Δεν χρειάζεσαι να κολλήσεις ταμπέλες για να κάνεις συζήτηση. Το γράψες μια δυο, φτάνειPolaris3 έγραψε: ↑03 Απρ 2025, 20:28Μα είναι ρατσιστικές αντιλήψεις αυτά που γράφεις, πως να σε χαρακτηρίσω ? Ανθρωπιστή και αγάπα τον πλησίον σου ?taliban έγραψε: ↑03 Απρ 2025, 20:19Παραλείπω τα περί ρατσιστών. Μου θυμίζεις κάτι τύπους καφενείου με την κοιλάρα έξω που λένε λένε λένε...αοουυυ αυτοι οι αριστεροι απλυτοι αουυυυ αυτοι οι χρυσαυγιτες
------
Γύφτοι που έχουν σπουδάσει ξέρω και γω. Και άλλους που δεν έχουν σπουδάσει αλλά κάναν οικογένειες και έχουν δουλειά κανονική και μένουν σε κανονικά σπίτια και όχι σε καταυλισμούς. Ναι υπάρχουν.
Τα ποσοστά σε ολόκληρη την Ευρώπη αυτών είναι χαμηλά.
Γενικά αντιμετωπίζονται όχι και τόσο καλά λόγο της εγκληματικότητας που όντως είναι υψηλό το γυφτοποσοστό.
Κάποιοι αρνούνται να στείλουν τα μικρά κοριτσάκια να σπουδάσουν.
Αντιληπτικά οι γυναίκες, για τους περισσότερους, είναι ότι ήταν και στην Ελλάδα του 40-50-60.
Η διαφορά είναι πως προχωρήσαμε αντιληπτικά αν και δεν λείπουν οι γυναικοκτονίες και ότι βλέπουμε ακόμη στα ΜΜΕ. Αλλά καμία σχέση με τους γύφτους.
Το θέμα είναι ότι αυτοί σε ένα ποσοστό δεν πρόκειται να προσαρμοστούν... Ότι γίνεται δηλαδή και με το Ισλάμ.
Γουστάρουν γκετοποίηση οπότε το τους πάμε σχολείο τους δίνουμε σπίτια δεν θα σου λύσει το πρόβλημα.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη λίγο πολύ το ίδιο γίνεται.Έχει ήδη αποτύχει όλο αυτό..Δεν νομίζω
Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες οι ρομα μια χαρά ενσωματώθηκαν μέσω κρατικών προγραμμάτων ένταξης.
Το γράφεις και μόνος σου, οι Έλληνες ήταν (για εμένα είναι ακόμα σε ένα ποσοστό) γιδοβοσκοί που θεωρούσαν τη γυναίκα κάτι σαν έπιπλο. Ε, αυτό έχει αλλάξει αν και έχουμε ακόμα μεγάλο δρόμο για βελτίωση.
Επίσης, οι Έλληνες μετανάστες που πήγαν στις ΗΠΑ εμπλέκονταν σε εγκληματικές ενέργειες, ήταν υψηλό ποσοστό. Άλλαξε αυτό ? Άλλαξε.

Δεν είμαι σώνει και καλά κάτι. Όπως γράφω για τον Έλληνα έτσι θα γράψω και για τον γύφτο, τον Αλβανό, τον Ισπανό κ.ο.κ.
Ρεαλιστής είμαι. Στο Ηφαίστειο όλοι πέταμα

----------------
Όπως το πες και εσυ, είναι περιπτώσεις. Μεμονωμένες περιπτώσεις.
Ενταξιακά προγράμματα άρχισαν να βγαίνουν από την Ε.Ε. εδώ και χρόνια.
Δεν εφαρμόζονται γιατί είναι αδύνατον. Και αν τα κάνουν πάλι μεμονωμένα...
Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν.
Εδώ χρειάζεσαι δραστικές λύσεις. Δεν είναι οι Έλληνες μετανάστες που πήγαν στην Αμερική και έγιναν παρτάλια έκαναν ότι έκαναν και μετά από 2 γενιες προσαρμόστηκαν θέλοντας και μη.
Εδώ έχουμε δογματικές αντιλήψεις επιπέδου Ισλάμ.
Πρώτα διαλύεις τα γκέτο. Τους σπας.
Έπειτα τους πας στα σχολεία τους μορφώνεις να γίνουν άνθρωποι. Όσο υπάρχει αυτή η λειτουργία των γκέτο τίποτα δεν θα αλλάξει.
Αλλά για να σπάσεις τα γκέτο και να μην τους έχεις σε εξαθλίωση πρώτα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση να αλλάξει αυτό..
Υπάρχει;
ή είναι άλλα τα συμφέροντα ;
Γιατί καλή η βιτρίνα με τα ενταξιακά προγράμματα...
Στην πράξη τι γίνεται..