Ο λόγος που οι εκπαιδευτικoi πρεπει να πληρωνονται με την ωρα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: Ο λόγος που οι εκπαιδευτικoi πρεπει να πληρωνονται με την ωρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 30 Μαρ 2025, 19:48

πατησιωτης έγραψε:
30 Μαρ 2025, 19:44
mao mao έγραψε:
30 Μαρ 2025, 19:31
Τι θα έκανα αν ήμουν Πρωθυπουργός με τους εκπαιδευτικούς.

1. Κατώτατος μισθός 1.500 ευρώ καθαρά.
2. Ωράριο 08:00 - 15:30 για όλους. Δεν υπάρχει έχω κενό κλπ.
3. Κομμένες οι εκδρομές, εκλογές καθηγητών σε ωράριο σχολείου, κλειστά λόγω εθνικών εκλογών κλπ
4. Άρση μονιμότητας, οι προσλήψεις μέσω συνέντευξης απο διευθυντή και υποδιευθυντή του σχολείου.
5. Το σχολικό έτος λήγει 15 Ιουλίου και ξεκινά 1ή Σεπτεμβρίου.
6. Αξιολόγηση βάση επιδόσεων μαθητών σε εξετάσεις. ( multiple choice με τα αποτελέσματα απ'ευθείας στο υπουργείο)

Αυτά για αρχή.
Το ερώτημα δεν είναι τι θα έκανες αλλά τι θα ακολουθούσε.Όταν θα έκλειναν τα σχολεία από τις καταλήψεις μαθητών εναντίον των μέτρων πανελλαδικά τι θα έκανες; :D
700 ευρώ πρόστιμο στο αφμ του γονιού και άλλα 700 για τα torrent που σίγουρα κατεβάζουν.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 30 Μαρ 2025, 19:52

Γκιώνης έγραψε:
30 Μαρ 2025, 19:23
Ένας κούκος (τυριά-κασέρια) δε φέρνει την άνοιξη.

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει σάντουιτς,εκπαιδευτικούς,Γενιά κλπ κλπ πολύ
Aυτά να τα γράφεις με τρόπο, γράφει και ο Πατ εδώ
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 30 Μαρ 2025, 19:53

GoBzi έγραψε:
30 Μαρ 2025, 19:48
700 ευρώ πρόστιμο στο αφμ του γονιού και άλλα 700 για τα torrent που σίγουρα κατεβάζουν.
Αν βρεις πολιτικό που να υποσχεθεί κάτι τέτοιο, πες να τον ψηφίσω. Ανεξαρτήτως κόμματος :lol:

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 30 Μαρ 2025, 19:56

Όλος ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας που "τα ξύνει μέχρι να ματώσουν" δε φταίει αλλά για τις παθογένειες του δημοσίου φταίνε... οι εκπαιδευτικοί.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 30 Μαρ 2025, 19:56

Saturn έγραψε:
30 Μαρ 2025, 19:52
H πείρα της μεταπολιτευτικής ζωής. :D Η ευκαιρία για πολλά χάθηκε στα μνημόνια και δεν θα ξαναπαρουσιασθεί παρά μόνο μετά από κάποια άλλη καταστροφή.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 30 Μαρ 2025, 19:57

πατησιωτης έγραψε:
30 Μαρ 2025, 19:44
mao mao έγραψε:

3. Κομμένες οι εκδρομές, εκλογές καθηγητών σε ωράριο σχολείου, κλειστά λόγω εθνικών εκλογών κλπ
4. Άρση μονιμότητας, οι προσλήψεις μέσω συνέντευξης απο διευθυντή και υποδιευθυντή του σχολείου.
6. Αξιολόγηση βάση επιδόσεων μαθητών σε εξετάσεις. ( multiple choice με τα αποτελέσματα απ'ευθείας στο υπουργείο)

Αυτά για αρχή.
Το ερώτημα δεν είναι τι θα έκανες αλλά τι θα ακολουθούσε.Όταν θα έκλειναν τα σχολεία από τις καταλήψεις μαθητών εναντίον των μέτρων πανελλαδικά τι θα έκανες; :D
Αστυνομία και άνοιγμα σχολείων για αυτούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 30 Μαρ 2025, 19:58

