To AI θα είναι ο θάνατος του ανθρώπινου πολιτισμού

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Imperium

Re: To AI θα είναι ο θάνατος του ανθρώπινου πολιτισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 04 Απρ 2025, 01:14

Chilloutbuddy έγραψε:
02 Απρ 2025, 23:47
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
02 Απρ 2025, 23:13
μαλάκες μου, θα πεθάνουμε ούλοι
Αν η δουλειά σου βασίζεται στη λογική τότε ναι, πιθανό.

Η δικιά μου δουλειά δε βασίζεται στη λογική. Αν είναι να την περιγράψω με μία παράγραφο, η δουλειά μου είναι βασικα να προσθέτω ένα μανδύα τεχνοκρατικού κύρους για να καλύπτω τα συσωρρευμένα ψέματα δεκαετιών, τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος που τα ξέρουν όλοι αλλά απαγορεύεται δια ροπάλου να τα συζητήσεις, τους ανίκανους βολεμένους σε υψηλότατες θέσεις που χτίσαν καριέρες πάνω σε αυτά τα λάθη και ψέμματα, τα δυσλειτουργικά συστήματα και διαδικασίες που ελάχιστοι καταλαβαίνουμε και αν φτιάχνονταν ποτέ θα απολυόμασταν οι μισοί, και γενικά τον εταιρικό παραλογισμό που θέλει καμμιά δεκαετία για να μάθεις πώς να τον διαχειρίζεσαι χωρίς να πεις ποτέ τις απαγορευμένες λέξεις που περιγράφουν την αλήθεια που δε θέλει ν'ακούσει κανείς.

Άντε να το εξηγήσεις όλο αυτό στο ΑΙ. Πραγματικά πολύ θα το ήθελα έτσι για το κόμεντι βάλιου, κι ας απολυθώ μετά, αλλά είναι πρακτικά αδύνατο. Το ΑΙ θα πει την αλήθεια και μετά όλη η εταιρία σύσσωμη θα πει ότι είναι ψέμματα και λέει μαλακίες και είναι χαλασμένο, δεν καταλαβαίνει. Αυτό κάνουμε εδώ και δεκαετίες.
Κρύβε λόγια! :003:

Και εσένα και των μισών εδώ μέσα.
Για να μην πω ολωνώνε μας.

Πάντως νομίζω ότι κάνεις λάθος.
Το ΑΙ εύκολα μπορεί να αναπαράγει αυτό το pattern, και σε μεγάλο βαθμό το κάνει ήδη.
Σιγά το δύσκολο.
Για τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα μιλάμε βασικά.

Άβαταρ μέλους
Κοκκορας
Phorum.gr user: Κόκκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κοκκορας » 04 Απρ 2025, 01:41

η εκδικηση των υδραυλικων,των μαγειρων,των ναυτων,των ηλεκτρολογων κ.λπ

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 04 Απρ 2025, 04:51

Imperium έγραψε:
04 Απρ 2025, 01:14
Chilloutbuddy έγραψε:

Η δικιά μου δουλειά δε βασίζεται στη λογική. Αν είναι να την περιγράψω με μία παράγραφο, η δουλειά μου είναι βασικα να προσθέτω ένα μανδύα τεχνοκρατικού κύρους για να καλύπτω τα συσωρρευμένα ψέματα δεκαετιών, τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος που τα ξέρουν όλοι αλλά απαγορεύεται δια ροπάλου να τα συζητήσεις, τους ανίκανους βολεμένους σε υψηλότατες θέσεις που χτίσαν καριέρες πάνω σε αυτά τα λάθη και ψέμματα, τα δυσλειτουργικά συστήματα και διαδικασίες που ελάχιστοι καταλαβαίνουμε και αν φτιάχνονταν ποτέ θα απολυόμασταν οι μισοί, και γενικά τον εταιρικό παραλογισμό που θέλει καμμιά δεκαετία για να μάθεις πώς να τον διαχειρίζεσαι χωρίς να πεις ποτέ τις απαγορευμένες λέξεις που περιγράφουν την αλήθεια που δε θέλει ν'ακούσει κανείς.

Άντε να το εξηγήσεις όλο αυτό στο ΑΙ. Πραγματικά πολύ θα το ήθελα έτσι για το κόμεντι βάλιου, κι ας απολυθώ μετά, αλλά είναι πρακτικά αδύνατο. Το ΑΙ θα πει την αλήθεια και μετά όλη η εταιρία σύσσωμη θα πει ότι είναι ψέμματα και λέει μαλακίες και είναι χαλασμένο, δεν καταλαβαίνει. Αυτό κάνουμε εδώ και δεκαετίες.
Κρύβε λόγια! :003:

Και εσένα και των μισών εδώ μέσα.
Για να μην πω ολωνώνε μας.

