Το μακρύτερο.
Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?
Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?
Πάνος Σκουρλέτης
.
Υπάρχει ένα πάρα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στό thesecretrealtruth.blogspot μέ τίτλο ...
Υπάρχουν Ανθρωποι τετράποδοι τριχωτοί καί μέ ουρά ;;;;
Οποιος μπορεί ας το κόπυπαστώσει κ αναρτήσει χάριν τής συζήτησης .... εγώ δέν έχω τή δυνατότητα .....
Οτι καλύτερο έχω διαβάσει πάνω στήν αντίληψη τής Εξέλιξης ..... μέ προεκτάσεις έκπληξη !!!!!!!
ΥΓ
Δέν θυμάμαι σέ ποιό νήμα ... κάποιος είπε κάτι γιά Εκκλησία καί κόμμα .... πολιτική κίνηση ..... κάτι τέτοιο ...
Θά δούμε Πρωθυπουργό στά Μαύρα τά μεταξωτά ;;; ..... Θά κάνουμε τήν Εκπληξη ;;; .....
Θά μάς αφορίσουν απ τά φόρα ;;; .... θά ξαναπάμε Κατηχητικό ;;; .....
Τι άλλο θά δούμε .... πάνε νά μάς πεθάνουνε ..... από ντροπή .....
.
.
Υπάρχει ένα πάρα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στό thesecretrealtruth.blogspot μέ τίτλο ...
Οποιος μπορεί ας το κόπυπαστώσει κ αναρτήσει χάριν τής συζήτησης .... εγώ δέν έχω τή δυνατότητα .....
Οτι καλύτερο έχω διαβάσει πάνω στήν αντίληψη τής Εξέλιξης ..... μέ προεκτάσεις έκπληξη !!!!!!!
ΥΓ
Δέν θυμάμαι σέ ποιό νήμα ... κάποιος είπε κάτι γιά Εκκλησία καί κόμμα .... πολιτική κίνηση ..... κάτι τέτοιο ...
Θά δούμε Πρωθυπουργό στά Μαύρα τά μεταξωτά ;;; ..... Θά κάνουμε τήν Εκπληξη ;;; .....
Θά μάς αφορίσουν απ τά φόρα ;;; .... θά ξαναπάμε Κατηχητικό ;;; .....
Τι άλλο θά δούμε .... πάνε νά μάς πεθάνουνε ..... από ντροπή .....
.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δεν το βρήκαΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 18:58.

Πάνος Σκουρλέτης
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Εγώ που το βρήκα σου λέω πως δεν έχασες και τίποτα.Saliveros έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 21:47Δεν το βρήκαΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 18:58.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Τι; τελικά ήταν Αζώρ;Nandros έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 21:52Εγώ που το βρήκα σου λέω πως δεν έχασες και τίποτα.Saliveros έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 21:47Δεν το βρήκαΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 18:58.
Πάνος Σκουρλέτης
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
https://en.wikipedia.org/wiki/Ulas_family
και
https://en.wikipedia.org/wiki/Uner_Tan_syndrome
It's terribly easy to be led away by some notion of living fossils...I'm not going to make any bones about this. I think that Professor Tan's description of this family as a "devolution," as an evolutionary throwback, is not only scientifically irresponsible, but is deeply insulting to this family.
— Professor Nicholas Humphrey, The Family That Walks On All Fours
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Α ναι, είχα δει κάτι γι αυτούς.
Τους πέρασα για συριζαίους.
Πάνος Σκουρλέτης
Δεν ήξερα για αυτό το πείραμα αλλά μια γρήγορη ματιά στη Wikipedia λέει ότι αυτό δεν ισχύει:
"Over the course of the experiment, Lenski and his colleagues have reported a wide array of phenotypic and genotypic changes in the evolving populations."
Στη συνέχεια εξηγεί μεταξύ άλλων ότι:
-και οι 12 πληθυσμοί έχουν εξελίξει μεγαλύτερα και πιο στρογγυλά κύτταρα σε σχέση με τους προγόνους τους
-και οι 12 πληθυσμοί έχουν προσαρμοστεί καλύτερα στις διαφορετικές ποικιλίες γλυκόζης όπου ζουν (μεγαλώνουν πιο γρήγορα, επιζούν περισσότερο κλπ) και μάλιστα μερικοί έχουν γίνει ανίκανοι να τραφούν σε άλλες ποικιλίες. Περαιτέρω η βελτίωση της προσαρμογής τους ακολούθησε έναν απλό λογαριθμικό κανόνα, ήταν πολύ πιο γρήγορη στις πρώτες 20.000 γενιές, φρέναρε πιο μετά, φρέναρε ακόμα περισσότερο μετά. ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ τείνουν προς κάποιου είδους βέλτιστο για το σταθερό περιβάλλον τους.