πατησιωτης έγραψε:
30 Μαρ 2025, 19:56
Saturn έγραψε:
H πείρα της μεταπολιτευτικής ζωής. :D Η ευκαιρία για πολλά χάθηκε στα μνημόνια και δεν θα ξαναπαρουσιασθεί παρά μόνο μετά από κάποια άλλη καταστροφή.
Στην επόμενη καταστροφή Πατ μου, φοβάμαι οτι θα ψάχνουμε να βρούμε ζωντανό να τον κάνουμε αδελφό ολόκληρο μήνα περπάτημα
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 30 Μαρ 2025, 20:04

mao mao έγραψε:
30 Μαρ 2025, 19:57
Αστυνομία και άνοιγμα σχολείων για αυτούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Τεμπονέρας ή Γρηγορόπουλος όπως λέμε κορώνα ή γράμματα. :D Τέλος πάντων,dum spiro spero.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 30 Μαρ 2025, 20:04

Στύξ έγραψε:
30 Μαρ 2025, 19:47
mao mao έγραψε:

Αυτά για αρχή.
Τα κενά είναι πολύτιμα ,γω αύριο θα πάω σχολείο απ' το πρωί , ενώ έχω μάθημα στις 11, γιατί έχω να περάσω απουσίες ,να ενημερώσω κηδεμόνες τηλεφωνικά, να βγάλω φωτοτυπίες ,να κάνω εφημερία κλπ .Το 15.30 που λες είναι παράλογο ,δεν είμαστε ολοήμερο .Αγνοείς βασικά πράγματα.

Κομμένες οι εκδρομές ,συμφωνώ ,δε πάω φυλακή για κανέναν παραβατικό μαθητή.

Τα υπόλοιπα τα αγνοώ γιατί είναι είναι προϊόν άκρατης μαλακίας και δε συμβαίνουν σε κάνενα εκπαιδευτικό σύστημα στην υφήλιο.

Στη Σουηδία έχουν 3,5 μήνες διακοπές τα σχολεία ,μαλάκες κι οι Σουηδοί ε;
Συμφωνώ οτι τα κενά είναι πολύτιμα. Τα κενά οι εκπαιδευτικοί πρέπει να τα χρησιμοποιούν για να κάνουν δουλειές εκτός τάξης. Δεν είπα να κάνουν κάθε μέρα 9 ώρες σερί μάθημα. Αλλά όχι να μου λέει ο εκπεδευτικός οτι αύριο έχω δίωρο, πάω στις 12 και 13:30 χαιρέτησα.

Δεν ξέρω για Σουηδία, Αγγλία σταματάν 21 Ιουλίου, ξεκινάν άρχες Σεπτέμβρη.

Το 4. που προτείνω περίμενα να σου αρέσει. Θέλω εσένα ως διευθυντή να κάνεις τις προσλήψεις. Να διακρίνεις ποιος είναι ο μπαγλαμάς και ποιος έχει διάθεση να κάνει μάθημα. Και να πληρωθείς για αυτή την ευθύνη επιλογής προσωπικού που παίρνεις.

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 30 Μαρ 2025, 20:05

Και κάτι τελευταίο ,εμείς φαινόμαστε άμεσα αν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας γιατί οι πρώτοι που θα μας γιουχάρουν θα είναι οι μαθητές.

Τον στρατιωτικό ,τον παπά , τον αστυνομικό, την πρωτοκολλατζού στο ΚΕΠ , στην Εφορία ,στον ΕΦΚΑ που είναι ανίκανοι για υπηρεσία , ποιος θα τους κρίνει;

Δεν προβλέπεται τίποτα γι' αυτούς από αξιολογητές και μάλιστα εξωτερικού για να είναι πιο δίκαιο;

Άβαταρ μέλους
Δρακουμελ
Phorum.gr user: Δρακουμελ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δρακουμελ » 30 Μαρ 2025, 20:07

Δεν χρειάζεται να αντιγράψουμε την δυτική Ευρώπη. Ας κάνουμε δικό μας σύστημα όπου δεν θα έχει ποτέ διακοπές το σχολείο
under έγραψε:
08 Νοέμ 2022, 13:37
Ερωτηση : ποιος μας λεει οτι το predator δεν το χρησιμοποιει ο ιδιος ο Βαξεβανης ;