Πάντως νομίζω ότι κάνεις λάθος.
Το ΑΙ εύκολα μπορεί να αναπαράγει αυτό το pattern, και σε μεγάλο βαθμό το κάνει ήδη.
Σιγά το δύσκολο.
Για τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα μιλάμε βασικά.
Συμφωνώ ότι μπορεί, καμμία διαφωνία. Και να το λύσει επίσης μπορεί πολύ εύκολα. Το θέμα είναι ότι για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να του περιγράψει κάποιος το πρόβλημα με ειλικρίνεια. Αυτό είναι που δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 04 Απρ 2025, 12:54

Chilloutbuddy έγραψε:
04 Απρ 2025, 04:51
Συμφωνώ ότι μπορεί, καμμία διαφωνία. Και να το λύσει επίσης μπορεί πολύ εύκολα. Το θέμα είναι ότι για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να του περιγράψει κάποιος το πρόβλημα με ειλικρίνεια. Αυτό είναι που δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.
Όχι.
Και το λέω γιατί τα LLM δεν βασίζονται σε λογική για να λειτουργήσουν.
Δεν μπορούν να σου εξηγήσουν πώς και γιατί έφτασαν σε κάποιο συμπέρασμα (εκτος κι αν παραδεχθουν οτι το αντέγραψαν τυφλά)

Βασίζονται στην αναγνώριση pattern και στην συμπλήρωση των συνεχειών τους.

Άρα αν τα φορτώσεις με ένα κάρο κείμενα γεμάτα με τις ανάλογες παπαριές που θα εχεις γράψει και εσυ και καμια εκατοστή συναδέλφων σου, σύντομα θα "πιάσει το νόημα", χωρίς βέβαια να έχει πιάσει τίποτα. Και θα μπορεί μάλιστα να το αναπάραγάγει με στομφόδες ψευδο-συγκαταβατικό υφάκι middle manager, όπως το βλέπουμε ήδη να κάνει, σε καθημερινή βάση.

Του υπερ-αρκει η περιγραφή που διαιωνίζει το ψέμα, ποσώς το αφορά οποιαδήποτε ειλικρινή περιγραφή.

Δεν δουλεύει με λογική λαιμαι, δουλεύει με στατιστική.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 04 Απρ 2025, 13:04

Chilloutbuddy έγραψε:

:smt023:smt023:smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 04 Απρ 2025, 14:03

Imperium έγραψε:
04 Απρ 2025, 12:54
Chilloutbuddy έγραψε:
04 Απρ 2025, 04:51
Όχι.
Και το λέω γιατί τα LLM δεν βασίζονται σε λογική για να λειτουργήσουν.
Δεν μπορούν να σου εξηγήσουν πώς και γιατί έφτασαν σε κάποιο συμπέρασμα (εκτος κι αν παραδεχθουν οτι το αντέγραψαν τυφλά)

Βασίζονται στην αναγνώριση pattern και στην συμπλήρωση των συνεχειών τους.

Άρα αν τα φορτώσεις με ένα κάρο κείμενα γεμάτα με τις ανάλογες παπαριές που θα εχεις γράψει και εσυ και καμια εκατοστή συναδέλφων σου, σύντομα θα "πιάσει το νόημα", χωρίς βέβαια να έχει πιάσει τίποτα. Και θα μπορεί μάλιστα να το αναπάραγάγει με στομφόδες ψευδο-συγκαταβατικό υφάκι middle manager, όπως το βλέπουμε ήδη να κάνει, σε καθημερινή βάση.

Του υπερ-αρκει η περιγραφή που διαιωνίζει το ψέμα, ποσώς το αφορά οποιαδήποτε ειλικρινή περιγραφή.

Δεν δουλεύει με λογική λαιμαι, δουλεύει με στατιστική.
Ναι, κατάλαβα, ξέρω πώς δουλεύει το ΛΛΜ. Αλλά δεν πρόκειται να του ζητήσουν να κάνει αυτό, δεν θα του πούνε "ορίστε μερικά παραδείγματα τι γράφει αυτός ο μπάμιας, γράψε κι εσύ τα ίδια". Αν του λέγανε αυτό τότε όντως θα γινόταν αυτό που λες.

Αντίθετα θα του πούνε ορίστε τα δεδομένα και τα συστήματα, συνδέσου και ανέλυσέ τα. Γιατί αυτό νομίζουνε ότι κάνω.
Αλλά αυτά τα δεδομένα και τα συστήματα είναι λάθος και άχρηστα, απλά απαγορεύεται να το πούμε ότι είναι λάθος και άχρηστα, γιατί κάποιοι ψηλά έχουνε επενδύσει 10δες εκ στο να τα χτίζουνε, και δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν ότι απέτυχαν και τόσα χρόνια προσποιούνται ότι διοικούνε έναν οργανισμό δισεκατομμυρίων τυφλά με τα ψέμματα. Κι έτσι προσποιούμαστε κι εμείς ότι κάνουμε ανάλυση, και είμαστε όλοι πανευτυχείς και πληρωνόμαστε όλοι.

Μας έχουνε κάνει και παρουσίαση ήδη πώς σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το ΑΙ, όποιος έχει πάνω από 5 χρόνια εκεί μέσα είχε χεστεί στο γέλιο. θα φάνε πάλι άλλα 10 χρόνια και καμμιά 20αριά εκατομμύρια μέχρι να καταλάβουν ότι αποτύχανε, και μόλις το καταλάβουνε θα γράψουν ένα ωραίο κείμενο στα κεντρικά που θα εξηγούν γιατί χρειάζονται άλλά 10 + 20 για να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ.

Υπάρχουν ορισμένοι οργανισμοί (και είναι πολλοί τέτοιοι) στους οποίους δεν υπάρχει χώρος για αλήθεια και λογική. Αλλά είναι καταδικασμένοι να προσποιούνται ότι λειτουργούν με αλήθεια και λογική.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 04 Απρ 2025, 14:26

Ενδιαφέρον.
Δεν θα φέρω αντίλογο, μιας και είσαι χωμένος και τα βλέπεις αυτά καθημερινά.
Επίσης έχεις και την αξιέπαινη ειλικρίνεια να λες - "και η δουλειά μου είναι να πουλάω παπάτζες και να στηρίζω όλο αυτό το ψεύτικο κατασκεύασμα όσο πιο πολύ γίνεται". Μακάρι και άλλοι εδώ μέσα να είχαν την ίδια ντομπροσύνη.

Θα κρατήσω μιαν επιφύλαξη όμως, για τον βαθμό στον οποίον τα ΛΛΜ μπορούν να κάνουν την ίδια δουλεια. Δεν είναι και τόσο δύσκολη ιδίως αν την δεις σαν αντιγραφή. Εξ άλλου θέμα του αφεντικού είναι ποια training data θα χρησημοποιήσουν, και μετά έχουμε και το θέμα του post-processing και τα ρέστα.

Πάσει περιπτώσει, καλή δύναμη! :D

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 04 Απρ 2025, 14:35

Θα είναι επίσης ενδιαφέρον όταν διάφοροι ανεξάρτητοι ερευνητές κάνουν αυτό αυτο που είπες - "ορίστε τα δεδομένα και τα συστήματα, συνδέσου και ανέλυσέ τα."

Εφόσον εκει πια θα σκάσει η φούσκα, τι θα πούνε; Α είναι όλα hallucinations, ενετελώς μάπα το ΑΙ; Πάει το όνειρο και τα τρισεκατομύρια των επενδύσεων; :smt005:

Δεν θα είναι πιο εύκολο να βάλουν μερικούς καλοπληρωμένους "γνωστες" να βγάλουν τα αποτελέσματα που "πρέπει";
Μπορεί αυτή να είναι και η μελλοντική σου δουλειά, δεν διαφέρει και τόσο απο αυτό που κάνεις τώρα.
Απλά αντί να σε αναγκάζει να σκαρφίζεσαι εσύ τα ψέματα, θα στα βρίσκει το GPT απ' τις αρλούμπες των άλλων...

Easy Life... :vp5::vp15:

