Ταλιμπανισμός: Το ανώτερο στάδιο της πίστεως
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Ταλιμπανισμός: Το ανώτερο στάδιο της πίστεως
Με τον όρο φονταμενταλισμός ή και θεμελιωτισμός εκφράζονται οι ζηλωτικές τάσεις επιστροφής του ανθρώπου σε άκρως συντηρητικά θρησκευτικά βιώματα, τα οποία λειτουργούν ως μέσο αντίστασης σε κάθε ενδεχόμενη αλλαγή ή θρησκευτική μεταρρύθμιση.
Φονταμενταλισμός - Βικιπαίδεια
Wikipedia
Ο Ταλιμπανισμός είναι ακόμη πιο ακραίος από τον φονταμενταλισμό, διότι ενέχει την ακτιβιστική δράση, τα μπάχαλα, κλπ.
Ακόμη και στο Άγιο Ορος, υπάρχουν μοναστήρια που διαχωρίζουν τη στάση τους από τους ζηλωτές.
Wikipedia
Ο Ταλιμπανισμός είναι ακόμη πιο ακραίος από τον φονταμενταλισμό, διότι ενέχει την ακτιβιστική δράση, τα μπάχαλα, κλπ.
Ακόμη και στο Άγιο Ορος, υπάρχουν μοναστήρια που διαχωρίζουν τη στάση τους από τους ζηλωτές.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Re: Ταλιμπανισμός: Το ανώτερο στάδιο της πίστεως
Ο Ταλιμπανισμός, δεν έχει σχέση με πίστη. Έχει σχέση με τον σπόρο αμφιβολίας που έχουν κάποιοι "πιστοί",
Έχουν επενδύσει σε μια θρησκεία, θα τρώνε ρύζια μέλια παρθένες και τα λοιπά, έχουν όμως αμφιβολίες,
δεν μπορούν να ρωτήσουν τον ιμάμη, διότι, δεν ρωτάει ο κόσμος τέτοια πράγματα, αυτός που αμφιβάλει,
βρίσκει διέξοδο όταν κάνει ακραίες πράξεις, ακτιβισμό και τα λοιπά.
Ο πραγματικός πιστός, πιστεύει, δεν έχει αμφιβολίες και δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε μπορεί
κάποιος να του πει.
Αυτός που έχει αμφιβολία, θέλει να αποκεφαλίσει τους "δηλωμένους" άθεους ή αλλόθρησκους.
Γνώμη μου.
Έχουν επενδύσει σε μια θρησκεία, θα τρώνε ρύζια μέλια παρθένες και τα λοιπά, έχουν όμως αμφιβολίες,
δεν μπορούν να ρωτήσουν τον ιμάμη, διότι, δεν ρωτάει ο κόσμος τέτοια πράγματα, αυτός που αμφιβάλει,
βρίσκει διέξοδο όταν κάνει ακραίες πράξεις, ακτιβισμό και τα λοιπά.
Ο πραγματικός πιστός, πιστεύει, δεν έχει αμφιβολίες και δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε μπορεί
κάποιος να του πει.
Αυτός που έχει αμφιβολία, θέλει να αποκεφαλίσει τους "δηλωμένους" άθεους ή αλλόθρησκους.
Γνώμη μου.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Οι Ταλιμπάν (κάθε θρησκείας η και πολιτικής ιδεολογίας) ΔΕΝ πιστεύουν πραγματικά στην πίστη τους αλλά την ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ
- Urzaring13
Αν είσαι άθεος δεν έχεις ελπίδα, είσαι μηδενιστής. Η ζωή θα σε χτυπήσει κάτω σα χταπόδι και αν δεν έχεις κάπου να πιαστείς θα έρθουν στιγμές που θα σπάσεις και θα παραδοθείς στο σκοτάδι. Λίγες τέτοιες στιγμές είναι αρκετές για να σε καταστρέψουν.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Αυτό το ποστ είναι αντιχριστιανικό.Urzaring13 έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:17Αν είσαι άθεος δεν έχεις ελπίδα, είσαι μηδενιστής. Η ζωή θα σε χτυπήσει κάτω σα χταπόδι και αν δεν έχεις κάπου να πιαστείς θα έρθουν στιγμές που θα σπάσεις και θα παραδοθείς στο σκοτάδι. Λίγες τέτοιες στιγμές είναι αρκετές για να σε καταστρέψουν.
Καμία σχέση δεν έχει αυτό με το μήνυμα της Ορθοδοξίας.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
- Γενιά της Αμαρτίας
Δεν ξέρω για το Άγιο Όρος, αλλά εγώ υπερήφανα θεωρώ τον εαυτό μου δυνάμει ζηλωτή. Αν είχα τα @@ θα ήμουν ένας πραγματικός ζηλωτής.AlienWay έγραψε: ↑21 Μαρ 2025, 14:08Με τον όρο φονταμενταλισμός ή και θεμελιωτισμός εκφράζονται οι ζηλωτικές τάσεις επιστροφής του ανθρώπου σε άκρως συντηρητικά θρησκευτικά βιώματα, τα οποία λειτουργούν ως μέσο αντίστασης σε κάθε ενδεχόμενη αλλαγή ή θρησκευτική μεταρρύθμιση.
Wikipedia
Αν δεν έχεις ζήλο για την θρησκεία σου και τον Θεό σου, αν είσαι χλιαρός στην πίστη σου, είσαι χριστιανός;
Τι νόημα έχει να πιστεύεις;
Για μένα, που έχω βαθιά συναίσθηση τι αμαρτωλό σκουπίδι είμαι, δεν αξίζει να αυτο-αποκαλείσαι χριστιανός ή με οποιονδήποτε τρόπο θρήσκος έτσι αναίμακτα.
Δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχή του ατόμου που τηρεί κάποιους τύπους και δήθεν υπερασπίζεται την θρησκεία από τους άθεους και όλα εντάξει.
- Urzaring13
Νομίζω η ορθοδοξία είναι κάπως παρωχημένη. Δεν προσιδιάζει σε έναν μοντέρνο άνθρωπο να κρατάει από την πίστη του μόνο αυτά. Δηλαδή αγάπα τον πλησίον σου, μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν. Γύρνα και το άλλο μάγουλο. Και όλα όσα μας είναι γνωστά από την παράδοση και την εκκλησία. Πιστεύω αυτά είναι αρκετά για να σώσεις την ψυχή σου. Εως εκεί. Ομως εγώ δεν θα μπορούσα να αρκεστώ μόνο σε αυτά. Εχει τόσες απολαύσεις να σου προσφέρει η ζωή...και στη τελική μ' αρέσει να πολεμάω.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:32Αυτό το ποστ είναι αντιχριστιανικό.Urzaring13 έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:17Αν είσαι άθεος δεν έχεις ελπίδα, είσαι μηδενιστής. Η ζωή θα σε χτυπήσει κάτω σα χταπόδι και αν δεν έχεις κάπου να πιαστείς θα έρθουν στιγμές που θα σπάσεις και θα παραδοθείς στο σκοτάδι. Λίγες τέτοιες στιγμές είναι αρκετές για να σε καταστρέψουν.
-
- Επικοινωνία:
Δεν είμαι connoisseur του χριστιανισμού, αλλά ένα ζηλωτής δεν έστειλε τον Χριστό στο σταυρό;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:43Δεν ξέρω για το Άγιο Όρος, αλλά εγώ υπερήφανα θεωρώ τον εαυτό μου δυνάμει ζηλωτή. Αν είχα τα @@ θα ήμουν ένας πραγματικός ζηλωτής.AlienWay έγραψε: ↑21 Μαρ 2025, 14:08Με τον όρο φονταμενταλισμός ή και θεμελιωτισμός εκφράζονται οι ζηλωτικές τάσεις επιστροφής του ανθρώπου σε άκρως συντηρητικά θρησκευτικά βιώματα, τα οποία λειτουργούν ως μέσο αντίστασης σε κάθε ενδεχόμενη αλλαγή ή θρησκευτική μεταρρύθμιση.
Wikipedia
Αν δεν έχεις ζήλο για την θρησκεία σου και τον Θεό σου, αν είσαι χλιαρός στην πίστη σου, είσαι χριστιανός;
Για μένα, που έχω βαθιά συναίσθηση τι αμαρτωλό σκουπίδι είμαι, δεν αξίζει να αυτο-αποκαλείσαι χριστιανός ή με οποιονδήποτε τρόπο θρήσκος έτσι αναίμακτα.
Δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχή του ατόμου που τηρεί κάποιους τύπους και δήθεν υπερασπίζεται την θρησκεία από τους άθεους και όλα εντάξει.
- Γενιά της Αμαρτίας
Mea culpa. Συμπέρανα κάπως βιαστικά ότι απαντάς ως Χ.Ο.Urzaring13 έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:45Νομίζω η ορθοδοξία είναι κάπως παρωχημένη. Δεν προσιδιάζει σε έναν μοντέρνο άνθρωπο να κρατάει από την πίστη του μόνο αυτά. Δηλαδή αγάπα τον πλησίον σου, μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν. Γύρνα και το άλλο μάγουλο. Και όλα όσα μας είναι γνωστά από την παράδοση και την εκκλησία. Πιστεύω αυτά είναι αρκετά για να σώσεις την ψυχή σου. Εως εκεί. Ομως εγώ δεν θα μπορούσα να αρκεστώ μόνο σε αυτά. Εχει τόσες απολαύσεις να σου προσφέρει η ζωή...και στη τελική μ' αρέσει να πολεμάω.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:32Αυτό το ποστ είναι αντιχριστιανικό.Urzaring13 έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:17Αν είσαι άθεος δεν έχεις ελπίδα, είσαι μηδενιστής. Η ζωή θα σε χτυπήσει κάτω σα χταπόδι και αν δεν έχεις κάπου να πιαστείς θα έρθουν στιγμές που θα σπάσεις και θα παραδοθείς στο σκοτάδι. Λίγες τέτοιες στιγμές είναι αρκετές για να σε καταστρέψουν.
Οπότε αλλάζει το πράγμα... Νομίζω ότι η Ορθοδοξία έχει πολλά διαμάντια, αν και εγώ αμφέβαλλα κάποτε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να στο παίξω δάσκαλος, κι ας μιλάω-γράφω λίγο σπαστικά.
Το Ευαγγέλιο μπορεί να μας φαίνεται σαν μια συλλογή από λαϊκές σοφίες, αλλά όταν διαβάζω έχω χιλιάδες ιδέες για κάθε γραμμή σ' αυτό.
Δε μ' αρέσουν βέβαια η πληθώρα των ερμηνευτικών σχολίων στα ιερά κείμενα, νομίζω χάνεται η ουσία με όλα αυτά.
Εγώ απολαμβάνω τις προσωπικές ιστορίες των άλλων και φιλοδοξώ να γράψω και τις δικές μου με τρόπο αμαρτωλό και χριστιανικό.
- Γενιά της Αμαρτίας
Ένας ληστής, απ' ό,τι ξέρω. Τι σημασία έχει;Καπετάν Μιχάλης έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:53Δεν είμαι connoisseur του χριστιανισμού, αλλά ένα ζηλωτής δεν έστειλε τον Χριστό στο σταυρό;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:43Δεν ξέρω για το Άγιο Όρος, αλλά εγώ υπερήφανα θεωρώ τον εαυτό μου δυνάμει ζηλωτή. Αν είχα τα @@ θα ήμουν ένας πραγματικός ζηλωτής.AlienWay έγραψε: ↑21 Μαρ 2025, 14:08Με τον όρο φονταμενταλισμός ή και θεμελιωτισμός εκφράζονται οι ζηλωτικές τάσεις επιστροφής του ανθρώπου σε άκρως συντηρητικά θρησκευτικά βιώματα, τα οποία λειτουργούν ως μέσο αντίστασης σε κάθε ενδεχόμενη αλλαγή ή θρησκευτική μεταρρύθμιση.
Wikipedia
Μαθητής του Χριστού ήταν ο Σίμων ο Ζηλωτής. Μπορεί να γκουγκλάρεις για να με σε πρήζω.
- Γενιά της Αμαρτίας
Α είπες «έστειλε». Ναι, ο Ιούδας, αν αυτό εννοείς.
- Urzaring13
Ναι. Εεε...οκ δεν διαφωνώ.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:54Mea culpa. Συμπέρανα κάπως βιαστικά ότι απαντάς ως Χ.Ο.Urzaring13 έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:45Νομίζω η ορθοδοξία είναι κάπως παρωχημένη. Δεν προσιδιάζει σε έναν μοντέρνο άνθρωπο να κρατάει από την πίστη του μόνο αυτά. Δηλαδή αγάπα τον πλησίον σου, μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν. Γύρνα και το άλλο μάγουλο. Και όλα όσα μας είναι γνωστά από την παράδοση και την εκκλησία. Πιστεύω αυτά είναι αρκετά για να σώσεις την ψυχή σου. Εως εκεί. Ομως εγώ δεν θα μπορούσα να αρκεστώ μόνο σε αυτά. Εχει τόσες απολαύσεις να σου προσφέρει η ζωή...και στη τελική μ' αρέσει να πολεμάω.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 08:32
Αυτό το ποστ είναι αντιχριστιανικό.
Οπότε αλλάζει το πράγμα... Νομίζω ότι η Ορθοδοξία έχει πολλά διαμάντια, αν και εγώ αμφέβαλλα κάποτε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να στο παίξω δάσκαλος, κι ας μιλάω-γράφω λίγο σπαστικά.
Το Ευαγγέλιο μπορεί να μας φαίνεται σαν μια συλλογή από λαϊκές σοφίες, αλλά όταν διαβάζω έχω χιλιάδες ιδέες για κάθε γραμμή σ' αυτό.
Δε μ' αρέσουν βέβαια η πληθώρα των ερμηνευτικών σχολίων στα ιερά κείμενα, νομίζω χάνεται η ουσία με όλα αυτά.
Εγώ απολαμβάνω τις προσωπικές ιστορίες των άλλων και φιλοδοξώ να γράψω και τις δικές μου με τρόπο αμαρτωλό και χριστιανικό.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Εδώ είμαι. Ποιος με ζητάει;
- Γενιά της Αμαρτίας
Στην εποχή του Χριστού, ζηλωτές ήταν ένα μεγάλο ρεύμα του εβραϊσμού. Δε νομίζω ότι ήταν κάτι σπάνιο τότε.
Ο φονταμενταλισμός είναι προϊόν των αβρααμικων θρησκειών και εμπεριέχει πάντα τον βίαιο ακτιβισμό. Οπότε είναι λανθασμένο να χαρακτηρίζεται ως ταλιμπανισμος ως φονταμενταλισμόςμε ακτιβισμός.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ηταν ο προτεσταντισμός το ανώτερο στάδιο του χριστιανισμού στην Ευρώπη ;
από έργο_μακέτο » 17 Ιαν 2024, 12:27 » σε Θρησκειολογία - 76 Απαντήσεις
- 2214 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στρακαστρουκας
02 Φεβ 2024, 23:02
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αποτελεί ο κομμουνισμός/σοσιαλισμός το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της κοινωνίας διέθνως ;
από έργο_μακέτο » 30 Ιαν 2024, 18:39 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 57 Απαντήσεις
- 1454 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
01 Φεβ 2024, 15:58
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 429 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
26 Ιαν 2024, 16:05