Παρεπιπτοντως το Γκομπεκλι Τεπε ηταν ενα συμπλεγμα 20 τετοιων ναων και οι συνολικες μεγαλιθικες κολωνες του φτανουν σχεδον τις 200. Ουτε οι μισοι ναοι δεν εχουν ανασκαφει μεχρι σημερα.
Αναρωτιεται κανεις πως καποιες ομαδες κυνηγων συνελαβαν το σχεδιο τους, τι τους εξυπηρετουσε ενα τοσο πολυπλοκο συμπλεγμα ναων, γιατι ανεβασαν το βαθμο δυσκολιας χτιζοντας μεγαλιθικα, με τι εργατικο δυναμικο τα κατασκευασαν και που βρηκαν το χρονο να το κανουν.
Καλά, ο Αρίστος την τερμάτισε την μαλακία!!!
Αλλά όχι και να μένουν σε σκηνές - μην το πάμε στην άλλη πλευρά...
Σε σπίτια έμεναν - τα οποία είχαν μόνο ένα άνοιγμα: από πάνω... Και ήταν κατασκευασμένα κολλητά μεταξύ τους, όπως έχουμε δει και σε άλλες ανάλογες ανασκαφές της περιόδου σε όλη την Μέση Ανατολή...
Θα το σπαμαρω συνεχεια μεχρι να εμπεδωσεις το τρομπονι.
Πας να πουλησεις οτι το Γκομπεκλι Τεπε ηταν κατι φυσιολογικο ενω οι ιδιοι οι επιστημονες παραδεχονται οτι ηταν κατι που ανετρεψε ολη την αφηγηση τους για την προιστορια.
"Αναποδογυρίζει όλο το καρότσι μας με τα μήλα. Όλες οι θεωρίες μας πήγαν στο βρόντο".
.
Άρα συμφωνούμε.Το κάνεις επί τούτου.Το ότι το πασπαλίζεις με δήθεν τρομπόνια είναι δικό σου πρόβλημα.Όχι της επιστήμης.
Before any burials were found, Schmidt speculated that graves could have been located in niches behind the walls of the circular building.[69] In 2017, fragments of human crania with incisions were discovered at the site, interpreted as a manifestation of the widespread Neolithic skull cult.[29] Special preparation of human crania in the form of plastered human skulls is known from the Pre-Pottery Neolithic period at Levantine sites such as Tell es-Sultan (also known as Jericho), Tell Aswad, and Yiftahel, and later in Anatolia at Çatalhöyük.[70][71][72]
At the western edge of the hill, a lionlike figure was found. Flint and limestone fragments occur more frequently. It was, therefore, suggested that this could have been a sculpture workshop.[73] It is unclear, on the other hand, how to classify three phallic depictions from the surface of the southern plateau. They are near the quarries of classical times, making their dating difficult.[28]
Boncuklu Tarla (meaning "beaded field", in Turkish) is an archaeological site in the Southeastern Anatolia of Turkey. It is the remains of a settlement occupied from the Late Epipalaeolithic to Pre-Pottery Neolithic B periods, starting over 12,000 years ago. It was discovered in 2008 during an archaeological survey in advance of the construction of the Ilısu Dam and has been excavated by a team from Mardin Museum since 2012.[1]
The discovery of a large communal building with stone pillars was reported at Boncuklu Tarla in 2019, prompting comparisons to Göbekli Tepe.[2][3] It is an early example of rectangular plan architecture.[4] The excavators also claimed to have found a sewer system, which if confirmed would be the oldest known in the world.[5][6] https://en.wikipedia.org/wiki/Boncuklu_Tarla
Φτου βρίσκουμε και άλλα στην περιοχή που είναι αρχαιότερα.
Πας να πουλησεις οτι το Γκομπεκλι Τεπε ηταν κατι φυσιολογικο ενω οι ιδιοι οι επιστημονες παραδεχονται οτι ηταν κατι που ανετρεψε ολη την αφηγηση τους για την προιστορια.
"Αναποδογυρίζει όλο το καρότσι μας με τα μήλα. Όλες οι θεωρίες μας πήγαν στο βρόντο".
.
Άρα συμφωνούμε.Το κάνεις επί τούτου.Το ότι το πασπαλίζεις με δήθεν τρομπόνια είναι δικό σου πρόβλημα.Όχι της επιστήμης.
Στα χρωματιστα που εβαλα η επιστημη τρομπονιαζει εσενα.
Και χιλιες σελιδες αν κανεις πεισματακια εδω θα ειμαι να το εμπεδωσεις.
.
.
Μπερδεύεσαι με το τι είναι επιστήμη.Επιστήμη δεν είναι 3 τσιτάτα.Επιστήμη είναι η έρευνα και τα papers.Μέσα σε αυτά δεν υπάρχουν ούτε άτλαντες ούτε άλλα παραμύθια που γράφεις.
Και εγώ εδώ θα είμαι για να εμπεδώσεις ότι γράφεις παραμύθια.
.
Μπερδεύεσαι με το τι είναι επιστήμη.Επιστήμη δεν είναι 3 τσιτάτα.Επιστήμη είναι η έρευνα και τα papers.Μέσα σε αυτά δεν υπάρχουν ούτε άτλαντες ούτε άλλα παραμύθια που γράφεις.
Οταν παραδεχτεις οτι το Γκομπεκλι Τεπε ηταν ενα αδιανοητο κατορθωμα για νεολιθικους κυνηγους μπορει να συνεχισει η κουβεντα.
Δεν εχω καμια απαιτηση να παραδεχτεις κατι για Ατλαντες, ουτε εγω βαζω το χερι μου στη φωτια οτι ηταν απογονοι Ατλαντων.
Αλλα αν δεν παραδεχτεις οτι το Γκομπεκλι ανετρεψε ολη την προιστορια θα σου βαζω και αυτο με τα χρωματιστα και ενα σκασμο αλλα.
.
Οταν παραδεχτεις οτι το Γκομπεκλι Τεπε ηταν ενα αδιανοητο κατορθωμα για νεολιθικους κυνηγους μπορει να συνεχισει η κουβεντα.
Δεν εχω καμια απαιτηση να παραδεχτεις κατι για Ατλαντες, ουτε εγω βαζω το χερι μου στη φωτια οτι ηταν απογονοι Ατλαντων.
Αλλα αν δεν παραδεχτεις οτι το Γκομπεκλι ανετρεψε ολη την προιστορια θα σου βαζω και αυτο με τα χρωματιστα και ενα σκασμο αλλα.
.
λες να εχουν βιδωσει τις πυραμιδες και να χει δικιο ο seismic?
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.