-6 πληθυσμοί εξέλιξαν επιτάχυνση του ρυθμού μετάλλαξής τους.
-1 έχει εξελίξει αερόβια ανάπτυξη σε περιβάλλον που για τον πρόγονό του (και για όλους τους υπόλοιπους πληθυσμούς) ήταν αδύνατη. Για την ακρίβεια χρησιμοποιεί οξυγόνο και ένα δηλητήριο που είχε εισαχθεί επίτηδες στο αρχικό μίγμα για να βελτιώσει την πρόσληψη σιδήρου από το δοχείο του.
-1 πληθυσμός έχει εξελίξει πολυμορφικότητα (2 διαφορετικούς υποτύπους κυττάρων) και οικοσύστημα μεταξύ τους!
Ετσι, η σημαντικότερη αλλαγή ήταν ανάλογη σε ανώτερα ζώα με μία μετατροπή από φυτοφάγα σε σαρκοφάγα. Αυτήν η δημιουργιστές δεν την θεωρούν σημαντική, γιατί λέει "ήταν ήδη προγραμματισμένη στο DNA" το οποίο λέει έχει "πλαστικότητα". Με την λογική αυτή μπορείς να απορρίψεις οποιαδήποτε αλλαγή σαν γενόμενη μέσα στα όρια τής "πλαστικότητας". Και αυτό κάνουν. Παραδέχονται λέει την "μικροεξέλιξη" δηλαδή εκείνη που γίνεται μέσα στα όρια τής "πλαστικότητας" (μετάφραση γιά κανονικούς ανθρώπους: οποιαδήποτε αλλαγή είναι δυνατόν να παρατηρηθεί σε σχετικά μικρό χρόνο) αλλά όχι την "μακροεξέλιξη" (μετάφραση γιά κανονικούς ανθρώπους: οποιαδήποτε αλλαγή δεν κατέστη δυνατόν να παρατηρηθεί σε μικρό χρόνο). Αν παρατηρηθεί αλλαγή που αρχικά θα θεωρούσαν μεγάλη, δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς μεταφέρεται από την δεύτερη ομάδα στην πρώτη.foscilis έγραψε: ↑19 Δεκ 2018, 00:51Δεν ήξερα για αυτό το πείραμα αλλά μια γρήγορη ματιά στη Wikipedia λέει ότι αυτό δεν ισχύει:
"Over the course of the experiment, Lenski and his colleagues have reported a wide array of phenotypic and genotypic changes in the evolving populations."
-και οι 12 πληθυσμοί έχουν εξελίξει μεγαλύτερα και πιο στρογγυλά κύτταρα σε σχέση με τους προγόνους τους
-και οι 12 πληθυσμοί έχουν προσαρμοστεί καλύτερα στις διαφορετικές ποικιλίες γλυκόζης όπου ζουν (μεγαλώνουν πιο γρήγορα, επιζούν περισσότερο κλπ) και μάλιστα μερικοί έχουν γίνει ανίκανοι να τραφούν σε άλλες ποικιλίες. Περαιτέρω η βελτίωση της προσαρμογής τους ακολούθησε έναν απλό λογαριθμικό κανόνα, ήταν πολύ πιο γρήγορη στις πρώτες 20.000 γενιές, φρέναρε πιο μετά, φρέναρε ακόμα περισσότερο μετά. ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ τείνουν προς κάποιου είδους βέλτιστο για το σταθερό περιβάλλον τους.
-1 έχει εξελίξει αερόβια ανάπτυξη σε περιβάλλον που για τον πρόγονό του (και για όλους τους υπόλοιπους πληθυσμούς) ήταν αδύνατη. Για την ακρίβεια χρησιμοποιεί οξυγόνο και ένα δηλητήριο που είχε εισαχθεί επίτηδες στο αρχικό μίγμα για να βελτιώσει την πρόσληψη σιδήρου από το δοχείο του.
-1 πληθυσμός έχει εξελίξει πολυμορφικότητα (2 διαφορετικούς υποτύπους κυττάρων) και οικοσύστημα μεταξύ τους!
Και βέβαια είναι ψέμα ότι οι 70.000 γενιές βακτηριδίων ισοδυναμούν με 1.000.000 χρόνια ανθρώπινης εξέλιξης, επειδή τα βακτηρίδια αναπαράγονται με κλωνισμό και δεν υπάρχει ανάμειξη γενετικού υλικού, με αποτέλεσμα οι αλλαγές να είναι μικρότερες.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Για να προβληματιστούμε:foscilis έγραψε: ↑19 Δεκ 2018, 00:51Δεν ήξερα για αυτό το πείραμα αλλά μια γρήγορη ματιά στη Wikipedia λέει ότι αυτό δεν ισχύει:
Επειδή εσύ ζεις περισσότερο από τον άνθρωπο πριν 2000 χρόνια έχεις εξελιχθεί με την έννοια της βιολογικής εξέλιξης σε νέο είδος;
Για να προβληματιστούμε λίγο περισσότερο: ο εξελικτισμός θεωρεί τις όποιες μεταβολές τυχαίες, κι όχι απόρροια των συνθηκών. Δηλαδή, σύμφωνα με τον εξελικτισμό θα έπρεπε να βρούμε κατά καιρούς διάφορες μεταλλάξεις, άλλες βιώσιμες, άλλες μη βιώσιμες, εκατομμύρια από αυτές. Δεν μπορούμε να θεωρούμε τυχαιότητα το να πετυχαίνονται πάντοτε οι αλλαγές που εμείς περιμένουμε. Σωστά;
Ποιές γονιδιακές αλλαγές είναι απόρροια των συνθηκών;stavmanr έγραψε: ↑19 Δεκ 2018, 08:51Για να προβληματιστούμε λίγο περισσότερο: ο εξελικτισμός θεωρεί τις όποιες μεταβολές τυχαίες, κι όχι απόρροια των συνθηκών. Δηλαδή, σύμφωνα με τον εξελικτισμό θα έπρεπε να βρούμε κατά καιρούς διάφορες μεταλλάξεις, άλλες βιώσιμες, άλλες μη βιώσιμες, εκατομμύρια από αυτές. Δεν μπορούμε να θεωρούμε τυχαιότητα το να πετυχαίνονται πάντοτε οι αλλαγές που εμείς περιμένουμε. Σωστά;
Πάνος Σκουρλέτης
Πώς είναι δυνατόν το μυαλό σου να νομίζει ότι θα έπρεπε να παρατηρούμε μη βιώσιμες μεταλλάξεις, αφού είναι μη βιώσιμες;stavmanr έγραψε: ↑19 Δεκ 2018, 08:51Για να προβληματιστούμε λίγο περισσότερο: ο εξελικτισμός θεωρεί τις όποιες μεταβολές τυχαίες, κι όχι απόρροια των συνθηκών. Δηλαδή, σύμφωνα με τον εξελικτισμό θα έπρεπε να βρούμε κατά καιρούς διάφορες μεταλλάξεις, άλλες βιώσιμες, άλλες μη βιώσιμες, εκατομμύρια από αυτές. Δεν μπορούμε να θεωρούμε τυχαιότητα το να πετυχαίνονται πάντοτε οι αλλαγές που εμείς περιμένουμε. Σωστά;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Εκείνες που δεν είναι τυχαίες. Νομίζω ότι το περιέγραψα παραπάνω.Saliveros έγραψε: ↑19 Δεκ 2018, 09:10Ποιές γονιδιακές αλλαγές είναι απόρροια των συνθηκών;stavmanr έγραψε: ↑19 Δεκ 2018, 08:51Για να προβληματιστούμε λίγο περισσότερο: ο εξελικτισμός θεωρεί τις όποιες μεταβολές τυχαίες, κι όχι απόρροια των συνθηκών. Δηλαδή, σύμφωνα με τον εξελικτισμό θα έπρεπε να βρούμε κατά καιρούς διάφορες μεταλλάξεις, άλλες βιώσιμες, άλλες μη βιώσιμες, εκατομμύρια από αυτές. Δεν μπορούμε να θεωρούμε τυχαιότητα το να πετυχαίνονται πάντοτε οι αλλαγές που εμείς περιμένουμε. Σωστά;
Επειδή όμως το ρωτάς, είναι σημαντικό να περιγραφεί από τον εξελικτισμό τί συνιστά τυχαιότητα στις μεταβολές κατ' αυτόν, και ποιες οι μετρήσιμες (επιστημονικές) παράμετροι της φυσικής επιλογής.
Και τί; Αφού πεθάνει ένας άνθρωπος ή άλλος οργανισμός δεν μπορούμε να βρούμε τί τον σκότωσε; Αυτή είναι η απορία σου;Leporello έγραψε: ↑19 Δεκ 2018, 09:21Πώς είναι δυνατόν το μυαλό σου να νομίζει ότι θα έπρεπε να παρατηρούμε μη βιώσιμες μεταλλάξεις, αφού είναι μη βιώσιμες;stavmanr έγραψε: ↑19 Δεκ 2018, 08:51Για να προβληματιστούμε λίγο περισσότερο: ο εξελικτισμός θεωρεί τις όποιες μεταβολές τυχαίες, κι όχι απόρροια των συνθηκών. Δηλαδή, σύμφωνα με τον εξελικτισμό θα έπρεπε να βρούμε κατά καιρούς διάφορες μεταλλάξεις, άλλες βιώσιμες, άλλες μη βιώσιμες, εκατομμύρια από αυτές. Δεν μπορούμε να θεωρούμε τυχαιότητα το να πετυχαίνονται πάντοτε οι αλλαγές που εμείς περιμένουμε. Σωστά;

Όταν μιλάμε για μη βιώσιμες αλλαγές, αναφερόμαστε σε αλλαγές που προκαλούν το θάνατο. Πχ. αν γεννήσεις παιδιά που ...δεν έχουν πνευμόνια θα ξέρουμε ότι η αλλαγή αυτή (απουσία πνευμόνων) ήταν που τα οδήγησε στο θάνατο.
Δεν είμαι νέο είδος αλλά σίγουρα είμαι στο δρόμο για εκεί: Ο λόγος που ζω περισσότερο είναι ότι στο νέο περιβάλλον που εξασφαλίζει η ιατρική, ένα μάτσο γενετικά μειονεκτήματα που θα με είχαν σκοτώσει στα 2 ή στα 5 ή στα 15, πλέον δεν αποτελούν πλέον μειονεκτήματα (αντίστοιχα δεν αποτελεί πλεονέκτημα να μην τα έχεις). Έφτασα 30, έκανα παιδιά, αυτά τα γονίδια μαζί με ό,τι άλλο προκαλούν δευτερευόντως στον φαινότυπο θα εξαπλωθούν. Θεωρώ απόλυτα βέβαιο ότι αν συνεχιστεί αυτό 100.000 χρόνια ή 200.000 χρόνια οι τότε άνθρωποι θα είναι ορατά διαφορετικό είδος από εμένα. Βέβαια 2000 χρόνια είναι πολύ μικρή απόσταση. Βέβαια αν δεν ήταν αυτό θα ήταν κάτι άλλο: ίσως μια αλλαγή του κλίματος, κάποιος ιός... Θα μπορούσαμε να ήμασταν ακόμα πρωτόγονοι και 1.000.000 σε όλον τον πλανήτη με τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των πληθυσμών... Απλώς σημειώνω ότι όντως οι λόγοι για τους οποίους ζούμε περισσότερο έχουν άμεση επίδραση στο γενετικό προφίλ του πληθυσμού (και στην όλη δυναμική του).
Επίσης σε περίπτωση που αυτό το θεωρείς αντίστοιχο με το τι έπαθαν τα E. Coli, δεν είναι. Τα E. Coli του πειράματος ζουν περισσότερο στο ίδιο ακριβώς περιβάλλον που οι πρόγονοί τους ζούσαν λιγότερο. Η αντιστοιχία με τους ανθρώπους θα ήταν αν μας μετέφερες στις συνθήκες και τις ιατρικές μεθόδους που είχαν οι αρχαίοι, εμείς και πάλι να ζούσαμε 70+ χρόνια επειδή εξελίξαμε ανοσία σε όλες τις αρρώστιες και ενδοσωματικά αντιβιωτικά. Ένας "άνθρωπος" με τη δυνατότητα να εκκρίνει Αμοξύλ στις πληγές του για να μη μολυνθεί ναι, θα ταίριαζε αρκετά ο χαρακτηρισμός "διαφορετικό είδος". Όπως και ένας θηλυκός άνθρωπος με τη δυνατότητα σε περίπτωση επιπλοκών κατά τη γέννα να προκαλεί αναισθησία στον εαυτό του και να βγάζει το μωρό από την κοιλιά σαν Alien με αυτόματη ίαση της πληγής.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Θεωρία για την άνοδο της ακροδεξιάς
από masterridley » 26 Ιουν 2023, 00:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 82 Απαντήσεις
- 3816 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mitharadir
27 Ιουν 2023, 12:17
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 221 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από apaleutos
20 Δεκ 2024, 17:13
-
-
Νέα δημοσίευση «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΔΕΣ»: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ;
από Ίακχος » 13 Μαρ 2024, 11:13 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 295 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
13 Μαρ 2024, 11:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τὰ ἀρχαιολογικὰ δεδομένα ἀμφισβητοῦν τὴν ἰνδοευρωπαϊκὴ θεωρία.
από tanipteros » 01 Απρ 2025, 02:31 » σε Γλωσσολογία - 1 Απαντήσεις
- 511 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
03 Απρ 2025, 05:41
-