τα μετρητά είναι ΑΓΙΑ!

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: τα μετρητά είναι ΑΓΙΑ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 21 Μαρ 2025, 16:36

20--- έγραψε:
21 Μαρ 2025, 15:59
Μάλλον θα ψηφίσω Κασιδιάρη.
Τι νόημα έχει μια τέτοια ψήφος; Επίσης, πως θα είναι υποψήφιος αφού τον έχουν μέσα;

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 21 Μαρ 2025, 16:42

Green Dragon έγραψε:
21 Μαρ 2025, 16:36
20--- έγραψε:
Τι νόημα έχει μια τέτοια ψήφος; Επίσης, πως θα είναι υποψήφιος αφού τον έχουν μέσα;
εσυ τι θα ψηφισεις;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 21 Μαρ 2025, 16:48

Πλέον παντού μόνο μετρητά

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 21 Μαρ 2025, 20:08

Οργισμένος έγραψε:
21 Μαρ 2025, 16:42
Green Dragon έγραψε:
20--- έγραψε:
εσυ τι θα ψηφισεις;
Δεν ξέρω. Οι εκλογές αργούν.

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 21 Μαρ 2025, 20:21

Green Dragon έγραψε:
21 Μαρ 2025, 20:08
Οργισμένος έγραψε:
21 Μαρ 2025, 16:42
Green Dragon έγραψε:

εσυ τι θα ψηφισεις;
Για κουλη σε βλέπω

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 21 Μαρ 2025, 20:46

Νετο Γκουερινο έγραψε:
21 Μαρ 2025, 20:21
Green Dragon έγραψε:
21 Μαρ 2025, 20:08
Για κουλη σε βλέπω
Ασφαλώς θ' αστειεύεσαι. Δεν τον έχω ψηφίσει ποτέ, τώρα θα το κάνω;

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 23 Μαρ 2025, 09:45

Green Dragon έγραψε:
20--- έγραψε:
Καλά ίσως όχι Κασιδιάρη το είπα πάνω στη τρέλα της στιγμής. Αλλά μ' αυτό που έκαναν με τις τράπεζες θα πάρουν πολύ κόσμο στο λαιμό τους.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 24 Μαρ 2025, 17:29

hellegennes έγραψε:
17 Μαρ 2025, 18:20
axilmar έγραψε:
17 Μαρ 2025, 11:21
Εαν ημουν εγω κυβερνηση θα καταργουσα εντελως τα μετρητα, και θα χρησιμοποιουσα τα κινητα για καθε ειδους πληρωμη. Ουτε καρτες, ουτε ταμειακες, ουτε pos.

Οι πληρωμες θα γινονταν απο κινητο σε κινητο μονο, και μετα τα κινητα θα ανεβαζαν τα δεδομενα των πληρωμων στις τραπεζες οποτε ειχαν διαθεσιμη συνδεση.

Ολη η επικοινωνια θα ηταν κρυπτογραφημενη.

Οι τραπεζικες προμηθειες θα ηταν μηδεν, και οι τραπεζες θα επαιρναν καποιες φοροαπαλλαγες για το κοστος επεξεργασιας των πληρωμων.

Θα υπηρχε μια περιοδος προσαρμογης 2 ετων.

Τα δεδομενα που θα υπηρχαν θα ηταν μονο ποσοτικα, δεν θα κρατιουνταν αλλες πληροφοριες.

Κανενας δεν θα μπορουσε να τα δει. Οι χρηστες θα επρεπε να συναινεσουν ωστε να τα δουν οι κρατικες υπηρεσιες μονο για φορολογηση.
Δεν μπορώ να δω κανένα πρόβλημα με αυτό που προτείνεις. Είναι τόσο εξαιρετικό μοντέλο που απορώ πως δεν το σκέφτηκε ως τώρα κανείς.
(ελπιζω η απαντηση σου να μην ηταν /σ).

Επισης θα επρεπε να μπει στο Συνταγμα η προστασια των ηλεκτρονικων δεδομενων των πολιτων.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 24 Μαρ 2025, 22:45

Να πω, μιας και το επανέφερες, ότι χθες η τράπεζά μου για 3 ολόκληρες ώρες ήταν πεσμένη. Όχι η δική μου σύνδεση, ολόκληρο το τραπεζικό της δίκτυο ήταν 3 ώρες off, που σημαίνει καμμιά απολύτως συναλλαγή με κάρτα.

Δεν είχα καν πρόσβαση στην τράπεζα από την εφαρμογή της· desktop και app.

Αυτό που προτείνεις, παρεμπιπτόντως, είναι τρομερά επικίνδυνο από όλες τις απόψεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 25 Μαρ 2025, 12:07

hellegennes έγραψε:
24 Μαρ 2025, 22:45
Να πω, μιας και το επανέφερες, ότι χθες η τράπεζά μου για 3 ολόκληρες ώρες ήταν πεσμένη. Όχι η δική μου σύνδεση, ολόκληρο το τραπεζικό της δίκτυο ήταν 3 ώρες off, που σημαίνει καμμιά απολύτως συναλλαγή με κάρτα.