Άβαταρ μέλους
Γκιώνης
Phorum.gr user: Γκιώνης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκιώνης » 30 Μαρ 2025, 20:13

πατησιωτης έγραψε:
Saturn έγραψε:
Ωραία όλα αυτά αλλά στο νήμα που σε ρώτησα για τον Σιδερένιο δε μας καταδέχθηκες κύριε Πατησιώτη
Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 30 Μαρ 2025, 20:15

ST48410 έγραψε:
30 Μαρ 2025, 13:20
Ο εκπαιδευτικός που κάνει σωστά τη δουλειά του, εργάζεται πολλαπλάσιες ώρες. Προετοιμάζει σχέδια μαθήματος, προετοιμάζει γιορτές και εκπαιδευτικές εκδρομές, αφιερώνει χρόνο για να διορθώσει με προσοχή τα γραπτά των μαθητών, επιμορφώνεται κλπ κλπ

Από την άλλη υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που δεν εργάζονται ούτε τις προβλεπόμενες μέρες και ώρες, κάνουν τα τριήμερα, τετραήμερα βάζοντας πλαστές αναρρωτικές, κάνουν μάθημα της πλάκας και γενικά δεν αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν.

Το να πληρώνουμε μισθούς της πλάκας επειδή δεν μπορούμε (ή μάλλον δεν θέλουμε) να συγκρουστούμε με προνομιακές ομάδες, είναι το πρόβλημα. Ας εκλέξουν οι ψηφοφόροι πολιτικούς που είναι διατεθειμένοι να βάλουν τάξη, αλλά κάτι μου λέει πως πολλοί ψηφοφόροι θέλουν την διαιώνιση αυτής της κατάστασης.
:+1:
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 30 Μαρ 2025, 20:16

ST48410 έγραψε:
30 Μαρ 2025, 19:48
mao mao έγραψε:
Γενικά συμφωνώ. Εδώ όμως θα γινόταν πανηγύρι. Στο λέω από την μικρή πείρα που έχω από φίλους μουσικούς που βρίσκουν ή δεν βρίσκουν εργασία (αναπληρωτές/ωρομίσθιοι) ανάλογα με το αν δηλώσει ανάγκη το μουσικό σχολείο στην ειδικότητά τους.

Εχμ, οι ανάγκες δηλώνονται συχνά ανάλογα με τις γνωριμίες/προτιμήσεις του διευθυντή και όχι τις απαιτήσεις των μαθητών. Φυσικά αυτό που λέω αφορά συγκεκριμένες ειδικότητες αλλά σου δίνω εικόνα του τι συμβαίνει όταν στην αξιολόγηση συμπεριλαμβάνονται υποκειμενικά κριτήρια.
καταλαβαίνω τις λες, και προφανώς τα γνωρίζω όλα αυτά. Αυτό που πιστεύω οτι ίσως αλλάξει την κατάσταση, είναι το αν για όλες τις προσλήψεις υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που είναι πρόσωπο. Δεν μπορεί να μου φέρνεις κάποιον μέσω ΑΣΕΠ , ο οποίος μετά τα ξύνει επειδή δεν έχει συνέπειες και να μην υπάρχει κάποιος που να τον χρεώνεται. Ας επιλέγουν οι διευθυντές τα βύσματά τους και ας ξεφτυλίζονται, αυτό είναι καλύτερο πιστεύω. Τουλάχιστον ξέρεις ποιον μαλάκα να βρίζεις.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 30 Μαρ 2025, 20:16

πατησιωτης έγραψε:
Η ευκαιρία για πολλά χάθηκε στα μνημόνια και δεν θα ξαναπαρουσιασθεί παρά μόνο μετά από κάποια άλλη καταστροφή.
+1.

ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι πολίτες ήταν διατεθειμένοι για ριζικές αλλαγές. Ό,τι έκαναν το έκαναν με το πιστόλι στον κρόταφο και μυξοκλαίγοντας ότι τους πιέζουν οι κακοί Ευρωπαίοι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών