Γιατί το λένε σάντουιτς;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: Γιατί το λένε σάντουιτς;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 01 Απρ 2025, 13:15

Με ψωμάκι να το καταλάβω που το λέτε σάντουιτς οι σαλονικιοί, κι εδώ χάμου έτσι το λέμε στα βρώμικα, αλλά το τυλιχτό με την πίτα όχι ρε αθεόφοβοι. Πώς θα φάμε εμείς οι Αθηνέζοι άμα τύχει κι ανέβουμε στη μπουγατσούπολη; :011:

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 01 Απρ 2025, 13:19

Λοξίας έγραψε:
01 Απρ 2025, 12:48
hellegennes

Η συζήτηση, κατέληξε ακριβώς εκεί που καταλήγει κάθε συζήτηση μαζί σου, όταν υπάρχει ακόμα και η παραμικρή διαφωνία.
Σε ποστς "ο,τι να 'ναι με πατάτες" και σε "άλλ' αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα", για να αιτιολογήσεις το ότι ισχυρίστηκες χαζομάρα.
Το ότι στην είπαν και Θεσσαλονικείς, είναι το κερασάκι στην τούρτα.
hellegennes έγραψε:
01 Απρ 2025, 02:07
{...} Στα ελληνικά το έγραψα το ποστ, δεν καταλαβαίνω πού σκοντάψατε όλοι.
Ναι, όχι πως ισχυρίστηκες μαλακία...οι άλλοι φταίνε.
Κάθε μαλακία, μπορεί να είναι γραμμένη σε άπταιστα ελληνικά. Αυτό δεν την απαλλάσσει από το να είναι μαλακία.

Αλλά είπαμε, αυτά είναι το κερασάκι. Η τούρτα είναι ο άκρατος ξερολισμός σου, που έχει γιγαντωθεί επειδή έχεις αποκτήσει μία γενική εγκυκλοπαιδκή μόρφωση και θεωρείς ότι είσαι πανεπιστήμων.
Είσαι ειδικευμένος γλωσσολόγος, οπότε δικαιούσαι να απαξιώνεις καtαξιωμένα λεξικά και έχεις ανακαλύψει πολλά λάθη στον Μπαμπινιώτη. Αλλά είσαι και ειδικός στην κβαντομηχανική και έχεις διαπιστώσει πως ο Τραχανάς "γράφει μαλακίες"...
Άλλον έναν είχαμε εδώ...τώρα έμεινες μόνος σου.
hellegennes έγραψε:
01 Απρ 2025, 01:50
Ο τοπικισμός είναι γερό δηλητήριο. Δεν σε αφήνει να δεις πέρα απ' την μύτη σου.
Εγώ άνθρωπέ μου, μπορεί να γεννήθηκα στον πειραιά, αλλά έχω καταγωγή από την Σμύρνη. Οπότε, δεν έχω κανένα σύνδρομο τοπικισμού, διότι δεν έχω ρίζες για να τον αναπτύξω.
Με έχεις διαβάσει πολλές φορές να συγκρίνω Πειραία ή Σμύρνη με άλλες πόλεις και να τις απαξιώνω ή να τις χλευάζω; Ούτε μία!
Εσύ όμως, το έχεις πράξει ουκ ολίγες φορές.
Συνεπώς, έχεις πάθει Μιθριδατισμό από τις συνεχείς δόσεις του δηλητηρίου και, πλέον, δεν σε πειράζει.

