Αν μαζεύονταν παιδάκια με φανέλες Ολυμπιακού στη Λεωφόρο σε κανένα Καλλιθέα - Παναθηναϊκός, θα έλεγες ότι είναι δικαιολογημένα γιατί θέλουν να δουν από κοντά τον ξερωγω κυπελλούχο Ευρώπης;Λευκός Λύκος έγραψε: ↑29 Μαρ 2025, 22:08Εγώ δεν το βλέπω οπαδικα. Και καλά κάνανε και πήγαν να φωτογραφηθούν και να πάρουν και καμιά μπλούζα.
Όπως μου άρεσε και πέρσυ που πιτσιρίκια σε όλα τα γήπεδα τρέχανε να φωτογραφηθούν με τον Κωνσταντελια.
Και εγώ θα ήθελα να φωτό με τον Ριβάλντο πχ όταν ήρθε στον γαύρο ( χωρίς να φοράει φανέλες του γαύρου).

Πέρα από την πλάκα, είναι γεγονός ότι για χρόνια καλλιεργείται η νοοτροπία ότι η έκφραση φιλικών αισθημάτων για Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό - ΑΕΚ ειδικά στη Θεσσαλονίκη - Βουλγαρία είναι κάποιο κατόρθωμα, λες και η Θεσσαλονίκη είναι χωριό με μία πλατεία που οφείλουν να την ελέγχουν οι σύνδεσμοι των "τοπικών ομάδων" και θα πάνε κάποιοι γενναίοι να κάνουν την "άλωση" ή να δώσουν ορατότητα στους καημένους καταπιεσμένους γενναίους μειονοτικούς συνοπαδούς μας ή κάτι τέτοιο. ΟΚ στην Ελλάδα οι ομάδες που έχουν κόσμο εκτός της περιοχής της έδρας τους είναι πολύ συγκεκριμένες αλλά οι αμόρφωτοι πίθηκοι ξένων δημοσιογράφων που παριστάνουν τους ""αθλητικογράφους"" σκόπιμα καλλιεργούν αυτά τα πάθη.
Στην πραγματικότητα, ζούμε φάση σταδιακής αποτοπικοποίησης των προτιμήσεων των φιλάθλων, τουλάχιστον σε σχέση με παλιά πχ βλέπω πολλούς κάτω των 35 να δηλώνουν ξένη ομάδα για πρώτη. Είμαι σίγουρος ότι πολλά παιδάκια που ήθελαν αυτόγραφο από τους παίχτες του μπασκετικού Παναθηναϊκού ανήκουν περισσότερο σε αυτή την κατηγορία ή στο γνωστό άλλη ομάδα στο ποδόσφαιρο άλλη στο μπάσκετ. Επίσης, πάντα είχαμε και ανοιχτά Παναθηναϊκούς στη Θεσσαλονίκη, με σύνδεσμο σε λίγο πολύ γνωστό μέρος που απλώς δεν είχε ταμπέλα απέξω, κάτι που ισχύει σε μικρότερο βαθμό και για Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Δεν πάθαμε τίποτα.
Τίποτα πια δεν μπορεί να σε σώσει από την αγωνιστική ανυπαρξία, ούτε καν οι οργανωμένοι οπαδικοί στρατοί ηλιθίων. Ακόμα και η γκετοποίηση μιας συνοικίας ειναι παρηγοριά στον άρρωστο.