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 04 Απρ 2025, 15:46

Imperium έγραψε:
04 Απρ 2025, 14:35
Εφόσον εκει πια θα σκάσει η φούσκα, τι θα πούνε; Α είναι όλα hallucinations, ενετελώς μάπα το ΑΙ; Πάει το όνειρο και τα τρισεκατομύρια των επενδύσεων; :smt005:
Ναι, εννοείται. Γιατί κωλώνουνε; δεν είναι πρώτη φορά :lol:
Μιλάμε για οργανισμό που έβγαλε το SAP και το tableau... ελλατωματικά και παρόλο που τα έχει δεν τα εμπιστεύεται, και ακόμα βασίζεται κυρίως στο AS400 με τη μαύρη οθόνη και τα πράσινα γράμματα και το κερσοράκι που αναβοσβήνει, και πρέπει να θυμάσαι να πατήσεις F5-tab-tab-tab για ν'αλλάξεις οθόνη. Απ'το AS400 βγάζω .txt και τα φορτώνω *κρυφά* στον προσωπικό μου υπολογιστή για να τα δουλέψω σε powerbi για να καταλάβω τι μου γίνεται, το οποίο απαγορεύεται δια ροπάλου γιατί η εταιρεία είναι επίσης κατά των προϊόντων μάϊκροσοφτ :lol:
Και μετά διαλέγω τι θα πώ πολύ προσεκτικά, με βάση το τι θέλει ν'ακούσει ο ένας και το τι αντέχει ν'ακούσει ο άλλος ώστε να μη βρει το μπελά του κανένας, κυρίως εγώ. Δεν έχει όρια η παράνοια.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 04 Απρ 2025, 16:15

Chilloutbuddy έγραψε:
04 Απρ 2025, 15:46
Imperium έγραψε:
04 Απρ 2025, 14:35
Ναι, εννοείται. Γιατί κωλώνουνε; δεν είναι πρώτη φορά :lol:
Μιλάμε για οργανισμό που έβγαλε το SAP και το tableau... ελλατωματικά και παρόλο που τα έχει δεν τα εμπιστεύεται, και ακόμα βασίζεται κυρίως στο AS400 με τη μαύρη οθόνη και τα πράσινα γράμματα και το κερσοράκι που αναβοσβήνει, και πρέπει να θυμάσαι να πατήσεις F5-tab-tab-tab για ν'αλλάξεις οθόνη. Απ'το AS400 βγάζω .txt και τα φορτώνω *κρυφά* στον προσωπικό μου υπολογιστή για να τα δουλέψω σε powerbi για να καταλάβω τι μου γίνεται, το οποίο απαγορεύεται δια ροπάλου γιατί η εταιρεία είναι επίσης κατά των προϊόντων μάϊκροσοφτ :lol:
Και μετά διαλέγω τι θα πώ πολύ προσεκτικά, με βάση το τι θέλει ν'ακούσει ο ένας και το τι αντέχει ν'ακούσει ο άλλος ώστε να μη βρει το μπελά του κανένας, κυρίως εγώ. Δεν έχει όρια η παράνοια.
Μα τι ονειρική δουλειά περιγράφεις!

Έχει τίποτα θέσεις; :P

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 04 Απρ 2025, 16:19

Imperium έγραψε:
04 Απρ 2025, 16:15
Μα τι ονειρική δουλειά περιγράφεις!

Έχει τίποτα θέσεις; :P
πολύ λίγες, σπάνια
βασικά όποιος μπει εδώ μέσα δε φεύγει ποτέ, κάθονται όλοι 30-40 χρόνια
μιλάμε για :hebit::g094::hebit:

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 04 Απρ 2025, 16:24

AS400 με τη μαύρη οθόνη και τα πράσινα γράμματα και το κερσοράκι που αναβοσβήνει
Αυτό το σύστημα θα το θυμάμαι και στις επόμενες ζωές (αν υπάρξουν). :003:
Είμαι χρήστρια, δεν είμαι πληροφορικάριος για δεδομένα μετρήσεων (ηλεκτρικής ενέργειας). Θα αλλάξουμε σε νέο σε λίγες ημέρες.
Εσείς τι δουλειά κάνετε;

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 04 Απρ 2025, 17:47

OK, αν φτασαμε στο θρεντ του «ΑΙ θανάτου» να συζητάμε για AS400 τερματικά, τότε υπάρχει ακόμα ελπίδα...

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 04 Απρ 2025, 18:00

Παράλληλα χρησιμοποιούμε και άλλα προγράμματα, δεν είναι το μόνο, αλλά αυτό θα αντικατασταθεί αυτή την εποχή.
Είμαι από την εποχή που έβλεπες τα files υπηρεσιών από το url. Και των δισκετών. :003:

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 04 Απρ 2025, 19:34

Antares έγραψε:
04 Απρ 2025, 18:00
Παράλληλα χρησιμοποιούμε και άλλα προγράμματα, δεν είναι το μόνο, αλλά αυτό θα αντικατασταθεί αυτή την εποχή.
Είμαι από την εποχή που έβλεπες τα files υπηρεσιών από το url. Και των δισκετών. :003:

:lol:
:romance-hearteyes:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών