Ozempic

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Ozempic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 27 Μαρ 2025, 23:06

Dwarven Blacksmith έγραψε:
27 Μαρ 2025, 14:14
Κι εγώ το έχω αυτό με την παρακεταμόλη, αλλά τι να γίνει, δεν μπορώ τον πονοκέφαλο, και όταν κοιμάμαι με πονοκέφαλο ξυπνάω στη μέση της νύχτας με χειρότερο και είμαι χάλια και την επόμενη μέρα. Ως wagecuck δεν μπορώ να πάρω αναρρωτική γι'αυτό.
Πρέπει να παίρνω παρακεταμόλη 4-5 φορές το μήνα.

Αλλά δεν χρειάζομαι ποτέ κάτι πιο ισχυρό από Ponstan.
Σε νιωθω :a040:

Long shot αλλά δοκίμασε ηλεκτρολύτες καμμία βδομάδα να δεις αν βοηθάει καθόλου. Αυτά τα φακελάκια με τη σκόνη που διαλύεται στο νερό, ένα τη μέρα, μάρκα LMNT/Hydralyte η παρόμοιο. Εμένα με βοήθησαν αρκετά με την αφυδάτωση.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 27 Μαρ 2025, 23:20

Δεν σας νιώθω καθολου, γιατι μαξ 2 φορες στη ζωη μου να με εχει πιασει πονοκεφαλος. Δεν ξερω καν στο περιπου πως μοιαζει ο πονος. Ειναι σαν σουβλιά, ειναι σαν βάρος/πίεση, και τα δυο/τίποτα απ'τα δυο?
Παρακεταμόλη εγω θα παρω μονο οταν εχω πυρετο και ιδιως οταν μου τη σκασει απο 37,7 και πάνω.

Αυτες τις 2 φορες που με εχει πιασει (κατι σαν?) πονοκέφαλος, απλα εχω πεσει για υπνο, κι εχω ξυπνησει εντελως πουλάκι την επομενη μερα.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 27 Μαρ 2025, 23:23

vantono έγραψε:
27 Μαρ 2025, 23:20

Παρακεταμόλη εγω θα παρω μονο οταν εχω πυρετο και ιδιως οταν μου τη σκασει απο 37,7 και πάνω.

Τι αννουλα εισαι ρε μλκ
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 27 Μαρ 2025, 23:25

Chilloutbuddy έγραψε:
27 Μαρ 2025, 23:06
Dwarven Blacksmith έγραψε:
27 Μαρ 2025, 14:14
Κι εγώ το έχω αυτό με την παρακεταμόλη, αλλά τι να γίνει, δεν μπορώ τον πονοκέφαλο, και όταν κοιμάμαι με πονοκέφαλο ξυπνάω στη μέση της νύχτας με χειρότερο και είμαι χάλια και την επόμενη μέρα. Ως wagecuck δεν μπορώ να πάρω αναρρωτική γι'αυτό.
Πρέπει να παίρνω παρακεταμόλη 4-5 φορές το μήνα.

Αλλά δεν χρειάζομαι ποτέ κάτι πιο ισχυρό από Ponstan.
Σε νιωθω :a040:

Long shot αλλά δοκίμασε ηλεκτρολύτες καμμία βδομάδα να δεις αν βοηθάει καθόλου. Αυτά τα φακελάκια με τη σκόνη που διαλύεται στο νερό, ένα τη μέρα, μάρκα LMNT/Hydralyte η παρόμοιο. Εμένα με βοήθησαν αρκετά με την αφυδάτωση.
Θενκς. Έψαχνα ένα τέτοιο, που να μην έχει γλυκαντικά όμως, και το βρήκα δύσκολο στην Ελλάδα.
vantono έγραψε:
Δεν σας νιώθω καθολου, γιατι μαξ 2 φορες στη ζωη μου να με εχει πιασει πονοκεφαλος. Δεν ξερω καν στο περιπου πως μοιαζει ο πονος. Ειναι σαν σουβλιά, ειναι σαν βάρος/πίεση, και τα δυο/τίποτα απ'τα δυο?

Αυτες τις 2 φορες που με εχει πιασει (κατι σαν?) πονοκέφαλος, απλα εχω πεσει για υπνο, κι εχω ξυπνησει εντελως πουλάκι την επομενη μερα.
Σε μένα είναι σαν πίεση από το εσωτερικό του κεφαλιού προς τα έξω, όταν είσαι ακίνητος. Αν κινηθεί το κεφάλι, γίνεται και πόνος.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 27 Μαρ 2025, 23:26

Fata_Morgana έγραψε:
27 Μαρ 2025, 20:48
Feindflug έγραψε:
27 Μαρ 2025, 12:55
Fata_Morgana έγραψε:
27 Μαρ 2025, 01:56
Κάποιος που έχει σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας και είναι πχ μεταξύ χειρουργείου και αυτού γιατί να μη το πάρει να βοηθηθεί χωρίς επεμβάση; απλά να συνταγογραφείται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις.

Κατά τ άλλα να αφήσουν τα φάρμακα κτλ και να βρουν την τεχνολογία να μη παχαίνουν οι σοκολάτες. Έλεος πια 2025.
Οι σοκολάτες δεν παχαίνουν, τύπισσα. Το θετικό θερμιδικό ισοζύγιο παχαίνει.
Λάθος κάνεις τύπε. Αδιάβαστος ήρθες.
Πρακτικά εχει δίκιο, απλώς η θεωρητική οπτική του ειναι λάθος (και επικίνδυνη). Ακριβώς ετσι οπως το παραλλήλισε ο αλλος τυπος πιο πισω, με τα όπλα που "δεν σκοτώνουν αυτα, οι ανθρωποι σκοτωνουν" κτλ.

Για να μην παχαίνεις (ή βασικα για να αδυνατίσεις) πρεπει πάση θυσία να βρίσκεσαι σε θερμιδικό έλλειμμα. Δηλαδη να καταναλώνεις λιγότερα απ'όσα καις μεσα στη μερα. Αυτο και μονο.

Υπαρχει η περιπτωση ενος τυπου που εκανε πειραματόζωο τον εαυτό του σχετικα με αυτο. Ετρωγε για κάμποσο καιρο μονο σοκολάτες και λοιπες σαβουρες, αλλά μετρούσε ακριβως τις θερμιδες που κατανάλωνε και που εκαιγε για να τις εχει αυστηρά σε έλλειμμα και να μην ξεφεύγει απο αυτο το μοτίβο.
Και οντως, αδυνάτισε. Αδυνάτισε κανοντας καλό στο σωμα του ομως? Οχι.
Θα τον πρότεινε αυτο τον τροπο αδυνατισματος καποιος σοβαρός επαγγελματίας διαιτολογος? Οχι.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Μαρ 2025, 01:21

vantono έγραψε:
Καλά άσε με μένα, είμαι περίπτωση. Παθαίνω ημικρανία με αύρα, που σημαίνει ότι για κανα δύωρο βλέπω αυτό:
Εικόνα

Μετά μουδιάζει το αριστερό μου χέρι και το σαγόνι, ξερνάω καναδυό φορές, και ΜΕΤΑ αρχίζει ο πονοκέφαλος ο οποίος κρατάει κανα εικοσιτετράωρο, είναι κάπως σα να έχω ένα τσεκούρι καρφωμένο στο μέτωπο, και φεύγει μόνο με κωδεϊνη.