Αυτό που προτείνεις, παρεμπιπτόντως, είναι τρομερά επικίνδυνο από όλες τις απόψεις.
Οι συναλλαγές με κινητό προσφέρουν το πλεονέκτημα ότι θα λειτουργούσαν ακόμη και όταν τα τραπεζικά δίκτυα θα είχαν πέσει για κάποιες ώρες.

Τρομερά επικίνδυνο γιατί; Όπως είπα και πριν, η ιδιωτικότητα θα προστατεύονταν και στο Σύνταγμα, και με νόμους, και στην πράξη.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Μαρ 2025, 18:27

axilmar έγραψε:
25 Μαρ 2025, 12:07
hellegennes έγραψε:

Οι συναλλαγές με κινητό προσφέρουν το πλεονέκτημα ότι θα λειτουργούσαν ακόμη και όταν τα τραπεζικά δίκτυα θα είχαν πέσει για κάποιες ώρες.

Τρομερά επικίνδυνο γιατί; Όπως είπα και πριν, η ιδιωτικότητα θα προστατεύονταν και στο Σύνταγμα, και με νόμους, και στην πράξη.
Για έναν πακτωλό λόγους. Δεν είναι απλά θέμα ιδιωτικότητας. Απάτες, κλοπές, γίνονται 1000 φορές ευκολότερες έτσι.

Μην πάμε σε πρακτικά θέματα: τέλειωσε η μπαταρία = δεν έχεις χρήμα. Χάλασε το κινητό = δεν έχεις χρήμα. Σου έκλεψαν το κινητό = δεν έχεις χρήμα. Θα μπορούσες βέβαια να αγοράσεις άλλο κινητό αν είχες το κινητό σου για να το αγοράσεις και... χμ.... κάτι πάει στραβά εδώ. :p2:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 26 Μαρ 2025, 11:07

hellegennes έγραψε:
25 Μαρ 2025, 18:27
axilmar έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Για έναν πακτωλό λόγους. Δεν είναι απλά θέμα ιδιωτικότητας. Απάτες, κλοπές, γίνονται 1000 φορές ευκολότερες έτσι.

Μην πάμε σε πρακτικά θέματα: τέλειωσε η μπαταρία = δεν έχεις χρήμα. Χάλασε το κινητό = δεν έχεις χρήμα. Σου έκλεψαν το κινητό = δεν έχεις χρήμα. Θα μπορούσες βέβαια να αγοράσεις άλλο κινητό αν είχες το κινητό σου για να το αγοράσεις και... χμ.... κάτι πάει στραβά εδώ. :p2:
πως ακριβως οι απατες και οι κλοπες γινονται 1000 φορες ευκολοτερες; εγω δεν νομιζω οτι γινονται.

εαν τελειωσε η μπαταρια, απλα το φορτιζεις.

εαν χαλασε το κινητο, ή στο εκλεψαν, παιρνεις αλλο. και πιστωνεται ο λογαριασμος σου, και οταν παρεις το κινητο πατας ενα κουμπακι και το εξοφλεις.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 26 Μαρ 2025, 12:38

axilmar έγραψε:
26 Μαρ 2025, 11:07
hellegennes έγραψε:
25 Μαρ 2025, 18:27
axilmar έγραψε:

πως ακριβως οι απατες και οι κλοπες γινονται 1000 φορες ευκολοτερες; εγω δεν νομιζω οτι γινονται.

εαν τελειωσε η μπαταρια, απλα το φορτιζεις.

εαν χαλασε το κινητο, ή στο εκλεψαν, παιρνεις αλλο. και πιστωνεται ο λογαριασμος σου, και οταν παρεις το κινητο πατας ενα κουμπακι και το εξοφλεις.

Α, απλά το φορτίζεις. Είσαι στο ταμείο και τους λες "φορτίστε το κινητό μου για να πληρώσω". :lol:

Το δεύτερο που λες απλά δεν γίνεται. Θα πρέπει να λειτουργεί με ΑΦΜ, όχι με κινητό και φυσικά αυτό σημαίνει ότι οι συναλλαγές ΔΕΝ είναι ιδιωτικές.

Γενικά, αυτά που οραματίζεσαι δεν δουλεύουν όπως τα φαντάζεσαι. Τα έχεις πολύ απλοϊκά στο μυαλό σου αλλά σου διαφεύγουν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες που το κάνουν ανέφικτο να δουλεύει όπως το θες.

Τώρα να σου αναλύσω πώς γίνεται ευκολότερη η απάτη όταν τα λεφτά σου είναι συνδεδεμένα με το κινητό σου;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών