Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)
- Otto Weininger
Re: Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)
Όπου ακούτε "κέτο" να ξέρετε ότι έχετε απέναντι σας αγυμναστο μπουχέσα κατά 99%
Let them make the first mistake. We make the last move.
αυτο ισχυει για ολες τις διαιτες.Otto Weininger έγραψε: ↑28 Μαρ 2025, 10:05Όπου ακούτε "κέτο" να ξέρετε ότι έχετε απέναντι σας αγυμναστο μπουχέσα κατά 99%

To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Όσπρια δεν είδα πουθενά, τρως; Φασόλια, φακές, ρεβύθια, νοστιμότατα και υγειινότατα!
Otto Weininger έγραψε: ↑28 Μαρ 2025, 10:05Όπου ακούτε "κέτο" να ξέρετε ότι έχετε απέναντι σας αγυμναστο μπουχέσα κατά 99%

- Otto Weininger
Όχι βέβαια.Ασέβαστος έγραψε: ↑28 Μαρ 2025, 10:24αυτο ισχυει για ολες τις διαιτες.Otto Weininger έγραψε: ↑28 Μαρ 2025, 10:05Όπου ακούτε "κέτο" να ξέρετε ότι έχετε απέναντι σας αγυμναστο μπουχέσα κατά 99%
Let them make the first mistake. We make the last move.
Αν οι υδατάνθρακες προέρχονται από μη επεξεργασμένα λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το αλεύρι και τα περισσότερα που το περιέχουν, η ζάχαρη, το HFCS, τα cornflakes, τα γλυκάκια, οι μαλακιούλες κτλ κτλ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑28 Μαρ 2025, 03:21Βασικά αυτό είναι το πρόβλημά μου, ότι αν ξεκινήσω με τα ψωμιά/πατάτες/ζυμαρικά δεν έχω τελειωμό, μπορώ να φάω για τέσσερις. Το οποίο και έκανα πολύ συχνά λολ
Κάποια ανεπεξέργαστα (ή λίγο επεξεργασμένα) που μπορεί ωστόσο να έχουν υψηλό GI (πατάτες, λευκό ρύζι κτλ, ανάλογα και με το μαγείρεμα) χρειάζονται μέτρο ΕΚΤΟΣ αν εφαρμόζεις κάποια διαλειμματική τουλάχιστον 18/6 οπότε μπορείς να τα τρως άνετα χωρίς καμμία παρενέργεια.
Βασικά όπως τα λέει εδώ:
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- Ληστοσυμμορίτης
Άμα τους βοηθάει να βελτιωθεί η υγεία τους, κάτι που είναι διαπραγματευσιμο με τέτοιο ζόρισμα που θα φάνε τα ζωτικά όργανα, ας είναι.Otto Weininger έγραψε: ↑28 Μαρ 2025, 10:05Όπου ακούτε "κέτο" να ξέρετε ότι έχετε απέναντι σας αγυμναστο μπουχέσα κατά 99%
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
εξαρτάται αν θέλω να χάσω κιλά ή όχι
στη συντήρηση τρώω
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Αυτό που έχω καταλάβει μέσα στα χρόνια είναι ότι μπορείς να τρως είτε ότι θες είτε όποτε θες. Δεν μπορείς όμως να κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα. Σε κάποια δόση πειραμαστίστικα με κέτο, αλλά αφενός είναι πολύ περιοριστική αφετέρου είναι τεράστιο χάσλ να ψωνίζεις και να μαγειρεύεις κέτο. Οπότε εδώ και χρόνια κάνω omad κι από δω παν κι άλλοι 

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
αφετρίτου δεν μπορώ να ζήσω χωρίς γλυκά 

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- Sid Vicious
Από μικρός που ήμουν το ψωμί με φαινόταν σαν κάτι αδιάφορο. Μπορεί να τύχει να φάω μια φορά την εβδομάδα μια φέτα ψωμί ως εκείChilloutbuddy έγραψε: ↑28 Μαρ 2025, 03:21Καλά κι εγώ κάποτε, ακόμα και με τα μακαρόνια ήθελα μισή φρατζόλα
Βασικά αυτό είναι το πρόβλημά μου, ότι αν ξεκινήσω με τα ψωμιά/πατάτες/ζυμαρικά δεν έχω τελειωμό, μπορώ να φάω για τέσσερις. Το οποίο και έκανα πολύ συχνά λολ
Αυτό ήταν το πρόβλημα που μου έλυσε η κέτο, αν κάποιος δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και μπορεί να τρώει υδατάνθρακες σε νορμάλ ποσότητες δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει κάτι στη διατροφή του. Αλλά για μένα όσο περισσότερο τρώω υδατάνθρακες τόσο περισσότερο θέλω να τρώω, κάτι μακαρόνια και τέτοια είναι σαν αφρός που εξατμίζεται μόλις φτάσει στο στομάχι, σα να μην έφαγα τίποτα.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Είναι τα 4 Π όπως λέω:ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑28 Μαρ 2025, 12:56Αυτό που έχω καταλάβει μέσα στα χρόνια είναι ότι μπορείς να τρως είτε ότι θες είτε όποτε θες. Δεν μπορείς όμως να κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα. Σε κάποια δόση πειραμαστίστικα με κέτο, αλλά αφενός είναι πολύ περιοριστική αφετέρου είναι τεράστιο χάσλ να ψωνίζεις και να μαγειρεύεις κέτο. Οπότε εδώ και χρόνια κάνω omad κι από δω παν κι άλλοι
Ποιότητα
Περιοδικότητα (εδώ μπαίνει η διαλειμματική)
Ποικιλία (εδώ μπαίνει η κέτο)
Ποσότητα
Το θέμα είναι ότι διαφορετικές προσεγγίσεις έχουν διαφορετικά οφέλη. Φυσικά θεωρούμε την υψηλή ποιότητα των τροφών ως το πιο σημαντικό. Αλλά από κει και πέρα έχεις διάφορα αντικρουόμενα δεδομένα/θεωρίες:
1. Αφενός μια διατροφή με κατά βάση προϊόντα φυτικής προέλευσης (με κρέας το πολύ 2 φορές τη βδομάδα) έχει βρεθεί από μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες ότι είναι αυτή που προωθεί καλύτερη υγεία και οδηγεί στο μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Αλλά οι κετογενικές δίαιτες είναι πολύ περιοριστικές και έτσι δεν έχουν μπορέσει να μελετηθούν επαρκώς σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, παρόλο που σε ζώα δείχνουν πιθανώς κάποια επιβράδυνση της γήρανσης και χρησιμοποιούνται ακόμα και επικουρικά σε θεραπείες καρκίνων (πχ έχει βρεθεί ότι αυξάνουν την αυτοφαγία).
2. Η ελάττωση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων όσο αυξάνει η ηλικία έχει βρεθεί ότι μειώνει την ενεργοποίηση της mTOR που πιθανώς (έως και σίγουρα) να ευθύνεται για διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες. Από την άλλη όμως, η αυξημένη μυική μάζα και η αυξημένη δύναμη κατά την τρίτη ηλικία είναι πολύ ισχυροί προγνωστικοί παράγοντες μακροζωίας, και η ενεργοποίηση της mTOR είναι ο βασικός παράγοντας που αυξάνει την πρωτεϊνοσύνθεση και επομένως την μυική μάζα (σε συνδυασμό με άσκηση).
...και φυσικά αυτά αλλάζουν και με την ηλικία. Άλλες διατροφικές ανάγκες έχει ένα παιδί, άλλες ένας ηλικιωμένος. Και ύστερα έρχονται και οι προτεραιότητες του καθενός, δηλαδή το πόσο σημαντικά είναι η απόκτηση μυικής μάζας, το χάσιμο λίπους, οι αθλητικές δραστηριότητες, η κοινωνική ζωή και πώς αυτή συνδυάζεται με την κάθε δίαιτα κτλ.
Οπότε χρειάζεται μια "έξυπνη" και όχι "μονολιθική" προσέγγιση του θέματος...
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Ναι αλλά οι επιδημιολογικές μελέτες είναι κατά κανόνα προβληματικές. Όταν σου λένε για δεκαετίες ότι τα λιπαρά και το κόκκινο κρεας κάνει κακό, προφανώς αυτοί που συνεχίζουν να το τρώνε είναι αυτοί που τα γράφουν όλα στ'αρχιδια τους, και άρα είναι πολύ πιθανότερο επίσης να καπνίζουν, να πίνουν, να μη γυμνάζονται, και μαζί με το μπιφτεκι τους να τρώνε και μισό κιλό τηγανητές πατάτες και μια κόκα κόλα αμερικανικών διαστάσεων. Ενώ αυτοί που αποφεύγουν το κρέας είναι κάτι τύποι που παίζουν τένις, ψηφίζουν Καμαλα και κοιτάνε τον κωλο τους στον καθρέφτη 19 φορές τη μέρα. Ε προφανώς οι δεύτεροι θα είναι υγιεστεροι, αλλά αυτο δε σημαίνει τίποτα για το κρέας.
Χωρια που οι περισσότερες τετοιες μελέτες βασίζονται σε ερωτηματολόγια, και ο περισσότερος κόσμος λέει ψέματα η απλά δε θυμάται τι τρωει και σε τι ποσότητες.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

- Fata_Morgana
Γαμώ τις διατροφές είναι η κέτο. Αν πεις να ξεκινήσεις σοβαρά και πράγματι ασχολείσαι να μετράς τα μάκρο σου,παίρνεις τ αλάτια σου κτλ γαμεί από πολλές απόψεις. Και αν το κάνεις σνδυαστικά με διαλειμματική, πετάς.
Απλά θέλει αρκετό χρόνο να ασχολείσαι πραγματικά και να οργανώνεσαι.
Αυτό που θα ήθελα να δοκιμάσω να κάνω είναι η κετο καρνιβορ. Αλλά δεν μου βγαίνει.
Απλά θέλει αρκετό χρόνο να ασχολείσαι πραγματικά και να οργανώνεσαι.
Αυτό που θα ήθελα να δοκιμάσω να κάνω είναι η κετο καρνιβορ. Αλλά δεν μου βγαίνει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Επανάσταση στην Αμερικανική διατροφή
από Καραμελίτσα » 03 Δεκ 2023, 10:38 » σε Μαγειρική - 24 Απαντήσεις
- 2091 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chilloutbuddy
05 Μαρ 2024, 02:33
-
-
-
Νέα δημοσίευση Άρειος Πάγος: εκδικάζει πλήρη διατροφή ορίζοντας ως υπαίτιο διαζυγίου τύπο που δεν ήθελε παιδιά
από Σενέκας » 12 Οκτ 2023, 14:53 » σε Κοινωνικά θέματα - 277 Απαντήσεις
- 6219 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
16 Οκτ 2023, 11:28
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 86 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
25 Απρ 2025, 11:30