Μικρότερος το πάθαινα μια-δυό φορές το χρόνο, χωρίς λόγο και αφορμή, ευτυχώς πιό αραιά όσο μεγαλώνω.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 28 Μαρ 2025, 03:47

Chilloutbuddy έγραψε:
28 Μαρ 2025, 01:21
vantono έγραψε:
Καλά άσε με μένα, είμαι περίπτωση. Παθαίνω ημικρανία με αύρα, που σημαίνει ότι για κανα δύωρο βλέπω αυτό:
Εικόνα

Μετά μουδιάζει το αριστερό μου χέρι και το σαγόνι, ξερνάω καναδυό φορές, και ΜΕΤΑ αρχίζει ο πονοκέφαλος ο οποίος κρατάει κανα εικοσιτετράωρο, είναι κάπως σα να έχω ένα τσεκούρι καρφωμένο στο μέτωπο, και φεύγει μόνο με κωδεϊνη.

Μικρότερος το πάθαινα μια-δυό φορές το χρόνο, χωρίς λόγο και αφορμή, ευτυχώς πιό αραιά όσο μεγαλώνω.
μπορεί να είναι απο άγχος
ως και μια εβδομάδα πριν ή για να αποφύγεις κάτι
Μπορεί και απο τυραμίνη τυριά σοκολάτες κόκκινα κρασιά
Βοηθάει η αγγειοδιαστολή, καφείνη και καυτό ντούς στο σβέρκο

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Μαρ 2025, 06:30

dna replication έγραψε:
28 Μαρ 2025, 03:47
μπορεί να είναι απο άγχος
έχω μιλήσει με ένα σωρό κόσμο (online) που έχει το ίδιο, κανείς δεν έχει απομονώσει τι του το προκαλεί, ούτε εγώ.
ευχαριστώ πάντως

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 28 Μαρ 2025, 07:23

Chilloutbuddy έγραψε:

Εικόνα
Βλέπεις και τη θολούρα και το άλλο με τα χρώματα που φαίνεται στην εικόνα; Είναι πάντα το ίδιο κ στο ίδιο σημείο;

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 28 Μαρ 2025, 08:23

Chilloutbuddy έγραψε:
vantono έγραψε:
Εικόνα

:c040::c040::c040::c040::c040: σε νοιώθω

εγώ δεν έχω την αύρα που λες
αλλά για όλα τα υπόλοιπα, συμπάσχω μαζί σου
εμένα ξεκινάει από νεύρο στην ωμοπλάτη, αχνά στην αρχή, μετά αν δεν το προλάβω ή αν και να το προλάβω πάλι δεν γινει τίποτα, ανεβαίνει και χτυπάει ο πόνος λαιμό, αυτί, μάτι, κεφάλι. Σαν να τραβάει ένα νεύρο μέσα σε όλα αυτά και σαν τσεκούρι όπως λες. Παλιότερα τα συμπτώματα ήταν χειρότερα, τάση για εμμετό όπως λες κτλ. Έχω φτάσει σε σημείο να νοιώθω οτι οκ, θα σβήσω στα αλήθεια..

Άμα δεν περάσει το 24ωρο δεν τελειώνει η φάση, είτε έντονη είτε ήπια.
Ακόμα και ήπια να είναι η κατάσταση, με βγάζει οφ, ένα συνεχόμενο τσίκι τσίκι ...

Δοκίμασες imigran για τις ημικρανίες? Μου έχει πει γιατρός να το παίρνω ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΠΑΕΙ να με πιάσει. Δεν το κάνω παντα ή μπορεί και να ξεμένω. Και δεν ξέρω αν στην δική μου περίπτωση βοηθά πάντα, όμως όντως βοηθά γενικότερα πολυ.
Επίσης ζέστη στο σημείο του νεύρου, είτε με καυτό ντους είτε με θερμοφορα, 2 νορτζέσικ μαζί, νιούροφερν, εμπλαστράκια, αλοιφές και οπωσδήποτε μασάζ , βασικά όχι μασαζ ακριβώς, να μπορούσα να έχω ένα γεωτρύπανο να ξεσκίζει το κωλονεύρο στο σημείο που μαζεύει...έχει τύχει μόνη μου να παλεύω όλη μέρα να προσπαθώ να το φτάσω για να το πιέζω και έχω κάψει την περιοχή σε σημείο που να σχηματίζεται κάκκαλο στο δέρμα για μέρες (εκτός οτι τουμπανιάζει τρελά)

Ευτυχώς κι εμενα δεν με πιάνει πια πάντα τοσο έντονα ή συχνά όπως πριν
Δοκίμασε όμως το imigran μου κάνει εντύπωση που δεν το αναφέρεις εφόσον παθαίνεις ημκρανία
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Μαρ 2025, 08:57

vantono έγραψε:
Μία από τα ίδια. Και από πυρετό δεν θυμάμαι καν, πότε ανέβασα, πάνω από 38.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 28 Μαρ 2025, 09:05

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Μαρ 2025, 08:57
vantono έγραψε:
Μία από τα ίδια. Και από πυρετό δεν θυμάμαι καν, πότε ανέβασα, πάνω από 38.
Α πυρετό εγώ θα ανεβάσω πανευκολα. Το ακριβώς αντίθετο με τον πονοκέφαλο :lol:
Και τον καταλαβαίνω και αμέσως, ακόμα και το 36,8 θα το καταλάβω. Αλλά ακόμα και στον βαρύ πυρετό μπορώ να πω ότι δεν αισθάνομαι κάτι σε πονοκέφαλο, απλώς αισθάνομαι ζεστός και κουρασμένος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 28 Μαρ 2025, 09:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 28 Μαρ 2025, 09:10

Chilloutbuddy έγραψε:
vantono έγραψε:
Εικόνα

Περίεργο πράγμα το κεφάλι. Τόσους έχω ακούσει, κανείς δεν μου έχει πει ότι βλέπει τέτοια θολούρα και ουράνιο τόξο.
Ο αδερφός μου είναι εύκολος στους πονοκεφάλους, αλλά όταν τον ρωτησα κι αυτόν μου ειπε περίπου αυτό που μου είπε ο νανος, με τη διαφορά ότι συνήθως νιώθει την πίεση στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Μπορεί να είναι και υπερτασικός, δεν ξέρω.

Πολύπλοκο πράγμα το κεφάλι. Όσοι έχουν πονοκεφάλους μου έχουν περιγράψει καμια 10αριά διαφορετικούς πόνους.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Μαρ 2025, 09:23

vantono έγραψε:
28 Μαρ 2025, 09:10
Chilloutbuddy έγραψε:
vantono έγραψε:
Εικόνα

Περίεργο πράγμα το κεφάλι. Τόσους έχω ακούσει, κανείς δεν μου έχει πει ότι βλέπει τέτοια θολούρα και ουράνιο τόξο.
Ο αδερφός μου είναι εύκολος στους πονοκεφάλους, αλλά όταν τον ρωτησα κι αυτόν μου ειπε περίπου αυτό που μου είπε ο νανος, με τη διαφορά ότι συνήθως νιώθει την πίεση στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Μπορεί να είναι και υπερτασικός, δεν ξέρω.

Πολύπλοκο πράγμα το κεφάλι. Όσοι έχουν πονοκεφάλους μου έχουν περιγράψει καμια 10αριά διαφορετικούς πόνους.
Όντως, οι πονοκέφαλοι είναι από τους πιο...ανεξήγητους πόνους. Έχω φίλη γιατρο, υπεύθυνη σε έρευνες κεφαλαλγίας και ημικρανίας, που υποφέρει εδώ και πολλά χρόνια από πονοκεφάλους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 28 Μαρ 2025, 09:28

Chilloutbuddy έγραψε:
Εικόνα
Μια χαρά θέα είναι. Λιβάδια, πράσινο... Τί θα ήθελες να βλέπεις δηλαδή, τους τέσσερις τοίχους;

:hammer:
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών