Σου απάντησα από το πρώτο ποστ και δεν είναι η πρώτη φορά, απλά επειδή είσαι αξιοθρήνητος δεν απαντάς, όπως και την προηγούμενη φορά που έφαγες μπαν για κακοήθη συμπεριφορά. Μετά θα το παίζεις θύμα, όπως παλιά.Communio Sancta έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 11:49'Αντε, και το σαλάμι, που έχει ετυμολογία το αλάτι στα λατινικά, να μπερδεύεται. Το κασέρι, που είναι απλά είδος τυριού; Και καλά, οι γονείς μας πες και οι παππούδες μας δεν ξέραν. Σήμερα όμως πρέπει να είσαι πολύ βλάχος για να το μπερδεύεις. Ας πούμε, ο πατήρ μου έλεγε, "αγόρασε κει, διάφορα ΣΑΛΑΜΙΚΑ", και δεν το έβρισκα λάθος εν γένει.Allah έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 10:08Για τον ίδιο λόγο που λένε κάθε αλλαντικό σαλάμι.Communio Sancta έγραψε: ↑21 Μαρ 2025, 16:01Εντάξει, το καταλαβαίνω όταν είμασταν 15 ετών. Αλλά τώρα όλα είναι γνωστά σε όλους και όλες οι κουζίνες και τα προϊόντα είναι γνωστά. Γιατί ακόμα στον Βορρά λένε κάθε κίτρινο τυρί, κασέρι;
Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
- hellegennes
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Καραμελίτσα
Πάντως η μπουγάτσα ζαμπόν-κασέρι που έχω φάει στη Θεσσαλονίκη, έχει κασέρι, όχι άλλο κίτρινο τυρί.
Z
- hellegennes
Όλα τα ημίσκληρα τυριά πάνω-κάτω την ίδια γεύση έχουν. Δεν παίζει να έχεις καταλάβει διαφορά. Η συντριπτική πλειονότητα μάλιστα δεν έχει ειδικό όνομα, πράγμα που κάνει ακόμα πιο αστείο το όλο θέμα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 14:49Πάντως η μπουγάτσα ζαμπόν-κασέρι που έχω φάει στη Θεσσαλονίκη, έχει κασέρι, όχι άλλο κίτρινο τυρί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Bill Hicks
σιγά που έφαγες μπουγάτσα ζαμπόν-κασέρι. ζαμπονοκασερόπιτα έφαγες.Καραμελίτσα έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 14:49Πάντως η μπουγάτσα ζαμπόν-κασέρι που έχω φάει στη Θεσσαλονίκη, έχει κασέρι, όχι άλλο κίτρινο τυρί.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 

- Sid Vicious
E όχι δα
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Communio Sancta
Και μέχρι τον 19ο αιώνα το Gouda, η γραβιέρα, το Edamer και το πεκορίνο λεγόταν πανευρωπαϊκά κασέρια. Οι ονομασίες που έχουν δόθηκαν πρόσφατα.hellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 14:40Εννοείς έβγαλε πάλι κόμπλεξ λέγοντας ανιστόρητες μαλακίες που ταυτόχρονα δεν βγάζουν και νόημα.
Δεν λες "φετόπιτα" καρακομπλεξάρα foscilis γιατί αυτή η έννοια της φέτας είναι σύγχρονη και μέχρι τον 19ο αιώνα λεγόταν απλά "τυρί". Ταυτόχρονα, η τυρόπιτα πρακτικά ποτέ δεν έχει φέτα, έχει ωστόσο κάποιο λευκό τυρί, ΠΟΤΕ κίτρινο.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.
- Communio Sancta

- Καραμελίτσα
Τι να σου πω; Νομίζω ότι το κασέρι το καταλαβαίνω με κλειστά μάτια. Έχει ιδιαίτερη γεύση.hellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 14:51Όλα τα ημίσκληρα τυριά πάνω-κάτω την ίδια γεύση έχουν. Δεν παίζει να έχεις καταλάβει διαφορά. Η συντριπτική πλειονότητα μάλιστα δεν έχει ειδικό όνομα, πράγμα που κάνει ακόμα πιο αστείο το όλο θέμα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 14:49Πάντως η μπουγάτσα ζαμπόν-κασέρι που έχω φάει στη Θεσσαλονίκη, έχει κασέρι, όχι άλλο κίτρινο τυρί.
Z
- Communio Sancta
hellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 14:42Σου απάντησα από το πρώτο ποστ και δεν είναι η πρώτη φορά, απλά επειδή είσαι αξιοθρήνητος δεν απαντάς, όπως και την προηγούμενη φορά που έφαγες μπαν για κακοήθη συμπεριφορά. Μετά θα το παίζεις θύμα, όπως παλιά.Communio Sancta έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 11:49'Αντε, και το σαλάμι, που έχει ετυμολογία το αλάτι στα λατινικά, να μπερδεύεται. Το κασέρι, που είναι απλά είδος τυριού; Και καλά, οι γονείς μας πες και οι παππούδες μας δεν ξέραν. Σήμερα όμως πρέπει να είσαι πολύ βλάχος για να το μπερδεύεις. Ας πούμε, ο πατήρ μου έλεγε, "αγόρασε κει, διάφορα ΣΑΛΑΜΙΚΑ", και δεν το έβρισκα λάθος εν γένει.

- hellegennes
Τι λες ρε καράβλαχε που είχες και πεκορίνο και γκούντα στο χωριό σου ακόμη και 50 χρόνια πριν.Communio Sancta έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 14:56Και μέχρι τον 19ο αιώνα το Gouda, η γραβιέρα, το Edamer και το πεκορίνο λεγόταν πανευρωπαϊκά κασέρια. Οι ονομασίες που έχουν δόθηκαν πρόσφατα.hellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 14:40Εννοείς έβγαλε πάλι κόμπλεξ λέγοντας ανιστόρητες μαλακίες που ταυτόχρονα δεν βγάζουν και νόημα.
Δεν λες "φετόπιτα" καρακομπλεξάρα foscilis γιατί αυτή η έννοια της φέτας είναι σύγχρονη και μέχρι τον 19ο αιώνα λεγόταν απλά "τυρί". Ταυτόχρονα, η τυρόπιτα πρακτικά ποτέ δεν έχει φέτα, έχει ωστόσο κάποιο λευκό τυρί, ΠΟΤΕ κίτρινο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Communio Sancta
Μου θυμίζει το άλλο μπουρζοβλάχικο, θα πιούμε κρασί, ή ρετσίνα; Λες και η ρετσίνα είναι άλλο ποτό. Και φυσικά ούτε από ρετσίνα ξέρουν, διότι πίνουν τα μπουκαλάκια με το δηλητήριο, ενώ η Αθήνα έπινε βαρελίσια ρετσίνα από ροδίτη και σαββατιανό Μεσογείων. Αντιστοίχως οι Αθηναίοι δεν μπορούσαν να εννοήσουν ότι η μπουγάτσα δεν είναι τυρόπιτα ούτε σπανακόπιτα.
- Sid Vicious
Κι εγω απόρησα με αυτό, δηλαδή εννοεί πως κασερι, γκούντα, έμενταλ, μετσόβου κ.α. με δυσκολία τα ξεχωρίζει στην γεύση; Χαλάσαν οι γευστικοί κάλυκες;
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
- Communio Sancta
Sid Vicious έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 15:03Κι εγπω απόρησα με αυτό, δηλάδή εννοεί πως κασερι, γκούντα, έμενταλ, μετσόβου κ.α. με δυσκολία τα ξεχωρίζει στην γεύση; Χαλάσαν οι γευστικοί κάλυκες;

Όλα καλά δουλεύουν. Το μόνο που δεν δουλεύει είναι το συγγνώμη, είπα και μια μαλακία.

Βρίσκω διχαστικό το λόγο σου.Communio Sancta έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 15:03Μου θυμίζει το άλλο μπουρζοβλάχικο, θα πιούμε κρασί, ή ρετσίνα; Λες και η ρετσίνα είναι άλλο ποτό. Και φυσικά ούτε από ρετσίνα ξέρουν, διότι πίνουν τα μπουκαλάκια με το δηλητήριο, ενώ η Αθήνα έπινε βαρελίσια ρετσίνα από ροδίτη και σαββατιανό Μεσογείων. Αντιστοίχως οι Αθηναίοι δεν μπορούσαν να εννοήσουν ότι η μπουγάτσα δεν είναι τυρόπιτα ούτε σπανακόπιτα.
Εντοπίζω μίσος στα λεγόμενά σου.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Communio Sancta
Το δικό μου χωριό συγκεκριμένα έκανε μόνο ένα είδος τυριού, αλμυρή φέτα, ή πικάντικη, ανάλογα ποιός το έκανε. Και λέγανα απλά, τυρί. Γιατί μόνο τέτοιο ξέρανε να κάνουν.Κίτρινα τυριά δεν φτιάχνανε. Οπότε λογικό ήταν οι παππούδες μου ό,τι βλέπαν σε κίτρινο να το λένε κασέρι. Εμείς όμως τώρα τα ξέρουμε.hellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 15:01Τι λες ρε καράβλαχε που είχες και πεκορίνο και γκούντα στο χωριό σου ακόμη και 50 χρόνια πριν.Communio Sancta έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 14:56Και μέχρι τον 19ο αιώνα το Gouda, η γραβιέρα, το Edamer και το πεκορίνο λεγόταν πανευρωπαϊκά κασέρια. Οι ονομασίες που έχουν δόθηκαν πρόσφατα.hellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2025, 14:40
Εννοείς έβγαλε πάλι κόμπλεξ λέγοντας ανιστόρητες μαλακίες που ταυτόχρονα δεν βγάζουν και νόημα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αυτά που λένε, και αυτά που δε λένε....
από Maspoli » 12 Μαρ 2024, 17:03 » σε Εσωτερική Πολιτική - 16 Απαντήσεις
- 654 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Maspoli
14 Μαρ 2024, 13:11
-
-
-
Νέα δημοσίευση E, τί να κάμνομε, φρίντομ έιν'τ φρί, που λένε.
από Kauldron » 11 Φεβ 2024, 19:45 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 146 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
11 Φεβ 2024, 19:45
-
-
- 521 Απαντήσεις
- 8820 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λοξίας
03 Απρ 2025, 20:09