Καλά κρασά και με τον τοπικισμό σου και με την ξερολίαση.
Από όσο διάβασα, ο Χέλλης (και νομίζω και κανένας άλλος)δεν λέει τον γύρο (σκέτο το κρέας δηλαδή) σάντουιτς, λέει τον γύρο σε πίτα ή σε ψωμάκι κτλ σάντουιτς (το οποίον είναι σωστό και γενικώς κοινώς αποδεκτό σαν όρος), οι Αθηναίοι (κι εσύ μαζί τους; δεν ξέρω πες μας αν θέλεις) λέτε το σουβλάκι (το σουβλάκι μλκ μου :lol:) σάντουιτς (σουβλάκι = σάντουιτς, σουβλάκι με γύρο πχ 🤣).
Άρα, κατηγορείς τον Χέλλη ότι λέει γύρος = σάντουιτς ενώ στην Αθήνα λέτε σουβλάκι = σάντουιτς.
Άρα προσπαθείτε να την πείτε στον Χέλλη για κάτι το οποίον κάνετε (δεν έχω καταλάβει εάν κι εσύ παραγγέλνεις σουβλάκι με μπιφτέκι, σουβλάκι με μπιφτέκι μλκ μου 🤣) εσείς. :)
Κουκουρούκου πάουερ ρέηντζερζ.
:smt016
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 01 Απρ 2025, 13:19

Ναύτης έγραψε:
01 Απρ 2025, 13:15
Με ψωμάκι να το καταλάβω που το λέτε σάντουιτς οι σαλονικιοί, κι εδώ χάμου έτσι το λέμε στα βρώμικα, αλλά το τυλιχτό με την πίτα όχι ρε αθεόφοβοι. Πώς θα φάμε εμείς οι Αθηνέζοι άμα τύχει κι ανέβουμε στη μπουγατσούπολη; :011:
Συνήθως με τι τρώτε;

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 01 Απρ 2025, 13:22

Και κάτι ακόμη, δεν παραγγέλνουμε δω χάμου "σάντουιτς", ζητάμε το χ κρέας μέσα στην ψ ζύμη, πχ γύρο σε πίτα, μπιφτέκι σε ψωμάκι κτλ, δεν λέμε πχ ένα σουβλάκι με μπιφτέκι ή ένα σουβλάκι με γύρο ή ένα σουβλάκι με χαχαχαχαχαχαχαχ🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 01 Απρ 2025, 13:24

sys3x έγραψε:
01 Απρ 2025, 13:19
Ναύτης έγραψε:
Συνήθως με τι τρώτε;
Με το στόμα. :003:
Πάντως εδώ, εις τας Αθήνας, αλλά και στο χωριό μου που είναι κάτω απ' τ' αυλάκι, όταν θέλουμε τυλιχτό, λέμε τυλιχτό, όταν θέλουμε αυτό που οι σαλονικιοί λέτε σουβλάκι, λέμε καλαμάκι.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 01 Απρ 2025, 13:25

sys3x έγραψε:
(δεν έχω καταλάβει εάν κι εσύ παραγγέλνεις σουβλάκι με μπιφτέκι, σουβλάκι με μπιφτέκι μλκ μου 🤣) εσείς. :)
Το έχω ζητήσει στην Πάτρα, αγνός πρωτοετής, πριν καταλάβω και παραδεχτώ πως οι μη Αθηναίοι έχετε δίκιο, του έπεσε η πίτα από το χέρι :lol:

Σουβλάκι θες ή μπιφτέκι ?
... με είπε :smt047
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 01 Απρ 2025, 13:28

Ερμής έγραψε:
01 Απρ 2025, 11:11
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
01 Απρ 2025, 11:10
Ερμής έγραψε:
01 Απρ 2025, 11:01
Στο Πειραιά το American Toast House είναι από τα τέλη του 60 και λειτουργεί ακόμη
1971-72 η έναρξη
Και, ναι! Την περασμένη Κυριακή τρώγαμε με μια φίλη εκεί που τρώγαμε πάλι μαζί το 1978! :smt023:smt023
Να μπραβο.
Τελη 60 είπα, αρχες 70 ήταν τελικά.
Κάτι τέτοιο είχα αναφέρει και για την Καβάλα.

Τα γκούντις στην Αθήνα, ξεκίνησαν τέλη 70. Ένα από τα πρώτα μαγαζιά ήταν στη Σόλωνος.

Το βασικό χαρακτηριστικό τους που θυμάμαι ήταν η κέτσαπ στις πατάτες. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 01 Απρ 2025, 13:30

Μπίστης έγραψε:
01 Απρ 2025, 13:25
sys3x έγραψε:
(δεν έχω καταλάβει εάν κι εσύ παραγγέλνεις σουβλάκι με μπιφτέκι, σουβλάκι με μπιφτέκι μλκ μου 🤣) εσείς. :)
Το έχω ζητήσει στην Πάτρα, αγνός πρωτοετής, πριν καταλάβω και παραδεχτώ πως οι μη Αθηναίοι έχετε δίκιο, του έπεσε η πίτα από το χέρι :lol:

Εικόνα

Συνεκδοχή αδερφέ
Ικανότης της γλώσσας να συνδέει ιεραρχικά έννοιες
(σουβλάκι το έδεσμα κρέατος σε οβελό, συνεκδοχικά ο τύπος του εδεσματος σε όλες τις παραλλαγές του)

Μόνο οι βόρειοι αδερφοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν αυτην την εννοιολογική προσαρμογή
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 01 Απρ 2025, 13:32

Tην ταινία την προτείνεις ?
:lol:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 01 Απρ 2025, 13:33

Μπίστης έγραψε:
sys3x έγραψε:

Μήπως σε ρώτησε και τι να βάλει μέσα στο ζυμαράκι;
Z

Zundapp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zundapp » 01 Απρ 2025, 13:34

ειμανε στην Πετρουπολις στου Τασου και πεινουσαμε, με λεει ποσα θελτς? ε λεω 2
εισαι σιγουρος? εγω θα σε παρω 5, ειχχε δικιο

ειμανε στου Ψυρρη και βρισκω ενα φυλλαδιο, τηλεφουναω και παραγγελνω 2 με σουβλακι πιτα και χτυπητη
με λεν τι ειναι η χτυπητη? τυροκαυτερη γαμω τα χρωμοσωματα μου τους απαντω
αααα μονο ΣΩΣ εχουμε
ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Ιουν 2024, 00:37

Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 01 Απρ 2025, 13:38

Ναύτης έγραψε:
01 Απρ 2025, 13:24
sys3x έγραψε:
Ναύτης έγραψε:
Συνήθως με τι τρώτε;
Με το στόμα. :003:
Πάντως εδώ, εις τας Αθήνας, αλλά και στο χωριό μου που είναι κάτω απ' τ' αυλάκι, όταν θέλουμε τυλιχτό, λέμε τυλιχτό, όταν θέλουμε αυτό που οι σαλονικιοί λέτε σουβλάκι, λέμε καλαμάκι.
Ναι οι σαλονικιοί το λένε σουβλάκι ενώ το λένε καλαμάχαχαχαχαχ🤣🤣🤣🤣🤣🤣

.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 01 Απρ 2025, 13:42

Μπίστης έγραψε:
sys3x έγραψε:

Και πολύ σωστά σε είπε.
Και εμένα όταν έρχεται κάποιος και με λέει πχ δυο σουβλάκια τότε δυο σουβλάκια δίνω και όχι πίτα με σουβλάκι
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 01 Απρ 2025, 13:44

Μπίστης έγραψε:
01 Απρ 2025, 13:32
Tην ταινία την προτείνεις ?
:lol:
με χάωσε αλλα ειχε κάτι υπερβατικο
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 01 Απρ 2025, 13:50

Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν ακόμη οι φανατικοί σαλονικείς είναι το ότι η "Αθήνα" έχει πολλές περιοχές, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον "πρωτευουσιάνικο" κοζμοπολιτιζμό.

Είτε στα θαλασσινά, είτε στα μικρασιατικά μεζεκλίκια, είτε στα ψημένα κρέατα της ώρας. Και ακριβώς γι' αυτό οι "γκουρμε" φασεις δεν επηρέασαν τόσο τους εκπαιδευμένους σε κάποιες γεύσεις όσο τους άσχετους που ...πλέρωναν για πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες.

Και αυτοί είναι οι απόγονοι όσων παλιότερα εκτιμούσαν την κατάχρηση και μείξη πολλών ασύμβατων γευστικώς υλικών ως κατιτίς το ...αρχοντικόν. Στα πάντα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών