην Αττικη σε ενα μηνα.

.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. 4/3 = 1,33 την ημέρα. Ένας μήνας = 30 μέρες. 30 χ 1,33 = 40. Αυτό δεν είναι 500.

Επειδή ξέρω τι θα πεις αμέσως μετά, δεν μπορείς να εντοπίσεις ένα γεγονός όπως οι αυτοκτονίες, που γενικά είναι σπάνιο, σε όσο αυθαίρετα μικρή περιοχή θέλεις σε όσο αυθαίρετα μικρό χρονικό διάστημα θέλεις γιατί τότε παίρνεις γελοία αποτελέσματα. Δεν λειτουργούν έτσι οι πιθανότητες.

Πρέπει να διαιρέσεις τον αριθμό περιστατικών με ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γιατί ας πούμε δεν πήρες όλην την εβδομάδα; Συνέβησαν κι άλλες αυτοκτονίες την ίδια εβδομάδα; Γιατί όχι όλον τον μήνα;

Γεγονότα που έχουν μικρή πιθανότητα να συμβούν γενικά έχουν μεγάλη πιθανότητα να δημιουργούν τοπικές "ανωμαλίες" δηλαδή περιόδους και εστίες με μεγαλύτερη πυκνότητα.

Αν ο αριθμός ήταν στατιστικά σημαντικός θα είχε νόημα η ερώτησή σου. 4 άτομα δεν είναι στατιστικά σημαντικός αριθμός, είναι μια φυσιολογικότατη πυκνότητα δεδομένου των αριθμών αυτοκτονιών ετησίως. Αν περιμένουμε να είναι τυχαία η κατανομή των αυτοκτονιών, είναι λογικό να αναμένουμε περίπου το 40% αυτών να είναι στην Αττική, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τυχαία η κατανομή και είναι πιο πιθανό να αυτοκτονήσει κάποιος στην Αττική από ό,τι π.χ. στο Ηράκλειο.

Σε κάθε περίπτωση, 4 άτομα μαζεμένα σε 3 μέρες σε μια έκταση με πληθυσμό 200 χιλιάδες με 500 αυτοκτονίες τον χρόνο σε πληθυσμό 10 εκατομμύρια δεν έχει τίποτα μυστήριο. Τώρα αν και την επόμενη εβδομάδα έχεις 4 θανάτους σε 3 ημέρες στην ίδια περιοχή, έλα να το συζητήσουμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Μαρ 2025, 21:12

Δημοκράτης έγραψε:
20 Μαρ 2025, 20:48
Καραμελίτσα έγραψε:
Δεν είναι απλά κατάρρευση, είναι επερχόμενη έκρηξη. Και υπάρχουν αξιόπιστοι δείκτες, όχι ότι μας καθίσει το πρωί στα πρωτοσέλιδα.

Εικόνα
Το 70% των Ελλήνων ειναι στην αντικειμενική φτώχεια; :smt005::smt005::smt005::smt005:
Υποκειμενική, λέει. Είναι χειρότερο όσον αφορά το θέμα του νήματος γιατί η πιθανότητα να αυτοκτονήσει κάποιος είναι εκτός των άλλων συνάρτηση του πώς αισθάνεται, όχι του πώς είναι. Αν κάποιος αισθάνεται ότι είναι φτωχός δεν έχει σημασία αν είναι σε ό,τι αφορά τις αυτοκτονικές σκέψεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 20 Μαρ 2025, 21:17

hellegennes έγραψε:
20 Μαρ 2025, 21:12
αφορά τις αυτοκτονικές σκέψεις.
Έ τι λένε τα γραφήματα για τις αυτοκτονίες στην Ευρώπη ?

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 20 Μαρ 2025, 21:49

hellegennes έγραψε:
20 Μαρ 2025, 21:07
Αρίστος έγραψε:
20 Μαρ 2025, 20:04
hellegennes έγραψε:
20 Μαρ 2025, 19:57

Στατιστικά δεν φαίνεται τίποτα περίεργο. Επίσημα έχουμε περίπου 500 αυτοκτονίες τον χρόνο.

Ειναι 4 θανατοι σε 3 μερες στην ιδια περιοχη.

Με αυτο το στατιστικο ρυθμο θα ξεπερνουσαμε τους 500 θανατους μονο στην Αττικη σε ενα μηνα.

.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. 4/3 = 1,33 την ημέρα. Ένας μήνας = 30 μέρες. 30 χ 1,33 = 40. Αυτό δεν είναι 500.

Επειδή ξέρω τι θα πεις αμέσως μετά, δεν μπορείς να εντοπίσεις ένα γεγονός όπως οι αυτοκτονίες, που γενικά είναι σπάνιο, σε όσο αυθαίρετα μικρή περιοχή θέλεις σε όσο αυθαίρετα μικρό χρονικό διάστημα θέλεις γιατί τότε παίρνεις γελοία αποτελέσματα. Δεν λειτουργούν έτσι οι πιθανότητες.

Πρέπει να διαιρέσεις τον αριθμό περιστατικών με ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γιατί ας πούμε δεν πήρες όλην την εβδομάδα; Συνέβησαν κι άλλες αυτοκτονίες την ίδια εβδομάδα; Γιατί όχι όλον τον μήνα;

Γεγονότα που έχουν μικρή πιθανότητα να συμβούν γενικά έχουν μεγάλη πιθανότητα να δημιουργούν τοπικές "ανωμαλίες" δηλαδή περιόδους και εστίες με μεγαλύτερη πυκνότητα.

Αν ο αριθμός ήταν στατιστικά σημαντικός θα είχε νόημα η ερώτησή σου. 4 άτομα δεν είναι στατιστικά σημαντικός αριθμός, είναι μια φυσιολογικότατη πυκνότητα δεδομένου των αριθμών αυτοκτονιών ετησίως. Αν περιμένουμε να είναι τυχαία η κατανομή των αυτοκτονιών, είναι λογικό να αναμένουμε περίπου το 40% αυτών να είναι στην Αττική, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τυχαία η κατανομή και είναι πιο πιθανό να αυτοκτονήσει κάποιος στην Αττική από ό,τι π.χ. στο Ηράκλειο.

Σε κάθε περίπτωση, 4 άτομα μαζεμένα σε 3 μέρες σε μια έκταση με πληθυσμό 200 χιλιάδες με 500 αυτοκτονίες τον χρόνο σε πληθυσμό 10 εκατομμύρια δεν έχει τίποτα μυστήριο. Τώρα αν και την επόμενη εβδομάδα έχεις 4 θανάτους σε 3 ημέρες στην ίδια περιοχή, έλα να το συζητήσουμε.

Mα δεν ειναι το θεμα μου μονο οι αυξανομενες αυτοκτονιες, αυτες τις εφερα σαν παραδειγμα.

Ειναι δεκαδες φαινομενα που δειχνουν κοινωνικη καταρρευση:

α) ραγδαια φτωχοποιηση

β) ραγδαια αυξηση εγκληματικοτητας και ειδικοτερα της νεανικης

γ) ραγδαια αυξηση ψυχολογικων νοσων και χρησης ψυχοφαρμακων

ε) ατιμωρησια απο τη δικαιοσυνη ωστε οι μαφιες να κανουν παρτυ

στ) πληρης περιφρονηση των θεσμων και των πολιτικων απο τη μεγαλη πλειοψηφια

ζ) ανεξελεγκτη εισοδος κυριως μουσουλμανων που γκετοποιουνται

η) αδυναμια νεων ζευγαριων να κανουν οικογενεια λογω πανακριβου κοστους στεγης και γενικοτερης φτωχειας και κατα συνεπεια δημογραφικη καταρρευση

.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Μαρ 2025, 22:52

Αρίστος έγραψε:
20 Μαρ 2025, 21:49
Mα δεν ειναι το θεμα μου μονο οι αυξανομενες αυτοκτονιες, αυτες τις εφερα σαν παραδειγμα.

Ειναι δεκαδες φαινομενα που δειχνουν κοινωνικη καταρρευση:

α) ραγδαια φτωχοποιηση

β) ραγδαια αυξηση εγκληματικοτητας και ειδικοτερα της νεανικης

γ) ραγδαια αυξηση ψυχολογικων νοσων και χρησης ψυχοφαρμακων

ε) ατιμωρησια απο τη δικαιοσυνη ωστε οι μαφιες να κανουν παρτυ

στ) πληρης περιφρονηση των θεσμων και των πολιτικων απο τη μεγαλη πλειοψηφια

ζ) ανεξελεγκτη εισοδος κυριως μουσουλμανων που γκετοποιουνται

η) αδυναμια νεων ζευγαριων να κανουν οικογενεια λογω πανακριβου κοστους στεγης και γενικοτερης φτωχειας και κατα συνεπεια δημογραφικη καταρρευση

.

Αυτά είναι όλα τελείως άσχετα μεταξύ τους θέματα και πολύ γενικά. Εγώ σχολίασα στο συγκεκριμένο που είπες για τις αυτοκτονίες. Δεν βλέπω κάτι περίεργο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 20 Μαρ 2025, 22:59

hellegennes έγραψε:
20 Μαρ 2025, 22:52
Εγώ σχολίασα στο συγκεκριμένο που είπες για τις αυτοκτονίες. Δεν βλέπω κάτι περίεργο.
Προπαγανδα παει να κανει ρε μαλακα που καθεσαι και γραφεις σεντονια :smt005::smt005::smt005: . [ η οποια ηδη καταριφθηκε ]
Philip Mortimer έγραψε:
20 Μαρ 2025, 18:53
Ο φοιτητής ήταν Ρώσος :roll: που είχε έρθει να σπουδάσει Ελλάδα και το ζευγάρι που αυτοκτόνησε στου Ζωγράφου είχε γνωριστεί στο Δαφνί γιατί και οι δύο είχαν επί δεκαετίες σοβαρά ψυχολογικά/ψυχιατρικά προβλήματα.
Εγω 2 λεπτα κοιταξα γουγλε και μια ερευνα που βρηκα απο το 2021 λεει πως τις λιγοτερες αυτοκτονιες αναλογικα του πλυθησμου τις εχει η κυπρος μετα η Ελλαδα τριτη η ιταλια κλπ . Με ολο το πρωην ανατολικο μπλοκ να αυτοκτονα διχως αυριο
Among EU countries, Slovenia registered the highest rate of suicide in 2021 with 19.8 deaths per 100 000 inhabitants, followed by Lithuania (19.5) and Hungary (15.7).

At the opposite end of the scale, Cyprus recorded the lowest standardised death rates for suicide (2.7 deaths per 100 000 inhabitants), ahead of Greece (4.2) and Italy (5.9).

https://ec.europa.eu/eurostat/web/produ ... 20240909-1

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Μαρ 2025, 23:13

Νon4me έγραψε:
20 Μαρ 2025, 21:17
hellegennes έγραψε:
20 Μαρ 2025, 21:12
αφορά τις αυτοκτονικές σκέψεις.
Έ τι λένε τα γραφήματα για τις αυτοκτονίες στην Ευρώπη ?
Δεν έχει σχέση αυτό με αυτό που συζητάμε. Δεν υπάρχει μόνο μια αιτία αυτοκτονιών και η σύγκριση μεταξύ χωρών είναι δύσκολη γιατί υπάρχουν διαφορετικές μεθοδολογίες.

Σίγουρα υπάρχει υποκαταγραφή στις αυτοκτονίες. Π.χ. οι πτώσεις έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια χωρίς καμμιά εξήγηση. Από το 2000 ως το 2014 ήταν σταθερά 450-550 τον χρόνο και ξαφνικά από το 2016 αρχίζουν να αυξάνονται και μάλιστα ετησίως, δεν είναι δηλαδή κάποιο τυχαίο φαινόμενο, είναι προοδευτική αύξηση. Ε, σε κάτι οφείλεται αυτό. Μπορείς να θεωρήσεις ότι ο κόσμος χάνει όλο και πιο εύκολα την ισορροπία του αν εθελοτυφλείς, διαφορετικά μπορείς εύκολα να κάνεις την σύνδεση με έναν από τους πιο συχνούς τρόπους αυτοκτονίας.

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 20 Μαρ 2025, 23:16

Οπως και να χει δε συνάδει με τον τιτλο του θεματος .

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Μαρ 2025, 23:30

Νon4me έγραψε:
20 Μαρ 2025, 23:16
Οπως και να χει δε συνάδει με τον τιτλο του θεματος .
Με τον τίτλο δεν συνάδει αλλά με το ποστ της Καραμελίτσας ναι. Είναι όντως αυξανόμενη τάση οι αυτοκτονίες και το ότι η πλειονότητα θεωρεί τον εαυτό της φτωχό δεν είναι καλό σημάδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά θα αρχίσουν μαζικές αυτοκτονίες, αλλά ένας διπλασιασμός των αυτοκτονιών είναι από μόνο του τραγικότατο γεγονός. Μιλάμε για εκατοντάδες άτομα τον χρόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Έκτωρ Φοίνιξ
Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ » 20 Μαρ 2025, 23:33

Αρίστος έγραψε:
20 Μαρ 2025, 18:50
Μέσα σε 3 μερες μου εκαναν εντυπωση οι παραπανω θανατοι γιατι εγιναν ουσιαστικα στην ιδια περιοχη.

Φοιτητης βρεθηκε κρεμασμενος στην Πανεπιστημιουπολη.

Ζευγαρι αυτοκτονησε στου Ζωγραφου πηδωντας απο το μπαλκονι.

Συνταξιουχος αστυνομικος βρεθηκε νεκρος σε γκαραζ στην Καισαριανη με το οπλο διπλα του.

Τι ακριβως συμβαινει και εχει χαθει ετσι η μπαλα;

Το βλεπετε κι εσεις οτι ειμαστε μια κοινωνια με σπασμενα φρενα που τρεχει στον κατηφορο η ειναι ιδεα δικη μου;

Και πως μπορουμε να αντιδρασουμε;

.
Σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει ελληνικό έθνος. Εδώ θα ζουν μόνο σκατόγυφτοι Ρομά και λαθροαράπηδες πρόσφυγες. Είτε μας αρέσει έιτε όχι, είμαστε η γενιά που θα κηδέψει την Ελλάδα.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 21 Μαρ 2025, 04:56

Καραμελίτσα έγραψε:

Εικόνα
θα μπορούσε να ισχύει αν η υποκειμενική φτώχεια αυξανόταν αντί να μειώνεται και δεν είχαμε την συντριπτικά μέγιστη διαφορά μεταξύ υποκειμενικής και αντικειμενικής φτώχειας.

στην πραγματικότητα ο δείκτης απλά δείχνει την αιώνια κλάψα τών ΕΛ. :102:

Εικόνα

Εικόνα
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 » 21 Μαρ 2025, 05:19

Η Ελλάδα δεν είναι χώρα για να ζεις, νομίζουν ότι είναι και Ευρωπαίοι τρομάρα τους, η χαβούζα της Ευρώπης.

Όλες οι κατατάξεις δείχνουν ότι η χώρα είναι στον πάτο (ελευθερία μμε, εμπιστοσύνη σε θεσμούς, μισθοί, αγοραστική δύναμη), μέχρι και η Βουλγαρία ανεβαίνει κάτι που θα φαινόταν απίστευτο αν το έλεγες σε κάποιον πριν από είκοσι χρόνια.

Πολλοί Έλληνες δεν αντέχουν, φεύγουν και πολύ καλά κάνουν. Γιατί να κάτσεις σε μια χώρα με κατσικογαμίδες που τους πηδάδει ο κάθε Κουλης όταν λίγες ώρες με το αεροπλάνο έχεις πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής ?

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών